Očistec u katolíkov: čo očakávať po smrti?
Zaujíma ma, keď sa narodim ako Katolík pôjdem do smrti do toho očistca a budem sa tam trápiť ? :D lebo napr. my evanjelici nemáme žiadny očistec a ideme rovno do neba ...v poslednej dobe ma s tým moja kamoška veľmi straší a mne to začína behať čim viac hlavou fakt už chcem mať po smrti pokoj :D :D :D
@anonym_autor najdi si kamosku moslimku, alebo budhistku, nech to strasenie mas pestrejsie🥴
tak po prvé - píšeš že vy evanjelici, prečo ťa potom zaujíma katolík, keď si evanjelik? a po druhé - katolíkom sa nenarodíš, ale časom na základe viery v rodine, ak si vedená k viere môžeš byť buď katolík alebo evanjelik a nemusíš mať žiadnu vieru, keď ťa k tomu nikto nevedie..
Naozaj si myslíš, že po smrti čaká každého z nás iný scenár podľa toho v čo verí? Ak chceš mať kľud, môžeš sa pridať ku mne, ktorá neverí na žiadny posmrtný život.
Aha, takže keď si povieš že si evanjelik, tak ty pôjdeš do neba a ja čo verím na reinkarnáciu, tak si to budem celé opakovať zase? Zaujimave zistenie.
Aha, takže keď si povieš že si evanjelik, tak ty pôjdeš do neba a ja čo verím na reinkarnáciu, tak si to budem celé opakovať zase? Zaujimave zistenie.
@13uzivatelka11 ja sa nehadam len chcem vedieť že ako to je
Naozaj si myslíš, že po smrti čaká každého z nás iný scenár podľa toho v čo verí? Ak chceš mať kľud, môžeš sa pridať ku mne, ktorá neverí na žiadny posmrtný život.
@anonym_f02872 potrebovala som nieco také počuť že to nieje len jen jedno alebo druhé :D
Nikto sa nerodi ako katolik. Ani ja, len ma bohuzial bez mojho suhlasu pokrstili.
Tieto bachorky podla mna fungovali, kym boli ludia nevzdelani a nepohli sa cely zivot zo svojej dediny s jednym nabozenstvom.
V dnesnom svete, ked vies, kolko existuje nabozenstiev a predstav o Bohu... verit tomuto mi pripada naozaj zvlastne, ako vies, ze prave ta tvoja verzia, ku ktorej ta viedli rodicia (ano, to znamena narodit sa do nabozenstva, velmi malo ludi ateistov zrazu precitne v dospelosti 😉), je spravna?
Ako sa hovori, to mi nejako nevychadza 😃
na tieto otázky odporúčam Slovenský Dohovor za Rodinu,majú na stránke veľa prednášok,odpovede na rôzne otázky
@anonym_autor tak ako to naozaj je každý zistí až po smrti predsa.. nikto nemôže tvrdit že jeho tvrdenie je na 100% pravda. Preto sa tomu hovorí viera. Ale už bolo veľa článkov o tom, ako si deti pamätali minulé životy, ja tomu verím, veľa ľudí nie.
@anonym_autor chceš vedieť aké to je? Musíš si počkať na svoju smrť, potom sa dozvieš. Dovtedy ti absolútne nikto na tejto Zemi nedá odpoveď. Dočkaj času ako husa klasu a dovtedy si pokecaj radšej o pekných chalanoch s kamoškou.
Problemy priemerneho Slovaka. Radost riadit takuto krajinu🙄
Problemy priemerneho Slovaka. Radost riadit takuto krajinu🙄
@anonym_25d9bb tí, čo ju "riadia", asi veria na ešte väčšie bludy, súdiac podľa toho, ako to tu vyzerá...
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=9e9xM1zei3A
tu mas odpoved 🙂 🙂
@anonym_25d9bb tí, čo ju "riadia", asi veria na ešte väčšie bludy, súdiac podľa toho, ako to tu vyzerá...
@danica2711 Ved ano. Ale ja som to myslela vseobecne.
Veriť môžeš čomu len chceš, preto sa to volá viera. No môžeš aj neveriť....je to na každom z nás. A čo bude po smrti, nevie nik, sú to len dohady....no isté je len to, že každý jeden z nás sa tu "pravdu", to zistenie dozvie sám na sebe 🙂
Katolícka náuka o očistci nieje založená na Svätom Písme ale na tradícii.
Pytas sa "ako to je". Je to presne tak, ako si to vymysli nejaka skupina veriacich, preto tie rozdiely. Z pohladu hoc len jehovistov mas smolu, budes zatratena a vymazana (spolu s kamoskou od kavy), urcite si s nimi prisla aspon raz do kontaktu, ale odmietla si.
Neobmedzuj svoje poznavanie len na krestanske cirkvi a sekty, zaujimaj sa o veci po smrti aj u inych nabozenstiev a potom porozmyslaj, co z toho vyplyva.
@anonym_autor ty máš koľko rokov
Katolícka náuka o očistci nieje založená na Svätom Písme ale na tradícii.
@anonym_24defb ale katolícka viera vychádza v prvom rade z tradície až potom zo Svätého Písma.
Pytas sa "ako to je". Je to presne tak, ako si to vymysli nejaka skupina veriacich, preto tie rozdiely. Z pohladu hoc len jehovistov mas smolu, budes zatratena a vymazana (spolu s kamoskou od kavy), urcite si s nimi prisla aspon raz do kontaktu, ale odmietla si.
Neobmedzuj svoje poznavanie len na krestanske cirkvi a sekty, zaujimaj sa o veci po smrti aj u inych nabozenstiev a potom porozmyslaj, co z toho vyplyva.
@patrike Presne. Otazka za milion. Ako keby to bol nejaky overeny fakt. Vsak to je cisto otazka vychovy a nazoru.
@anonym_autor Do neba ide čistá duša. Zbavená hriechov, očistená pokáním, taká, ktorá veľmi miluje - Boha i ľudí. Očistec je stav, keď duša nie je v tejto láske dokonalá, keď nie je dostatočne očistená. Duša trpí láskou, spaľuje ju oheň túžby po Bohu. Bez ohľadu na konfesiu.
@anonym_24defb ale katolícka viera vychádza v prvom rade z tradície až potom zo Svätého Písma.
@anonym_ab7507 preto v minulosti katolícka cirkev prenasledovala a vraždila tých čo chceli poznať a čítať Sväté Písmo, báli sa že sa ľudia dozvedia že ich oklamali
@anonym_autor Do neba ide čistá duša. Zbavená hriechov, očistená pokáním, taká, ktorá veľmi miluje - Boha i ľudí. Očistec je stav, keď duša nie je v tejto láske dokonalá, keď nie je dostatočne očistená. Duša trpí láskou, spaľuje ju oheň túžby po Bohu. Bez ohľadu na konfesiu.
@maja22 na toto nepotrebuješ byť katolík
@maja22 inak dobré drísty...
@maja22 miluje ta dusa aj slobodne matky, zeny po dobrovolnom potrate, homosexualov, trans ludi? 🤔 Lebo ak nie, polovica slovenskych katolikov sa bude smazit v pekle asi 😆
@maja22 miluje ta dusa aj slobodne matky, zeny po dobrovolnom potrate, homosexualov, trans ludi? 🤔 Lebo ak nie, polovica slovenskych katolikov sa bude smazit v pekle asi 😆
@maranta_leuconeura zas potrebujes rypat? Uz Ti je lepsie?
@maranta_leuconeura Áno. Je to Božia vôľa, aby sme milovali všetkých.

To sa bavite na kave o ocistci? Inak vsetci doma zdravi? Btw nikto sa nerodi "ako katolik".