Sex v manželstve a katolícke pravidlá
Ahojte hned na začiatok prosim aby sa k téme vyjadrovali hlavné ženy, ktoré sú veriace, alebo ma vedia pochopiť.
Poslednú dobu s manzelom riešime ako spolu sexualne žiť. Máme jedného syna ma 3 roky. Priznám sa, že si neviem predstaviť mať ďalšie deti. Ja niesom moc rodičovský typ ( ANO SU AJ TAKE ZENY) ale samozrejme svojho syna milujem. Je pravda, že čo sa týka sexuálneho života v našom manželstve, tak nepocitam si plodné a neplodne dni proste to mame prerusovane. ( Dopredu sa ospravedlňujem za detaily ale bez toho to pochopit nejde) Boli sme na spovedi a ja to vzdy poviem na spovedi... Nikdy mi k tomu knaz nic nepovie ... Od spovede sme boli raz v kostole potom o par dni sme mali styk po našom... Ja si proste neviem predstaviť ze musim mat s vlastným manzelom sex len ako podľa tabuľky a priznám sa, že co sa týka plodnych dni tak som si to nikdy nepocitala ... Môžem ísť vobec na ďalšie prijimanie? Neviem čo robiť. Je pravda ze toto som sa dozvedela az po našej svadbe , že manzelia si majú počítať tie dni. Preco o tom nehovoria normalne knazi? Poznam ľudí, ktorý o tom vazne NEVEDELI ze sa to takto smie a nesmie. Vzdy som si povedala no už keď sa vezmeme budeme môcť bez vycitiek žiť spolu sexuálne. A bum co sa nedozviem, že chránený, prerušovaný sex je aj v manželstve hriech 🤦 a aj to som sa dozvedela len dakde v článku... Ako sa poznam, druhe a ďalšie tehotenstvo by som znášala ťažko hlavne psychický... Syna sme planovali ale ďalšie dieta si nevieme predstaviť... Viem ze je aj nejaký pristroj ktorý nestoji male peniaze, na zistenie plodnych a neplodnych dni 😐 ale nakolko je to presne? Príde mi to proste prilis odveci aby som so svojim manzelom nemohla zit sexualne tak ako chceme my. Nie každý je na dalsie dieta pripraveny... Ved to nieje zviera ktore ked nechcem dam do utulku... Ja sa nesnažím najst obkluku lebo podla katolickej cirvi taka obkluka neexistuje... Iba pocitanie tych dni. Ale kto mi zaručí ze to je 100% a ďalšia vec ved aj umyselne pocitanie tych dni je vlastne vedome zabranenie pocatiu nie? Uz som z toho vsetkeho mimo. A hlavne co mam robit ci ist na prijimanie alebo nie... Ved som si svojho manzela vzala pred Bohom nepodvadzame sa milujeme sa nechodim od chlapa k chlapovi, co by bol hriech ale ze este aj toto... Ďakujem za vaše názory, odpovede, prosím aby sme sa v diskusii neurazali a neposudzovali sa...
Ak by boh nechcel, aby som mala zo sexu potesenie, nemal stvorit klitoris, a mal ho urobit neprijemnym.
@anonym_106cd5 Vážne? Potešenie nie je zlé, ale má svoje pravidlá. Deti majú potešenie zo zmrzliny - dávaš im ju vždy, keď dostanú chuť? Alebo máte na toto zavedené nejaké pravidlá? Vieme, ako končí konzumácia sladkostí bez pravidiel. Zlé návyky, obezita, choroby… Všetko sa nabaľuje postupne… Ale dopriať si sladké nie je všeobecne zlé… Ani sex nie je zlý. Práve naopak. Ale dostali sme k nemu pravidlá.
@anonym_106cd5 Vážne? Potešenie nie je zlé, ale má svoje pravidlá. Deti majú potešenie zo zmrzliny - dávaš im ju vždy, keď dostanú chuť? Alebo máte na toto zavedené nejaké pravidlá? Vieme, ako končí konzumácia sladkostí bez pravidiel. Zlé návyky, obezita, choroby… Všetko sa nabaľuje postupne… Ale dopriať si sladké nie je všeobecne zlé… Ani sex nie je zlý. Práve naopak. Ale dostali sme k nemu pravidlá.
@maja22 zo sexu nebudem mať obezitu a je obzvlášť zdravy.😉 Aj pre teli, aj pre dusu.
Kto vám tie pravidlá k sexu dal? Nejaký farár, čo potajomky v zákulisí smilni, alebo pán Sokol, ktorý má štyri nemanželské deti ako vysoko postaveny náboženský hodnostar? Alebo dalsi hodnostar, ktory umradol vzacny ibraz-Triptych klanania sa 3 kralov? Alebo vam ho dal iny smilnik, zlodej, klamar...????
@maja22 zo sexu nebudem mať obezitu a je obzvlášť zdravy.😉 Aj pre teli, aj pre dusu.
Kto vám tie pravidlá k sexu dal? Nejaký farár, čo potajomky v zákulisí smilni, alebo pán Sokol, ktorý má štyri nemanželské deti ako vysoko postaveny náboženský hodnostar? Alebo dalsi hodnostar, ktory umradol vzacny ibraz-Triptych klanania sa 3 kralov? Alebo vam ho dal iny smilnik, zlodej, klamar...????
@anonym_f5ca70 Počula si už niekedy o Desatore? Nezosmilníš?
@anonym_f5ca70 A tu je vidieť, že aj Ježiš potvrdzuje, že žiť s niekým mimo platného manželstva je hriech: Jn 4,5-42
5 A tak prišiel do samarijského mesta menom Sychar neďaleko pozemku, ktorý dal Jakub svojmu synovi Jozefovi. 6 Tam bola Jakubova studňa, Ježiš unavený z cesty sadol si k studni. Bolo okolo poludnia. 7 Tu prišla po vodu istá Samaritánka. Ježiš jej povedal: „Daj sa mi napiť!“ 8 Jeho učeníci odišli do mesta nakúpiť potravy. 9 Samaritánka mu povedala: „Ako si môžeš ty, Žid, pýtať vodu ono mňa, Samaritánky?“ Židia sa totiž so Samaritánmi nestýkajú. 10 Ježiš jej odpovedal: „Keby si poznala Boží dar a vedela, kto je ten, čo ti hovorí: „Daj sa mi napiť“, ty by si poprosila jeho a on by ti dal živú vodu.“ 11 Žena mu povedala: „Pane, ani vedro nemáš a studňa je hlboká. Odkiaľ máš teda živú vodu? 12 Si azda väčší ako náš otec Jakub, ktorý nám dal túto studňu a pil z nej on sám i jeho synovia a jeho stáda?“ 13 Ježiš jej odvetil: „Každý, kto pije túto vodu, bude znova smädný. 14 Ale kto sa napije z vody, ktorú mu ja dám, nebude žízniť naveky. A voda, ktorú mu dám, stane sa v ňom prameňom vody prúdiacej do večného života.“ 15 Žena mu vravela: „Pane, daj mi takej vody, aby som už nebola smädná a nemusela sem chodiť čerpať!“ 16 Povedal jej: „Choď, zavolaj svojho muža a príď sem!“ 17 Žena mu odpovedala: „Nemám muža.“ Ježiš jej vravel: „Správne si povedala: „Nemám muža, 18 lebo si mala päť mužov a ten, ktorého máš teraz, nie je tvoj muž. To si povedala pravdu.“ 19 Žena mu vravela: „Pane, vidím, že si prorok. 20
@anonym_f5ca70 Počula si už niekedy o Desatore? Nezosmilníš?
@maja22 ale to sa tyka len katolikov. Tym nech sa riadia veriaci. Ja tomu neverim. Ja boha nemam. Ani tie hlupe rozpravky, co tu pises ma neocarili. Mna splodili rodicia klasickym sexom.
@anonym_f5ca70 Keď som písala o sladkostiach, spomenula som následky, lebo sú viditeľné. Každý hriech má následky, len nie všetky sú očiam viditeľné. O tomto bol môj príspevok.
@anonym_2caaad rozviedli sme sa. Mame spolocnu starostlivost, takze o deti sa starame obaja. ale radsej by som bola keby som na nich sama, uz su velki a da sa s nimi spolupracovat.
Takze v skratke: keby mi pred rokom niekto povie ze budem rozvedena, neverila by som ,zaroven som velmi spokojna az sama som prekvapena ako velmi sa mi ulavilo
@katariinam A nie je ti to ľúto s ohľadom na deti? Veď určite vieš, ako zle rozvod na ne vplýva.
@katariinam A nie je ti to ľúto s ohľadom na deti? Veď určite vieš, ako zle rozvod na ne vplýva.
@anonym_2caaad vela som sa vzdelavala. pri rozvode je hrozna trauma pre deti tie hadky a osocovania. My to nerobime, rozdelili sme sa tak,ze sa striedame pri detoch v povodnom dome. Nedorozumenia si riesime vtedy ked niesu s nami deti.
Takze oni sice vnimaju,ale maju oboch rodicov pri sebe takmer neustale. Naozaj sa velmi snazim aby som bola oporou. Ale ano, urcite je to zle.
No ak by sme ostali spolu,ja by som sa zblaznila uz. Citit sa nechcena, nelubena, mat manzelstvo zo zvyku v mladom veku je pre mna nepripustne, bolo mi hrozne. Teraz mi je ovela lepsie. A aj to vplyva na deti.
Luto mi to je ano, je to obrovska bolest a strata nejakej vizie.
@anonym_autor myslíš zeby si nesla do neba lebo mas sex s manželom vtedy ked ho mat udajne nemas?troška mi je tvojho zivota luto...je to manzel uzivajte skusajte majto aj inde ako doma...prepac ale ja swx v manzelstve nepovazujem za hriech a ani nas farar

Ak by boh nechcel, aby som mala zo sexu potesenie, nemal stvorit klitoris, a mal ho urobit neprijemnym.