Spermiogram a jeho súlad s katolíckou vierou
Ako môžu muži katolíci, ktorí sú ženatí, absolvovať vyšetrenie spermiogramu?
Viem, že sa používa perforovaný kondóm (ako napr. tu: https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/91-nespermici...), ale keď sa prepichne na 5-6 miestach obyčajným špendlíkom, nevytečie z neho všetko semeno a nekontaminuje sa vzorka s vaginálnymi sekrétami?
@simsalabim ta lekarnicka mala zavolat kolegynu.
@natalka13 mala, keby bolo koho - ale mala lekaren, 1 opravnena vydavat lieky a druha nie. Nebolo koho zavolat.
@simsalabim ta lekarnicka mala zavolat kolegynu.
@natalka13 pokiaľ tam nejaká je. Ale aj tak nerozumiem tomu,načo pracuje taká osoba v práci ktorá je v rozpore s jej svedomím. To naozaj keď sa rozhodne že vakcíny nebude predávať tak ich nepredá? Kde končia prava jedného a začínajú práva druhého? Alebo je právo tej lekárničky na jej osobný postoj viac ako právo človeka na zdravie? Ona je Boh že o tomto rozhoduje?
@natalka13 mala, keby bolo koho - ale mala lekaren, 1 opravnena vydavat lieky a druha nie. Nebolo koho zavolat.
@simsalabim áno oprávnenie vydávať lieky nemá každý. Je tam väčšinou jedna na predaj na recept a jedna na predaj bez receptu lebo ťa nemá oprávnenie na predaj liekov na predpis
@natalka13 pokiaľ tam nejaká je. Ale aj tak nerozumiem tomu,načo pracuje taká osoba v práci ktorá je v rozpore s jej svedomím. To naozaj keď sa rozhodne že vakcíny nebude predávať tak ich nepredá? Kde končia prava jedného a začínajú práva druhého? Alebo je právo tej lekárničky na jej osobný postoj viac ako právo človeka na zdravie? Ona je Boh že o tomto rozhoduje?
@mizoko teraz si to presne vystihla , som zvedavá čo na to napíšu
najviac ma fascinuje ako si obhajuju plodne a neplodne dni že to nie forma antikocepcie, no je vysledok ciel je rovnaký .. ale budu dupotat že je to v poriadku
@simsalabim u nás toto riešili baby že napísali na vuc + lekarnicku komoru , síce su tam zdute teraz ale vydaju ... proste maju si zamestnat babu čo to vyda ked je to na lekarsky predpis, s vyhradou svedomim nech si daju na bez ..
najviac ma fascinuje ako si obhajuju plodne a neplodne dni že to nie forma antikocepcie, no je vysledok ciel je rovnaký .. ale budu dupotat že je to v poriadku
@sara07 napíšu že mám ísť do inéj lekárne tak ako vždy 😌 lebo ty máš behať po lekárňach ako trtko kvôli nalpe, čo na ňu bohh asi blesk zosle keď predá HAK. Ja fakt nechápem. Ja som ledva stíhala jednu lekáreň a keď tam povedia že nepredajú tak som v pecku. A nevidím dôvod obehavat lekárne keď v tej,do ktorej som šla ten liek majú. To ako by ti v reštike nepredali colu lebo čašníčka je proti nápojom s cukrom. Majú ju síce,ale nepredá ti ju. Máš ísť do inej restiky a pýtať si tam
@sara07 hlavne pri HAK nejde len o zabránenie počatia ale je to aj liek! Ale toto úplne ignoruju
@sara07 napíšu že mám ísť do inéj lekárne tak ako vždy 😌 lebo ty máš behať po lekárňach ako trtko kvôli nalpe, čo na ňu bohh asi blesk zosle keď predá HAK. Ja fakt nechápem. Ja som ledva stíhala jednu lekáreň a keď tam povedia že nepredajú tak som v pecku. A nevidím dôvod obehavat lekárne keď v tej,do ktorej som šla ten liek majú. To ako by ti v reštike nepredali colu lebo čašníčka je proti nápojom s cukrom. Majú ju síce,ale nepredá ti ju. Máš ísť do inej restiky a pýtať si tam
@mizoko skus vuc + lekarensku komoru napisať e-mail , možno to zaberie, nech si tie baby proste vymenia ,zvlášt ked dalšiu lekaren máš pol hodiny šlapania
ešte ti tu budu pisať že ta nijak neobmedzuju ani nezasahuju
ten čas ktory straviš cestou do inej lekarni môžeš využit aj lepšie
@sara07 hlavne pri HAK nejde len o zabránenie počatia ale je to aj liek! Ale toto úplne ignoruju
@mizoko mna by zaujimalo ked budu mat perinomenopauzu a budu mať špinenia dva mesiace vkuse či potom hak odmietnu
alebo ked budu potrebovat v 40 posunut začiatok menopauzy
to bude zase ine to sa to prevteli do lieku,
@mizoko skus vuc + lekarensku komoru napisať e-mail , možno to zaberie, nech si tie baby proste vymenia ,zvlášt ked dalšiu lekaren máš pol hodiny šlapania
ešte ti tu budu pisať že ta nijak neobmedzuju ani nezasahuju
ten čas ktory straviš cestou do inej lekarni môžeš využit aj lepšie
@sara07 mne už je to teraz jedno 😁 v CZ takéto niečo nemajú a keď vidím čo sa deje na SK tak tam budú mať ľudia problém vôbec kúpiť nejaké lieky 🤨😌🤦🏼♀️
@mizoko mna by zaujimalo ked budu mat perinomenopauzu a budu mať špinenia dva mesiace vkuse či potom hak odmietnu
alebo ked budu potrebovat v 40 posunut začiatok menopauzy
to bude zase ine to sa to prevteli do lieku,
@sara07 nemyslím si. To je ako a odmietnutím krvi aj keď ti môže zachrániť život. A teraz nebudem trepať ktorá to odnož toto ma. Ale tí ľudia sú fakt ochotní nechať zomrieť aj svoje dieťa ale krv mu nedajú 🤨
@anonym_autor odovzdám vzorku a potom sa vyspovedam.... Akoze keby mam. Muža a toto rieši tak fakt neviem ako. By som toto prekusla... Bud chcem. Deti alebo sa riadim cirkvou...
@anonym_autor no som zvedavá na to,kedy to skončí na žltom slonikovi.. 😂😂😂
A človek, ktorý nemôže dlhšiu dobu splodiť dieťa , neraz je kvôli tomu z toho vystavený posmechom nemôže sa podrobiť vyšetreniu, ktoré pre neho môže priniesť aj liečebné riešenie? Toľko hlúpostí už naplodila katolícka cirkev a ešte hlúpejši ľudia jej veria a jej nezmysly dodržujú.
A človek, ktorý nemôže dlhšiu dobu splodiť dieťa , neraz je kvôli tomu z toho vystavený posmechom nemôže sa podrobiť vyšetreniu, ktoré pre neho môže priniesť aj liečebné riešenie? Toľko hlúpostí už naplodila katolícka cirkev a ešte hlúpejši ľudia jej veria a jej nezmysly dodržujú.
@evkatk keby si bola na mieste diabla a chcela rozvracať kresťanské katolícke manželstvá, nie tých čo sú katolíci na papieri a len pár dní v roku na sviatky sa tvária pobožne, ale tie manželstvá kde naozaj žijú vierou čo by si urobila?
@evkatk keby si bola na mieste diabla a chcela rozvracať kresťanské katolícke manželstvá, nie tých čo sú katolíci na papieri a len pár dní v roku na sviatky sa tvária pobožne, ale tie manželstvá kde naozaj žijú vierou čo by si urobila?
@anonym_c9243c a ty si inak duševné v poriadku?
@anonym_autor tak asi sme tak v 14.storoci podľa tohto názoru 😂 tam to tak brali všetko vážne v cirkvi. Bože môj však sme už úplne inde to si len nie veriaci ale fanatici cirkvi tak vysvetľujú. Áno sme veriaci nechodíme pravidelne do kostola,načo však pomodliť sa viem aj doma nepotrebujem k tomu toľko ľudí. Ináč moja nebohá prababka vzdy hovorila,že tí najväčší "panbickari"(čo robia všetko presne podľa cirkvi -farara) sú vždy najhorší,lebo si myslia že peniaze do kasicky ich vykupia a nemajú ťažké hriechu 🤣🤣 takých som v detstve poznala a to bola liga jeden lepší ako druhý a deti od nich utekali a stali sa všelijakými. Len sa teda pekne riad čo hovorí cirkev a deti mať určite nebudeš😉
@anonym_autor Spýtaj sa nejakého katolíckeho lekára, napr. https://www.lpp.sk/poradna - ak by aj on nevedel odpovedať, určite pozná nejakého veriaceho kolegu
https://www.plodar.sk/rrm/
Držím palce 🙂
@anonym_8def95 Spermie na spermiogram sa obyčajne získávajú onaniou, ktorá je podľa učenia Cirkvi ťažký hriech. Jediný povolený spôsob, ako získať spermie, je perforovaný kondóm.
@anonym_autor to je blbosť, prever si to, potom tu presne pre toto vznikajú podobné názory..za lekárskym účelom je to ok, nie je to ťažký hriech (a nemusí pri tom pozerať P, može byť prítomná manželka a može pomoct 😊😉)
@anonym_c9243c ziaden diabol nepotrebuje a nemusi rozvracat katolicke manzelstva. Katolici to zvladaju sami, nik im pomahat nemmusi
@anonym_autor skúste zmeniť uhol pohľadu. Ide o vysetrenie, nie o uspokojovanie sa. A máte po probléme, kondóm ako kondóm.... takže to je viac proti pravidlám cirkvi ako vysetrenie.
@anonym_c9243c ziaden diabol nepotrebuje a nemusi rozvracat katolicke manzelstva. Katolici to zvladaju sami, nik im pomahat nemmusi
@viestta práve na to poukazujem, že keby to chcel urobiť tak to urobí presne takto
Boh povolil sex iba v manželstve, sex mimo manželstva výslovne zakázal, je to ťažký hriech.
Diabol by ľuďom povedal že nemôžu mať sex v manželstve aby narúšal manželstvá, len to by bolo príliš okaté tak to mohol zabaliť že sex môžete mať, ale len ak chcete plodiť deti, alebo nezabránite plodeniu detí takže 3-4 krát za život a potom abstinencia?
V roku 401 dávno po smrti apoštolov Augustín príde s učením bez podkladu vo svätom písme, že sexovať v manželstve a neumožniť plodenie je ťažší hriech ako cudzoložstvo/nevera a katolícka cirkev to vezme všetkými 10. ako za správne a to čo od nás boh chce
predtým za čias Mojžiša ani za čias Ježiša nikde nebola taká myšlienka žeby sex a sebaovládanie manžela včas vytiahnuť v najlepšom by bol smrteľný hriech, dokonca horší ako keby svoju zákonitú manželku podviedol
@viestta viď predseda KDH. Inak jeho deti z predchádzajúceho manželstva sú teda nemanzelske. Či sa mýlim? Urobiť z deti p*rchantov - také katolicke
@viestta práve na to poukazujem, že keby to chcel urobiť tak to urobí presne takto
Boh povolil sex iba v manželstve, sex mimo manželstva výslovne zakázal, je to ťažký hriech.
Diabol by ľuďom povedal že nemôžu mať sex v manželstve aby narúšal manželstvá, len to by bolo príliš okaté tak to mohol zabaliť že sex môžete mať, ale len ak chcete plodiť deti, alebo nezabránite plodeniu detí takže 3-4 krát za život a potom abstinencia?
V roku 401 dávno po smrti apoštolov Augustín príde s učením bez podkladu vo svätom písme, že sexovať v manželstve a neumožniť plodenie je ťažší hriech ako cudzoložstvo/nevera a katolícka cirkev to vezme všetkými 10. ako za správne a to čo od nás boh chce
predtým za čias Mojžiša ani za čias Ježiša nikde nebola taká myšlienka žeby sex a sebaovládanie manžela včas vytiahnuť v najlepšom by bol smrteľný hriech, dokonca horší ako keby svoju zákonitú manželku podviedol
@anonym_c9243c takto si to mohla napísať už skôr,lebo to ako si nahodila prvú otázku vyznelo fakt na prášky
@anonym_c9243c Diabla si vymysleli krestania aby mali na koho zvalit svoje zle umysly a skutky.. Oni ich maju v sebe, oni ich konaju. Nikto im v tom nepomaha a nikto iny, len oni su za nich zodpovedni.
@anonym_c9243c Diabla si vymysleli krestania aby mali na koho zvalit svoje zle umysly a skutky.. Oni ich maju v sebe, oni ich konaju. Nikto im v tom nepomaha a nikto iny, len oni su za nich zodpovedni.
@viestta a nikto iný im ich ani neodpustí nesmie z nich ten "hriech". Len oni si myslia že keď odrecituju básničku sú opäť "čistí". No nie. Ale môžu sa snažiť byť lepší. Takto to funguje u ateistov. Poučiť sa,snažiť sa byť lepší a už neopakovat to,čo si ľutovala že si spravila. A odpustiť sám sebe ak sa da
@anonym_c9243c takto si to mohla napísať už skôr,lebo to ako si nahodila prvú otázku vyznelo fakt na prášky
@mizoko Apoštol Pavol pred tým varoval že toto nastane a do kresťanstva preniknú pokrytci, klamári s učením démonov
Katolícky preklad1 Tim 4:1-5
Duch výslovne hovorí, že v posledných časoch niektorí odpadnú od viery a budú sa pridržiavať zvodných duchov a učenia démonov, zvedení pokrytectvom luhárov, ktorí majú na svedomí vypálené znamenie; zabraňujú ženiť sa a jesť pokrmy, ktoré Boh stvoril, aby ich so vzdávaním vďaky požívali veriaci a tí, čo spoznali pravdu. Veď všetko, čo Boh stvoril, je dobré a nemá sa zavrhovať nič, čo sa prijíma so vzdávaním vďaky, lebo sa to posväcuje Božím slovom a modlitbou.
Katolícky preklad Sk 20:28-30
Dávajte pozor na seba a na celé stádo, v ktorom vás Duch Svätý ustanovil za biskupov, aby ste pásli Božiu Cirkev, ktorú si získal vlastnou krvou.
Ja viem, že po mojom odchode vniknú medzi vás draví vlci a nebudú šetriť stádo.
Ba aj z vás samých povstanú muži, čo budú prevrátene hovoriť, aby strhli učeníkov za sebou.
@mizoko Apoštol Pavol pred tým varoval že toto nastane a do kresťanstva preniknú pokrytci, klamári s učením démonov
Katolícky preklad1 Tim 4:1-5
Duch výslovne hovorí, že v posledných časoch niektorí odpadnú od viery a budú sa pridržiavať zvodných duchov a učenia démonov, zvedení pokrytectvom luhárov, ktorí majú na svedomí vypálené znamenie; zabraňujú ženiť sa a jesť pokrmy, ktoré Boh stvoril, aby ich so vzdávaním vďaky požívali veriaci a tí, čo spoznali pravdu. Veď všetko, čo Boh stvoril, je dobré a nemá sa zavrhovať nič, čo sa prijíma so vzdávaním vďaky, lebo sa to posväcuje Božím slovom a modlitbou.
Katolícky preklad Sk 20:28-30
Dávajte pozor na seba a na celé stádo, v ktorom vás Duch Svätý ustanovil za biskupov, aby ste pásli Božiu Cirkev, ktorú si získal vlastnou krvou.
Ja viem, že po mojom odchode vniknú medzi vás draví vlci a nebudú šetriť stádo.
Ba aj z vás samých povstanú muži, čo budú prevrátene hovoriť, aby strhli učeníkov za sebou.
@anonym_c9243c prosím toto mi tu nepíš. Ja som bibliu čítala,mala som aj seminár z biblických dejín a teda takto ako ty nám to rozhodne kňaz nevysvetloval. Sú to hlúposti. Inak tie vaše krížiky na krku,medailony s pannou Máriou a kde kým,sochy v kostoloch a obrazy - to je modlosluzobnictvo. Vy sa nemáte klamať socham ani obrazom. Lebo práve to je to zlaté tela.

@natalka13 presne tak,nevezmú takého človeka
@anonym_25fbf6 ale nesmu sa to na pohovore pytat.