icon

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach

4. feb 2026

Bol to obyčajný deň, nič výnimočné. A predsa sa stal pre mňa malým zázrakom.

Čakala som na jednu vec, na ktorej mi záležalo viac, než by sa možno patrilo. V hlave som si hovorila, že sú to predsa len šaty, nič dôležité, nič, na čom stojí svet. Ale v srdci som cítila túžbu. Tichú, detskú radosť, ktorú som si už dávno nedopriala. A zároveň obavu – neodpovedá, čas beží, možno to celé padne.

V istom momente, keď som tlačila kočík a bábätko mi zaspalo, som to už neuniesla len sama v sebe. Zdvihla som to k Bohu tak, ako to prišlo. Úplne jednoducho a predsa to šlo tak prirodzene.

„Pane, Ty vieš, že túžim po tých šatách. Ale ak to nie je Tvoja vôľa, nech sa stane, čo chceš Ty. Žehnaj ju, prosím. Dotkni sa jej srdca. Ona ich už možno nepotrebuje… a mne by priniesli radosť. A aj keby nie, ďakujem Ti, že sa o mňa staráš.“

Nebola to naučená modlitba. Išlo to priamo zo srdca. Prvýkrát po dlhej dobe som sa takto úprimne rozprávala s Bohom. A zrazu tie šaty už neboli to najdôležitejšie. Dôležitý bol ten pokoj, ktorý prišiel. To odovzdanie. Ten pocit: Nie som na všetko sama.

Pomodlila som sa aj za ňu. Na jej úmysly. Aby ju Boh žehnal. A išla som ďalej.

O pár minút som sa pozrela na telefón. A veci sa pohli. Rýchlo. Nečakane. Ako jemné, tiché „Počul som ťa“.

Zostala som stáť s úsmevom a slzami v očiach. Nie kvôli veci. Ale kvôli tomu, že som sa cítila vypočutá. Videná. Držaná.

Uvedomila som si, že Boh sa nestará len o veľké veci. On vstupuje aj do tých malých, obyčajných dní. Do túžob, ktoré si ani netrúfame vysloviť. A niekedy odpoveď nepríde len ako splnenie prosby, ale ako hlboký pokoj v srdci.

A ten vo mne zostal ešte dlho potom.

— s vďačným srdcom tvoja Mila ❤️

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach
domix147
Včera o 13:42
@refly

@domix147 Takže ak sa stane niečo dobré, tak za to môže boh. A ak sa stane niečo zlé, tak sú to na 100% ľudia. Dieťa sa narodí s rakovinou: oops, stalo sa. Dieťa vyliečia lekári: Boh je úžasný!
Keď nás stvoril, prečo nás nestvoril trocha lepšími? Prečo nestvoril svet trocha lepším, aby sme mali podmienky byť lepšími? Prečo je svet, kde "jeho stvorenia" - čiže aj zvieratá žijú brutálnym, krátkym životom? Videla si niekedy scény z prírody? Ako byvol uviazne v bahne a malinká hyena ho pomaličky za živa trhá a žere? Zvieratá majú bežne 70% a viac úmrtnosť. Taká mačka rodí aj 4-6 mačiat, 2-3x ročne. Pretože majú tak veľmi vysokú úmrtnosť a príroda vsadila na kvantitu aby aspoň niečo prežilo. Takže tie božie bytosti sa rodia a vznikajú aby do mesiaca zdochli niekde v jarku. To takto nadstavil? Toto je ten úžasný a mocný boží plán?
Keď je dieťa zlé, tak "ako si si vychovala, tak máš!". Mal nás urobiť lepšími. Mal urobiť svet, ktorý nie je takáto brutálna diera.

@refly prepáč necitala som to …viera nie je o tom aby som a presviedčala …. A ani to robiť nebudem blokujem upozornenia . Papa

patrike
Včera o 13:52
@refly

@domix147 Takže ak sa stane niečo dobré, tak za to môže boh. A ak sa stane niečo zlé, tak sú to na 100% ľudia. Dieťa sa narodí s rakovinou: oops, stalo sa. Dieťa vyliečia lekári: Boh je úžasný!
Keď nás stvoril, prečo nás nestvoril trocha lepšími? Prečo nestvoril svet trocha lepším, aby sme mali podmienky byť lepšími? Prečo je svet, kde "jeho stvorenia" - čiže aj zvieratá žijú brutálnym, krátkym životom? Videla si niekedy scény z prírody? Ako byvol uviazne v bahne a malinká hyena ho pomaličky za živa trhá a žere? Zvieratá majú bežne 70% a viac úmrtnosť. Taká mačka rodí aj 4-6 mačiat, 2-3x ročne. Pretože majú tak veľmi vysokú úmrtnosť a príroda vsadila na kvantitu aby aspoň niečo prežilo. Takže tie božie bytosti sa rodia a vznikajú aby do mesiaca zdochli niekde v jarku. To takto nadstavil? Toto je ten úžasný a mocný boží plán?
Keď je dieťa zlé, tak "ako si si vychovala, tak máš!". Mal nás urobiť lepšími. Mal urobiť svet, ktorý nie je takáto brutálna diera.

@refly S touto otazkou zapasia teologovia uz dlho, cast "vysvetleni" som dal vyssie. Zabavne su aj vyklady roznych sektarov ako adventisti alebo jehovisti, podla nich bolo v raji vsetko dokonale a neboli choroby a smrt. Az po vyhnani z raja sa vsetko pokazilo a kto bude dobry jehovista, ten bude opat zit v dokonalom svete (rozumej, ked ten sucasny skonci, co predpovedali uz asi 5x na rozne datumy).

pr85
Včera o 14:17
@patrike

@emka530 Z pohladu islamu si neverec ty. Co s tym ? Este si to zhorsujes tym, ze po prorokovi Jezisovi bol zoslany este Mohamed, so zaverecnym vysvetlenim, ako napravit predosle omyly a nespravne vyklady.
Ak vies anglicky, tak Koran pise jasne : God has said in the Quran: Indeed, they disbelieve who say, “God is the third of three (in a trinity),” when there is no god but one God. If they desist not from what they say, truly, a painful punishment will befall the disbelievers among them. Would they not rather repent to God and ask His forgiveness?

@patrike si moslim? Lebo si sa v predošlej diskusii prezentoval ako bezverec.

patrike
Včera o 14:34
@pr85

@patrike si moslim? Lebo si sa v predošlej diskusii prezentoval ako bezverec.

@pr85 Nie som moslim, ale pisal som ti, ze mam vela informacii o hlavnych nabozenstvach sveta, povazujem to za sucast vseobecneho prehladu. Rozne sekty su len moje hoby.
Ak by som si uz mal nejaku vieru vybrat, tak striktny monoteizmus.

rozculena
Včera o 14:43
@pr85

@patrike Keďže pani píše po slovensky, tak je to príbeh od nás. Čo sa týka správnej identifikácie bozstva, ide o trojjedineho Boha, ktorý stvoril aj teba a miluje tá.

@pr85 prekladač neexistuje?

patrike
Včera o 14:50
@rozculena

@pr85 prekladač neexistuje?

@rozculena Najma rozne sekty s centralou v USA prekladaju do slovenciny povodne anglicky material. Ten "pribeh" tu je bud AI, vymysel alebo cirkevna agitka. Ono nepochybne existuje aj nejaka knizka nametov pre kazne, tie rozne "pribehy", ktore davaju farari na kazni, nie su zjavne lokalne a z ich hlavy.

pr85
Včera o 15:52
@patrike

@pr85 Nie som moslim, ale pisal som ti, ze mam vela informacii o hlavnych nabozenstvach sveta, povazujem to za sucast vseobecneho prehladu. Rozne sekty su len moje hoby.
Ak by som si uz mal nejaku vieru vybrat, tak striktny monoteizmus.

@patrike Čo myslíš pod striktnym monoteizmom? Judaizmus alebo islam? A vieš, že aj kresťania sú monoteistiva veria len v jedného Boha?

muzula
Včera o 16:08

ale no, formalne je krestanstvo monoteisticke, ale v skutocnosti ani nahodou. Najmarkantnejsie je to pri tzv. Marianskom kulte. Desiatky az stovky svatych ani nespominam. Ale ako som pisal, hladat v akomkolvek nabozenstve nejaku logicku konzistenciu je naivne. Hned prve prikazanie hovori: "Ja som Pán, tvoj Boh! Nebudeš mať okrem mňa iných bohov, ktorým by si sa klaňal." - realita? Hlavne na Slovensku kostoly zasvatene Marii, pute na jej pocest, modlitby k nej.

patrike
Včera o 16:10

Nie, ak zacnes boha opisovat ako trojjedineho, uz nie si monoteista. Vy sa tak tvarite a ste tak oficialne zaradeni, ale z mojho pohladu je katolicizmus polyteisticky, dokonca ma kult zenskej bohyne Marie a pridruzene kulty svatych. Tu sa riadim onym "ak to kvaka ako kacka a chodi ako kacka, je to kacka". Presviedcat ma o opaku alebo ako to mam slabo nastudovane nemusis.
Ono to pekne vidno tam, kde je katolicizmus namontovany na povodne domorode nabozenstva a prave tam sa miestny bozik X stotozni so svatym Y a miestna bohyna s Mariou. Tu je o tom cely serial, vratane mixov krestanstva, islamu a domorodych kultov : https://blog.sme.sk/ond-ejhavelka

patrike
Včera o 16:13
@muzula

ale no, formalne je krestanstvo monoteisticke, ale v skutocnosti ani nahodou. Najmarkantnejsie je to pri tzv. Marianskom kulte. Desiatky az stovky svatych ani nespominam. Ale ako som pisal, hladat v akomkolvek nabozenstve nejaku logicku konzistenciu je naivne. Hned prve prikazanie hovori: "Ja som Pán, tvoj Boh! Nebudeš mať okrem mňa iných bohov, ktorým by si sa klaňal." - realita? Hlavne na Slovensku kostoly zasvatene Marii, pute na jej pocest, modlitby k nej.

@muzula Este lepsie je "Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou! Nebudeš sa im klaňať ani im slúžiť, lebo ja som Hospodin, tvoj Boh, Boh žiarlivý, ktorý trestá viny otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých, čo ma nenávidia," a potom ides do kostola a tam socha za sochou. V tomto su super kalvini s bielou holou stenou alebo moslimovia. Maximalne citaty z koranu v kaligrafickom prevedeni.

bloger
Včera o 16:26
@anonym_c2b153

@domix147
@pr85
@bloger skuste teda u neho poprosit za ukrajinske deti. Alebo ma asi nieco s usami.

@anonym_c2b153 Boh počuje a pomáha im cez ľudí s láskavým srdcom.

anonym_c2b153
Včera o 16:31
@bloger

@anonym_c2b153 Boh počuje a pomáha im cez ľudí s láskavým srdcom.

@bloger to urcite 😄

margotka17
Včera o 16:40

@anonym_autor áno, niekedy neidu veci tak, ako by sme chceli, často idú úplne inak, ako snívame. No občas sa stane tak, ako píšeš, vtedy ťa to tak zahreje pri srdiecku.

anonym_0e1a9b
Včera o 16:45
@anonym_c5ab09

osobne neverím, že Boh má čas plniť každému jeho malé priania

@anonym_c5ab09 sme ľudia a väčšina vraví: Pane Bože, daj, ale takoj. Zabudli sme prosiť 🙏

gutka79
Včera o 18:45
@anonym_112424

@anonym_e52cda prve co mi napadlo
„Pane uzdrav nase dieta“
„Nemam cas, Adrika potrebuje nove saty“

@anonym_112424 dobre sprosté

pr85
Včera o 19:18
@muzula

@muzula My katolíci veríme len v jedného Boha. To je náš Stvoriteľ a JEDINY Boh. Boh je jeden v troch osobách. Boh sa zjavil ľuďom v podobe nášho Panna Ježiša Krista, druhej Božskej osoby. Jeho pozemský matkou bola Panna Mária. Preto jej katolíci vzdávajú úctu (hyperdulia). Bohu však zdavame úplne inú úctu - latria. Svätých si ctíme a snažíme sa ich nasledovať.

anonym_112424
Včera o 19:23
@gutka79

@anonym_112424 dobre sprosté

777januska777
Včera o 19:29
@refly

@refly paci sa mi tvoj pohľad ale nemam k nemu odpoved. Som veriaca, ale asi rozmyslam inak a preto verim v posmrtný život. Ale chcela som ta pochváliť a povedat, ze je velmi dobre, ze sa pýtaš a hľadáš odpoved a nebojíš sa kritizovať. Ak aj v Boha neveríš a ak mozno ani nikdy verit nebudeš, ale podla mna je dolezite to co teraz robis. Snažíš sa svet vidiet v realite aj brutalite. Dufam, ze časom nájdeš odpovede, aby si život vnímala trosku lepšie. A ja ako veriaca si myslim, ze v tom dobrom pohlade ta vidi aj Boh, lebo si úprimná.

igiana
Včera o 20:05
@refly

@refly prví ľudia žili v krásnom svete presne o akom snívaš. A vidíš, neboli spokojní. Chceli niečo viac, Chceli byť ako Boh. A padli keď sa dali nachytať diablovi. A potom to všetko išlo dolu vodou, Vždy ale boli aj ľudia, ktorí šírili lásku a dobro. Len vďaka nim to Boh ešte s nami nevzdal. A mysli na to, že kým nebude koniec sveta, diabol môže naďalej pokúšať ľudí, aby sa slobodne mohli rozhodnúť pre neho alebo pre Boha. Preto je toľko zla vo svete. Ale každý človek má začať od seba a môže šíriť dobro a lásku. Každý deň. Aj cez obyčajné drobné maličkosti, ktoré pre niekoho môžu znamenať veľmi veľa.
Áno v živote má každý svoj kríž. Učí nás trpezlivosti, láske, pokore. Môj kríž ma naučil chápať a pomáhať druhým, ktorý si práve prechádzajú tým, čím som si prešla ja. Každý jeden z nás môže pomáhať niesť kríž tomu druhému. A svet bude krajší. Až keď sa naučíme nezištnej láske bez podmienok, až vtedy sme zrelí prísť do neba. Kúsok neba vďaka tomu môžeme zažiť už tu na zemi. A raz keď sa stretneme zoči voči s Bohom, všetko pochopíme.

patrike
Včera o 20:07
@pr85

@muzula My katolíci veríme len v jedného Boha. To je náš Stvoriteľ a JEDINY Boh. Boh je jeden v troch osobách. Boh sa zjavil ľuďom v podobe nášho Panna Ježiša Krista, druhej Božskej osoby. Jeho pozemský matkou bola Panna Mária. Preto jej katolíci vzdávajú úctu (hyperdulia). Bohu však zdavame úplne inú úctu - latria. Svätých si ctíme a snažíme sa ich nasledovať.

@pr85 Citovanie ti ide dobre, ale mna zaujima prax, najma pobozne zenicky po dedinach a marianske modlidby. Tie rozne kaplnky so sochou Marie v prirode (ak by tu pristal ufon, nevidel by ziadny rozdiel medzi onou kaplnkou a vodnou bohynou kdesi v Afrike), zjavenia, posolstva. Zjavenia su obzvlast zabavne, kedze Mariu ako taku za matku povazuju aj reformovani, ale oni ziadne zjavenia nemaju. Dogma o neposkrvenom pocati vyhlasena az 1854 ...

igiana
Včera o 20:12
@patrike

@pr85 Citovanie ti ide dobre, ale mna zaujima prax, najma pobozne zenicky po dedinach a marianske modlidby. Tie rozne kaplnky so sochou Marie v prirode (ak by tu pristal ufon, nevidel by ziadny rozdiel medzi onou kaplnkou a vodnou bohynou kdesi v Afrike), zjavenia, posolstva. Zjavenia su obzvlast zabavne, kedze Mariu ako taku za matku povazuju aj reformovani, ale oni ziadne zjavenia nemaju. Dogma o neposkrvenom pocati vyhlasena az 1854 ...

@patrike je napísané: Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás.

V tvojej reči: Nehádžte perly sviniam“ je biblické príslovie (Matúš 7:6) znamená zbytočné plytvanie cennými vecami, radami alebo vedomosťami na ľudí, ktorí ich nedokážu oceniť, pochopiť alebo si ich vážiť. Táto metafora nabáda chrániť duchovné hodnoty a múdrosť pred tými, ktorí by nimi pohrdli.

patrike
Včera o 20:14
@igiana

@refly prví ľudia žili v krásnom svete presne o akom snívaš. A vidíš, neboli spokojní. Chceli niečo viac, Chceli byť ako Boh. A padli keď sa dali nachytať diablovi. A potom to všetko išlo dolu vodou, Vždy ale boli aj ľudia, ktorí šírili lásku a dobro. Len vďaka nim to Boh ešte s nami nevzdal. A mysli na to, že kým nebude koniec sveta, diabol môže naďalej pokúšať ľudí, aby sa slobodne mohli rozhodnúť pre neho alebo pre Boha. Preto je toľko zla vo svete. Ale každý človek má začať od seba a môže šíriť dobro a lásku. Každý deň. Aj cez obyčajné drobné maličkosti, ktoré pre niekoho môžu znamenať veľmi veľa.
Áno v živote má každý svoj kríž. Učí nás trpezlivosti, láske, pokore. Môj kríž ma naučil chápať a pomáhať druhým, ktorý si práve prechádzajú tým, čím som si prešla ja. Každý jeden z nás môže pomáhať niesť kríž tomu druhému. A svet bude krajší. Až keď sa naučíme nezištnej láske bez podmienok, až vtedy sme zrelí prísť do neba. Kúsok neba vďaka tomu môžeme zažiť už tu na zemi. A raz keď sa stretneme zoči voči s Bohom, všetko pochopíme.

@igiana Ako toto fungovalo na nejakom ostrove pred prichodom krestanskych misionarov ? A vlastne ako toto fungovalo, nez Pavol zacal cestovat a robit reklamu novej sekte ? Medzi akym bohom a akym diablom si mohli vybrat ludia, ktori s tymto konceptom neboli zoznameni ? Co sa dialo v risach stareho Egypta vyse 3000 rokov ?

igiana
Včera o 20:15
@patrike

@igiana Ako toto fungovalo na nejakom ostrove pred prichodom krestanskych misionarov ? A vlastne ako toto fungovalo, nez Pavol zacal cestovat a robit reklamu novej sekte ? Medzi akym bohom a akym diablom si mohli vybrat ludia, ktori s tymto konceptom neboli zoznameni ? Co sa dialo v risach stareho Egypta vyse 3000 rokov ?

@patrike prečítaj si v Novom zákone skutky apoštolov a všetko sa dozvieš

patrike
Včera o 20:21
@igiana

@patrike prečítaj si v Novom zákone skutky apoštolov a všetko sa dozvieš

@igiana To mam davno precitane. Odpoved na moju otazku o starom Egypte som tam nenasiel. Skus vlastnymi slovami vysvetlit, malo by ti to ist, pripadne poziadaj o pomoc zhora.

igiana
Včera o 20:40
@patrike

@igiana To mam davno precitane. Odpoved na moju otazku o starom Egypte som tam nenasiel. Skus vlastnymi slovami vysvetlit, malo by ti to ist, pripadne poziadaj o pomoc zhora.

@patrike neverím že si vôbec niečo z Biblie čítal, a ak aj áno, predpokladám, že si mnoho vecí nevnímal. Je to tam všetko napísané.

Napr
List Rim 2,14

14 A keď pohania, ktorí nemajú zákon, od prírody robia, čo zákon požaduje, hoci taký zákon nemajú, sami sebe sú zákonom.
15 Tým ukazujú, že majú požiadavky zákona vpísané vo svojich srdciach, čo im dosvedčuje zároveň aj ich svedomie aj ich myšlienky, ktoré sa navzájom obviňujú alebo i bránia;

Po lopate povedané, každý človek aj neveriaci má svedomie, a ak žije podľa neho tak koná dobro a poslúcha Boha

patrike
Včera o 20:58
@igiana

@patrike neverím že si vôbec niečo z Biblie čítal, a ak aj áno, predpokladám, že si mnoho vecí nevnímal. Je to tam všetko napísané.

Napr
List Rim 2,14

14 A keď pohania, ktorí nemajú zákon, od prírody robia, čo zákon požaduje, hoci taký zákon nemajú, sami sebe sú zákonom.
15 Tým ukazujú, že majú požiadavky zákona vpísané vo svojich srdciach, čo im dosvedčuje zároveň aj ich svedomie aj ich myšlienky, ktoré sa navzájom obviňujú alebo i bránia;

Po lopate povedané, každý človek aj neveriaci má svedomie, a ak žije podľa neho tak koná dobro a poslúcha Boha

@igiana Tak sme sa niekam posunuli. Co taki Aztekovia a ich ludske obete ? Svedomie mali a to co konali, povazovali za spravne v sulade so svedomim pre napriklad dobru urodu a dazd. Ini domorodci maju tiez svedomie a funguju uplne v pohode systemom, ked mladi chlapci nadobudaju duchovnu silu konzumaciou semena starsich kmena.
Ludozruti sa zase potesili rozpravaniu misionarov o tele a krvi, kedze im to bolo blizke.
Uz vidis, ako niet ziadnej univerzalnej moralky ?

silviaab
Včera o 21:00
@refly

@refly toto vsetko je len take polemizovanie.a osobne nazory..ale raz sa dozvieme celu a uplnu pravdu...

janulik2008
Včera o 21:23

Kazda tema kde sa riesi nabozenstvom sa konci tak ze su 2 tabory 😀 veriaci vs neveriaci a vacsinou prave veriaci MUSIME presviedcat ludi o tom ze nasa viera je ta spravna a nic ine neexistuje.
Je Boh dobry? Podla mna ano ale na druhej strane je to neskutocny egoista podla mna. Pocula som uz aj nazor ze mlady clovek zomrel preto aby nespachal tazky hriech ... akoze naozaj? 😳
Ja sa s Bohom niekedy hadam, a pisem to do kazdej diskusie, pretoze niektore veci nie su fer. Zomieraju mladi, male deti su chore ... kde je vtedy? 😔
Cim dalej tym viac sa mi zda, ze nase nabozenstvo je len o strachu. Nerob toto lebo Boh ta potresta, nepozeraj HP lebo to je satanizmus 😒 ked zena otehotnie a dieta by nevedela uzivit je uz vrahyna a Boh sa postara 🫣

refly
Včera o 22:19
@igiana

@igiana pri tomto som zase rozmýšľala že prečo by sa mstil celému tvorstvu za činy jednotlivca. Pred XY rokmi nejaká ženská zjedla jablko, tak teraz budú do konca sveta trpieť miliardy tvorov? Prečo by bol takto pomstychtivý?
Nechcem kydať na náboženstvo, je to pekná myšlienka.... len teda vrámci diskusie....sú takéto veci, ktoré nedávajú zmysel. Veľmi do tohto motám prírodu, lebo sa tomu aktívne venujem... pri ubližovaní ľudmi ľudom sa to dá ešte nejako vyargumentovať, keďže máme rozum a možnosť byť lepšími. Zbytok tvorstva nie. Sú také, aké sú a nemajú možnosť byť iné. Keď sa nad tým človek veľmi zamyslí, tak všetko na svete žije z požierania iného života. Neživá hmota sa jesť nedá. Samotná podstata života na tejto zemi je postavená na krutosti a konzumácii slabšieho.
Nejako neviem pochopiť že by niekto s láskou vytvoril rôzne stvorenia... a potom ich hodil do jedného mecha s tým že "no, a ak nechcete zdochnúť, tak sa požerte navzájom :D A prečo? Lebo niekto zjedol jablko."
Tiež by sa dalo polemizovať o vine, lebo ak boli oklamaní diablom, tak koho je to vina? Mal tam dať lepší plot, alebo nejakú ochranku aby tam takéto veci neliezli. Divné je hnevať sa na ľudstvo, že ich prechcal a obabral diabol, keď v prvom rade prechcal boha samotného tým, že sa tam vôbec dostal. Ak je to taká mazaná špina, tak prečo sa vôbec očakáva od obyčajného ľudstva, že sa mu ubránime? Veď keď chovám sliepky, tak sa postarám aby tam neliezli líšky. Lebo sliepka sa líške neubráni.
A keď ma niekto oklame, aký hriech to presne je? Hlúposť a naivita nie je hriech.

Zase.... toto je iba moje polemizovanie a snaha o racionalizáciu.... nedá sa pozerať na krutosť a mávnuť rukou že všetko je tak, ako má byť a raz pochopím.

refly
Včera o 22:43
@janulik2008

Kazda tema kde sa riesi nabozenstvom sa konci tak ze su 2 tabory 😀 veriaci vs neveriaci a vacsinou prave veriaci MUSIME presviedcat ludi o tom ze nasa viera je ta spravna a nic ine neexistuje.
Je Boh dobry? Podla mna ano ale na druhej strane je to neskutocny egoista podla mna. Pocula som uz aj nazor ze mlady clovek zomrel preto aby nespachal tazky hriech ... akoze naozaj? 😳
Ja sa s Bohom niekedy hadam, a pisem to do kazdej diskusie, pretoze niektore veci nie su fer. Zomieraju mladi, male deti su chore ... kde je vtedy? 😔
Cim dalej tym viac sa mi zda, ze nase nabozenstvo je len o strachu. Nerob toto lebo Boh ta potresta, nepozeraj HP lebo to je satanizmus 😒 ked zena otehotnie a dieta by nevedela uzivit je uz vrahyna a Boh sa postara 🫣

@janulik2008 Uf, si pamätám keď ten ožratý chumaj nabúral do tých piatich študentov.... a v komentároch a omielalo že to je božia vôla a možno ich boh takto uchránil pred ešte väčším utrpením a vlastne sa dobre stalo. Lebo už teraz sú sním a všetci sa radujú.
Ok, veď majte náboženstvo, ale toto sa fakt nehodí x_x Pred nejakým časom som videla ženu z Palestíny, čo jasala že jej umrelo pri bombovom útoku všetkých 5 detí. Lebo traumatická smrť je jasný lístok do raja. Vlastne sa viac oplatí zabiť decko čo najskôr, lebo potom nemá šancu si to posrať a dostať sa do pekla. To je už fanatizmus a kult smrti.
Je tým pádom vrah dobrá vec? Lebo chráni svet pred zlom, ktoré sa ešte nestihlo vyliahnuť, alebo chráni samotné obete pred vlastnými hriechmi?