Príbeh o láske, strate a novom začiatku
Bolo to 18.08.2018, keď sa naše cesty spojili. Vtedy sa začalo niečo, čo som si v tom momente ešte nevedela úplne pomenovať, ale cítila som, že to bude silné. Možno až príliš. Dali sme sa dokopy a zo začiatku to bolo jednoduché, prirodzené, plné smiechu a pocitu, že patríme k sebe. Postupne sa z nás stali dvaja ľudia, ktorí si prešli spolu viac, než by si mnohí dokázali predstaviť.
Zažili sme dobré aj zlé dni. Chvíle, keď sa všetko zdalo ľahké, aj chvíle, keď sme sa lámali pod tlakom reality. On často odchádzal za prácou do zahraničia a ja som ostávala tu. Čakala som. Na správy, na telefonáty, na návraty. Vždy som verila, že to má zmysel, že vzdialenosť nás len posilní a že sa k sebe vždy vrátime o niečo silnejší.
A potom prišiel aj jeden z najkrajších momentov – požiadal ma, aby som si ho vzala. A ja som povedala áno. S celým srdcom, bez pochýb, s vierou, že toto je ten človek, s ktorým mám budúcnosť. V tej chvíli som verila, že všetko, čím si prechádzame, nás vedie k niečomu pevnému, k rodine, k spoločnému životu.
Potom prišla jedna z najťažších vecí, aké môže človek zažiť. Stratili sme dieťa. Nášho syna, o ktorom som snívala, ktorý mal byť naším spoločným začiatkom niečoho nového. Bol to okamih, ktorý ma zlomil zvnútra. A hoci som mala dôkazy, hoci som vedela, čo som prežila, on tomu neveril. Jeho nedôvera bolela možno viac ako samotná strata. Mala som pocit, že v tej bolesti som zostala sama, aj keď sme ju mali niesť obaja.
A potom prišiel moment, ktorý mi zmenil úplne všetko. Ráno mi povedal, že ma miluje. Tie slová som si niesla v sebe celý deň, ako niečo, čo ma malo držať. Ale večer sa všetko rozpadlo. Namiesto lásky prišiel koniec. Namiesto istoty prišla bolesť, odmietnutie, chaos. Odišiel spôsobom, ktorý som si nikdy nevedela predstaviť. Nechal ma bez opory, bez bezpečia, bez pocitu, že ešte niečo znamenám v tom vzťahu, ktorý som roky budovala.
Zostala som sama s tým, čo sa stalo. S tým, čo sme stratili. S tým, čo som cítila ja, ale aj s tichom, ktoré po ňom zostalo. A z tej bolesti som unavená. Nie len fyzicky, ale hlboko vnútri. Akoby som dlho niesla niečo, čo už nedokážem ďalej uniesť sama.
Človek nikdy nie je sám,len sa treba otvoriť tým druhým.Ale zas nie každému...
Visieť na jednom človeku akoby to bol stred vesmíru nikdy nie je dobrē.
Ak by ta miloval, podrzal by ta v najtazsich chvilach a neodisiel by. Hore hlavu, bude dobre. Pride iny, s ktorym zazijes vsetko odznova.
@pechot Rozvedies blizsie comu neveril, ake dokazy? Bola si tehotna? Ci nevies? Lieicis sa na nieco?
@anonym_bcfb18 umm a vy ste kto? že Vám mám ísť niečo dokazovať? vy sa liečite na niečo? či to len školu ste nedokončili?
@pechot Tak tu mas odpoved. Tazko sa udrzuju vztahy s ludmi, co maju problem s realitou - ci uz je to tvoj ex alebo ty. Nenapisala si nic konkretne, preto ma to zaujimalo..
@pechot Tak tu mas odpoved. Tazko sa udrzuju vztahy s ludmi, co maju problem s realitou - ci uz je to tvoj ex alebo ty. Nenapisala si nic konkretne, preto ma to zaujimalo..
@anonym_bcfb18 myslíte, že mám záujem a chuť niekomu niečo ešte dokazovať? keď XX roky dokazujete a ten dotyčný aj tak Vám neverí? aj keď videl, počul..?? Nie... aj Vás by to prešlo.. a ohľadom príspevku, chcela som sa len vyrozprávať🙏🏻no názor príjmam, takže viac sa k tomu nebudem vyjadrovať..
@anonym_bcfb18 myslíte, že mám záujem a chuť niekomu niečo ešte dokazovať? keď XX roky dokazujete a ten dotyčný aj tak Vám neverí? aj keď videl, počul..?? Nie... aj Vás by to prešlo.. a ohľadom príspevku, chcela som sa len vyrozprávať🙏🏻no názor príjmam, takže viac sa k tomu nebudem vyjadrovať..
@pechot Ved ja netrvdim, ci ty nemas kontakt s realitou.. preto sa pytam, comu neveril...

Chcem ťa povzbudiť, viem, že sú zlé dni, ale nádych, výdych... čas... ja som sa prebudila na posteli po operácii, aby mi povedali, že o dieťa som prišla... a o niekoľko hodím mi povedali, že som prišla aj o muža... zrútil sa mi celý svet. Ale skladám si ho podľa možnosti späť, sama. Idem dva kroky vpred a jeden vzad, ale idem.