icon

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach

4. feb 2026

Bol to obyčajný deň, nič výnimočné. A predsa sa stal pre mňa malým zázrakom.

Čakala som na jednu vec, na ktorej mi záležalo viac, než by sa možno patrilo. V hlave som si hovorila, že sú to predsa len šaty, nič dôležité, nič, na čom stojí svet. Ale v srdci som cítila túžbu. Tichú, detskú radosť, ktorú som si už dávno nedopriala. A zároveň obavu – neodpovedá, čas beží, možno to celé padne.

V istom momente, keď som tlačila kočík a bábätko mi zaspalo, som to už neuniesla len sama v sebe. Zdvihla som to k Bohu tak, ako to prišlo. Úplne jednoducho a predsa to šlo tak prirodzene.

„Pane, Ty vieš, že túžim po tých šatách. Ale ak to nie je Tvoja vôľa, nech sa stane, čo chceš Ty. Žehnaj ju, prosím. Dotkni sa jej srdca. Ona ich už možno nepotrebuje… a mne by priniesli radosť. A aj keby nie, ďakujem Ti, že sa o mňa staráš.“

Nebola to naučená modlitba. Išlo to priamo zo srdca. Prvýkrát po dlhej dobe som sa takto úprimne rozprávala s Bohom. A zrazu tie šaty už neboli to najdôležitejšie. Dôležitý bol ten pokoj, ktorý prišiel. To odovzdanie. Ten pocit: Nie som na všetko sama.

Pomodlila som sa aj za ňu. Na jej úmysly. Aby ju Boh žehnal. A išla som ďalej.

O pár minút som sa pozrela na telefón. A veci sa pohli. Rýchlo. Nečakane. Ako jemné, tiché „Počul som ťa“.

Zostala som stáť s úsmevom a slzami v očiach. Nie kvôli veci. Ale kvôli tomu, že som sa cítila vypočutá. Videná. Držaná.

Uvedomila som si, že Boh sa nestará len o veľké veci. On vstupuje aj do tých malých, obyčajných dní. Do túžob, ktoré si ani netrúfame vysloviť. A niekedy odpoveď nepríde len ako splnenie prosby, ale ako hlboký pokoj v srdci.

A ten vo mne zostal ešte dlho potom.

— s vďačným srdcom tvoja Mila ❤️

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach
Strana
z4
igiana
Dnes o 11:30
@patrike

@igiana Precital som Bibliu, Koran, Hare Krisna brozurky, jehovisticke brozurky, web Adventistov 7 dna a stale mi z toho vychadza len ateizmus.

@patrike zamýšľala som sa už viac krát nad tým, že ateisti musia mať oveľa väčšiu vieru, ako veriaci.

patrike
Dnes o 11:44
@igiana

@patrike zamýšľala som sa už viac krát nad tým, že ateisti musia mať oveľa väčšiu vieru, ako veriaci.

@igiana Tak to sa zamyslas zle a robis z hladiska logiky chybny zaver. Ateizmus nie je ziadna viera. Odpoviem ti znamym vtipom :
katolik neveri v 1000 inych bohov okrem svojho,
ateista neveri v 1001 bohov

misiak7777
Dnes o 11:50
@igiana

@igiana ako by ste doma reagovali napríklad ak by jedno z detí by chcelo/prestúpilo na inú vieru?

igiana
Dnes o 12:04
@misiak7777

@igiana ako by ste doma reagovali napríklad ak by jedno z detí by chcelo/prestúpilo na inú vieru?

@misiak7777 neviem, nezamýšľala som sa ešte nad tým. Asi preto, že vieru žijeme aktívne a s radosťou, deti chodia na rôzne kresťanské akcie, tábory, majú spoločenstvo, aj na skautingu.
Ale ak by sa to stalo, určite by sme sa o tom veľa rozprávali. Modlila by som sa za svoje dieťa tak ako aj doteraz a dôverovala Bohu.

janulik2008
Dnes o 12:49
@patrike

@igiana Precital som Bibliu, Koran, Hare Krisna brozurky, jehovisticke brozurky, web Adventistov 7 dna a stale mi z toho vychadza len ateizmus.

@patrike ja by som inak bola rada za to, keby nejaky jehovista vydal knihu. Teda "ex" jehovista. Ze ako to u nich je atd.

patrike
Dnes o 12:51
@janulik2008

@patrike ja by som inak bola rada za to, keby nejaky jehovista vydal knihu. Teda "ex" jehovista. Ze ako to u nich je atd.

@janulik2008 Na webe mas najma v anglictine toho plno.

janulik2008
Dnes o 12:52
@anonym_fcdaa1

@igiana ale ja ťa rešpektujem, len darmo budeš niekomu písať vetu o dôležitosti svätej omše, keď niekto nepraktizuje vieru. Je to jeho rozhodnutie a treba to rešpektovať. Súhlasím v tomto s @janulik2008 , sú to často práve kresťania, ktorí vnucujú svoju vieru a dávajú najavo, že len kresťanstvo je to pravé náboženstvo. Ja som tiež kresťan, praktizujúci kresťan, ale vadí mi od ďalších kresťanov, ktorí napríklad mne osobne dávajú najavo, že sú väčší kresťania, lebo fungujú v kresťanských spoločenstvách. Ja som na toto podprahové vnucovanie alergická. Mám predsa svoju slobodnú vôľu

@anonym_fcdaa1 mna inak fascinuju aj ine nabozenstva 😀 ze ako to maju. Zasa si myslim ze tak ci onak v kazdej viere ked je fanatizmus je to zle 😬

janulik2008
Dnes o 12:53
@patrike

@patrike zatial som na YT videla jeden podcast tusim to bol kde jedna slecna o tom rozpravala a akoze "masaker" 😬

misiak7777
Dnes o 12:57
@igiana

@misiak7777 neviem, nezamýšľala som sa ešte nad tým. Asi preto, že vieru žijeme aktívne a s radosťou, deti chodia na rôzne kresťanské akcie, tábory, majú spoločenstvo, aj na skautingu.
Ale ak by sa to stalo, určite by sme sa o tom veľa rozprávali. Modlila by som sa za svoje dieťa tak ako aj doteraz a dôverovala Bohu.

@igiana to si pekne napísala 🙂 veľa veriacich v mojom okolí zavrhlo svoje deti kvôli zmene viery alebo kvôli orientácii

igiana
Dnes o 13:11
@misiak7777

@igiana to si pekne napísala 🙂 veľa veriacich v mojom okolí zavrhlo svoje deti kvôli zmene viery alebo kvôli orientácii

@misiak7777 neviem si predstaviť zavrhnúť svoje dieťa. Všetky mám vytúžené vymodlené roky odkojené 😄.

igiana
Dnes o 13:14
@patrike

@igiana Tak to sa zamyslas zle a robis z hladiska logiky chybny zaver. Ateizmus nie je ziadna viera. Odpoviem ti znamym vtipom :
katolik neveri v 1000 inych bohov okrem svojho,
ateista neveri v 1001 bohov

@patrike myslím vieru v to, že všetko vzniklo náhodou náhodnými procesmi atd. A ako si vysvetľuješ to, že tu vôbec niečo je? Kde sa to zobralo? Čo bolo predtým než všetko vzniklo a ako je možné, že niečo len tak bolo ako sa to objavilo? Dúfam že ma chápeš 😄

igiana
Dnes o 13:21
@patrike

@patrike nechces si pozriet od angels studio After death?

muzula
Dnes o 13:23

postuduj okrem Biblie aj fyziku, na vela tychto otazok uz ma, aspon ciastocne, odpovede

igiana
Dnes o 13:28
@muzula

postuduj okrem Biblie aj fyziku, na vela tychto otazok uz ma, aspon ciastocne, odpovede

@muzula su to iba teorie, co sa asi pravdepodobne mohlo udiať a pod. Ale pôvod vesmíru a živých organizmov, DNA a pod fyzikou nevysvetlíš. Sú to tak dokonale a zložito prepracované fungujúce mechanizmy

patrike
Dnes o 13:33
@igiana

@patrike myslím vieru v to, že všetko vzniklo náhodou náhodnými procesmi atd. A ako si vysvetľuješ to, že tu vôbec niečo je? Kde sa to zobralo? Čo bolo predtým než všetko vzniklo a ako je možné, že niečo len tak bolo ako sa to objavilo? Dúfam že ma chápeš 😄

@igiana Pytas sa logicky chybne, ked uz v otazke si sama davas tebou ziadanu odpoved. "Co bolo predtym" je typicky chybna otazka. Aj cas sa pocita od velkeho tresku, preto nemozno hovorit o "predtym". Ani na "co" sa nemozes pytat, nebolo nic. Preco sa to stalo je otazka filozoficka a pre veriacich je odpoved "lebo boh".
Pozor si daj na "boha medzier" (vysvetlovanie toho, co zatial vedecky vysvetlit nevieme, cez boha), co je aj modernymi teologmi odmietana teza.
Poznam fyzika, ktory je sucasne jezuitom a rozne primitivne chapania viery osobami bez prirodovedneho vzdelania sice chape a toleruje, ale sam je ovela dalej a celkom si rozumieme.

patrike
Dnes o 13:37
@igiana

@muzula su to iba teorie, co sa asi pravdepodobne mohlo udiať a pod. Ale pôvod vesmíru a živých organizmov, DNA a pod fyzikou nevysvetlíš. Sú to tak dokonale a zložito prepracované fungujúce mechanizmy

@igiana To je kreacionisticka agitka, samotny papez a katolicki teologovia nemaju napriklad s evoluciou najmensi problem. Predstava boha, ako sa hra s vesmirom ako s legom a nieco tvori a sklada, je detinska a davno prekonana.
Take veci patria do 19. storocia alebo nech sa tomu venuju americki bigotni sektari.

patrike
Dnes o 13:38
@igiana

@igiana Poradim citat Slepeho hodinara od Dawkinsa.

igiana
Dnes o 13:47
@patrike

@igiana Pytas sa logicky chybne, ked uz v otazke si sama davas tebou ziadanu odpoved. "Co bolo predtym" je typicky chybna otazka. Aj cas sa pocita od velkeho tresku, preto nemozno hovorit o "predtym". Ani na "co" sa nemozes pytat, nebolo nic. Preco sa to stalo je otazka filozoficka a pre veriacich je odpoved "lebo boh".
Pozor si daj na "boha medzier" (vysvetlovanie toho, co zatial vedecky vysvetlit nevieme, cez boha), co je aj modernymi teologmi odmietana teza.
Poznam fyzika, ktory je sucasne jezuitom a rozne primitivne chapania viery osobami bez prirodovedneho vzdelania sice chape a toleruje, ale sam je ovela dalej a celkom si rozumieme.

@patrike hahaha prisiel velky tresk z nicoho a urobil bum. A teoria je na svete 🙂. To by bolo fakt na dlho a mnohi vedci a biologovia uverili v Boha keď videli tu zložitosť všetkého.

igiana
Dnes o 13:55
@patrike

@igiana To je kreacionisticka agitka, samotny papez a katolicki teologovia nemaju napriklad s evoluciou najmensi problem. Predstava boha, ako sa hra s vesmirom ako s legom a nieco tvori a sklada, je detinska a davno prekonana.
Take veci patria do 19. storocia alebo nech sa tomu venuju americki bigotni sektari.

@patrike Kreacionizmus a inteligentný plán sa stáva obľúbeným terčom kritiky a výsmechu zo strany prívržencov hnutia nového ateizmu na čele s biológom Richardom Dawkinsom. Dawkins svoje protináboženské myšlienky postuloval vo svojej knihe Boží blud. Jeho svetonázor však predstavuje opačný extrém ku kreacionizmu. Problematický je hlavne jeho názor, že veda má monopol na všetku pravdu. Môžeme povedať, že ani evolučná teória nevysvetľuje všetko - ani odkiaľ sa v nás vzal morálny zákon a ani to prečo sme tu a aký má zmysel naša existencia. Evolučná teória neodpovedá na všetky otázky, predovšetkým neodpovedá na veľkú filozofickú otázku: Odkiaľ všetko pochádza?“

patrike
Dnes o 14:01
@igiana

@patrike hahaha prisiel velky tresk z nicoho a urobil bum. A teoria je na svete 🙂. To by bolo fakt na dlho a mnohi vedci a biologovia uverili v Boha keď videli tu zložitosť všetkého.

@igiana Percentualne je medzi vedcami malo veriacich. O oblubou je samozrejme spominany Einstein, ale ten zasadne odmietal "osobneho boha", aky je oblubeny u mladeznikov zo stretiek.

patrike
Dnes o 14:04
@igiana

@patrike Kreacionizmus a inteligentný plán sa stáva obľúbeným terčom kritiky a výsmechu zo strany prívržencov hnutia nového ateizmu na čele s biológom Richardom Dawkinsom. Dawkins svoje protináboženské myšlienky postuloval vo svojej knihe Boží blud. Jeho svetonázor však predstavuje opačný extrém ku kreacionizmu. Problematický je hlavne jeho názor, že veda má monopol na všetku pravdu. Môžeme povedať, že ani evolučná teória nevysvetľuje všetko - ani odkiaľ sa v nás vzal morálny zákon a ani to prečo sme tu a aký má zmysel naša existencia. Evolučná teória neodpovedá na všetky otázky, predovšetkým neodpovedá na veľkú filozofickú otázku: Odkiaľ všetko pochádza?“

@igiana AI alebo len Google ? A ten "moralny zakon" je presne co ? Lebo po celej planete mas tolko moralok, az sa ti hlava zatoci.
Nejaka vseobecna moralka je len vysledok toho, aby spolocenstvo prezilo. Preto "nezabijes" znamena "nezabijes sukmenovca a suverca". Sam Stary zakon je plny genocidy a vojnovych zlocinov pri dobyvani.

igiana
Dnes o 15:05
@patrike

@igiana Percentualne je medzi vedcami malo veriacich. O oblubou je samozrejme spominany Einstein, ale ten zasadne odmietal "osobneho boha", aky je oblubeny u mladeznikov zo stretiek.

To nie je pravda

igiana
Dnes o 15:19
@patrike

@igiana AI alebo len Google ? A ten "moralny zakon" je presne co ? Lebo po celej planete mas tolko moralok, az sa ti hlava zatoci.
Nejaka vseobecna moralka je len vysledok toho, aby spolocenstvo prezilo. Preto "nezabijes" znamena "nezabijes sukmenovca a suverca". Sam Stary zakon je plny genocidy a vojnovych zlocinov pri dobyvani.

@patrike ty si informácie nevyhľadávaš? Morálny zákon ktorý majú kresťanské krajiny.
Izraeliti sa bránili proti pohanským národom, ktoré ich ohrozovali a chceli zlikvidovať.

igiana
Dnes o 15:46
@patrike

@patrike tu ich je pár je ich omnoho viac ale nemám čas sa tým zaoberať

Gregor Johann Mendel – biológ, genetik;
Francis Collins – genetik;
Theodosius Dobzhansky – biológ;
Kenneth Miller – bunkový biológ;
Louis Pasteur – mikrobiológ a chemik;
Isaac Newton – fyzik a matematik;
James Clerk Maxwell – fyzik;
Michael Faraday – fyzik a chemik;
Georges Lemaître – fyzik, kozmológ;
John Polkinghorne – fyzik;
Allan Sandage – astronóm;
Raymond Damadian – lekár, biofyzik a vynálezca MRI;
John Lennox – matematik a filozof vedy
Carolus Linnaeus – biológ a taxonóm;
Jérôme Lejeune – genetik a pediater;
Robert Boyle – chemik a fyzik;
Blaise Pascal – matematik a fyzik;
Maria Gaetana Agnesi – matematička;
Stanley Jaki – fyzik;
Arthur Eddington – astrofyzik;
Charles Townes – fyzik, spoluautor lasera;
Werner Heisenberg – fyzik;
Antoine Lavoisier – chemik

patrike
Dnes o 16:13
@igiana

To nie je pravda

@igiana Je to pravda, analyza jeho vyjadreni je takato :
Tu sú hlavné body Einsteinovho postoja k otázke osobného Boha a náboženstva:
Odmietnutie osobného Boha: Einstein považoval predstavu Boha, ktorý sa stará o osudy a činy jednotlivcov, za naivnú a pochádzajúcu z ľudskej slabosti a strachu.
Spinozov Boh: Einstein sa hlásil k viere v Boha, ako ho definoval Baruch Spinoza – panteistický koncept, kde Boh je totožný s prírodnými zákonmi, krásou a logickou štruktúrou vesmíru.
"Hlboko veriaci neverec": Hoci odmietal náboženské dogmy, sám seba opisoval ako "náboženského neverca" alebo niekoho, kto cíti "kozmický náboženský cit". Tento cit opísal ako obdiv k nadradenej inteligencii, ktorá sa prejavuje v zákonoch prírody.

patrike
Dnes o 16:14
@igiana

@patrike tu ich je pár je ich omnoho viac ale nemám čas sa tým zaoberať

Gregor Johann Mendel – biológ, genetik;
Francis Collins – genetik;
Theodosius Dobzhansky – biológ;
Kenneth Miller – bunkový biológ;
Louis Pasteur – mikrobiológ a chemik;
Isaac Newton – fyzik a matematik;
James Clerk Maxwell – fyzik;
Michael Faraday – fyzik a chemik;
Georges Lemaître – fyzik, kozmológ;
John Polkinghorne – fyzik;
Allan Sandage – astronóm;
Raymond Damadian – lekár, biofyzik a vynálezca MRI;
John Lennox – matematik a filozof vedy
Carolus Linnaeus – biológ a taxonóm;
Jérôme Lejeune – genetik a pediater;
Robert Boyle – chemik a fyzik;
Blaise Pascal – matematik a fyzik;
Maria Gaetana Agnesi – matematička;
Stanley Jaki – fyzik;
Arthur Eddington – astrofyzik;
Charles Townes – fyzik, spoluautor lasera;
Werner Heisenberg – fyzik;
Antoine Lavoisier – chemik

@igiana Zase chybna uvaha a logika. Tvoj zoznam veriacich vedcov je nieco ine ako moje tvrdenie, ze v sucasnosti je viac vedcov neveriacich , ako veriacich.

patrike
Dnes o 16:16
@igiana

@patrike ty si informácie nevyhľadávaš? Morálny zákon ktorý majú kresťanské krajiny.
Izraeliti sa bránili proti pohanským národom, ktoré ich ohrozovali a chceli zlikvidovať.

@igiana Tak aj v historii a v studiu Stareho zakona mas znacne medzery : islo o dobyvacnu vojnu, ziadnu obranu. To je rec ako od Putina, ktory agresiu voci Ukrajine nazyva obranou.

anaj_janka
Dnes o 16:48
@patrike

@igiana Tak aj v historii a v studiu Stareho zakona mas znacne medzery : islo o dobyvacnu vojnu, ziadnu obranu. To je rec ako od Putina, ktory agresiu voci Ukrajine nazyva obranou.

@patrike prepac, ale neverím, ze si čítal Bozie slovo. Mozno sa mylim.
Lebo Boh dal okolitým národom 400 rokov čas na pokánie - uvedomenie si svojho padleho stavu.....vidime tam, ze syn bol intímny s vlastnou mamou, dcery s otcami, ked sa im narodilo dieťatko - hodilo ho Bohom ako obetu oddanosti, muži s mužmi, rezali si telo a podobné......tak az nakoniec prisiel súd v podobe Izraelu.
Aj ich samych Boh varoval, aby nesli za bohmi tých národov - čiže nemali ich životný štýl aj v podobe modlarstva, vestenia a podobné. O takuto generáciu sa jednalo...chcel by si susedov,ktorým by podobné praktiky prišli ako "v pohode"? A obhajoval ich?

Strana
z4