icon

Tipy na dar pre odchádzajúceho farára

Včera o 12:37

Máte nejake dobre tipy na dar pre odchadzajuceho farára z farnosti? Bol u nas dlhych 19r, veľmi dobrý bol, obľúbený u všetkých. Čo mu dať pri odchode...nič gýčové, skôr originálne.
Hrnček s našou cerkvou dostal na 40r, vyšivanu osušku na 15r. vyrocie posobenia vo farnosti.
Poprosim, nech sa vyjadruju len mamicky k teme. Ked si chce niekto kopnút do cirkvi a veriacich, nech to robí inde, tu take komentare budem mazat.
Ďakujem za pomoc a pochopenie.

Strana
z2
anonym_eb4c4a
Včera o 16:21

@anonym_autor poukaz do wellness

estellas
Včera o 18:16

Fotoalbum s fotkami z rôznych akcií vo farnosti ma napadlo.
Neviem, či za seba alebo viacerí sa skladáte.

betka90
Odpoveď bola odstránená
priscilla07
Dnes o 07:46

Tak ja poznám zo pár kňazov. Kríže a obrázky svätých potom rozdávajú ďalej, toho fakt majú dosť. Ale čo konkrétne neviem poradiť.

beadygirl18
Dnes o 08:05

@anonym_autor poukazku do hnikupectva by som dala. A paci sa mi aj ten napad so spolocnym obedom a tortou.

anonym_c663e0
Dnes o 12:59

Aj ja by som možno hlasovala za usporiadanie rozlúčkovej oslavy - hoci na farskej záhrade uvariť guláš, doniesť koláčiky, posedieť pri gitare, pospomínat (aj nad vyššie spomínaným fotoalbum zo spoločných akcií). Mali sme v rodine kňaza, zbieral porcelán a obrazy, takže jemu farníci vždy kupovali sadu "cibuláku" alebo obrazy renomovaných slovenských maliarov. Tiež poznám iného kňaza, ktorý dostal od farníkov peniaze, keď šiel do dôchodku. Kúpil si, čo potreboval (nejakú elektroniku na novú farbu). Ale teda v ich prípadoch farníci doslova kupovali to, o čom vedeli, že to kňazov poteší alebo majú na to "slabosť". Vy si snáď poznáte svojho kňaza, čo by ho potešilo a nebola by to somarina, ktorú pri sťahovaní "zabudne" na fare?

autor
Dnes o 13:44
@anonym_c663e0

Aj ja by som možno hlasovala za usporiadanie rozlúčkovej oslavy - hoci na farskej záhrade uvariť guláš, doniesť koláčiky, posedieť pri gitare, pospomínat (aj nad vyššie spomínaným fotoalbum zo spoločných akcií). Mali sme v rodine kňaza, zbieral porcelán a obrazy, takže jemu farníci vždy kupovali sadu "cibuláku" alebo obrazy renomovaných slovenských maliarov. Tiež poznám iného kňaza, ktorý dostal od farníkov peniaze, keď šiel do dôchodku. Kúpil si, čo potreboval (nejakú elektroniku na novú farbu). Ale teda v ich prípadoch farníci doslova kupovali to, o čom vedeli, že to kňazov poteší alebo majú na to "slabosť". Vy si snáď poznáte svojho kňaza, čo by ho potešilo a nebola by to somarina, ktorú pri sťahovaní "zabudne" na fare?

@anonym_c663e0 my sme len filialka, nie hlavna farska obec. A taka klasicka mala dedina. On ako greko ma rodinu, to je myslim jeho top a k tomu introvert, takze kam nemusi z povinnosti medzi ludi, tak najde na take oslavy ci na svadbu, ked ho aj pozvali.
Ta poukazka do knihkupectva sa mi
celkom pozdava.

beadygirl18
Dnes o 19:13
@anonym_autor

@anonym_c663e0 my sme len filialka, nie hlavna farska obec. A taka klasicka mala dedina. On ako greko ma rodinu, to je myslim jeho top a k tomu introvert, takze kam nemusi z povinnosti medzi ludi, tak najde na take oslavy ci na svadbu, ked ho aj pozvali.
Ta poukazka do knihkupectva sa mi
celkom pozdava.

@anonym_autor Ak si nebude v kníhkupectve vediet vybrat on, mozu si aj jeho deti😉 Ale skor taky Martinus alebo Pantharhei.

Strana
z2