Veriaci, veríte na zázrak v uzdravení?
Ahojte. Tí čo ste veriaci, veríte v zázrak v uzdravení?
@loliki Keby si doniesla moju babku z ani nie tak davnej minulosti do dneska tak si bude mysliet ze zazrak je aj bezdusova pneumatika a vlastne uplne vsetko nielen medicina.
@martinmmartin Tvoja babka nech odpočíva v pokoji. Nepoznám ju a nebudem sa o nej posmešne vyjadrovať.
@anonym_a73bb2 tak to je potom velmi zvlastny a dobrodivy Boh ked dokaze uzdravit kazdeho ale vcsinu naschval necha trpiet ukrutnymi bolestami
@martinmmartin uzdravuje každého podľa jeho viery. Nemôžem povedať ze je to vina Boha ze ja som chorá, prosila som ho? Veľmi málo. Verila som dostatočne? Alebo možno nejakým spôsobom to ochorenie v sebe držím - ľudia sa o mňa viac zaujímajú... Mam výhovorku ze nemusím to a tamto nemôžem to a hento, nevieš kto čo ako ma.
@martinmmartin uzdravuje každého podľa jeho viery. Nemôžem povedať ze je to vina Boha ze ja som chorá, prosila som ho? Veľmi málo. Verila som dostatočne? Alebo možno nejakým spôsobom to ochorenie v sebe držím - ľudia sa o mňa viac zaujímajú... Mam výhovorku ze nemusím to a tamto nemôžem to a hento, nevieš kto čo ako ma.
@anonym_a73bb2 Aha tak decka na Onkologii iba malo veria . A zazracne uzdraveny hinduista sa k tomu ako dostane? Tiez je ich dost, statisticky presne tolko ako krestanov a pritom vedome a dobrovolne porusuju prve prikazanie non stop
Začal som veriť v zázrak keď som odišla do CZ zdravotníctva vyhľadať pomoc a tam mi zoperovali úspešne môj problém.u nás na mne 30 rokov len lieky testovali že to je doživotná dg..
@pr85 Sa chod spytat na detsku onkologiu ci je to potrebne
@martinmmartin čo či je potrebné?
@anonym_a73bb2 Aha tak decka na Onkologii iba malo veria . A zazracne uzdraveny hinduista sa k tomu ako dostane? Tiez je ich dost, statisticky presne tolko ako krestanov a pritom vedome a dobrovolne porusuju prve prikazanie non stop
@martinmmartin Boh je len jeden ale ciest k nemu je mnoho. Vyber si z toho ktorú chceš
@martinmmartin Môže to byť nedostatok viery.
V hinduizme je utrpenie často chápané ako dôsledok karmy, teda činov z tohto alebo minulých životov. Zdôrazňujú, že človek môže meniť svoju budúcu karmu správnym konaním. Keď človek pochopí, že jeho pravá podstata je totožná s absolútnom, utrpenie stráca moc. Utrpenie môže vzniknúť aj vtedy, keď človek nežije v súlade so svojou úlohou, povinnosťou, morálnym smerovaním. Utrpenie môže byť dôsledkom našich rozhodnutí, hriechov alebo zanedbaní.
Nie je to slepý mechanizmus, ale morálny zákon, ktorý Boh vložil do sveta.
Hinduizmus a kresťanstvo nevidí utrpenie len negatívne.
Je to príležitosť na prehĺbenie súcitu, pokory a múdrosti. Utrpenie môže človeka priviesť bližšie k Bohu.
Môže byť impulzom k duchovnému hľadaniu. Takže ešte raz: utrpenie má svoju príčinu, dôvod, význam a cieľ. Ty tomu ešte nerozumieš. Nemusí byť každý zázračne uzdravený.
Áno, verím. Mne lekári nedávali takmer žiadnu nádej na uzdravenie z onkologických ochorení, ktoré zasiahli viaceré orgány.
Môj onkológ mi po viacerých operáciách, viacročnej liečbe chemoterapiami povedal, že "to je neuveriteľné, že ste sa dostali z tak závažných onkologických ochorení".
Boli to viaceré malignity bez vzájomného súvisu.
Veľmi som už bola vyčerpaná, rezignovaná, vychudnutá a slabá, že som sa po 3 rokoch chemoterapií rozhodla ďalšie odmietnuť. Už som ďalej nevládala a bola som zmierená s koncom.
Žijem, ale neviem ešte či sa mi ešte ochorenie nevráti, ale už 15 rokov som v remisii.
Dodnes zažívam údiv od lekárov, keď čítajú moju zdravotnú dokumentáciu.
Neviem prečo je to tak ako je, nepoznám odpoveď.
Viem len to, že moja rodina sa obracala k Bohu o moju záchranu, intenzívne, denne a dlho.
Tak je na každom z nás ako si to vysvetlí.
Neverim. Tu bolo viac takych ludi/deti, za kt.sa modlil cely kon a aj tak zomreli. Priroda rozhoduje,nikto iny.
@anonym_autor jasné, v slovenských nemocniciach hotové Lurdy. A čo to množstvo veriacich, ktorí vydýchli v sanitke, alebo prievane na chodbe? Kde bol Ježiš Nazaretský a tie jeho zázraky?
To "zazracne" uzdravenie definujete ako ? Cisto modlenie a ziadna dalsia liecba, lekari, lieky ? Pretoze ak sa modlite a sucasne sa liecite vedeckym sposobom, ako viete povedat co sposobilo uzdravenie ?
@patrike predstav si že je veľa lekársky nevysvetliteľných uzdravení, mnohí svätci keď sa za niekoho modlili, tak nastali zázračné uzdravenia, alebo aj na miestach, kde sa zjavila P.Mária.
Napr. dievča, ktoré sa narodilo bez zreničiek, tak po modlitbe Pátra Pia normálne začalo vidieť. Lekársky nevysvetliteľné
Ano,aj viem o takych pripadoch.
@janinah na ktorom oddelení? ARO? LDCH? Onkológia? Pľúcne ventilácie? Psychiatria? Ty kokso musím toto preposlať do Protónového centra, nech rovno zavrú, úplne zbytočná inštitúcia podľa tejto diskusie.
Ináč denne tu niekto zakladá témy na rozprúdenie vášnivých diskusií, už začínam veriť, že je tu niekto za to platený alebo sa baví
Začal som veriť v zázrak keď som odišla do CZ zdravotníctva vyhľadať pomoc a tam mi zoperovali úspešne môj problém.u nás na mne 30 rokov len lieky testovali že to je doživotná dg..
@anonym_145ae0 ten zázrak sa volá dostupnejšie a kvalitnejšie zdravotníctvo.
Nie som veriaca, a na zázrak uzdravenia verím - z nádchy😉 ten sa mi deje pravidelne🙏😂
Asi by bolo treba zbúrať nemocnice a postaviť kostoly. Nemali by sme učiť mladých lekárov, ale skôr zaúčať misionárov.
Keď budem mať raz nejakú smrteľnú diagnózu a niekto mi povie že to preto, že málo verím a držím si to ochorenie v sebe sama, tak mu takú prid*bem že bude môcť ísť za Ježišom aj hneď.
Fakt to povedzte tým všetkým ženám z koňa, ktoré postovali ako im mesiace a roky pomaly umierajú deti. Keby o neboli taký malý kacíri, tak by boli uzdravení. Nemali si to v sebe držať.
@patrike predstav si že je veľa lekársky nevysvetliteľných uzdravení, mnohí svätci keď sa za niekoho modlili, tak nastali zázračné uzdravenia, alebo aj na miestach, kde sa zjavila P.Mária.
Napr. dievča, ktoré sa narodilo bez zreničiek, tak po modlitbe Pátra Pia normálne začalo vidieť. Lekársky nevysvetliteľné
@anonym_c61551 kde presne to
bolo a kedy? Neni to vymyslene?
Asi by bolo treba zbúrať nemocnice a postaviť kostoly. Nemali by sme učiť mladých lekárov, ale skôr zaúčať misionárov.
Keď budem mať raz nejakú smrteľnú diagnózu a niekto mi povie že to preto, že málo verím a držím si to ochorenie v sebe sama, tak mu takú prid*bem že bude môcť ísť za Ježišom aj hneď.
Fakt to povedzte tým všetkým ženám z koňa, ktoré postovali ako im mesiace a roky pomaly umierajú deti. Keby o neboli taký malý kacíri, tak by boli uzdravení. Nemali si to v sebe držať.
@anonym_4b0350 lekári sú na to, aby ľudí liečili. Veľakrát sa keď sa ľudia úprimne modlia stane zázrak, zmizne nádor zo dňa na deň a pod. To neznamená, že sa nemáme liečiť. Je to súčasťou obety a lásky, učíme sa slúžiť a pomáhať jedny druhým. Utrpenie je vo svete a nezmizne lúsknutím prsta. Je následkom niečoho.
Z náboženského hlediska by nemoc měla být vnímána jako zkouška od Boha. Tento pozemský život je série zkoušek pro život budoucí a zdraví je jednou z největších, které můžeme čelit.
Nemoc tedy slouží jako připomínka naší křehké lidské podstaty. Vede nás k zamyšlení nad naší závislostí na Bohu a křehkostí tohoto pozemského života. ❤️
Nemoc nás často posouvá k duchovnímu růstu. Podněcuje k intenzivnější modlitbě, prosbě o odpuštění a přiblížení se k Bohu. Ve chvílích zranitelnosti mnoho lidí nachází útěchu v modlitbách. Prožívání nemoci může sloužit jako silná připomínka hlouběji se zabývat svou vírou. Prožívání nemoci a bolesti může očistit naše srdce, zbavit nás hříchů a pozvednout naše postavení před Všemohoucím Bohem.
to, co se jeví jako trest nebo útrapa, může ve skutečnosti vést k nečekanému požehnání.
Nemoc může být zlomovým bodem, který člověka přiměje ke změně života a posílení vztahů s rodinou a přáteli. Může dokonce vést k pozitivním změnám v životě a víře. Často to, co se jeví jako trest nebo trápení, může ve skutečnosti vést k obrovskému požehnání.
Tento život jednou skončí, ale život budoucí bude věčný, proto je důležitá trpělivost i v těžkých chvílích a nezapomínat na Boha nebo se od Něj neodvracet. ❤️
Áno, verím. Mne lekári nedávali takmer žiadnu nádej na uzdravenie z onkologických ochorení, ktoré zasiahli viaceré orgány.
Môj onkológ mi po viacerých operáciách, viacročnej liečbe chemoterapiami povedal, že "to je neuveriteľné, že ste sa dostali z tak závažných onkologických ochorení".
Boli to viaceré malignity bez vzájomného súvisu.
Veľmi som už bola vyčerpaná, rezignovaná, vychudnutá a slabá, že som sa po 3 rokoch chemoterapií rozhodla ďalšie odmietnuť. Už som ďalej nevládala a bola som zmierená s koncom.
Žijem, ale neviem ešte či sa mi ešte ochorenie nevráti, ale už 15 rokov som v remisii.
Dodnes zažívam údiv od lekárov, keď čítajú moju zdravotnú dokumentáciu.
Neviem prečo je to tak ako je, nepoznám odpoveď.
Viem len to, že moja rodina sa obracala k Bohu o moju záchranu, intenzívne, denne a dlho.
Tak je na každom z nás ako si to vysvetlí.
@anonym_f016be „som sa po 3 rokoch chemoterapií rozhodla ďalšie odmietnuť“ a si sa zachránila...
Telo je schopné samoliečby.
@anonym_c61551 to su povery z pred sto rokov, daj nieco novsie zo sucasnosti
Moja mama mala pokrocily nador, umrtnost do roka je 80%. V nasej cisto ateistickej rodine sa nik nemodlil, len sme to nechali na spickovych lekarov a po 8 rokoch ziadna recidiva, obcasne kontroly vsetko ok. Zije ako predtym.
Ak by sme boli veriaci, tak tu urcite pisem o vymodlenom zazraku.
Videla som viacerych co sa modlili o zazrak a bohuzial nebol im dopriaty a bozie zmilovanie by bolo skor skora smrt ako udrziavat pri zivote telo bez mozgovej cinnosti, ale dalo sa to pochopit - mlady chalan a jediny syn a matka, ktora urobi vsetko pre svoje dieta. Ale v podstate % zazracneho vyliecenia je ten isty u ateistov ako u nabozensky zalozenych
Ak si date trochu namahy a viete po anglicky, najdete mnozstvo prikladov "zazracneho" uzdravenia o vyznavacov islamu. Aj sam prorok Mohamed uzdravil slepeho.
Samani kdesi v pralese urcite maju za sebou par uspesnych pripadov ...
@anonym_c61551 to su povery z pred sto rokov, daj nieco novsie zo sucasnosti
@anonym_eed37d AI za 2 sekundy...
Zázračné uzdravenia, ktoré sú vedecky neobjasniteľné a cirkevne uznané, sa vyskytujú aj v nedávnej dobe. Hoci ich počet v porovnaní s minulosťou klesá, Lurdy zostávajú hlavným miestom, kde sa takéto udalosti podrobujú prísnemu lekárskemu skúmaniu.
Tu sú niektoré z najvýznamnejších zaznamenaných prípadov z posledných rokov:
Antonietta Raco (72. zázrak v Lurdoch - 2025): V apríli 2025 bola oficiálne uznaná za 72. zázrak v Lurdoch. Táto talianska žena trpela primárnou laterálnou sklerózou (ALS), ktorá jej znemožňovala chodiť a dýchať. Po kúpaní v lurdských bazénoch v roku 2009 sa jej stav okamžite zlepšil a následne sa úplne zotavila, čo lekári označili za nevysvetliteľné.
Danielle Laurion (2022): Po 13 rokoch na vozíku, počas ktorých trpela syndrómom posturálnej ortostatickej tachykardie, sa pred očami veriacich postavila a začala chodiť. Jej prípad sa stal známym po roku 2022.
Astrid Chereau (cca 2020-2025): Mladá Parížanka, ktorá zostala paraplegičkou po vážnej lyžiarskej nehode, opäť nadobudla schopnosť chodiť po intenzívnej novéne modlitieb a príhovore blahoslavenej Chiary Luce Badano.
Carlo Acutis (zázraky 2013-2024): Blahoslavený Carlo Acutis (zomrel 2006) má pripísané zázračné uzdravenia, ktoré viedli k jeho svätorečeniu. Prvý zázrak (uzdravenie brazílskeho dieťaťa) bol uznaný v roku 2020, druhý zázrak bol potvrdený v roku 2024.
Ruby Graupera-Cassimiro (2023/2014): Hoci prípad z Floridy je starší, bol podrobne skúmaný a zdokumentovaný aj v nedávnych prehľadoch ako lekársky nevysvetliteľný. Po cisárskom reze prekonala zástavu srdca, bola bez pulzu viac ako 2 hodiny a po modlitbách sa jej srdce zázračne znova rozbehlo.
Catholic Review
Catholic Review
+6
Proces overovania zázrakov:
Lurdská medzinárodná lekárska komisia (CMIL) uplatňuje prísne kritériá: choroba musí byť vážna, nevyliečiteľná bežnými prostriedkami, uzdravenie musí byť okamžité, úplné a trvalé, a nemôže sa vysvetliť predchádzajúcou liečbou.
Okrem týchto oficiálnych prípadov existujú tisíce iných svedectiev o uzdraveniach, napríklad prostredníctvom oleja sv. Charbela

@martinmmartin Ty máš s tým nejaký problém? Možno nechápeš dobrotivého Boha. Jasné. Ťažko vysvetliť, prečo niekoho uzdraví a niekoho nie. Otázka tu znela, či veríme na zázračné (nevysvetliteľné) uzdravenie. Viacerí potvrdili, že sa to deje, stalo sa, boli svedkom, zažili. Keby sa každý takto zázračne uzdravil, už by sa tomu nikto nečudoval a nebolo by to nič výnimočné. Môžeš sa pýtať a zamýšľať sa, prečo sa niekto zázračne uzdraví a prečo niekto nie. Všímam si, že tí, ktorí sa uzdravili nehromžili a nešomrali na Boha, aký je "zvláštny". Viera je o dôvere, nie o šomraní. Ježiš mnohých uzdravil, ale nie všetkých. Rozmýšľaj, prečo. A seba nezachránil a nezostúpil z kríža, ako mu ľudia kričali, možno aj v dobrom, možno posmešne. Niekedy aj utrpenie aj smrť má svoj význam, príčinu aj dôvod.
@loliki Keby si doniesla moju babku z ani nie tak davnej minulosti do dneska tak si bude mysliet ze zazrak je aj bezdusova pneumatika a vlastne uplne vsetko nielen medicina.