icon

Kto má dve deti a pokrstené je iba jedno?

27. okt 2025

Ahojte, je tu niekto, kto má dve deti, ale pokrstené je iba jedno?

maminkadeticiek
27. okt 2025

Nemam to tak,len som sa chvela opytat aky by to davalo zmysel?

anonym_0a185d
27. okt 2025

Neboli dostatočne pekne fotky na prvom krste? Kriste pane.....
Načo to robíte ženy?

akje
27. okt 2025

🙋‍♀️

anonym_c80971
27. okt 2025

@anonym_autor neviem si predstaviť mať pokrsrtene len jedno dieťa, chúďa keď bude dospelé čo by som mu nato akože povedala 🤦

anonym_d139ea
27. okt 2025

@anonym_autor moja kolegyňa tak ma...druhé ešte nepokrstili lebo budúca krstná mama je vážne chorá a je v nemocnici tak nevedia či čakať na uzdravenie alebo čo .. malý má už asi deväť mesiacov

rachel36a
27. okt 2025

@anonym_autor my tak mame...prvy nie je, druhy ano

anonym_4e4d40
27. okt 2025
@maminkadeticiek

Nemam to tak,len som sa chvela opytat aky by to davalo zmysel?

@maminkadeticiek možno zmenili názor a nechajú to na dieťati aby sa rozhodlo či sa chce podriaďovať božím normám alebo nie
vychovávať ho v kresťanskom duchu môžu aj bez krstu a samo sa rozhodne ako chce žiť, či miluje boha a bude ho poslúchať, alebo chce si žiť svojím vlastným životom

henka123123
27. okt 2025

Ja to tak mam

abbey1
27. okt 2025

@anonym_autor My máme deti 3. Syn ako prvorodený bol pokrstený. Ja i manžel sme boli veriaci a s blízkym vzťahom k viere, k nášmu kňazovi. Naše ďalšie narodené dcéry už pokrstené nie sú. Už sme to nedokázali urobiť po strate syna.

slavomira236
27. okt 2025

@anonym_autor ja mam 3 a pokrstená je najstarsia len aj to 5 rocna

slavomira236
27. okt 2025
@anonym_c80971

@anonym_autor neviem si predstaviť mať pokrsrtene len jedno dieťa, chúďa keď bude dospelé čo by som mu nato akože povedala 🤦

@anonym_c80971 da sa pokrstit same ak bude chciet

natalka13
27. okt 2025
@anonym_c80971

@anonym_c80971 no co ze ste ho pokrstili lebo ste chceli 🤷‍♀️
Mame v rodine surodencov jeden je mladsi nie

anonym_de8d3e
27. okt 2025
@anonym_c80971

@anonym_c80971 čo by si mu na to akože chcela povedať? Nejaký dôvod by zrejme bol, tak by som mu povedala pravdu. Ak niekto pokrstil len jedni dieťa a druhé nie, zrejme podľahol tlaku okolia pri prvom a viera nie je súčasťou života tejto rodiny, čiže dieťaťu to bude asi viac menej jedno. A keď bude chcieť, môže sa dať pokrstiť aj ako dospelé a neviem, prečo by malo byť chúda

anonym_93532e
27. okt 2025

ja tak mam tiez. Starsi syn je pokrsteny, lebo to chceli stari rodicia (lebo sa to patri a treba to urobit, lebo co by na to povedali susedia). Ako cerstva, ubolena mama, nevedela som im povedat, ze nie i ked vedeli, ze v krestansku cirkev veriaca nie som. Neskor sa mi narodila dcera, pokrstena uz nie je. To som uz len oznamila. Ak dcera bude chciet, kludne si moze dat v dospelosti tieto sviatosti dorobit. Branit jej v tom nebudem, avsak ani ich k tomu nevediem.

anonym_d70ce9
27. okt 2025

@anonym_autor ja tak mám

vilma7
27. okt 2025

Ja...žiaľ pri prvom sme sa nechali nahovoriť starými rodičmi a pri druhom sa nejako nečinili. Takze druhe nie je a ani nebude.

autor
28. okt 2025

Ja som sa tiež nechala viacmenej nahovoriť pri prvom dieťati. Ani pri druhom by už kvôli tomu prvému nebol taký problém, ale ani neviem koho dať za krstnych rodičov. Úprimne nikoho takého nemám. Pri prvom sa krstná mama vôbec nezaujíma. Pri druhom sme oslovili jedného člena rodiny, ale ten to odmietol