icon

Masturbácia a spoveď

2. nov 2025

Ahojte, seriozna otazka pre veriace: Som po 40ke, zijem roky sama. Som praktizujuca veriaca, ale nechodim na svate prijimanie ani spovede, lebo sa hanbim sa spovedat z masturbacie.
Co hovorite knazovi? Spovedate sa z toho vobec?
Ak viem, v pisme sa pise, ze len muz by nemal "vyliat semeno". Zeny sa nikde nespominaju.
Dalsia vec, ako mam knazovi slubit, ze to u nebudem robit, ked viem, ze budem, lebo ked nie, tak sa okolo ovulacie zblaznim. Pride mi to pokrytecke sa z toho vobec spovedat, ked je to nieco, coho sa nezbavim, dokial nebudem v menopauze. Ako to riesite?
Dakujem.

bambulkaaskatulka
3. nov 2025
@maja22

@bambulkaaskatulka “Tí sú vám jedno?” Komu “nám”? Tvoja otázka vo mne vyvoláva pocit, že ti nejde o pravdu, ale o to, aby sme ti my niečo dokazovali, pričom v skutočnosti o to ani záujem nemáš. Lebo mne môže byť fakt jedno, kto bude spasený a kto nie, čo ja s tým mám? Keby bol sudcom človek, nie je spasený zrejme nikto, lebo my sa neustále posudzujeme, odsudzujeme, nedoprajeme druhému a najmä nemáme v sebe pokoru. Myslíme si, že sme lepší ako tí druhí, vyzdvihujeme seba, opovrhujeme inými. Vďaka Bohu, že spása nezávisí od nás! My nevieme často odpustiť krivdu, ak aj odpustíme, ostáva v nás niečo, čo sa občas vyplavuje. Len Boh dokáže odpustiť tak, že sa k tomu človek už nikdy nemusí vracať. Ak chceš hľadať pravdu o Bohu, hľadaj ju na kolenách, v pokore a bázni pred Bohom a postupne ti budú zodpovedané všetky otázky, ktoré v sebe máš. Neboj sa pýtať priamo Boha, on je tvoj Otec a dá ti, čo budeš potrebovať 😉

@maja22 vieš, je dosť smutné, čo tu rozprávaš. Tebe to môže byť jedno? No mne nie je jedno, že ľudia by mali trpieť a navyše nekonečne dlho. A navyše za banality ako kto s kým spáva ( alebo dokonca že si spraví človek sám sebe dobre) alebo či verí v boha ... veď to je taká absurdná predstava, že človeku by fakt nenapadlo za toto trestať. A preto sa pýtam, čo vy na to. A zjavne - odpoveď tvoja je tebe to môže byť jedno...

maja22
3. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@maja22 vieš, je dosť smutné, čo tu rozprávaš. Tebe to môže byť jedno? No mne nie je jedno, že ľudia by mali trpieť a navyše nekonečne dlho. A navyše za banality ako kto s kým spáva ( alebo dokonca že si spraví človek sám sebe dobre) alebo či verí v boha ... veď to je taká absurdná predstava, že človeku by fakt nenapadlo za toto trestať. A preto sa pýtam, čo vy na to. A zjavne - odpoveď tvoja je tebe to môže byť jedno...

@bambulkaaskatulka Áno, môže mi to byť jedno. Ale ver tomu, že nie je. Robím, čo môžem, aby som ľuďom povedala, že Boh ich má rád a túži sa s nimi stretnúť v nebi. Komu to povedať nemôžem, za toho sa modlím, nech si ho Boh k sebe pritiahne sám, nech sa dotkne toho človeka tak, aby pochopil. V tomto týždni sa modlím zvlášť za duše v očistci. Mohlo by mi to byť jedno a nie je, lebo ma k tomu pohýna láska k blížnemu, ktorú mi dáva do srdca Boh. Ty stále vidíš Boha ako trestajúceho, úplne ti uniká, že on v prvom rade dáva veľa milostí. On sa ľuďom dáva spoznať, dáva im návod na život, ukazuje im, ako žiť v svätosti a nekonečne veľa ráz im odpúšťa. Ale nikoho neznásilňuje. Môžeš kráčať na ceste s ním, môžeš ho spoznávať, môžeš ho milovať, ale nemusíš. Je to tvoja slobodná voľba. Ty si sama vyberáš, či chceš byť svätá alebo nechceš, či chceš vo večnosti oslavovať Boha alebo nie. Niektoré veci sa ti zdajú teraz pritiahnuté za vlasy, nerozumieš im, preto ti to príde absurdné a Boh sa ti zdá nespravodlivý. Ale ono všetko má svoj hlboký zmysel, teológia je úžasná veda. Ani fyzikálne zákonitosti nepochopíme bez štúdia, ani lieky nevymyslíme len tak zo dňa na deň, ani jadrovú fyziku ti nevysvetlí mamička na koníku v troch komentároch… Prečo chceš odpovede na hlboké teologické pravdy práve takto? Cez diskusiu na koni? Boh je veľký, jeho tajomstvo obrovské, roky štúdia nestačia na to, aby sme ho pochopili, ale niekde nám odkrýva závoj, Duch Svätý vyučuje, len k tomu treba otvorenú myseľ a hlavne srdce.

morusha
3. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka Ako môže niekto, kto neverí v Boha chcieť s Ním spoločenstvo naveky? A ty to nazývaš dokonca banalitou ako aj iné veci. Všeobecne ľudia strácajú citlivosť na hriech, si toho dôkazom...no keď chceš vidieť hrôzu hriechu v celej jeho pravde, pozri sa na kríž. Záleží ti na tom, aby ľudia netrpeli, no v prvom rade by ti malo záležať na vlastnej duši a potom samozrejme je tu aj modlitba, obety, ktoré sa dajú prinášať za iných, je veľa možností. Podľa tvojej logiky, by si každý mohol žiť ako chce (subjektívne si relativizovať hriech) a zároveň si nárokovať odmenu?

slovakboy
3. nov 2025

@anonym_autor Boh vie, že ty znovu zhrešíš, nemáš mať pocity viny, len nájsť v sebe pokoru si priznať hriech a ísť ďalej so vztýčenou hlavou. O to priznanie si hriechu ide o nič iné. Lebo to ťa zblizi s Bohom. A to že to že tobzmovu urobíš? Z čoho sa chceš potom spovedať nabudúce? Z iných hriechov? Veď buď rada, že máš len takéto hriechy. Stále sa soovedane z tých istých hriechov. Pozri si k tomu video od benediktibskeho mnícha - Mních s kamerou. Hovorí ako sa spovedať a prečo sa nemáme hanbiť spovedať stále z tých istých hriechov. Každé spovedanie sa nás robí aspoň na čas lepšími a ten hriech nerozvíja ďalej ale ho brzdí alebo drzí v určitých hraniciach. To je take svetské vysvetlenie.

bambulkaaskatulka
3. nov 2025
@maja22

@bambulkaaskatulka Áno, môže mi to byť jedno. Ale ver tomu, že nie je. Robím, čo môžem, aby som ľuďom povedala, že Boh ich má rád a túži sa s nimi stretnúť v nebi. Komu to povedať nemôžem, za toho sa modlím, nech si ho Boh k sebe pritiahne sám, nech sa dotkne toho človeka tak, aby pochopil. V tomto týždni sa modlím zvlášť za duše v očistci. Mohlo by mi to byť jedno a nie je, lebo ma k tomu pohýna láska k blížnemu, ktorú mi dáva do srdca Boh. Ty stále vidíš Boha ako trestajúceho, úplne ti uniká, že on v prvom rade dáva veľa milostí. On sa ľuďom dáva spoznať, dáva im návod na život, ukazuje im, ako žiť v svätosti a nekonečne veľa ráz im odpúšťa. Ale nikoho neznásilňuje. Môžeš kráčať na ceste s ním, môžeš ho spoznávať, môžeš ho milovať, ale nemusíš. Je to tvoja slobodná voľba. Ty si sama vyberáš, či chceš byť svätá alebo nechceš, či chceš vo večnosti oslavovať Boha alebo nie. Niektoré veci sa ti zdajú teraz pritiahnuté za vlasy, nerozumieš im, preto ti to príde absurdné a Boh sa ti zdá nespravodlivý. Ale ono všetko má svoj hlboký zmysel, teológia je úžasná veda. Ani fyzikálne zákonitosti nepochopíme bez štúdia, ani lieky nevymyslíme len tak zo dňa na deň, ani jadrovú fyziku ti nevysvetlí mamička na koníku v troch komentároch… Prečo chceš odpovede na hlboké teologické pravdy práve takto? Cez diskusiu na koni? Boh je veľký, jeho tajomstvo obrovské, roky štúdia nestačia na to, aby sme ho pochopili, ale niekde nám odkrýva závoj, Duch Svätý vyučuje, len k tomu treba otvorenú myseľ a hlavne srdce.

@maja22 píšeš pekne, nadšene. Úprimne sa mi to páči. Áno, niektoré veci mi prídu absurdné. A tiež aj že iní ľudia sú s nimi ok. Neva. Myslím že sme si fajn pokecali. Pekný večer. Aj zmrzlinke

maja22
3. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@maja22 píšeš pekne, nadšene. Úprimne sa mi to páči. Áno, niektoré veci mi prídu absurdné. A tiež aj že iní ľudia sú s nimi ok. Neva. Myslím že sme si fajn pokecali. Pekný večer. Aj zmrzlinke

@bambulkaaskatulka Ďakujem 🙂 Aj tebe pekný večer. A ak budeš mať niekedy hlbší záujem hovoriť o Bohu, môžeš mi napísať ip. Ja o ňom hovorím rada, lebo ja milujem jeho a on ľúbi mňa, len sa snažím rozlišovať, kto má skutočný záujem a kto nie, lebo toľko času na rozdávanie nemám. Život s Bohom má zmysel. Len tým “zvonka” sa zdá niekedy absurdný. Ale to písal už sv. Pavol, mimochodom, jeden z mojich top obľúbených svätých, že naša viera v Krista je pre niekoho bláznovstvo, pre iného pohoršenie…

zmrzlinka8
3. nov 2025
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka ďakujem ❤️ aj tebe pekný večer

anonym_95b8d4
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@anonym_95b8d4 kde je tam sľub, že to robiť nebudeš? Nikde. A teda mňa to moc nezaujíma, ja by som do jednej miestnosti/ spovednice/ čokoľvek s tými uchylákmi nevošla.

@anonym_bfa7d2 "a hriechu sa chranit"

anonym_95b8d4
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@anonym_95b8d4 kde je tam sľub, že to robiť nebudeš? Nikde. A teda mňa to moc nezaujíma, ja by som do jednej miestnosti/ spovednice/ čokoľvek s tými uchylákmi nevošla.

@anonym_bfa7d2 a kazdy ma ku knazom svoj postoj a nazor, nikto nie je dokonaly a ano stalo sa kadeco a bude... lebo aj knazi su len ludia a ludia mozu byt proste monstra - a to mozu byt aj ucitelia, lekari ci tvoj sused... len ma udivuje, ze clovek, ktory opovrhuje zalezitostami viery a ani nepozna zakladne principy spovede tu bude moralizovat 🤷‍♀️ v dobe googlu a AI je az smiesne, ze si to nevies dohladat a ked ti niekto napise ako to je tak zvrtnes temu na nieco co zahra na city a zacnes riesit nieco ine aby si odvratila pozornost od tvojej hluposti.

anonym_bfa7d2
4. nov 2025
@anonym_95b8d4

@anonym_bfa7d2 a kazdy ma ku knazom svoj postoj a nazor, nikto nie je dokonaly a ano stalo sa kadeco a bude... lebo aj knazi su len ludia a ludia mozu byt proste monstra - a to mozu byt aj ucitelia, lekari ci tvoj sused... len ma udivuje, ze clovek, ktory opovrhuje zalezitostami viery a ani nepozna zakladne principy spovede tu bude moralizovat 🤷‍♀️ v dobe googlu a AI je az smiesne, ze si to nevies dohladat a ked ti niekto napise ako to je tak zvrtnes temu na nieco co zahra na city a zacnes riesit nieco ine aby si odvratila pozornost od tvojej hluposti.

@anonym_95b8d4 ešteže ty si všetku múdrosť sveta požrala ♥️.

anonym_edf5ac
4. nov 2025
@enmery

SK a CZ má najväčšie percento zneužívania detí kňazmi Vo Vatikáne majú bordeli pre kňazov, dokonca aj gay bordeli a ty sa chceš spovedať z masturbácie?Ty si myslíš, že sa ten kňaz v živote nevystriekal?
Ak už lásku k Bohu, nech sa prejavuje k blížnemu a nie vo farizejstve tohto druhu.

@enmery Fuj si vulgárna. Takto o knazoch prosím nehovor.

enmery
4. nov 2025
@anonym_edf5ac

@anonym_edf5ac Ked to nepoviem, tak zmiznú zneužité deti kňazmi? Jáj, take sa vôbec nedeje, som zabudla a už vôbec nie na SK...

a0
4. nov 2025
@anonym_edf5ac

@anonym_edf5ac 😂 o kňazoch sa inak ako o pedofiloch snáď hovoriť ani nedá.

anonym_125227
4. nov 2025

@anonym_autor preco je to hriech? Vy veriaci ste dobre opice 🤣

anonym_edf5ac
4. nov 2025

Bojujem s týmto hriechom a Boh mi po každej spovedi odpúšťa. Momentálne je to pre mňa o to horšie, že som už 8 mesiacov nemal s manželkou sex, lebo je tehotná a sex odmieta. A spovedam sa nasledovne "podľahol som hriechu masturbácie". A len raz sa mi stalo (cudzí spovednik, ktorý sa začal ohľadom toho pýtať, či som ženatý - bol som vtedy ešte slobodný - a povedal mi, aby som sa oženil).

mizoko
4. nov 2025
@anonym_edf5ac

@anonym_edf5ac ale má pravdu v tom že kňazi tiež sulozia aj masturbuju. A cirkev na aj aféry so zneužívaním deti.

hefo
4. nov 2025
@a0

@anonym_edf5ac 😂 o kňazoch sa inak ako o pedofiloch snáď hovoriť ani nedá.

@a0 To je pekná debilina.
Koľko je % pedofilov medzi kňazmi a koľko trebárs medzi učiteľmi? Je ich medzi kňazmi naozaj viac ako v bežnej populácii? Máš nejakú hodnovernú štatistiku?

Ak si pamätáte niekto tú veľkú aféru o františkánoch, čo JOJka rozpútala, tak tam nebolo pravdivé totálne že nič. Ale samozrejme, že si kopec ľudí už mysli, že "niečo na tom muselo byť", klamstvo nikdy nevezmeš späť...

enmery
4. nov 2025
@hefo

Koľko je % pedofilov medzi kňazmi a koľko trebárs medzi učiteľmi? Je ich medzi kňazmi naozaj viac ako v bežnej populácii? Máš nejakú hodnovernú štatistiku?

Ak si pamätáte niekto tú veľkú aféru o františkánoch, čo JOJka rozpútala, tak tam nebolo pravdivé totálne že nič. Ale samozrejme, že si kopec ľudí už mysli, že "niečo na tom muselo byť", klamstvo nikdy nevezmeš späť...

@hefo Sú medzi kňazmi aj učiteľmi. Kto si myslí, že kňazi nie, tak ďakujem pekne...
A pozor, nikde nepíšem, že všetci! Ale už chápem rodiny zneužitych malých dievčat, či chlapcov, ktoré museli utiecť z rodiska, lebo inkvizicia isla brániť kňaza a útočiť na obeť. Do učiteľa si každý rád kopne, keď sa to o nom prevalí...

anonym_d62bc9
4. nov 2025
@maja22

@bambulkaaskatulka Ďakujem 🙂 Aj tebe pekný večer. A ak budeš mať niekedy hlbší záujem hovoriť o Bohu, môžeš mi napísať ip. Ja o ňom hovorím rada, lebo ja milujem jeho a on ľúbi mňa, len sa snažím rozlišovať, kto má skutočný záujem a kto nie, lebo toľko času na rozdávanie nemám. Život s Bohom má zmysel. Len tým “zvonka” sa zdá niekedy absurdný. Ale to písal už sv. Pavol, mimochodom, jeden z mojich top obľúbených svätých, že naša viera v Krista je pre niekoho bláznovstvo, pre iného pohoršenie…

@anonym_edf5ac ale no. Nepreháňaj že je vulgárna.
Ktovie koľko kňazov má deti a ich rodina o Tom napr ani nevie. Počula som aj tu na fóre už dávno že jedna slečna sa kvôli kňazovi obesila.
Hlúposť je však to že sa nesmú ženiť. Veď sú rovnakí ľudia ako my. Nerobte z kňazov malých bohov. Rovnako sú hriesni ako my.

@maja22 viera nie je pohoršenie. Pohoršenie robíte vy, veriaci dovolím si tvrdiť že az fanaticky veriaci kde vidíte vo všetkom zlo. Rozprávky sú zlo, Halloween je zlo, masturbácia je zlo, potrat je zlo ale na druhú stranu viete odsúdiť ženu ktorá otehotnela mimo manželstvo. 🙄

Pozri sa na božie prikázania, keď sa človek zamysli sú to prikázania ktoré by mali byť normálne (ak nerátam prvé tri ktoré sa týkajú veriacich)… napr. ctiť rodičov, nezabiješ, nezosmilnis, nepokradnes atď.
Čo myslíte prečo veľa ľudí je neveriacich? Možno nejde o Boha ako takého ale o to že veriaci radi sa vyhrážajú peklom a zatratenim.

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@derdia už som to tu pisala. Príjemný pocit, nič ťa netrápi, nebolí (pár hodín/minút predtým som zvracala od bolesti, nemala som moc pojem o čase) a osobný rozhovor s veľmi príjemným hlasom, v mojom prípade bol skôr ženský jemný hlas - rozhovor popisovať nebudem bol osobný ale veľmi príjemný, nikdy predtým som s nikým taký nezažila, rozhovor skončil slovami “ešte máš byť tu”, síce som sa opýtala “kde tu?” Ale zároveň som sa aj prebrala - na áre s adrenalínom v ruke a bledým personálom okolo mňa.
Úprimne, až vtedy som sa prestala akokoľvek báť smrti a keď aj niekto blízky umrie (či mladý, či starý) viem, že sa cítili dobre.
Odvtedy sa však v mojom živote zjavujú ľudia, svojim spôsobom zvláštni ale velmi múdri a milí - zjavujú akože doslova 😅. Naposledy ma úplne cudzí pán zastavil a pol hodinu sme sa rozprávali. 🙂

@anonym_bfa7d2 veľmi zaujímavý zážitok. Avšak podľa toho, nebola si ešte na druhej strane. Iba na prahu, kde ťa sprevádzala nejaká Bohom vyslaná bytosť z druhého sveta. Sám ten hlas ti predsa povedal, že máš byť ešte TU.
Ak by si bola už za prahom večnosti, povedal by ti, "máš byť ešte TAM" , tak to chápem ja. Bola si niekde na pomedzí. Z druhej strany sa už nedá vrátiť späť. Urobil to Ježiš iba jedenkrát, keď vzkriesil Lazára, aby ukázal, že je Boh. Nebude to opakovať pri každom mŕtvom a vracať ho do života.

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_d62bc9

Ktovie koľko kňazov má deti a ich rodina o Tom napr ani nevie. Počula som aj tu na fóre už dávno že jedna slečna sa kvôli kňazovi obesila.
Hlúposť je však to že sa nesmú ženiť. Veď sú rovnakí ľudia ako my. Nerobte z kňazov malých bohov. Rovnako sú hriesni ako my.

@maja22 viera nie je pohoršenie. Pohoršenie robíte vy, veriaci dovolím si tvrdiť že az fanaticky veriaci kde vidíte vo všetkom zlo. Rozprávky sú zlo, Halloween je zlo, masturbácia je zlo, potrat je zlo ale na druhú stranu viete odsúdiť ženu ktorá otehotnela mimo manželstvo. 🙄

Pozri sa na božie prikázania, keď sa človek zamysli sú to prikázania ktoré by mali byť normálne (ak nerátam prvé tri ktoré sa týkajú veriacich)… napr. ctiť rodičov, nezabiješ, nezosmilnis, nepokradnes atď.
Čo myslíte prečo veľa ľudí je neveriacich? Možno nejde o Boha ako takého ale o to že veriaci radi sa vyhrážajú peklom a zatratenim.

@anonym_d62bc9 ano, knazi sú rovnako hriešni ako my, rovnako sa musia spovedať, rovnako podliehajú pokušeniu. Sú to ľudia ako aj my, knaz nie je Boh, je slabý ako človek a rovnako musí prosiť o silu odolávať pokušeniam. Bol však vysvätený za kňaza, za prostredníka medzi Bohom a človekom. Prostredníctvom kňaza nám Boh dáva milosti, sviatosti, ktoré nás očisťujú od hriechov, je vysvätený, aby sme tieto Božie milosti cez neho mohli prijímať a mohli sa rozvíjať v spoločenstve. Sviatosti sa dajú prijímať iba cez kňaza. A učí nás, ako správne žiť, aby sme neubližovali ani sebe ani iným. Zober si to, aj my ako rodičia učíme deti a dávame im dobrá, to neznamená, že nerobíme sami chyby.
A neboj sa, čím viac poznania Boh človeku dá, tým viac sa bude zodpovedať Bohu na prahu smrti.

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_d62bc9

@anonym_d62bc9 to, že na niečo veriaci povie, že je to zlo, je myslené tak, že to v konečnom dôsledku škodí človeku a jeho duši. Je na škodu, keď sa veci poriadne nevysvetlia, prečo a ako to škodí, len sa povie, že je to zlé. Mohli by kňazi viac vysvetľovať tieto veci, dnes sa ľudia neuspokoja so zákazmi alebo nejakým konštatovaním len tak bez vysvetlenia. Na druhej strane, keď neveriaci nemá povedomie a potrebné poznatky o viere, pochopí, čo kňaz vysvetľuje?

maja22
4. nov 2025
@anonym_d62bc9

@anonym_d62bc9 Je mi ľúto, že máš takúto zlú skúsenost s veriacimi ľuďmi. Dopriala by som ti vidieť aj to dobro, ktoré robia vďaka svojej viere a láske. Skús to navnímať aj z tej dobrej strany 😉

a0
4. nov 2025
@hefo

@hefo nie, nepamätám si žiadnu aféru o františkánoch - no k tomu poviem len jediné, bez vetra sa lístok nepohne. Myslím si to, kvôli vysokému percentu zneužitia práve kňazom. Áno, aj učitelia sú medzi nimi, mali sme takého na ZŠ. Trvalo viac ako dekádu, kým ho vydrbali zo školy a to tam stihol jednej urobiť aj dieťa 🤦‍♀️.. takže aj na tých mám názor, ale je ich podstatne menej, z jednoduchého dôvodu, narozdiel od katolíckych kňazov učitelia môžu mať rodinu resp. Sex s inou osobou, ktorá to chce dobrovoľne 🙂.

anonym_bfa7d2
4. nov 2025
@zmrzlinka8

@anonym_bfa7d2 veľmi zaujímavý zážitok. Avšak podľa toho, nebola si ešte na druhej strane. Iba na prahu, kde ťa sprevádzala nejaká Bohom vyslaná bytosť z druhého sveta. Sám ten hlas ti predsa povedal, že máš byť ešte TU.
Ak by si bola už za prahom večnosti, povedal by ti, "máš byť ešte TAM" , tak to chápem ja. Bola si niekde na pomedzí. Z druhej strany sa už nedá vrátiť späť. Urobil to Ježiš iba jedenkrát, keď vzkriesil Lazára, aby ukázal, že je Boh. Nebude to opakovať pri každom mŕtvom a vracať ho do života.

@zmrzlinka8 ja by som to kľudne vysvetlila aj v chemickom vzorci, co sa deje s hlavou človeka v tej chvíli. Nik nikoho neposlal. Za mňa existuje iná entita ale je to boh v podobe akej ju prezentuješ ty. Takže mi tu nesplietaj Ježiša a iné povesti a báje

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@zmrzlinka8 ja by som to kľudne vysvetlila aj v chemickom vzorci, co sa deje s hlavou človeka v tej chvíli. Nik nikoho neposlal. Za mňa existuje iná entita ale je to boh v podobe akej ju prezentuješ ty. Takže mi tu nesplietaj Ježiša a iné povesti a báje

@anonym_bfa7d2 ja ti nesplietam povesti a báje, hovorím svoj pohľad a to môžem rovnako, ako ty. Ja ti neberiem tvoj názor.

anonym_bfa7d2
4. nov 2025
@zmrzlinka8

@anonym_bfa7d2 ja ti nesplietam povesti a báje, hovorím svoj pohľad a to môžem rovnako, ako ty. Ja ti neberiem tvoj názor.

@zmrzlinka8 môj príspevok nebol adresovaný tebe ale inej konkrétnej osobe, tak mi nemusíš písať tvoj pohľad, nepýtala som sa.

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@zmrzlinka8 môj príspevok nebol adresovaný tebe ale inej konkrétnej osobe, tak mi nemusíš písať tvoj pohľad, nepýtala som sa.

@anonym_bfa7d2 ved teraz si príspevok adresovala mne, ze ti nemam splietat povesti a báje. tak odpovedám.
a nespochybňujem tvoje pocity, mozno naozaj k tebe prehovoril Boh, len sa mi zdalo pravdepodobnejšie to, čo som napísala.
podľa mna si proste nebola úplne na druhej strane, len sa ti poodhalil závoj
nehadam sa

janulik2008
4. nov 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 citala si knizku Nebo nie je vymysel? Je o chlapcovi ktory na druhej strane bol a vratil sa.

zmrzlinka8
4. nov 2025
@anonym_bfa7d2

@anonym_bfa7d2 inak, toto je diskusné fórum, ak niekto niečo napise, komukoľvek, môžu to čítať všetci a aj reagovať.
ak chceš niekomu písať len súkromne, pošli mu súkromnú správu