icon

Musím sa spovedať zo všetkých svojich hriechov?

10. jan 2026

Ahojte, rada by som isla na spoveď no mam viacero otazok. V prvom rade stale akosi neviem nabrať odvahu pre moje hriechy. Ja mam pocit že všetko čo robim je hriech, to sa ozaj musí spovedať zo všetkého? (Napríklad intímny život a taketo veci, flirtovanie, hádky, …) A hlavne ma zaujima ako to je keď som na spovedi a chcem ist potom na prijímanie, dovtedy nemozem mat ..x s partnerom? Ked budem mat zase nesmiem ist na prijímanie kym nepojdem na dalsiu spoveď?

Viem že mozno je to hlúpa otazka ale ja si to už naozaj nepamatam, naposledy som bola na spovedi pri prvom svätom prijímaní.

Strana
z2
anonym_268e02
10. jan 2026
@anonym_autor

Na upresnenie, bola som vždy veriaca no nenavstevovala som kostol. Tento rok ma ale syn 1. Sv. prijímanie a tak by som ho chcela podporiť a ist na spoveď aj ja. Do kostola som zacala chodit minuly rok. Som už zasnúbena ale svadbu v najbližšej dobe neplánujeme a teda neviem si predstavit že by sme teraz nemali niekoľko rokov mat intimitu. Nevadi mi že to tu píšem, no predsa pred farárom je to iné. Tak teraz teda neviem či ist alebo nie

@anonym_autor to je krásne 😍 choď do toho ani nerozmyslaj a nepočúvaj tu nikoho .. povedz kňazovi to čo nám tu. Áno sú aj kňazi , ...poviem ti čo povedal mne jeden starší , ortodoxný... Hovorím ju občas sa pohadame s manželom a hnevám sa na rodinných príslušníkov a on mi na to povedal doslova aby som sa spratala do kože. Že mám proste držať hubu a krok. Absolútne netuší o čom boli hádky atď. Hej , ale bol to kňaz, boží zastúpca tu na zemi. Ja verím že Boh vidí prečo sa hnevám. Kňaz mi dal to čo som potrebovala, rozhrešenie, tak som sa nadýchla, uvedomila si koľko na rokov ale zamrzelo ma to. Chcelo sa mi aj plakať lebo mi rodina ublížila a nie málo a ešte mi niekto povie že mám držať hubu. Takže všeličo sa stáva. Kvôli tomu ale určite nezanevriem na Boha proste to čo najlepšie môžeš urobiť je tam ísť. Povedať to čo nám tu - že máš obavy a dlho si nebola. Na to tam ten kňaz je. To že stretneš takéhoto kňaza , je málo pravdepodobné. Držím palce

anonym_683873
10. jan 2026

@anonym_autor máš dieťa, nemáš muža, to není hriech?

anonym_76aa80
10. jan 2026
@anonym_28d07a

@anonym_autor väčšina žien len predstiera aké sú veľké kresťanky a keď tu niekto pýta radu, dobre si oňho poutieraju papuľu
Aký význam má byť každú nedeľu v kostole, keď tá viera nejde od srdca. Ja do kostola nechodím, a som určite lepší človek ako pokrytecky kresťan.

@anonym_28d07a aj pycha je hriech a to asi ten najvaznejsi. Ak si teda myslis, ze si o nieco lepsia ako niekto iny. Ja si to teda nemyslim. Na zamyslrnie troska. Ako mozes vediet, kto je aky (pokrytecky) krestan?

anonym_aa24f0
10. jan 2026
@anonym_474ef0

@anonym_aa24f0 nic take ako neplatna spoved neexistuje

@anonym_474ef0 ale no. Ak ideš na spoveď s úmyslom robiť všetko bez zmeny,nemá spoveď zmysel. Idem oklamať Boha a farára s tým,že chcem trošku pochopiť na prijímanie.
Ak to autorku tiahne na spoveď,nech prehodnotí živiť s ide. Zjavne ju niečo vo vnútri ťahá k Bohu.
Autorka,mala by si zájsť po Tom,čo si ďalej napísala,za nejakým kňazom a povedala to celé. Svadba nemusí byť honosna,keď sa ľúbite,veď sa vezmite a problém vyriešený. Viete si potom urobiť svadbu veľkú a manželský sľub obnovit-bydevto vyzerať ako ozajstná svDba s hosťami.

anonym_474ef0
10. jan 2026
@anonym_aa24f0

@anonym_474ef0 ale no. Ak ideš na spoveď s úmyslom robiť všetko bez zmeny,nemá spoveď zmysel. Idem oklamať Boha a farára s tým,že chcem trošku pochopiť na prijímanie.
Ak to autorku tiahne na spoveď,nech prehodnotí živiť s ide. Zjavne ju niečo vo vnútri ťahá k Bohu.
Autorka,mala by si zájsť po Tom,čo si ďalej napísala,za nejakým kňazom a povedala to celé. Svadba nemusí byť honosna,keď sa ľúbite,veď sa vezmite a problém vyriešený. Viete si potom urobiť svadbu veľkú a manželský sľub obnovit-bydevto vyzerať ako ozajstná svDba s hosťami.

@anonym_aa24f0 jednoducho plati stale premisa ze nic take ako neplatna spoved neexistuje.... netusim kde si tuto blbost nabrala

anonym_76aa80
10. jan 2026

Popytaj sa v skupine Veriace mamicky, ked uz, lebo tu dostanes len taketo odpovede, ako si dostala a nic ti to neda.
Ale ako prve, ked som prisla s problemom za katolickym knazom, ktoreho mi odporucil exorcista (nebola som katolicka), tak som sla s priatelom a jeho prva otazka na mojho priatela bola, ci to mysli so mnou vazne? A ked ano, preco sa tolke roky "spolu vlacime". Ze nech je ako katolik uprimny ku mne, k sebe a ak mi chce pomoct, tak si ujasni toto ako prve. Mna potom ten knaz zobral do Medzugoria. A po pol roku som sa uz dala pokrstit a bola na prvom svatom prijimani. A do pol roka cca bola svadba. A abstinovali sme od toho casu. Ano, obcas sme padli, sli sme na spoved a snazili sa viac nehresit. Takze v prvom rade by si mal clovek ujasnit, co chce, co je pre neho dolezite. Pre krestana/katolika je sviatostne manzelstvo zaklad, nie zit "na hromadke".
Ale Boh vidi do srdca, my sudit nemozeme. Aj velka hriesnica a nasledne svatica, Maria Magdalena, po oslobodeni a obrateni, znova upadla do hriechu. Je to nadherne zobrazene v seriali Chosen. Ako ju privedu ucenici spat za Jezisom a ako place nad sebou, ze nedokaze "zit dobre", ze jej to nejde. A on sa na nu pozrie a povie, to jedine, co chcem, je Tvoje srdce. Tu a teraz, chcem Ta taku, aka si, to ostatne pride, ked bude cas. A toto ma velmi, velmi povzbudilo. Boh vidi, co je nasa najvacsia slabost, pozna nas a napri3lek tomu v nas veri. Ale bez Jeho milosti "nevieme dobre zit" a on to vie. Takze kludne zacni svatou spovedou a povedz tam aj toto, okolnosti, preco si so snubencom takto a ze planujete svadbu a ze Ta mrzi, ze nevies dat teraz hned veci poriadku, ale tuzis po tom. A pred kazdou spovedou je dobre sa modlit k Duchu Svatemu, aby Ti dal mudrost spravne vyznat hriechy a modlit sa aj za knaza, aby ho Duch osvietil a dobre poradil. Mne sa to osvedcilo a casto citim az obrovsku radost a lahkost, ked odchadzam zo spovednice. Sme hriesni a napriek nasej snahe, stale hresit budeme. Ale dolezite su umysly, tuzby nasho srdca a tuzba "zit dobre". Ja Ti drzim palce a povzbudzujem Ta.

anonym_aa24f0
10. jan 2026
@anonym_474ef0

@anonym_aa24f0 jednoducho plati stale premisa ze nic take ako neplatna spoved neexistuje.... netusim kde si tuto blbost nabrala

@anonym_474ef0 ak ideš na spoveď s tým,že neplánujes prestať s hriechom,tak ako môže byť platna?
Ako povie potom tie slová ľútosti?či bude klamať farárovi,nepovie celú pravdu?potom ešte horšie,keď po takej spovedi pôjde na prijímanie. Nemôžme si tu ťahať medové motúzy. Načo ju nahováras?
Radim jej porozprávať sa o tomto s nejakým farárom,všetko sa dá riešiť.
Majú syna,dlhodobo žijú vo vzťahu,plánujú svadbu. Všetko sa riešiť sa. Ale nedá sa ísť na spoveď s tým,že nebudem po spovedi 2dni späť s mužom,kým neirejde prijímanie,kvôli synovi a ďalej sa nič nezmení.

anonym_bcc4be
10. jan 2026
@anonym_f0eb2c

Prečítaj si
1. list Korinťanom 6:9-10
1. list Tesaloničanom 4:3-4
List Hebrejom 13:4
1. list Korinťanom 6:18

@anonym_f0eb2c Ano, uz urcite cita ako diva😃😄

vorkola
10. jan 2026
@anonym_3a1e5c

Spovedáš sa z toho, ako si porušila 10 božích prikázaní a áno hriechom je aj mimomanželský sex. Aj klamstvo, ohováranie, neprajnosť, nenávisť, hádky, A potom tu máme 7 ťažkých hriechov: pýcha, lakomstvo, smilstvo, závisť, obžerstvo, hnev, lenivosť.

@anonym_3a1e5c zabudla si pridat aj codzolozstvo,,To je hriech ked ma ( vydata zenaty, ) sex mimo manzelstva

anonym_15d3a8
10. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_28d07a veď ja píšem že na spoveď by som chcela ist ako podpora pre syna

@anonym_autor ja teda neviem, ale na spoved sa chodieva vacsinou z inych pohnutok ako "podpora" dietata. Trosku si o tom aspon nacitaj na RELEVANTNYCH strankach. Lebo podla mna sama nevies co ano, co nie. A cudujem sa ze s chlapom co mate 9r syna a ste aj zasnubeni, si nespravite poriadok s tou oficialitou (manzelstvo) - ze "peniaze" - to su vyhovorky (vyhovorky trvajuce 10+ rokov), je to zalezitost chvile a kratkych priprav, ak ide len o manzelstvo ako take.

anonym_bcc4be
10. jan 2026
@anonym_15d3a8

@anonym_autor ja teda neviem, ale na spoved sa chodieva vacsinou z inych pohnutok ako "podpora" dietata. Trosku si o tom aspon nacitaj na RELEVANTNYCH strankach. Lebo podla mna sama nevies co ano, co nie. A cudujem sa ze s chlapom co mate 9r syna a ste aj zasnubeni, si nespravite poriadok s tou oficialitou (manzelstvo) - ze "peniaze" - to su vyhovorky (vyhovorky trvajuce 10+ rokov), je to zalezitost chvile a kratkych priprav, ak ide len o manzelstvo ako take.

@anonym_15d3a8 Asi tak. Po 9 rokoch robit hostinu pre 60 ludi atd.je trochu od veci. Keby chceli, maju to za par hodin davno za sebou.

anonym_0b9ece
10. jan 2026

Nečítam diskusiu, len na túto tému som rozprávala s jedným hlboko veriacím, bibie znalým starým pánom, ktorý má za sebou pohnutú mladosť a on mi povedal, že pri spovedí sa hriechy nevymenovávajú.

vorkola
10. jan 2026
@vorkola

@anonym_3a1e5c zabudla si pridat aj codzolozstvo,,To je hriech ked ma ( vydata zenaty, ) sex mimo manzelstva

@vorkola zabuda som este pridat,, ked su dvaja len vo volnom zväzku,, teda keby aj civilny zväzok bol, stale je pre P. Boha neplatny zväzok,,aj pred cirkvou je to len odborne nazvany konkubinat..Civilni manzelia,, nesmia pristupovat k sviatostiam,az ked uzavru sviatostne manzelstvo v katolickej cirkvi,. grekokatolici u svojej...Katolici , grekokatoloci sme na jednej lodi,,uznani sv. Otcom, podla Kristovej nauky, a tym je sv .pismo,,Ale to neznamena, ze neveriaci, alebo inoverci,, su pre nas taki,alebo hentaki, Po smrti cloveka sudi jezis Kristus,,kazdeho,, a vlastne po smrti sa dusa cloveka sama zaraduje,, podla skutkov, ako zila tu na zemi,,Do skoncenia sveta,teda do posledneho sudu ludstva, pride sudit sam Jezis Kristus. Pokym este nie je koniec sveta ,sa po smrti dusa sama zaraduje, Po 1) S CISTYM svedomim ide do neba, Po 2) s lahkymi hriechami ide do ocisca,,,Po 3) s tazkymi neolutovanymi hriechami do pekla ,teda zatratenia.. .Pan Boh miluje kazdeho cloveka,,,ved ho stvotril. CLOVEKA stvoril sam BOH. Rodicia nas splodili., a teda ked sme, tu matka porodila,,.Mame slobodnu volu ,( toto sa netyka mentalnych dusevne postihnutych ludi dusi, to su uz duse spasene,..Mozme si robit co chceme, ale len dobro v sulade s bozou volou,,Pan Boh nenavidi len ,,,specialne tazke hriechy Treba si precitat, 10 bozich prikazani + k tomu 5 cirkevnych,,Teda dohromady mame dodrzovat a zit podla tychto prikazani..a potom sa nam ajbude lahsiie zit..aj ked na cloveka pride, suzenie bôl ,aj ked my niekedy nechapeme, preco, začo naco,,V podstate aj to zlo, ktore pan Boh dopusti,,,sa neskor pochopi..

domkakvet
10. jan 2026

@anonym_autor chod za panom fararom, on ti povie co mas robit.

anonym_08ae62
10. jan 2026
@vorkola

@vorkola zabuda som este pridat,, ked su dvaja len vo volnom zväzku,, teda keby aj civilny zväzok bol, stale je pre P. Boha neplatny zväzok,,aj pred cirkvou je to len odborne nazvany konkubinat..Civilni manzelia,, nesmia pristupovat k sviatostiam,az ked uzavru sviatostne manzelstvo v katolickej cirkvi,. grekokatolici u svojej...Katolici , grekokatoloci sme na jednej lodi,,uznani sv. Otcom, podla Kristovej nauky, a tym je sv .pismo,,Ale to neznamena, ze neveriaci, alebo inoverci,, su pre nas taki,alebo hentaki, Po smrti cloveka sudi jezis Kristus,,kazdeho,, a vlastne po smrti sa dusa cloveka sama zaraduje,, podla skutkov, ako zila tu na zemi,,Do skoncenia sveta,teda do posledneho sudu ludstva, pride sudit sam Jezis Kristus. Pokym este nie je koniec sveta ,sa po smrti dusa sama zaraduje, Po 1) S CISTYM svedomim ide do neba, Po 2) s lahkymi hriechami ide do ocisca,,,Po 3) s tazkymi neolutovanymi hriechami do pekla ,teda zatratenia.. .Pan Boh miluje kazdeho cloveka,,,ved ho stvotril. CLOVEKA stvoril sam BOH. Rodicia nas splodili., a teda ked sme, tu matka porodila,,.Mame slobodnu volu ,( toto sa netyka mentalnych dusevne postihnutych ludi dusi, to su uz duse spasene,..Mozme si robit co chceme, ale len dobro v sulade s bozou volou,,Pan Boh nenavidi len ,,,specialne tazke hriechy Treba si precitat, 10 bozich prikazani + k tomu 5 cirkevnych,,Teda dohromady mame dodrzovat a zit podla tychto prikazani..a potom sa nam ajbude lahsiie zit..aj ked na cloveka pride, suzenie bôl ,aj ked my niekedy nechapeme, preco, začo naco,,V podstate aj to zlo, ktore pan Boh dopusti,,,sa neskor pochopi..

@vorkola to zlo ktore boh dopusti "sa pochopi" ?!. Ako pochopit holokaust, smrt deti z roznych pricin, smrt ludi zrazenych opitym soferom a mohla by som pokracovat

anonym_f7f5b4
10. jan 2026

@anonym_autor Choď za farárom a povedz mu toto:
Otče, spáchala som ten najhorší hriech, mala som *** so svojím frajerom. Pôjdem teraz do pekla?

anonym_dd5437
10. jan 2026

@anonym_autor tu sa rozumnej odpovede nedočkaš ( až na pár) - dobre ti radili, pridaj sa do skupiny veriace mamičky. Tam ti spoveď ako takú vysvetlia podrobne.
Je pekné že chceš syna inšpirovať, podporiť a sama o spovedi uvažuješ.. ale príde mi to ako vyjednávanie s Bohom. Ako to vyberanie si len toho čo mi pasuje.
.lenže už to že si dlhodobo do kostola nechodila, je hriech. Ale Boh dáva milosť aj takým ľuďom.. ovšem ak všetko úprimne olutujes a viac hresit nechceš. Lenže ty taký úmysel nemáš ( tak je to chápané z tvojho príspevku) a ano, spoveď bude neplatná. A ak aj tak pôjdeš na sv prijímanie, je to svatokrádež, čo je ešte ťažší hriech.
To že ste si za toľké roky nenašli čas na sobáš, sú len výhovorky , čiže vierou nežijete. Teraz píšeš financie, rodinné udalosti, vždy bude niečo. Vždy. O tom je život. Ale žiť sviatostny život, to je trošku inak ako žiješ ty. Keby nebol tvoj syn tretiak tak ťa ani netrkne uvažovať o spovedi...

majus2323
10. jan 2026
@anonym_76aa80

Popytaj sa v skupine Veriace mamicky, ked uz, lebo tu dostanes len taketo odpovede, ako si dostala a nic ti to neda.
Ale ako prve, ked som prisla s problemom za katolickym knazom, ktoreho mi odporucil exorcista (nebola som katolicka), tak som sla s priatelom a jeho prva otazka na mojho priatela bola, ci to mysli so mnou vazne? A ked ano, preco sa tolke roky "spolu vlacime". Ze nech je ako katolik uprimny ku mne, k sebe a ak mi chce pomoct, tak si ujasni toto ako prve. Mna potom ten knaz zobral do Medzugoria. A po pol roku som sa uz dala pokrstit a bola na prvom svatom prijimani. A do pol roka cca bola svadba. A abstinovali sme od toho casu. Ano, obcas sme padli, sli sme na spoved a snazili sa viac nehresit. Takze v prvom rade by si mal clovek ujasnit, co chce, co je pre neho dolezite. Pre krestana/katolika je sviatostne manzelstvo zaklad, nie zit "na hromadke".
Ale Boh vidi do srdca, my sudit nemozeme. Aj velka hriesnica a nasledne svatica, Maria Magdalena, po oslobodeni a obrateni, znova upadla do hriechu. Je to nadherne zobrazene v seriali Chosen. Ako ju privedu ucenici spat za Jezisom a ako place nad sebou, ze nedokaze "zit dobre", ze jej to nejde. A on sa na nu pozrie a povie, to jedine, co chcem, je Tvoje srdce. Tu a teraz, chcem Ta taku, aka si, to ostatne pride, ked bude cas. A toto ma velmi, velmi povzbudilo. Boh vidi, co je nasa najvacsia slabost, pozna nas a napri3lek tomu v nas veri. Ale bez Jeho milosti "nevieme dobre zit" a on to vie. Takze kludne zacni svatou spovedou a povedz tam aj toto, okolnosti, preco si so snubencom takto a ze planujete svadbu a ze Ta mrzi, ze nevies dat teraz hned veci poriadku, ale tuzis po tom. A pred kazdou spovedou je dobre sa modlit k Duchu Svatemu, aby Ti dal mudrost spravne vyznat hriechy a modlit sa aj za knaza, aby ho Duch osvietil a dobre poradil. Mne sa to osvedcilo a casto citim az obrovsku radost a lahkost, ked odchadzam zo spovednice. Sme hriesni a napriek nasej snahe, stale hresit budeme. Ale dolezite su umysly, tuzby nasho srdca a tuzba "zit dobre". Ja Ti drzim palce a povzbudzujem Ta.

@anonym_76aa80 toto je asi najkrajši komentár aký som tu kedy čítala

anonym_bcc4be
10. jan 2026
@anonym_08ae62

@vorkola to zlo ktore boh dopusti "sa pochopi" ?!. Ako pochopit holokaust, smrt deti z roznych pricin, smrt ludi zrazenych opitym soferom a mohla by som pokracovat

@anonym_08ae62 Vsak Boh nas skusa. Si nevedela? 😏

anonym_8ae410
Včera o 01:04

@anonym_autor prosím ťa normálne kňazovi povedz situáciu, nevyženie ťa bičom. Nájdi si na stránke fary spytovanie svedomia, prejdi si jednotlivé body, pokojne si napíš zoznam a úprimne sa choď kňazovi vyspovedať. Je krásne že chceš, to je prvý krok, vôbec nevadí že je to pre syna, práve naopak. S Bohom sa rozprávať môžeš celý deň, ale rozhrešenie ti dá len Boh prostredníctvom kňaza. Žiadne tie reči tu, že šak olutujem odpustim si. Tí ľudia absolútne nechápu čo je viera a sviatosti.

marryliese
Včera o 01:09
@anonym_08ae62

@anonym_08ae62 ľudia nie sú schopní držať sa pravidla miluj blížneho svojho, ale keď niečo poseru môže za to Boh, nie ľudia? Je jednoduchsie hadzat vinu na niekoho iného však?

vler
Autor odpoveď zmazal
anonym_d0dea2
Včera o 05:26

@anonym_autor ty v ktorom storočí žiješ?

anonym_51a0fe
Včera o 09:31

Radšej 5minút hanby ako večné zatratenie.

danica2711
Včera o 10:09

na tomto všetkom je jasne vidieť, ako katolícka cirkev (nie viera, ale cirkev, to je bohužiaľ veľký rozdiel) deformuje a sťažuje ľuďom život

anonym_f0eb2c
Včera o 11:54
@anonym_bcc4be

@anonym_08ae62 Vsak Boh nas skusa. Si nevedela? 😏

@anonym_bcc4be či nás Boh skúša odpoveď nájdeš v liste Jakub 1:13

Strana
z2