icon

Pochybnosti pred krstom. Je to správne rozhodnutie?

30. sep 2025

Od narodenia dcéry som si hovorila, že ju pokrstiť nedám už má 10 mesiacov. Teraz sme boli nahlásiť krst a stále mám z toho taký divný pocit. V kútiku duše nie som veriaca mám však všetky sviatosti aj manželstvo v kostole. Kamarátka sa ponúkla, že bude krstná ja ju mám veľmi rada. Mali sme dlhý rozhovor spolu, že keď som dala staršie mala by som dať aj ju. Tak som povedala, že ok. Ale niesom s tým vnutorne vyrovnaná.

januska12323
30. sep 2025

Tak to nerob. Vo viere ju vychovávať nebudeš tak načo?

muzula
30. sep 2025

Pokrstit sa moze dat sama, ked si bude uvedomovat, co to vlastne znamena.

janka1224
30. sep 2025

No presne, ak nechceš nerob krst. Ja som napríklad neveriaca, ale muž áno tak som sa prispôsobila a syna sme dali pokrstiť. Ale mne to nevadí.

dadula_15
30. sep 2025

@anonym_autor keď máš takýto postoj k tomu, tak by som krst zrušila. Načo je to dobré, keď aj tak ju k tomu viesť nebudeš? Nech sa potom rozhodne sama, keď bude dosť veľká na to.

katica06
30. sep 2025

@anonym_autor Nie, nedala som krstiť deti pre pekné fotky v kostole. Dokonca nemám jednu jedinú fotku z krstu ani staršej ani mladšej.
Svadbu v kostole si mala asi tiež len pre pekné fotky.

anonym_5bc915
30. sep 2025

Kňaz: Čo si žiadate od Božej Cirkvi pre dieťa?
Rodičia: Krst.
Kňaz potom osloví rodičov:
Milí rodičia, žiadate krst pre svoje dieťa. Tým beriete na seba povinnosť vychovávať ho vo viere, aby potom zachovávalo Božie prikázania a milovalo Pána Boha a svojho blížneho, ako nás o tom poučil Kristus. Ste si vedomí tejto povinnosti?
Rodičia: Áno.

Toto slubujes na krste, predpokladam ze ked mas pokrstene starsie deti, tak vies. Tak ak chapes vyznam krstu, co to znamena pre dieta aj pre rodicov, krsti.

deti95060810
30. sep 2025

to kvôli čomu chceš krst keď ani sama nevieš čo chceš. kvôli babke, rodičom, kamoške...

anonym_201718
30. sep 2025

Nepotrebuje byť pokrstená, aj tak je to zbytočná záležitosť a ešte keď ty sama nie si veriaca. Ja som nemala ( lebo som nechcela ) svadbu v kostole a neľutujem a dieťa by som nedala pokrstiť.

ajkajajkaka
30. sep 2025

@anonym_autor mna pokrstili

euka210
30. sep 2025

@anonym_autor kvoli detom...ak si dala jedno, daj aj druhe. Teda neviem aku mas predstavu, ci v skole bude chodit prva na etiku ci na nabozenstvo. Ak by mala jedna chodit na nab.a druha na etiku, tak daj aj druhu pokrstit.

dvoncb
30. sep 2025

Urobíš dobre pre malú to si zapametaj

henka123123
30. sep 2025

Ja mam starsieho tiez pokrsteneho a mladsieho nemam a lutujem ze som dala aj toho starsieho...ale tak pre mna to nic neznamena takze to berem akoby ani nebol.na nabozenstvo chodievat nebude