icon

Skúsenosti s organizáciou sobáša v katolíckom kostole

1. sep 2025

Dobrý deň.

Chcem sa opýtať, tie čo ste mali svadbu v kostole, ako to bolo v posledný týždeň pred svadbou?

Ide o to, že máme svadbu v katolíckom kostole v sobotu. Mali ste napr. V piatok pred svadbou nejakú skúšku, alebo boli ste ešte tesne pred svadbou za farárom. Nám na poslednom stretnutí nič nepovedal o tom, budem mu zase dnes volať, či máme pred sobotou ešte prísť abo čo vlastne. V piatok nezdvíhal, tak uvidím.

Chcem len Vaše skúsenosti vediet, že ako ste to mali vy.

bielasovicka
1. sep 2025

V piatok, deň pred svadbou by ste mali mať spoveď.

autor
1. sep 2025
@bielasovicka

V piatok, deň pred svadbou by ste mali mať spoveď.

@bielasovicka spoveď máme, to je ok. Mňa zaujíma nejaká skuska, generálka

patka06
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor žiadna generálka, prídete len v sobotu na sobáš

bielasovicka
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to neviem. Je tam nejaká skúška, ale to by mal povedať farár ze kedy mate prísť.

matkahelka
1. sep 2025

@anonym_autor ano, mali sme tyzden pred svadbou. normalne si s nami knaz urobil "nastup", presiel s nami cez kostol, ako sa usadime, presiel si s nami cely priebeh sobasa.

autor
1. sep 2025
@matkahelka

@anonym_autor ano, mali sme tyzden pred svadbou. normalne si s nami knaz urobil "nastup", presiel s nami cez kostol, ako sa usadime, presiel si s nami cely priebeh sobasa.

@matkahelka ďakujem to som potrebovala, či sa to robi

sisska96
1. sep 2025

tak sa ho opýtaj, každý farár má inak

martul
1. sep 2025
@anonym_autor

@matkahelka ďakujem to som potrebovala, či sa to robi

@anonym_autor u nás to je jak, že v rámci predmanzelskej náuky sme si prešli celý sobáš, každý sme nahlas prečítali sľuby. Žiadna generálka nebola, vo štvrtok sme mali spoveď a hotovo.

anonym_05f52f
1. sep 2025

@anonym_autor tak u nás toto pán farár nemal🤣 manžel mu bol asi 20 minút pred začiatkom obradu zazvoniť, či je všetko ok. Pán farár sa na neho dosť divné pozeral, že čo či je ok a čo sa deje. Tak manžel, že no za 20 minút sa žením u Vás v kostole. Pán farár, že aha, tak ok, idem 🤣. Vraj bol za 10 minút nastúpený v "plnej poľnej". Kostol pripravovali miestne tetušky, to bolo ok ale pán farár trošku zabudli no. Ale obrad super 🥰 žiadna skúška, žiaden nácvik. Manžel čakal v kostole, táto má doviedol a išlo sa na ostro.

sisska96
1. sep 2025
@anonym_05f52f

@anonym_autor tak u nás toto pán farár nemal🤣 manžel mu bol asi 20 minút pred začiatkom obradu zazvoniť, či je všetko ok. Pán farár sa na neho dosť divné pozeral, že čo či je ok a čo sa deje. Tak manžel, že no za 20 minút sa žením u Vás v kostole. Pán farár, že aha, tak ok, idem 🤣. Vraj bol za 10 minút nastúpený v "plnej poľnej". Kostol pripravovali miestne tetušky, to bolo ok ale pán farár trošku zabudli no. Ale obrad super 🥰 žiadna skúška, žiaden nácvik. Manžel čakal v kostole, táto má doviedol a išlo sa na ostro.

@anonym_05f52f ani u nas nebola žiadna halabala okolo

lienka175
1. sep 2025

tiež sme nemali žiadnu skúšku ani nič... kostol zdobí kostolník (my sme boli v ten deň tri sobáše po sebe, tak sme sa iba striedali). Hostia si šli sadnúť normálne dnu do kostola, po nás prišiel kňaz von, najskôr šiel manžel s mamou, za ním ja s otcom...