Kde kupujete kvalitné kuracie mäso?
Ahojte baby, aké kuracie mäso kupujete? Je toho na trhu veľa a ja sa v tom tak strácam. Bežné zo supermarketu ako domäsko, hyza, kura kráľovské - je v nich taký rozdiel? Kupujem v lidli farmárske (pôvod je Hyza), aj má farbu krajšiu, cena je vyššia, ale viem, že je skutočne kvalitnejšie? Pozerala som lokálne zdroje, ale moc som toho nenašla. Je mi jasné, že najlepšie je domáce, ale z takýchto bežne dostupných kuracích máte niektorá skúsenosti s tým, ktoré je lepšie? Nemáme peňazí tak na rozhadzovanie, aby som platila 3x takú cenu za o nič moc kvalitu navyše. Odkiaľ kupujete a ste spokojné a máte aj pocit, že si ozaj priplácate za kvalitu a nie len nálepku akože farmárske?
@hiro ja nemam dojmy ale dokaz v podobe zdravia mojho dietata ktoremu presli zdravotne prejavy len preto ze sme vyradili kuracie maso z jedalnicka. A nie sme sami… nemusis verit, evidentne ti treba dokaz cierne na bielom s peciatkou (doveryhodnej) institucie. Ja uz istotu mam
@stormie Ale prečo si myslíš že to bolo spôsobené "nejakou fuj chémiou"? Lebo aj môj kocúr má alergiu na všetku hydinu. Veterinár hovoril že to je bežná vec a veľa psov a mačiek to napríklad nemôže. Prečo? Lebo intolerancia na hydinu je bežná. Ja mám zase silnú alergiu na čerstvé lieskovce. Kupované vôbec nie a čerstvé, domáce zo záhrady nemôžem ani jeden jediný. Prečo je to tak? Lebo kupované sú často z inej lokality, sušené dlhšie a tie proteíny, na ktoré reagujem sa už rozpadli. Náš, lokálny lieskovec je čerstvý, pestovaný tu a tieto rastlinné proteíny moje telo pozná z peľov a vidí ich ako škodlivé. A tiež rastlina v strese vyrába viac ochranných proteínov a tým pádom sú pre mňa ešte horšie.
Čo tým chcem povedať je, že veci nie sú jednoduché a čierno biele. Ak mám na potravinu reakciu, tak to vôbec neznamená že tá potravina je závadná a chemická a plná hormónov.
Rovnako aj s tým že domáce je najlepšie. Domáce aké? Prečo? "Domáce" je neregulované. Nie je žiadna záruka že to bolo chované a pestované správne. Môžem chovať aj 10 sliepok v kleci 1mx1m a krmiť im totálny odpad a budú aj tak domáce. Rovnako aj ovocie a zelenina. Kebyže to nestriekam, tak mi to zožerú choroby a škodcovia. Bez toho sa to nedá. Jediný rozdiel je, že ja sa postrekom ani nerozumiem, hádžem to tam hala bala, ako sa mi dá. Sused z jednej strany tiež a sused z druhej strany úplne rovnako. Rozbor zeme a vody zo studne sme nerobili nikto nikdy a máš záruku absolútne ničoho. Ale kebyže to idem niekde predávať, tak každý je hotový, lebo "domáce". To, že sused vyplachoval z postrekovača nejakú zmes postrekov po záruke a vylial mi to do záhonu ti už nepoviem.
@stormie Ale prečo si myslíš že to bolo spôsobené "nejakou fuj chémiou"? Lebo aj môj kocúr má alergiu na všetku hydinu. Veterinár hovoril že to je bežná vec a veľa psov a mačiek to napríklad nemôže. Prečo? Lebo intolerancia na hydinu je bežná. Ja mám zase silnú alergiu na čerstvé lieskovce. Kupované vôbec nie a čerstvé, domáce zo záhrady nemôžem ani jeden jediný. Prečo je to tak? Lebo kupované sú často z inej lokality, sušené dlhšie a tie proteíny, na ktoré reagujem sa už rozpadli. Náš, lokálny lieskovec je čerstvý, pestovaný tu a tieto rastlinné proteíny moje telo pozná z peľov a vidí ich ako škodlivé. A tiež rastlina v strese vyrába viac ochranných proteínov a tým pádom sú pre mňa ešte horšie.
Čo tým chcem povedať je, že veci nie sú jednoduché a čierno biele. Ak mám na potravinu reakciu, tak to vôbec neznamená že tá potravina je závadná a chemická a plná hormónov.
Rovnako aj s tým že domáce je najlepšie. Domáce aké? Prečo? "Domáce" je neregulované. Nie je žiadna záruka že to bolo chované a pestované správne. Môžem chovať aj 10 sliepok v kleci 1mx1m a krmiť im totálny odpad a budú aj tak domáce. Rovnako aj ovocie a zelenina. Kebyže to nestriekam, tak mi to zožerú choroby a škodcovia. Bez toho sa to nedá. Jediný rozdiel je, že ja sa postrekom ani nerozumiem, hádžem to tam hala bala, ako sa mi dá. Sused z jednej strany tiež a sused z druhej strany úplne rovnako. Rozbor zeme a vody zo studne sme nerobili nikto nikdy a máš záruku absolútne ničoho. Ale kebyže to idem niekde predávať, tak každý je hotový, lebo "domáce". To, že sused vyplachoval z postrekovača nejakú zmes postrekov po záruke a vylial mi to do záhonu ti už nepoviem.
@anonym_23bc77 pretoze mi to potvrdila dr, neslo o alergiu ale problem bol hormonalneho povodu a keby neustupil, tak dalsi krok by bol smer endokrinologia. Rovnaky problem malo kamoskoine dieta (mame rovanku dr) a tiez stacilo prestat jest kura. Dalsie rodiny co poznam neviem aky konkretny problem mali, ale viem ze kura nejedia koli hormonom a zdravotnym problemom ktore ich deti mali. Nemusis verit, mozes polemizovat z coho a preco, ale ja to mam doma overene. Na nahody neverim, takze ked jedina zmena bolo vyradenie kuracieho maso a opakujem ze na odporucanie dr (ona asi vedela preco), tak za mna je to jasne.
Este za mna dobra kuracina je z Kauflandu znacka Kralovske kura, maju stehna, prsia a tiez polievkovu zmes.
@muchotrafka298 Kura kráľovské vyrába Hyza, nie kauflandovska znacka
@muchotrafka298 Kura kráľovské vyrába Hyza, nie kauflandovska znacka
@blondi2 nikde nepisem ze je to znacka Kauflandu. Pisem v Kauflande znacka kralovske kura. Len som to napisala nespravne. Je to Kura kralovske. A nie je to znacka Hyza.
https://www.kurakralovske.sk/
@blondi2 nikde nepisem ze je to znacka Kauflandu. Pisem v Kauflande znacka kralovske kura. Len som to napisala nespravne. Je to Kura kralovske. A nie je to znacka Hyza.
https://www.kurakralovske.sk/
@muchotrafka298 aha, áno máš pravdu. Ja som žila v tom, že to je Hyza 🙈
@muchotrafka298 aha, áno máš pravdu. Ja som žila v tom, že to je Hyza 🙈
@blondi2 jedni je kura kralovske, druhe kralovske kura. Vsak kto sa ma v tom vyznat?!? Proste modra slepica na obale 😂😂😂😂😂😂😂
Tiez len topfarm, alebo kura kralovske(take modre). Obe su chovane bez hormonov a atb.
no, my máme dom, a momentálne 20 kureniec brojlerov "v procese". Toto je jediný chov, kde viem povedať, čo jem. Ale to mäso je iné, treba naň dobré zuby 🙂
@anonym_351cff
Ano. Aj my sme ich voľakedy mali, mäso je tuhšie ako z obchodu. Dobre zuby sa urcite zídu 😅👍.

Od overeného domáceho chovateľa. Berieme od neho kuracinu už dlhšiu dobu.