Kde kupujete kvalitné kuracie mäso?
Ahojte baby, aké kuracie mäso kupujete? Je toho na trhu veľa a ja sa v tom tak strácam. Bežné zo supermarketu ako domäsko, hyza, kura kráľovské - je v nich taký rozdiel? Kupujem v lidli farmárske (pôvod je Hyza), aj má farbu krajšiu, cena je vyššia, ale viem, že je skutočne kvalitnejšie? Pozerala som lokálne zdroje, ale moc som toho nenašla. Je mi jasné, že najlepšie je domáce, ale z takýchto bežne dostupných kuracích máte niektorá skúsenosti s tým, ktoré je lepšie? Nemáme peňazí tak na rozhadzovanie, aby som platila 3x takú cenu za o nič moc kvalitu navyše. Odkiaľ kupujete a ste spokojné a máte aj pocit, že si ozaj priplácate za kvalitu a nie len nálepku akože farmárske?
@anonym_autor kupujem kuracie maso, ktore maju v obchode, precitam si odkial to je, ale posledne mali vzdy iba slovenske, to som kupila a je mi jedno aka to je znacka, ci Hyza alebo co, ale najcastejsie som teraz videla Hyzu.
@anonym_autor kupujem z topfarm, nie je o tolko drahsid ako v obchode, maju ho u nas v obchode so zdravou vyzivou, ale kupim obcas aj v supermadkete
Topfarm su jedine kuracie a kacacie stehna, ktore mne nesmrdia po upeceni. Snazim sa brat slovenske.
@zeldia
@muchotrafka298
@marianarem
Pozerala som top farm, vyzerá najlepšie, ale máte pocit, že je to naozaj hodné násobne vyššej ceny?
@zeldia
@muchotrafka298
@marianarem
Pozerala som top farm, vyzerá najlepšie, ale máte pocit, že je to naozaj hodné násobne vyššej ceny?
@anonym_autor ja Ti napisem tak, ze ho kupujem vylucne vtedy, ak je v Bille v zlave -50 percent a konci mu zaruka. Bud spracujem ihned v ten den alebo dam do mrazaka. Lebo ked je to takto cenovo, tak sa to fakt vyplati. Za mna to je jedine kuracie maso, kde mne nesmrdia stehna, teda ani kacacie po upeceni. Lebo vsetky ostatne mi smrdia. Tak isto prsia, su ovela chutnejsie.
@zeldia
@muchotrafka298
@marianarem
@anonym_autor Za mna ano.
@zeldia
@muchotrafka298
@marianarem
@anonym_autor áno chuťovo je iné. Cena je len otázka priorít.
My sme kura doma nejedli niekolko rokov koli antibiotikam ktorymi ich krmia. Pre rypalky - dieta malo urcite problemy, podla dr povod boli hormony a odporucila vyradit kura z jedalnicka a problemy prestali. Takze za mna moze maso “vyzerat” a “vonat”, moze byt slovenskeho povodu a neviem akej “top” kvality, ale pokial neviem cim bolo krmene (co nikdy neviem) tak nekupujem, v restike zasadne neobjednavam a v skole maju na vyber z dvoch jedal. A aj v nasej skole sa robil prieskum ohladom jedalne a viacero rodicov z rovnakeho dovodu pisalo ze kura nejedia… Domace farmarske sa da kupit v bio obchodoch ale za tu cenu kupim radsej ine maso
@anonym_autor áno chuťovo je iné. Cena je len otázka priorít.
@muchotrafka298
@marianarem
@zeldia ďakujem baby za rady, vyskúšame ho
My sme kura doma nejedli niekolko rokov koli antibiotikam ktorymi ich krmia. Pre rypalky - dieta malo urcite problemy, podla dr povod boli hormony a odporucila vyradit kura z jedalnicka a problemy prestali. Takze za mna moze maso “vyzerat” a “vonat”, moze byt slovenskeho povodu a neviem akej “top” kvality, ale pokial neviem cim bolo krmene (co nikdy neviem) tak nekupujem, v restike zasadne neobjednavam a v skole maju na vyber z dvoch jedal. A aj v nasej skole sa robil prieskum ohladom jedalne a viacero rodicov z rovnakeho dovodu pisalo ze kura nejedia… Domace farmarske sa da kupit v bio obchodoch ale za tu cenu kupim radsej ine maso
@anonym_f225ec aj ja mám dilemu, že sa vlastne moc neviem dopátrať k tomu, v akých podmienkach kurčatá žijú a čím sú kŕmené. Na druhej strane v eu je zákaz, aby boli kurčatá kŕmené antibiotikami či homónmi za účelmi rastu. Vraj sa tým iba zbytočne straší ale tak dramatické to nie je. Ale hádať sa nejdem. Iba neviem čo si vybrať, čo je naozaj škodlivé a kde iba neplatím za nálepku bio alebo farmárske ale rozdiel tam výrazný nie je.
Ja kupujem Hyza Kura kráľovské, je na ňom napísané, že neobsahuje antibiotiká, ani hormóny a je chované na Slovensku. Ale tiež som sa už zamyslala, že ktovie ci naozaj, lebo "obal znesie".
@anonym_f225ec akým mäsom, alebo čím nahrádzať kura? Tiež by som ho chcela obmedziť.
v jednom väčšom meste na východe Slovenska je sklad ...prídu kamióny, ktoré keď otvoria neuveriteľný smrad, prebalia a ide to na náš trh ...kvalitné kuracie mäso zo Slovenska sa vyváža hlavne do Maďarska
v jednom väčšom meste na východe Slovenska je sklad ...prídu kamióny, ktoré keď otvoria neuveriteľný smrad, prebalia a ide to na náš trh ...kvalitné kuracie mäso zo Slovenska sa vyváža hlavne do Maďarska
@anonym_5030c7 akože prebalia a napíšu chované na Slovensku, zabité na Slovensku, aj keď to tak nie je? Tomu veľmi neverím.
Hyza, ale len preto lebo mi najviac chuti, som citliva na pachy/aromy. Kupujem aj zn. kaufland, ktory robi hyza aj lidl, ktory robi hyza (su lacnejsie pod ich znackou, ale vyrobna hyza). Od nich zjem aj stehna.
Ide teda cisto o chut, kurata kupeneho u nas v obchode sa nebojim z hladiska zdravia ziadneho. Ja mam za to, ze z hladiska bezpecnosti je v poriadku v eu KAZDE maso co si kupis v obchode - aj z hladiska “hormonov” a antibiotik. Tato neznalost v kombinacii so sirenim strachu v kazdej diskusii ku kuraciemu masu krasne odrzkadluje zmyslanie ludi… autorka aj ty si to chces zjednodusit - pises same “vraj”, a ze nevies a radis sa na MK, pritom chvilka studia relevantnych zdrojov na internete a zapnutie kritickeho myslenia a mas vybavene. Ale ak sa ti nechce a radsej zo strachu budes kupovat len bio kura lebo niekto na MK povedal tak v poriadku, kazdy mame moznost volby
Este za mna dobra kuracina je z Kauflandu znacka Kralovske kura, maju stehna, prsia a tiez polievkovu zmes.
Hyza, ale len preto lebo mi najviac chuti, som citliva na pachy/aromy. Kupujem aj zn. kaufland, ktory robi hyza aj lidl, ktory robi hyza (su lacnejsie pod ich znackou, ale vyrobna hyza). Od nich zjem aj stehna.
Ide teda cisto o chut, kurata kupeneho u nas v obchode sa nebojim z hladiska zdravia ziadneho. Ja mam za to, ze z hladiska bezpecnosti je v poriadku v eu KAZDE maso co si kupis v obchode - aj z hladiska “hormonov” a antibiotik. Tato neznalost v kombinacii so sirenim strachu v kazdej diskusii ku kuraciemu masu krasne odrzkadluje zmyslanie ludi… autorka aj ty si to chces zjednodusit - pises same “vraj”, a ze nevies a radis sa na MK, pritom chvilka studia relevantnych zdrojov na internete a zapnutie kritickeho myslenia a mas vybavene. Ale ak sa ti nechce a radsej zo strachu budes kupovat len bio kura lebo niekto na MK povedal tak v poriadku, kazdy mame moznost volby
@bg92 ja mám kritické myslenie v poriadku, o to sa neobávaj. Ja dobre viem aké sú normy EÚ. Asi si nečítala moje odpovede, ale sama som napísala, že sa nebojím, že by bolo kuracie napichané hormónmi a antibiotikami, lebo je to v EÚ zakázané. Čo dohľadať neviem, je, že v akých podmienkach sú sliepky v jednotlivých mäsiarstvach a teda kde je vyššia cena úmerná a kde nie. Preferujem slovenské mäso, lepšie podmienky a kvalitnejšie krmivo. To je celé. Zbytočne si si rypla. Štúdie čítať viem, nariadenia čítať viem. Ja som sa chcela poradiť s uživateľkami, ktoré kuracie sa im najviac za tú cenu pozdáva. A na to mi žiadna štúdia neodpovie. Rozumieme si?
@anonym_f225ec akým mäsom, alebo čím nahrádzať kura? Tiež by som ho chcela obmedziť.
@tilly morcacim, to kupujeme najviac a morku antibiotikami nenakrmis
@bg92 keby som nemala vlastnu skusenost na zdravi vlastneho dietata tak ani ja neverim a tiez som si volakedy myslela to co ty -
“KAZDE maso co si kupis v obchode - aj z hladiska “hormonov” a antibiotik. Tato neznalost v kombinacii so sirenim strachu v kazdej diskusii ku kuraciemu masu krasne odrzkadluje zmyslanie ludi…”
Teraz uz viem ze to tak nie je a poznam dalsie 4 rodiny, ktore zo zdravotneho hladiska prestali konzumovat kuracie maso, takze to nie je sirenie strachu ale realita.
Minimalizovala som kuracie maso. Objednavam z farmy cca 1krat za 3/4 roka 5 kurciat a 1 morku. Objednavam z farmy aj bio hovadzie a bio telacie, plus maju bravcove. Striedam to. Kacicu raz za cas kupuje mamina tiez z farmy, zajacie maso mame domace od rodicov. Keby viem zabit sliepky, tak ich mame na dvore, raz sa snad odhodlame.
Mame krasne spokojne sliepky s velkym vybehom. Maso mame cca 3krat do tyzdna. Bio kuracie som nezohnala. Ak by hej, kupujem take. Stoji to aj za tie nasobne ceny. Chut je uplne ina. Radsej menej masa, ale kvalitneho.
@anonym_autor ja mam neuroendo rakovinu a teda som dost citliva na rastove hormony vo vsetkom. Kupujem len divinu.
Mam kocura sphxyn, sice 14 rocneho ale hodne vyberaveho a jedine kuracie ktore ovonia a zje kusok je Purland z Kaufu. Inak ku vsetkemu vzdy len cuchol a nejedol.

@anonym_autor podľa mňa hyza, kura od nich normálne po upečení že vonia....,,😁👍