Kde predávať veci po deťoch?
Ahojte chcem sa opýtať kde predávate veci po deťoch ako napr autosedačku, oblečenie,kočík, hračky akú máte stránku kde aj niečo predáte ďakujem
Oblecenie a Topanky vzdy darujem. Hracky tiez. Autosedacky, bicykle, kociky atd. Isli prec cez FB.
Trh je presýteny, už dávnejšie sa ťažko predavajú veci.
90% veci som darovala, keď vyrástli tak nábytok, odrážadlo, hračky, oblečenie šlo všetko preč. Kocík a vajíčko som predala v regionálnych skupinách.. Druhú sedačku, hračky a knižky skončili v mš, všetko oblečenie soc slabším pri súčasnej cene poštovného to nemá zmysel
Kociky som predala cez marketplace, oblecenie aj topanky po deckach predavam na Vinted. Autosedacku sme vyhodili.
To všetko je nepredajné. Ľudia sú nároční, kúpia si nove. Vždy všetko darujem. Poznam pár ľudí, kt.si nemôžu dovoliť kúpiť ani použité. A mňa nevytrhne z biedy tých pár drobných.
Mne sa podarilo predat len naozaj zaujimave kusky a to kolísku pletenú a kocik (tá zena ho mala vysnivany). Inak vsetko darujem, vyhadzujem, inak by sa doma uz nedalo kde hybat🤣stale sa snazim o minimalizmus, vlastne cely zivot, ale nejde mi to.. vzdy nakupujem vela veci detom, sebe, a aj ked vela veci vyhodim, stale mame mnoho🤣takze idporucam darovat, vyhodit a mas pokoj, nemas bordel
@anonym_autor
Veci po deťoch sa už nepredávajú, ale darujú. Ano už je toho toľko.. 😀👍
Predávam len také veci, čo sú reálne predajné - autosedačka, bicykle, odrážadlá. Všetko do 1 dňa býva predané cez fb. Čo sa týka oblečenia, tak to darujem v okolí.
velke veci treba vzdy na "mestskej FB skupine". ludia si to chcu prist pozriet, vyskusat, lebo su to drahsie veci a detto nechcu platit za postovne, lebo bude velke.
male veci (ale stale predajne) cez Vinted. vela veci vymiename cez swap (v meste u nas ich byva dost)
Ja predávam veci po deťoch na koniku, marketplace, vinted. Pomaly ale ide to. Ja nemám komu darovať a vyhodiť pekné zachovalé veci mi je ľúto. Takto sa mi aspoň niečo sa vráti z predaja.
Rozdelil by som to podla toho, ci sa vec vobec oplati posielat postou. Kocik, autosedacka, odrazadlo, postielka vzdy do mestskej alebo okresnej fb skupiny, lebo ludia si to chcu prist pozriet a postovne by zralo polovicu ceny. Znackove oblecenie a topanky na Vinted, lacnejsie kusy ako jeden balik za par eur alebo darom. Hracky su z toho vsetkeho najhorsie predajne, tie naozaj vacsinou skoncia darom, tam ti tu radia spravne.
Pri tej autosedacke by som ale dal pozor na jednu vec, o ktorej sa skoro nehovori. Plast starne aj vtedy, ked sedacka len stoji v aute. V lete sa vnutro auta vyhreje aj nad patdesiat stupnov, v zime ide hlboko do minusu a vyrobcovia preto bezne uvadzaju zivotnost niekde okolo siestich az desiatich rokov od vyroby. Datum vyroby byva vyrazeny na stitku na spodku alebo na boku skorepiny. A ak sedacka zazila hoci aj mensiu nehodu, uz sa nepredava, lebo v plaste mozu byt vlasove trhliny, ktore okom nevidis.
Znie to, ze ti to predaj skomplikuje, ale v praxi to funguje presne naopak. Ked do inzeratu rovno napises rok vyroby, ze sedacka nebola v nehode, a priloz fotku toho stitku, predas ju rychlejsie a bez desiatich sprav s otazkami. Ludia su na sedacky dnes dost opatrni a ked vidia, ze to otvoris sama od seba, veria ti aj zvysok inzeratu.
A posledna vec, ak by toho bolo naozaj vela. Bazarove platformy uz predajcov hlasia financnej sprave, hranica je tridsat predajov za rok alebo dvetisic eur. Pri vypratani celej detskej izby to nie je az taka nerealna suma, ako to na prvy pohlad znie.
Rozdelil by som to podla toho, ci sa vec vobec oplati posielat postou. Kocik, autosedacka, odrazadlo, postielka vzdy do mestskej alebo okresnej fb skupiny, lebo ludia si to chcu prist pozriet a postovne by zralo polovicu ceny. Znackove oblecenie a topanky na Vinted, lacnejsie kusy ako jeden balik za par eur alebo darom. Hracky su z toho vsetkeho najhorsie predajne, tie naozaj vacsinou skoncia darom, tam ti tu radia spravne.
Pri tej autosedacke by som ale dal pozor na jednu vec, o ktorej sa skoro nehovori. Plast starne aj vtedy, ked sedacka len stoji v aute. V lete sa vnutro auta vyhreje aj nad patdesiat stupnov, v zime ide hlboko do minusu a vyrobcovia preto bezne uvadzaju zivotnost niekde okolo siestich az desiatich rokov od vyroby. Datum vyroby byva vyrazeny na stitku na spodku alebo na boku skorepiny. A ak sedacka zazila hoci aj mensiu nehodu, uz sa nepredava, lebo v plaste mozu byt vlasove trhliny, ktore okom nevidis.
Znie to, ze ti to predaj skomplikuje, ale v praxi to funguje presne naopak. Ked do inzeratu rovno napises rok vyroby, ze sedacka nebola v nehode, a priloz fotku toho stitku, predas ju rychlejsie a bez desiatich sprav s otazkami. Ludia su na sedacky dnes dost opatrni a ked vidia, ze to otvoris sama od seba, veria ti aj zvysok inzeratu.
A posledna vec, ak by toho bolo naozaj vela. Bazarove platformy uz predajcov hlasia financnej sprave, hranica je tridsat predajov za rok alebo dvetisic eur. Pri vypratani celej detskej izby to nie je az taka nerealna suma, ako to na prvy pohlad znie.
@jimmyy128 ahoj, dik za super komentar... ale tvrdenie o vypratani celej izby z pohladu predaja, nieto este za tu sledovatelnu sumu je dnes urcite v rovine zazrakov 😀
Ahojte, dakujem autorke a prispievajucim za uzitocnu debatu, nakolko my sme nepredali technicke a velke nic po detoch, lebo sme nedumpovali.. pritom my sme nemali problem kupit aj za polovicnu az 1/3 cenu nejaku cistu top autosedacku ... aby som to skratil, Slovaci si idu prevrtat koleno aj kvoli 5 euram. To je holy fakt, mozno aj ekonomicka realita v kontraste s Bratislavou, kde si asi vsetci potrebuju kupovat nove kociky do nemoty.
Osatenie je prakticky nepredajne dnes, specialne aj kvoli zasielaniu... takze co sme tusili, a ste tu potvrdili, tak to aj skonci 😀 Pekny den.
Ahojte, dakujem autorke a prispievajucim za uzitocnu debatu, nakolko my sme nepredali technicke a velke nic po detoch, lebo sme nedumpovali.. pritom my sme nemali problem kupit aj za polovicnu az 1/3 cenu nejaku cistu top autosedacku ... aby som to skratil, Slovaci si idu prevrtat koleno aj kvoli 5 euram. To je holy fakt, mozno aj ekonomicka realita v kontraste s Bratislavou, kde si asi vsetci potrebuju kupovat nove kociky do nemoty.
Osatenie je prakticky nepredajne dnes, specialne aj kvoli zasielaniu... takze co sme tusili, a ste tu potvrdili, tak to aj skonci 😀 Pekny den.
@alobal Takze slovaci si idu prevrtat aj koleno kvoli 5 euram, ale Ty uz tych 5 eur zlavu nedas, ale to je nieco uplne ine, Ty si pre par eur koleno vrtat nedas, ale nech ti radsej veci v garazi kysnu.
@alobal Takze slovaci si idu prevrtat aj koleno kvoli 5 euram, ale Ty uz tych 5 eur zlavu nedas, ale to je nieco uplne ine, Ty si pre par eur koleno vrtat nedas, ale nech ti radsej veci v garazi kysnu.
@anonym_dcc5ac Ja uz som dal, o tom nepochybuj. Hadky su zbytocne... a este som sa sekol, chcel som napisat 2/3 cenu miesto 1/3, len to neviem upravit uz....
Trh rozhoduje. Asi este stale draho predavas. Alebo je to stare uz prilis. Ja si mozem v pohode dovolit nove veci, ale rada obcas kupim nieco z druhej ruky, paci sa mi, ze setrim zivotne prostredie aj penazenku. Ale nikdy nedam viac nez tretinu povodnej ceny. Bolo by nefer davat polovicu, ved predavajuci uzival nove so zarukou a ja mam mat za take iste prachy bez zaruky so znamkami pouzivania?

@anonym_autor kočík a autosedačku na bazoši a na FB v skupine mesta kde bývame. Lepšie oblečenie na VNTD. Lacnejšie oblečenie, tričká, tepláky a hračky darujem alebo vyhodím.