icon

Ktoré tužkové baterky sú najlepšie na LED svetielka?

8. jan 2026

Ahojte, dcérke som kúpila do izby také svetielka, ona potrebuje večer nejaké svetlo. Sú to také malé LED svetielka pospojané na baterky. Má ich tri v izbe, na one, okolo postele a na stene. Veľmi je to super, zapnem jej to večer okolo ôsmej a vypínam ráno, keď vstane. Ale veľmi rýchlo sa tie baterky vybíjajú. V zásade svietia prvú noc super, druhú už slabšie, tretiu ešte slabšie a štvrtú už vobec. Doteraz som kupovala tie baterky z Tedi alebo Actionu alebo Pepca. Stoja do 2 eur, je ich tam asi 20 a tým pádom mi na pár dní vydržia. Skúšala som aj silnejšie, klasické Varta, stáli 6 eur, vydržali presne tak dlho. Teraz neviem či kupovať tie za pár šupov z Tedi a teda meniť ich každé tri dni, alebo si priplatiť, ale ak by mi vydržali svietiť rovnakou intenzitou aspoň týždeň. Čo by ste mi odporúčali? Čo používate vy?

a0
8. jan 2026

@anonym_autor nerozmýšľala si skôr nad svetielkami napr na solar? Prípadne do elektriky?

autor
8. jan 2026
@a0

@anonym_autor nerozmýšľala si skôr nad svetielkami napr na solar? Prípadne do elektriky?

@a0 elektrické nie, nemám ich kde zapojiť, keďže okolo okna nemám zástrčku, ani pri tej stene. Okolo postele by sa dalo, ale tam nechcem riskovať v noci niečo v elektrike. Akože stále je táto cesta relatívne ok, len každý týždeň dokupujem nové a nové baterky. Aké solárne? Máš tip prosím?

done
8. jan 2026

@anonym_autor kúp si dobíjatelné a k nim nabíjačku

hopatko
8. jan 2026

Vsetky baterky v domacnosti mame dobijatelne a k nim nabijacku

a0
8. jan 2026
@anonym_autor

@a0 elektrické nie, nemám ich kde zapojiť, keďže okolo okna nemám zástrčku, ani pri tej stene. Okolo postele by sa dalo, ale tam nechcem riskovať v noci niečo v elektrike. Akože stále je táto cesta relatívne ok, len každý týždeň dokupujem nové a nové baterky. Aké solárne? Máš tip prosím?

@anonym_autor sú rôzne, z tvojho opisu moc nechápem aké máte teraz. Môj syn dlho spával s takym záhradným napichovátkom na solar. Nájdeš to na google pod solárne svetielka. Originál sú exteriérové ale v pohode sa nabijú aj pri okne.

autor
8. jan 2026
@a0

@anonym_autor sú rôzne, z tvojho opisu moc nechápem aké máte teraz. Môj syn dlho spával s takym záhradným napichovátkom na solar. Nájdeš to na google pod solárne svetielka. Originál sú exteriérové ale v pohode sa nabijú aj pri okne.

@a0 máme niečo takéto, nie presne toto: https://www.action.com/sk-sk/p/2576933/jutove-l....

biba_18
8. jan 2026

a prečo svietia celú noc? 😏
no ale zjavne nie sú tie svetlá na to stavané. lebo led sú energeticky nenáročné, teda niečo musí byť zle. mám niekoľko reťazí doma a netreba im tak často meniť baterky…
ja by som kúpila reťaz do elektriky a zapojila by som ďalej od postele. keď chceš reťaz.
alebo iný typ svetla, napr. https://www.moebelix.sk/p/dekoracne-led-svietid...
https://www.moebelix.sk/p/dekoracne-led-svietid...

liaka
8. jan 2026

@anonym_autor veď kup svetielka vianocne nejake trojmetrove bud biela nudna, ci ako sa to vola alebo farebne a zapnes len do jednej zastrcky a same sa vypinaju po 8 hodinach a vies ich obmotat kde chces a ako chces.

marianarem
8. jan 2026

@anonym_autor To je obrovska spotreba, podla mna ten vyrobok nie je uplne v poriadku. Ale teda riesenim su tie dobijatelne baterie, ak to chces nadalej pouzivat.

anonym_168fdd
8. jan 2026

Aj ja som kedysi kupovala lacné baterky a aj Varta z Actionu a nevydržali nič .Hlavne deťom v hračkách tak som začala kupovať Duracel tie majú dobrú výdrž

anonym_c972ee
8. jan 2026

@anonym_autor nam sa osvedcili dutacelky. Tie nam najdlhsie vydrzia. Mame male dieta a tiez musi byt vsetko zapnute, porovnali sme s ostatnymi a a zatial tieto najdlhsie so vsetkych vydrzali