Má zmysel kupovať kvalitnejší rám pre deti?
syn má okuliare necelý rok a už druhýkrát riešime zlomený rám. prvýkrát sa ešte dal opraviť, teraz praskol pri pántiku a v optike nám povedali, že oprava sa veľmi neoplatí :-/
začínam rozmýšľať, či má pri dieťati vôbec zmysel kupovať drahší rám, keď dostáva takto zabrať. kupujete radšej lacnejšie okuliare s tým, že sa môžu zničiť, alebo sa oplatil kvalitnejší a odolnejší rám? nie je to lacný špás :-/
@anonym_autor zalezi kolko ma rokov. Tiez sme tak zacali ako vy. Mali sme prvy kovovy potom uz len plastove pruzne kym nebolo dieta vacsie.
kupujeme odolne ramy najmä take kde sa daju bocnice "natahovat" a neulomia sa
Tiez uz kupujeme len take, kde sa daju bocnice natahovat. Tie okuliare prezili aj lety cez izbu ...
Ked bol uplne maly mal take ako keby gumove tie okuliare, tie sme menili skorej preto lebo vyrastol, ale teraz uz neskor ako je velky tak to riesim sosovkami, vkladat si ich nevie sam, iba vybrat ale akonahle viem ze ide robit neaky sport ci aktivitu tak nahadzujeme sosovky. Ale ano aj teraz tieto okuliare co ma uz dva krat zlomil ramienko, vymenili mu ich za nove, nasla som optiku kde maju super vyber a daju aj zlavu, plus stale teda ideme po lacnejsich ramoch.
u nás mi ukazovala také na gumičku. Pre deti. Ale tiež stoja min. 50 e.
Syn nosi okuliare tiez od mala. Vzdy kupujem rovnaky ram, ale v inej farbe.
Minuly rok si syn vybral zeleny, do 8 mesiacov ich polamal presne 5, posledny trval 1,5 hodiny a bol zlomeny. Vzdy pri tom klbiku. Eeste v minulosti ked padol, tak tiez zlomil okuliare v tom klbiku, skoncili sme na pohotovosti, kde mu lepili obocie.
Takze okuliare sme zmenili za inu farbu a odvtedy funguju cez 5 mesiacov.
Nedavam mu nikdy drahe, taku tu normalnu lacnejsiu triedu, lebo ja este doplacam fajn za skla, aby boli odlachcene, anti glare a anti scratch a co ja viem co. Do tyzdna su poskrabane a vyzeraju rovnako ako stare.
U nas, ked sa okuliare zlomia, neviem do akeho casu, tak vymenia ze 10 libier za novy taky isty ram.
Čo su lacnejšie pre teba? Starší ničil rozbil rámy keď bol mladší aj 3x za rok, alebo mu ich raz chlapec rozbil vonku atď. Už vtedy stal rám cca 50-60 naposledy stali 115 so sklami. Mladší má najlacnejší ktorý sa mu páčil so sklami 100 po zľave a vždy nám dajú nejakú zľavu koľko sa dá. Minulý rok mladší mal nové okuliare mesiac a stratil ich. Našťastie sa našli po 3 dňoch
@anonym_autor koľko ma rokov?Moja dcéra nosila od 10 r a dávala si veľký pozor a rámiky vydržali menili sme len skla.Kupovala som drahší mala Tommy Hilfiger boli kovove a stal okolo 120-140, ale vydržal.Niektore poistivne ti časť preplatia.Ak je ešte malý kupuj lacné a plastove
S babami som problemy nemala, a to najstarsia nosi od 2 rokov, mladsia a prcek od 3. Ten ma kazdu chvilu vykrivene okuliare, alebo sa mu uvolni skrutka, casom musime davat kontramatky... ako zlomene ich este nemal ani raz, ale tan kupujem aj s tym, ze rok a treba dalsie, lebo ten ram dlhsie nevydrzi. Naposledy ram kupeny zaciatkom jula a na konci jula som s nim bila v optike na svk, lebo som ho potrebovala nastavit. Chspem ich, ze to velmi nechcu robit, lebo zaruka atd... ale tak vzdy nam to spravili.
Co sa tyka ceny, tak zatial to nie je nejaky masaker, len z tych detskych ramov vela na vyber nemame a prcek mal predstavu o zelenom rame... ani som nedufala, ze vo vhodnej velkosti budu mat.
Ale napr skla davam uplne obycajne. Tam sa v case skolky neoplatilo ani nahodou (plus zbytocne) filtre atd. Takze to dostali az do skoly...
Suma sumarum: detom by som drahy 500e ram nekupila ani nahodou...
@anonym_autor moj nosi od asi 4r a tiez bol problem, ze sa nalomili atd. Ked sa dalo, vyberali sme tie, co maju ohybne stranicky...lebo vacsinou tam okolo skrutky sa to polamalo. Ked bol maly, kupovali sme lacne plastove za 40e, teraz ako 12r chce aj s klipom, tak vyjdu okolo 70e. Posledne mu zatial uz rok drzia. Teraz menej lame ako ked bol v skolke.

Kupujem jeden jediny model od mala a tie okuliare su neznicitelne ale moj ma asi 5 ks vselijake farby, oranzove..tmavomodre su top. Nosi ich 6 rok ani raz sa nezlomili. Zn Active