icon

Odporúčate bicykel Rockrider z Decathlonu?

15. sep 2026

Dobrý vecer,máte tu niekto skúsenosť s bicyklami s decathlonu?jedná sa konkrétne o tento Rockrider expl 140 s. A bicykel by bol pre dospievajúceho syna. Odporúčate, alebo nie? Samozrejme kúpu zvažujeme kôli cene.

anonym_917c54
15. sep 2026

@anonym_autor máme 2 bicykle Rockrider najazdené veľa a žiadny problém.Tento konkrétny nepoznam

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
anonym_79f16f
15. sep 2026

@anonym_autor ja som mala rockrider za cca 500eur a po mesiaci som kúpila trochu, trochu dosť drahsi kelly a ten je bomba. Mne sa na ňom jazdilo zle, nechal si ho syn (on ma aj Elektro aj Author, podedene) a ten ho tresol o zem po pár jazdách 🫣lebo mu riaditka vybiehali, celkovo mi prišli riaditka úzke a také trochu lacnejšie prevedenie. Záleží asi teda od modelu, známy ma rockrider elektro a on je spokojný (lenže on je psycho na bicykle ms 6ks a ten rockrider používa len také nenarocnejsie je jazdy).tak záleží asi čo od toho syn čaká, neviem čo za cenu je tento spomínaný...

autor
15. sep 2026
@anonym_79f16f

@anonym_autor ja som mala rockrider za cca 500eur a po mesiaci som kúpila trochu, trochu dosť drahsi kelly a ten je bomba. Mne sa na ňom jazdilo zle, nechal si ho syn (on ma aj Elektro aj Author, podedene) a ten ho tresol o zem po pár jazdách 🫣lebo mu riaditka vybiehali, celkovo mi prišli riaditka úzke a také trochu lacnejšie prevedenie. Záleží asi teda od modelu, známy ma rockrider elektro a on je spokojný (lenže on je psycho na bicykle ms 6ks a ten rockrider používa len také nenarocnejsie je jazdy).tak záleží asi čo od toho syn čaká, neviem čo za cenu je tento spomínaný...

@anonym_79f16f
Je za tisíc eur.

anonym_102a6f
15. sep 2026

Záleží ako často a kde jazdí, ak medzi dedinami/mestom na tréning atď.. asi bude stačiť, ak kopce, lúky.. pozerať sa inde..
Máme aj základný aj drahší, oba ok, ale skôr pre mňa s dieťaťom a sedačkou do okolia, cyklotrasy v tatrách, som šla raz a nikdy viac 😅, a aj muž si sťažoval na stabilitu, vôlu riaditok, brzda sa mu rosypala po roku...

autor
15. sep 2026
@anonym_102a6f

Záleží ako často a kde jazdí, ak medzi dedinami/mestom na tréning atď.. asi bude stačiť, ak kopce, lúky.. pozerať sa inde..
Máme aj základný aj drahší, oba ok, ale skôr pre mňa s dieťaťom a sedačkou do okolia, cyklotrasy v tatrách, som šla raz a nikdy viac 😅, a aj muž si sťažoval na stabilitu, vôlu riaditok, brzda sa mu rosypala po roku...

@anonym_102a6f
Ale tak,berme to zas sctej druhej strany,za tie peniaze keď to vydržalo rok a až potom sa niečo rozsypalo,to by sme boli veľmo radi..

anonym_6694ae
16. sep 2026

Choďte do CUBE

avanka
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_102a6f
Ale tak,berme to zas sctej druhej strany,za tie peniaze keď to vydržalo rok a až potom sa niečo rozsypalo,to by sme boli veľmo radi..

@anonym_autor pozri CTM. Slovenská výroba, máme ich doma 7 tejto značky v rôznych cenových kategóriách,jazdím cca 3000 km ročne a sme veľmi spokojní s kvalitou bicyklov.
Sú kvalitnejšie ako z decathlon

hrasocek12
16. sep 2026

My máme viaceré bicykle z Decathlonu a sme spokojní.

pink_lady
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_102a6f

@anonym_autor tak keď môžeš dať o rok ďalšiu trisicku... Tak nech sa ti rozsype po roku, ako píšeš. Ak rád jazdi a často tak rozhodne niečo kvalitnejšie

la_dolce_vita
16. sep 2026

Za mna nie. Isla by som do obchodu s bicyklami a za tu tisicku kupila kvalitnejsi bicykel, napriklad Scott.

anonym_438e10
16. sep 2026

Myslím, že ak ho s tým ideš poslať jazdiť traily, tak skôr nie. Ak traily jazdiť neplánuje, tak celoodpružený vôbec nepotrebuje, stačí mu hardtail alebo aj gravel.
Bicykel musí vydržať o dosť dlhšie ako rok. Aj keby sa na ňom za ten rok najazdilo okolo 10 tis. km.

autor
16. sep 2026

Ďakujem za každú radu. Len ako bolo spomenuté hneď na začiatku - o tomto bicykli uvažujeme kôli cene,nakolko rovnaký len inej značky stoji v obchode s bicyklami od 2tis hore. 🤔

anonym_438e10
16. sep 2026
@anonym_autor

Ďakujem za každú radu. Len ako bolo spomenuté hneď na začiatku - o tomto bicykli uvažujeme kôli cene,nakolko rovnaký len inej značky stoji v obchode s bicyklami od 2tis hore. 🤔

@anonym_autor Nenapísala si, kde a ako chce jazdiť. Podľa toho sa potom rozhodnite. Aj z Decathlonu je OK, ale ako píšem vyššie, na normálne jazdenie je zbytočný celoodpružený. A na zjazdy by som tento nedávala. Mám veľmi dobrú skúsenosť aj s bicyklami z druhej ruky. Akurát dbám na to, aby vedel predávajúci doložiť doklad o kúpe.

anonym_917c54
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor súhlasím s ostatnými, že za 1000 eur by som ho nekúpila.

avanka
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor práve preto by som ho neho nešla. áno, vyzerá dizajnovo, aj cena je super, ale polož si otázku, prečo je inde o 1000 euro drahší. Asi v súčiastkách a pod. Chceš bezpečnosť, aby vydržal kopec kilometrov, lebo veď povedzme si, že ten, kto jazdí, vie, koľko peňazí a času stojí údržba bicykla

autor
16. sep 2026
@anonym_438e10

@anonym_autor Nenapísala si, kde a ako chce jazdiť. Podľa toho sa potom rozhodnite. Aj z Decathlonu je OK, ale ako píšem vyššie, na normálne jazdenie je zbytočný celoodpružený. A na zjazdy by som tento nedávala. Mám veľmi dobrú skúsenosť aj s bicyklami z druhej ruky. Akurát dbám na to, aby vedel predávajúci doložiť doklad o kúpe.

@anonym_438e10
Bicykel by sa používal normálne po dedine, ako 90% ostatné deti.
Len vysvetlite takému chlapcovi, ze taký - celoodpružený bicykel nepotrebuje..
Viete koľko dospelých jazdí na SUV, aj ked za cely čas jazdia len po cestách😉?

anonym_438e10
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_438e10

@anonym_autor Treba mu povedať, že dnes je viac v móde gravel. Pôjde sa mu oveľa ľahšie, bude rýchlejší - nižšia hmotnosť, menší odpor kolies. Vidím, že kolegovia decathloňácke u nás parkujú a je ich prevaha. Decathlon gravel v tej istej cene je skoro 4 kg ľahší než ten horský (vo veľkosti M).
Ale áno, ak si vybral, tak ten expl je pekný a vkusný 🙂

avanka
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_438e10

@anonym_autor neviem, koľko má syn rokov, ale nikde nie je napísané, že nepôjdete spolu na výjazd, cykloturistiku, využije ho aj inde. Aj naši synovia majú biky za 1000€ a prevažne sa vozia po meste, ale boli s nami na maratóne, komunitnej jazde, aj na cyklovyjazde( 50 km a 1080 m prevýšenie)

anonym_127e99
16. sep 2026

Za mna sú tieto decathlon bicykle na bežne vozenie úplne v pohode. Obaja chalani majú na take jazdenie s kamošmi, kde bicykle hocikde chytia, buchnu, a jazdia po kadečom, práve z decathlonu. Na preteky majú iné bicykle - jazdia krosy aj cesty. Tam ideme inde úplne aj cenovo aj výbavou.

Ale ak je to tak, že chce len s kamarátmi po dedine sa voziť, za mna je to dobrá voľba a vôbec by som to nesilila do niečoho drahšieho.