icon

Poraďte dobrý bazár okrem Bazoša a Vinted?

petronelapetra
3. sep 2026

Dobrý nepoznáte nejaký dobrý bazár kde sa dajú veci aj predať? Okrem bazoša a vinted ďakujem

martinmmartin
3. sep 2026

a kde je problem s Bazosm? Ak nik nekupuje tak to asi nikto nepotrebuje
Ak predavas starozitnosti a umenie tak Sothebys

lucik194
Včera o 05:31

asi mas nastavene vysoke ceny.

ono teraz je uz x rokov stale viac a viac tovaru a ludia nie su ochotní zaplatit vysoke ceny. proste minimalna cena a nove veci .......

velke veci drahe davame na bazos a male drobnosti na vinted (kvoli postovnemu)
v pohode sa predavaju.

inak este velke veci treba nahadzat na predaj na FB na miestne/mestske skupiny, ludia si velke veci a drahsie radi pridu pozriet osobne a hned si ich aj zoberu, lebo postovne je vzdy pri velkych veciach prehnane a ked nieco stoji vela, chcu to aj vidiet, vyskusat.....

anonym_3f86a1
Včera o 05:32

@petronelapetra marketplace na FB

oceanahory
Autor odpoveď zmazal
anonym_eb53a9
Včera o 06:41

Aukro 🍀

anonym_93d46a
Včera o 06:46

Modrý koník samozrejme 🫣😁

anonym_7225c6
Včera o 06:50

FB marketplace, FB skupiny mesta tam je vyhoda, ze niektorych osobny odber viac motivuje ku kupe ked zaplati len za tovar a neriesi postovne... Castokrat aj mna postovne odradi ked stoji viac alebo polovicu z ceny tovaru, tak radsej nove kupim ako z bazaru a vyjde ma to narovnako.

katkazatka
Včera o 06:50

Odkedy islo hore postovne, ludom sa neoplati kupovat veci za par eur. Plus lacne handy z obchodov.

bibino22
Včera o 06:52

Cez modrého koníka sa najlepšie predáva. Lenže v poslednom období predaj stagnuje kvôli vysokému postovnemu

petronelapetra
autor
Včera o 08:10

Ďakujem veľmi pekne 🙂

anonym_2d16dc
Včera o 08:16
@petronelapetra

Ďakujem veľmi pekne 🙂

@petronelapetra najviac predám cez marketplace na FB a vkladám to do skupín veľkých miest, automaticky ti tam ponúkne vloženie do ďalších 10, 20 skupín, ktoré si priradis.Musis sa vložiť do skupín príklad detské oblečenie, mamičky z Ba bazár, susedský bazár xy mesta, atď...

gerrwie_girl
Včera o 08:47
@katkazatka

Odkedy islo hore postovne, ludom sa neoplati kupovat veci za par eur. Plus lacne handy z obchodov.

@katkazatka preto kupujem lacné kvalitné veci a stale sa mi to brutálne oplatí 🙂.

katkazatka
Včera o 09:14
@gerrwie_girl

@katkazatka preto kupujem lacné kvalitné veci a stale sa mi to brutálne oplatí 🙂.

@gerrwie_girl nemyslela som lacné a nekvalitné veci. Teraz vies aj kvalitné veci kúpiť za perfektné ceny, hlavne vo výpredajoch. Ak dám za značkové tričko 8 €, čo predtým stálo 20-30e, alebo si ho kúpim na bazári za päť eur, tak sa mi neoplatí kupovať z druhej ruky.

jimmyy128
Včera o 09:21

K tomu postovnemu - na Vinted sa ku tvojej cene este pripocita kupujucemu poplatok za ochranu nakupu, takze v inzerate to vidi drahsie, nez si zadala, a pri veciach za par eur to robi dost. Aukro je zase provizne, z predanej ceny si berie podiel. Cize nejde len o to, kde chodi viac ludi, ale aj o to, kolko z ceny ti realne zostane.

Pri knihach a spolocenskych hrach stoji za skusku Knihobot alebo Bookbot. Funguju na komisiu, posles im to jednou zasielkou, oni to predaju a tebe posielaju podiel - odpada fotenie kazdeho kusu aj komunikacia s kupujucimi.

Pri elektronike ma bazar zmysel najmenej. Vacsina obchodov s repasom ma vykup: vyplnis formular, mailom ti pride nezavazna ponuka a zariadenie posles cez Packetu, stitok pripravia oni. Napriklad iguru.sk vykupuje aj poskodene a nefunkcne kusy, zvoz Packetou je zdarma pre SR aj CR a plati sa az po diagnostike - ak by ti upravena cena nesedela, poslu zariadenie spat. Dostanes menej ako od sukromneho kupca, ale odpadne stretavanie, postovne aj to, ze ti to o tyzden niekto vrati.

Este jedna vec, co sa pri vypratavani skrine prehliada: aj sukromna osoba zodpoveda za vadu, o ktorej vedela a nepovedala ju. A kto predava sustavne, viac kusov naraz a este aj nove veci vo velkostiach, moze byt posudeny ako obchodnik aj bez zivnosti - vtedy uz plati 14 dni na vratenie. Pri obcasnom vypratavani to nehrozi, pri pravidelnom preprodavani hej.