Použitý bicykel z bazára - čo skontrolovať pred kúpou?
Vyhliadla som si v bazáre bicykel, na fotkách vyzerá dobre a cena je výrazne nižšia ako pri novom. Len sa bojím, že si pri obhliadke nevšimnem niečo dôležité
Kupovali ste bicykel z druhej ruky?
Na čo si mám dať pozor? Ďakujem za každú radu ❤
Hlavne by som si pýtala blok. Aby si nekupovala nejaký ukradnutý.
Najskôr sa treba na ňom previezť či sadne veľkosťou. Ak má viac prevodov, vyskúšať ako to radí. Ak trocha blbo, niekedy stačí vymeniť lanká a bowdeny. Pozrieť ako sú zodraté prevodníky (vpredu) a pastorky (vzadu). Samozrejme skúsiť ako to brzdí. Veľa vecí sa dá poladiť za lacný peniaz. Známemu som robil tri biky ktoré ho dokopy stáli 130 eur. A fungujú.
@anonym_autor mne, alebo dceram dal predavajuci vzdy dal zajazdit, blok som nikdy nepytala. Ale samozrejme bavime sa o beznych bicykloch, nie o drahych.
@anonym_546e31 Doklad o kúpe majú ľudia max. 2 roky. K takému 5 ročnému bicyklu už asi nebude mať predávajúci doklad.
@anonym_546e31 🤣🤣🤣🤣🤣kto ti už len na Bazoši dá blok?
Synovi kupujem z bazosu ale vždy ho dávam do servisu, ak vidím nejake poškodenia, nadhodim vlastnú cenu. Naposledy som kúpila so zodratymi gumami, inak super za 80€ (nový stoji asi 300) za servis som dala pár eur.
@anonym_546e31 🤣🤣🤣🤣🤣kto ti už len na Bazoši dá blok?
@anonym_32674d deckam kupujem vždy bicykle z druhej ruky a predstav si, vzdy mal majiteľ doklad o kupe, dokonca aj kompletny servisný záznam bicykla. A to som kupovala aj 5rocny, aj 6 ročný bicykel.
@anonym_32674d deckam kupujem vždy bicykle z druhej ruky a predstav si, vzdy mal majiteľ doklad o kupe, dokonca aj kompletny servisný záznam bicykla. A to som kupovala aj 5rocny, aj 6 ročný bicykel.
@anonym_546e31 oka🤣🤣🤣🤣

@anonym_autor vsetky decke bicykle mame z druhej ruky. Treba si na nom zajazdit. Skusit ci sa kolesa lahko tocia, ci nema osmicku, ci brzdi. Ja si este vsimam ci je lahky.