Svadobné šaty: Kúpa alebo požičanie?
Začínam riešiť svadobné šaty a neviem sa rozhodnúť, ktorou cestou ísť.
Požičanie vyzerá prakticky, lebo šaty aj tak budem mať na sebe jeden deň. Na druhej strane, keď vidím ceny v požičovniach, rozmýšľam, či sa už neoplatí radšej kúpiť vlastné alebo pozrieť šaty z druhej ruky.
Podľa čoho ste sa rozhodovali vy? Mali ste svadobné šaty požičané, kupovali ste nové, alebo ste našli niečo z bazára?
ja som mala požičané. ale je pravda že teraz sú iné možnosti ako som mala ja ...
ale tak či tak by som si hľadala také aké chcem, aké sa mi páčia - a už by nezáležalo či kúpim alebo si požičiam ...
Ja som mala svadbu iba na urade a nasledne male posedenie, aj ked popravde, aj keby som mala velku svadbu nikdy by som nedala take palky, ako pytaju za svadobne saty, ktore si obleciem raz a potom mi budu stat v skrini alebo ich predam za stvrtinu ceny. Mne by to jednoducho nestalo za to, samozrejme pochopim, ak je to pre niekoho dolezite, ja si ale nepotrpim az tak na materialne veci a nie som ani sentimentalny typ.
Moje svadobne saty stali 20€ v bazari, boli krasne, jednoduche, romanticke, mne aj ostatnym sa velmi pacili. Ucel splnil a predala som ich nasledne este za 15€ 😅👍.
@anonym_autor dala som si ušiť a po svadbe som predala za takmer tú istú cenu. V požičovniach bola hrozná kvalita, tie šaty boli veľké (nosila som 34 a takých majú málo) a hlavne kým by sa ku mne dostali, boli by ešte o niečo obnosenejsie. Teraz je skvelá možnosť si kúpiť šaty aj na bazáre - sesternice tak urobili a šaty si dokonca boli u tých žien aj vyskúšať. Takže skôr by som išla do tohto ako do obnosenych z požičovne.
Kúpila som v bazari ,a skoro za takú cenu ich aj predala do dvoch týždňov po svadbe
Mala som pozicane lebo som chcela aby boli poriadne
Kupila som si. Aj keby som ich pocas svadby zničila tak ziaden stres ze ich musim vratit s pod..
@anonym_autor kupila som si, lebo mi padli do oka a nesli vytiahnut. Cena bola priazniva. Saty prekrasne. Nevahala som ani sekundu. Ceny su rozne aj podla regionov, v salonoch su na predaj drahsie.
Odkial ste? A dolezite, ze kolko casu je do svadby?
@opica_skorica Ja som zo západného Slovenska a svadba bude budúci rok, takže ešte nejaký čas mám. Práve preto rozmýšľam, či začať pozerať už teraz, alebo je to zbytočne skoro.
@anonym_autor moja sestra si kúpila, keď rušili salón v meste 70 eur a potom ich predala. Vyšlo ju to lacnejšie ako požičané . Ale ak je možnosť kúpila by som na bazári. Dnes sú krásne šaty a za pár šupov
Dcera kupovala nove.predala potom asi za tretinu ceny.ale ponukala ich hadam aj dva roky.Keby som sa ja dnes vydavala,tak požičiam.
@anonym_autor ja som si išla poskúšať do salónov a potom som si dala ušiť, lebo ma to vyšlo pomaly o polovicu menej ako keby som si ich požičiavala. Potom som ich ešte aj predala
@opica_skorica Ja som zo západného Slovenska a svadba bude budúci rok, takže ešte nejaký čas mám. Práve preto rozmýšľam, či začať pozerať už teraz, alebo je to zbytočne skoro.
@anonym_autor to aky dlhy cas vopred je zavisle aj od konfekcnej velkosti, ci bude treba upravovat, ci hned sadnu ako uliate. Aku mate velkost?
Kup take, ake sa ti pacia 🙂
ja som kupila nove a neskor predala za odost menej, ale ja som mala nestandardne miery a potrebovala som take, ktore mi fakt sadnu. Teraz by som kludne z druhej ruky brala, su lacne lebo sa tazko predavaju a kazda co predava za draho, tak jej padne po par mesiacoch hrebienok a znizi cenu pod 100 🤣
Z bazosa za 300 euro. Nadherne, ako nove, nevesta ich mala asi 3 hodiny oblecene. Osobne som si ich prezrela, skontrolovala, u nej doma vyskusala a kedze sedeli, tak kupila. Vybavene.
@anonym_autor to aky dlhy cas vopred je zavisle aj od konfekcnej velkosti, ci bude treba upravovat, ci hned sadnu ako uliate. Aku mate velkost?
@opica_skorica 36/38 podľa toho, ako dobre sa najem 🙂
Bola som otvorená aj možnosti kúpy, ale v bazároch má nič neuputalo a šaty z Ukrajiny alebo aliexpressu - jedno aj druhé bolo v tom čase obrovským hitom, som nechcela..
Moje vybrané stali 4x viac ako ich požičanie, takže bolo rozhodnuté. Šaty som si požičala.
Teraz by som sa znova rozhodla podľa situácie.
A neviem, ako teraz, ale pred 15r bol dosť problém šaty predať.. aspoň podľa neviest na mojasvadba.sk
@opica_skorica 36/38 podľa toho, ako dobre sa najem 🙂
@anonym_autor napis mi ip, dohodneme sa.
A neviem, ako teraz, ale pred 15r bol dosť problém šaty predať.. aspoň podľa neviest na mojasvadba.sk
@beronsche ja som predala prakticky hneď, baba mám v nich videla v kostole a hrozne ich chcela, dva týždne po svadbe boli z domu.
Kupila som, lebo pozicanie bolo asi len o 50e lacnejsie. Tak som ziadny stres nemala ci ich niekde nezničím, nezatrhnem. Ak by som chcela nieco na tom zmeniť, tak jedine vtedy by som si pozicala, ak by boli iny strih ,jednoduchsi, bez vlecky.
@anonym_autor ja som vedela že si chcem požičať a pobehala som viac salónou a nehľadala som na ceny aj tak boli dosť podobné...teda -+100 eur

@anonym_autor kupila som si, lebo mi padli do oka a nesli vytiahnut. Cena bola priazniva. Saty prekrasne. Nevahala som ani sekundu. Ceny su rozne aj podla regionov, v salonoch su na predaj drahsie.
Odkial ste? A dolezite, ze kolko casu je do svadby?