Pridajte tipy na núdzové zásoby potravín do pivnice
Máte dobré tipy čo konkrétne mať pripravené ako núdzové zásoby potravín?
Aké konzervy sú dobré alebo ktoré instantné jedlá?
Pre variantu obchody sú zavreté ale funguje elektrina voda a plyn
a pre variantu nič z toho nefunguje.
Viem že je nevhodná ryža a cestoviny lebo vyžaduje na prípravu veľa energie a vody.
Čo konkrétne nakúpiť aby to nebolo zbytočne drahé (turistické dehydrované jedlá) ale aj použiteľné a môže sa skladovať v malej pivnici.
@veselo_neveselo vďaka za praktické rady, niektoré nás ani nenapadli
to posledné máme už dávnejšie dohodnuté 2 evakuačné miesta u rodiny kde sa všetci stretneme, prvé je dostupné pešo po ceste aj cez les, každý vie že sa tam máme stretnúť aj keby mobily nefungovali
@anonym_da91d0 vieš čo jeden môj zákazník je psychiater a pred pár rokmi mi dal papier so zoznamom vecí ktoré má zabalené v evakuačnom batohu, len sme to stále odkladali na neskôr a nemáme nič pripravené
potraviny chcem mať v plastových zatváracích boxoch, tak myši ani mole by sa nemali dostať
@anonym_autor https://www.anareus.cz/sk/jidlo-a-kava/16936-am...
V prvom rade mysliet na moznost pripravy pitnej vody z akejkolvek. My na to mame outdoorovy filter Sawyer, da sa kupit v turist. e-shopoch a tiez tabletky na sterilizaciu vody. V druhom rade jedlo, nie len konzervy, ale aj skladne a jednoducho prenosne a aby pokrylo vsetky ziviny. Napr. proteinove kase (to zjedia aj deti), alebo take tie praskove kokteily (na styl toho od Herbalife), to mas ako plnohodnotnu nahradu jedla vratane vitaminov a mineralov (len treba davat pozor, cim je to sladene, lebo ja kvoli tej fruktoze napr. Herbalife kokteil nemozem). A tiez mozno susene maso aspon nejaku zasobu.
Zienky co pisete, ze mate studnu... Ak to nie je kopana studna, kde vodu vytahujete ramenom a vedrom, v pripade vypadku elektriny vam to velmi nepomoze, lebo nepojde cerpadlo 😑.

podla mna ked ti to prinesie klud smelo zistuj aj sa priprav ... ja sice nemam taku planovanu pripravu... ale nakupujem vo velkoobchode v zlavach a do zasob jedine co sa moze stat ze ked nastane ta situacia co hovoris pred nakupom tak v zasobe nebude toho vela 😀 ale ja konzervt zavaraniny muku pitnu vodu (mame studnu takze kupujeme vodu na pitie) cestoviny ryzu kupujem vo velkych baleniach.... mam vyhodu domu s fotovoltikou a bateriou s backupom takze ak bude svietit slnko aspon kus tak aj elektrina bude ...voda akonvravim v studni a mame kotol aj na tuhe palivo (neviem ci je funkcny 😂 iba tam je)... ale radi stanujeme tak mam stale kempimgovy varic a bombicky v pivnici a aj velku powerbank na solar kvoli mobilom na stanova... mi to pride ako by som.bola pripravena na taku situaciu aj bez pripravy tak preto som ti napisala mozno ti nieco z toho pride ako fajn napad...