icon

Pridajte tipy na núdzové zásoby potravín do pivnice

Včera o 16:23

Máte dobré tipy čo konkrétne mať pripravené ako núdzové zásoby potravín?
Aké konzervy sú dobré alebo ktoré instantné jedlá?

Pre variantu obchody sú zavreté ale funguje elektrina voda a plyn
a pre variantu nič z toho nefunguje.

Viem že je nevhodná ryža a cestoviny lebo vyžaduje na prípravu veľa energie a vody.
Čo konkrétne nakúpiť aby to nebolo zbytočne drahé (turistické dehydrované jedlá) ale aj použiteľné a môže sa skladovať v malej pivnici.

Strana
z2
anonym_5d0c4c
Dnes o 04:10

podla mna ked ti to prinesie klud smelo zistuj aj sa priprav ... ja sice nemam taku planovanu pripravu... ale nakupujem vo velkoobchode v zlavach a do zasob jedine co sa moze stat ze ked nastane ta situacia co hovoris pred nakupom tak v zasobe nebude toho vela 😀 ale ja konzervt zavaraniny muku pitnu vodu (mame studnu takze kupujeme vodu na pitie) cestoviny ryzu kupujem vo velkych baleniach.... mam vyhodu domu s fotovoltikou a bateriou s backupom takze ak bude svietit slnko aspon kus tak aj elektrina bude ...voda akonvravim v studni a mame kotol aj na tuhe palivo (neviem ci je funkcny 😂 iba tam je)... ale radi stanujeme tak mam stale kempimgovy varic a bombicky v pivnici a aj velku powerbank na solar kvoli mobilom na stanova... mi to pride ako by som.bola pripravena na taku situaciu aj bez pripravy tak preto som ti napisala mozno ti nieco z toho pride ako fajn napad...

lienka9
Dnes o 04:43
@anonym_autor

@veselo_neveselo vďaka za praktické rady, niektoré nás ani nenapadli
to posledné máme už dávnejšie dohodnuté 2 evakuačné miesta u rodiny kde sa všetci stretneme, prvé je dostupné pešo po ceste aj cez les, každý vie že sa tam máme stretnúť aj keby mobily nefungovali

@anonym_da91d0 vieš čo jeden môj zákazník je psychiater a pred pár rokmi mi dal papier so zoznamom vecí ktoré má zabalené v evakuačnom batohu, len sme to stále odkladali na neskôr a nemáme nič pripravené
potraviny chcem mať v plastových zatváracích boxoch, tak myši ani mole by sa nemali dostať

anonym_b1e45c
Dnes o 05:13

V prvom rade mysliet na moznost pripravy pitnej vody z akejkolvek. My na to mame outdoorovy filter Sawyer, da sa kupit v turist. e-shopoch a tiez tabletky na sterilizaciu vody. V druhom rade jedlo, nie len konzervy, ale aj skladne a jednoducho prenosne a aby pokrylo vsetky ziviny. Napr. proteinove kase (to zjedia aj deti), alebo take tie praskove kokteily (na styl toho od Herbalife), to mas ako plnohodnotnu nahradu jedla vratane vitaminov a mineralov (len treba davat pozor, cim je to sladene, lebo ja kvoli tej fruktoze napr. Herbalife kokteil nemozem). A tiez mozno susene maso aspon nejaku zasobu.

anonym_b1e45c
Dnes o 05:16

Zienky co pisete, ze mate studnu... Ak to nie je kopana studna, kde vodu vytahujete ramenom a vedrom, v pripade vypadku elektriny vam to velmi nepomoze, lebo nepojde cerpadlo 😑.

Strana
z2