Vyber správny cestovný kufor: látkový alebo plastový?
Zdravím vospolok. Čaká ma v najbližších mesiacoch viacero ciest vlakom a zisťujem, že môj starý kufor už má najlepšie roky za sebou.
Pozerám rôzne značky a veľkosti, ale vôbec neviem, do čoho sa oplatí investovať. Potrebujem niečo, čo vydrží častejšie presuny, dobre sa s tým manipuluje a ideálne nemá po dvoch cestách odlomené kolieska.
Aký si kúpiť? Tvrdý alebo látkový? A je nejaká značka, ktorú by ste kúpili znova?
Budem ho musieť dvíhať, tak asi látkový je ľahší? Ale neviem, či vydrží toľko ako plastový.
Pripnem sa, lebo sam som vyberal ... latkovy vs skrupinovy, skrupinovy sa lahsie poskriabe a latkovy lahsie zoztrha - vraj. Mame teda skrupinove a kupil som na ne tie navleky. Mam vymienacie kolieska a po jednom lete chybalo jedno koliesko a po druhom dalsie - letecka spolocnost sice uplne bez problemov preplatila a kupil som nove aj nahradne ... Ak to nemas uplne pod kontrolov, co velakrat nemas, tak to bude asi vzdy loteria. Ak chces viac, tak urcite "kufrioska" - ze teda schovas jeden do druheho a aspon skladovanie je ako tak vyriesene.
Samsonite aj 20 rokov. Ja mám radšej látkové, moja sestra skrupinkove, ale určite všetky 4 kolieska sa misia točiť
na lety jednoznačne škrupina, ak vlak auto apod, tak je to jedno, ale škrupina Ti nezmokne, nedeformuje sa, ľahko sa udržiava a lepšie chráni krehký obsah, treba ale pozerať hmotnosť. Látkové bývajú praktickejšie lebo vonkajšie zipsy, toto sa ale na lety neodporúča (kolegyninej dcére na letisku niekto dal do kufra nôž, dosť zle sa to vysvetľovalo, v škrupine bez vonkajších vreciek to nehrozí). Značka je super american tourister - super výber a netrepe im na búdku s cenami ako samsonite. A 360stupňové kolieska sú nevyhnutnosť.
kedze cestuyjem vacsinou ryanainerom tak kazde kilo sa pocita-preto u mna yhrava latkovy .. lacne u mna vydrzali daleko dlhsie ako drahe znackove..jedine na co si davam pozor aby mal 4 kolieska celootacacie ...
Ktorá značka kufrov má vymeniteľné kolieska prosím? Že keď sa zlomia, kúpim druhé?
ja mam skusenost aj s latkovymi aj plastovymi. Do latkovych by som nesla jednak plastovy sa lepsie udrziava v cistote, dalej ked prsi a treba sa s kufrom presuvat po vonku tak potom ho staci len utriet a nebude mokry, dalej esteticky vyzera krajsie nic vypukle na nom nie je ani ked je naplneny na maximum, tak isto v plastovom sa menej bojim ak tam mam nieco krehke alebo ntb, predsa lepsie to ochrani ako latka. A asi zalezi od znacky moje plastove su dokonca lahsie ako som mala latkove ked som porovnala podobne velkosti 😀

@anonym_autor mám látkový z Lidl už asi 3-4 roky, používam niekoľko týždňov v roku a drží super. za mňa látkový lepšie ako škrupinový