Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
@anonym_autor mas dost casu ulozit si nakup do tasiek po zaplateni. Pozri sa na to z pohladu tych, co stoja v rade na kasu. Pokladnici musia blokovat co najrychlejsie.
@senta_sofia pripomínam fungovala jedna kassa.a pri samoobsluznych boli 3 predavačky. Nie je to na hlavu postavene?
@anonym_autor ty si bola v lidli prvykrat v zivote?? lidl ma asi najmensie tie “odkladacie” plochy na konci pokladne, ty si nemas nakú v klidecku ukladat do tasky, ale spat do vozika a ist. A v klude si to do tasiek ukladaj tam pri tej polici pod oknami. A navyse v lidli su sledovani kamerami, ako rychlo blokuju tovar. Musia byt extremne rychli a aj tak ich zdrbu. Aj tie 1-2 otvorene pokladne z 9tich je ich politika. Do lidlu chodim vynimocne, a len na samoobsluzne. A neprislo ti nikdy divne, ze neustale takmer pred kazdym lidlom je obrovska reklama a lakaju ludi na poziciu predavaca?🤣 neustale… hadaj preco (nie som zamestnanec lidlu, ani som nikdy nebola, ale pocula som uz kadeco od ludi a kamosov, co tam pocas vs robili)
@anonym_1184e0 predstav si, že nebola som prvý krát.. ja nie som povinná sa podriadovat tomu co majú prikazane z hora. Ja platím a ony žijú zo mňa. K samoobslužné pokladni som ochotná ísť s piatimi položkami, ale s plným vozíkom určite nie. Ja nebudem robiť ich prácu. A ešte raz pripomínam. Ja som slušná, tolerantná, ale toto už bolo cez.
@anonym_a56339 prečo by som to mala robiť? Ja som zákazník, ja platím. A budem aj nadalej tovar ukladať rovno do tasiek....a nebudem sa poriadovat Lidlu.
@anonym_autor ty musíš byť strašný človek.
@anonym_1184e0 predstav si, že nebola som prvý krát.. ja nie som povinná sa podriadovat tomu co majú prikazane z hora. Ja platím a ony žijú zo mňa. K samoobslužné pokladni som ochotná ísť s piatimi položkami, ale s plným vozíkom určite nie. Ja nebudem robiť ich prácu. A ešte raz pripomínam. Ja som slušná, tolerantná, ale toto už bolo cez.
@anonym_autor ty si presne zakaznik-pan. Tu urcite nic z tvojej strany slusne nebolo. Uz len to, ze mas potrebu to tu riesit a vykrikovat este aj tu.
@anonym_autor to, že si myslíš, že keď si zákazník, si aj pán, je omyl. Si len také isté nič, ako aj ostatní a trochu empatie by ti nezaškodilo. V rade za tebou čakajú ďalší a nemysli si, že sa chcú pozerať na milosťpani, ako si s mapou tašky v ruke ukladá nákup. A ten pokladník je platený za rýchlosť markovania, nie za to, aby ti hladkal každú škatuľu.😉
A pritom by stačilo slušne poprosiť brigádnika, aby s nákupom nehádzal. 🤷🏼♀️
Bezne takto blokuju aj v AT v tychto retazcoch. Oni su plateni za rychlost. Vsetko si vzdy davame do kosika az potom si to ukladame inde do tasiek. To som snad este ani nevidela,aby si niekto velky nakup ukladal z pasu rovno do tasiek🙈
A z toho co pises nie si teda vobec slusna a tolerantna,ale arogantna a namyslena. "Ja sa nebudem podriadovat Lidlu,ja platim a budem si tovar ukladat z pasu rovno do tasiek"🙄 Hej,presne takto sa sprava ustretovy tolerantny zakaznik.
@anonym_autor by som chcela vidieť ako pizdukuješ v Hainburgu v Hoferi 😁😁😁, tam idú ako pílky.
@tetapetra Presne to som jej napisala. Nikde na SK tak nelieta tovar ako v Hofferi😂 Tam to hadzeme do kosika 2,aby sme to stihali a nikto si tam nedovoli ani pipnut,aby to robili pomalsie.
@anonym_autor Spí sa ti už lepšie odvtedy? Mať tak tvoje problémy kriste 😒🤦🤦
@anonym_a56339 prečo by som to mala robiť? Ja som zákazník, ja platím. A budem aj nadalej tovar ukladať rovno do tasiek....a nebudem sa poriadovat Lidlu.
@anonym_autor Tak tam prestaň chodiť a je vybavené. Ich to o zem nehodí, ak práve ty tam nebudeš chodiť
Baby,teraz berme do úvahy normálnehonzajaznika,nerobme z každého namysleneho arogantného zákazníka,čo si na úkor ostatných vymáha hodiny,kým si všetko pri pokladni podľa farieb nerozdelí do osobitných tašiek.
V iných službách,obchodoch,či kdekoľvek sa všetci domahane slušnosti a nejakej obsluhe,kvalite a odrazu skoro všetky tu píšete,že v obchode je normálne,nech nám nami kúpené veci hádžu ako chcú,lebo sa musia ponáhľať. Že nám to často chodí po špinavých pásoch a ten priestor na nablokovane veci je tiež často špinavý,tak je to normálne,dokonca je to v poriadku?
No to nie je v poriadku.
Ak nestíhajú pokladnici ani blokovať,ani čistiť priestor na tovar,niekde je chybe.
Buď nech zamestnávateľ nešetrí na nesprávnych miestach alebo prijme ľudí,co tu prácu robíš radi s dobre (a je ich stále dosť,čo sa dokonca aj usmejú).
Či vám je fakt jedno všetkým v akom stave donesieme nami zaplatené veci domov?
Nerozumiem tomu hejtu autorky.
Nestačím sa diviť. Toto nie je o nadávani predavačom a pokladnikom,toto je o ich prístupe (chvalabohu nie väčšiny).
I brigádnik je zaručený a má vedieť ako sa správať,keď ho doma rodičia nevychivali,má nad sebou šéfa a na jeho miesto čaká kopa ďalších ľudí.
Tak na jednej strane chceme mať všade kvalitu a na druhej tu ideme ospravedlňovať obchod,veď je to všetko ok....samoobslužné pokladne sú vlastne to naj pre nás,rýchle blokovanie úplne úžasné,treba chápať predavačku,nemá čas,ani na slušnosť,ani utrieť pás,ani kľudne bez poškodenia blokovať,to je chýba v máš,v zákazníkoch.
Najbližšie potom takto buďte tolerantni v kaviarni,v reštike,keď príde studené jedlo,či keď kaderníčka spali vlasy.
Je to všetko naša chyba .
Každý z nás sa má snažiť robiť svoju prácu dobre. Či na ministerstve,či v obchode.
Ja som zvedava, ako si maju vsetci zakaznici, ked to tu teda tak vrelo odporucate, tovar do tasiek ukladat na tych par metroch polic pod oknom. Plus je tam vacsinou obrovsky kos na darovanie potravin, stojan na letaky. To by zas bolo staznosti, ze sa tadial pre debilov neda prejst.
O samoobsluznych zrovna v Lidli radsej pomlcim, nablokovat bez potreby pomoci predavaca je takmer nemozne.
Ja som zvedava, ako si maju vsetci zakaznici, ked to tu teda tak vrelo odporucate, tovar do tasiek ukladat na tych par metroch polic pod oknom. Plus je tam vacsinou obrovsky kos na darovanie potravin, stojan na letaky. To by zas bolo staznosti, ze sa tadial pre debilov neda prejst.
O samoobsluznych zrovna v Lidli radsej pomlcim, nablokovat bez potreby pomoci predavaca je takmer nemozne.
@mandzula a platba v hotovosti potom na pokladni... Čiže si vystojim rad na samoobslužné, nablokujem si to, pritom vypotim krv a potom stojím rad na normálnu pokladňu, aby som zaplatila. Celé zle. V tescu samoobslužné využívam stále, aj v jednote, ale tieto lidlove sú jedna hrôza.
Baby,teraz berme do úvahy normálnehonzajaznika,nerobme z každého namysleneho arogantného zákazníka,čo si na úkor ostatných vymáha hodiny,kým si všetko pri pokladni podľa farieb nerozdelí do osobitných tašiek.
V iných službách,obchodoch,či kdekoľvek sa všetci domahane slušnosti a nejakej obsluhe,kvalite a odrazu skoro všetky tu píšete,že v obchode je normálne,nech nám nami kúpené veci hádžu ako chcú,lebo sa musia ponáhľať. Že nám to často chodí po špinavých pásoch a ten priestor na nablokovane veci je tiež často špinavý,tak je to normálne,dokonca je to v poriadku?
No to nie je v poriadku.
Ak nestíhajú pokladnici ani blokovať,ani čistiť priestor na tovar,niekde je chybe.
Buď nech zamestnávateľ nešetrí na nesprávnych miestach alebo prijme ľudí,co tu prácu robíš radi s dobre (a je ich stále dosť,čo sa dokonca aj usmejú).
Nestačím sa diviť. Toto nie je o nadávani predavačom a pokladnikom,toto je o ich prístupe (chvalabohu nie väčšiny).
I brigádnik je zaručený a má vedieť ako sa správať,keď ho doma rodičia nevychivali,má nad sebou šéfa a na jeho miesto čaká kopa ďalších ľudí.
Tak na jednej strane chceme mať všade kvalitu a na druhej tu ideme ospravedlňovať obchod,veď je to všetko ok....samoobslužné pokladne sú vlastne to naj pre nás,rýchle blokovanie úplne úžasné,treba chápať predavačku,nemá čas,ani na slušnosť,ani utrieť pás,ani kľudne bez poškodenia blokovať,to je chýba v máš,v zákazníkoch.
Najbližšie potom takto buďte tolerantni v kaviarni,v reštike,keď príde studené jedlo,či keď kaderníčka spali vlasy.
Každý z nás sa má snažiť robiť svoju prácu dobre. Či na ministerstve,či v obchode.
@terezka1947 sčasti máš pravdu, ja pracujem v obchode viac ako 20 rokov, našťastie nie v potravinách, lebo to je ciste psycho. A ver ci nie, tie vzťahy, komunikácia medzi predajcom a zákazníkom, to je stále horšie. Niekedy mám pocit, ze som pre zákazníka iba handra, ktorá ledva zvládla základnú a môže sa baviť ako chce. Takže je to o ľuďoch a je jedno, či je to zákazník ci predajca, tolerantnost, slušnosť sa už pomaly vytraca
No to nie je v poriadku.
@terezka1947 ja praveze rozumiem tomu hejtu na autorku, pretože aj tu je veľmi nepríjemná. Presne je to ten typ človeka ,,zavolajte mi vášho vedúceho”
Neverim, že ten brigádnik hádzal tovarom ,,ako psovi”. A vidis zrazu jej vadilo všetko: aj špinavý košík, aj neviem čo. Proste jedna nepríjemná osoba. Mozno ju doma naštval muž tak sa jednoducho potrebovala vyvrieskat na chudákov chlapcovi.
@viera012345 toto mi pripomenulo trochu opacnu situaciu ktoru som videla. Ked jeden dochodca si chcel zobrat v podstate prazdny vozik. Ale ten druhy mu ho nechcel dat lebo tam mal asi peniaz alebo nieco a sa s nejakym znamym este vypraval pri obchode. A pri tom ho uz nepotreboval. Niektori ludia su proste ak telce 😂.
@anonym_6db124 ...aj úsmevné som zažila s vozíkom.Vzala som si vozík a šla k automatu na výkup vratných obalov.Do predajne vošla staršia pani a kým som 2 obaly vložila do automatu,ona mi potiahla vozík/musím poznamenať,ze ich holo habadej voľných, ale ona chcela ten môj/😀
@senta_sofia pripomínam fungovala jedna kassa.a pri samoobsluznych boli 3 predavačky. Nie je to na hlavu postavene?
@anonym_autor bezne tak funguju, jedna kasa a zvysok samoobsluzne. A nielen v lidli.
@mandzula 90% ludi pride autom, takze mas priestor ukladat potom do auta. Ti, co pridu peso alebo bicyklom nerobia az tak velke nakupy, aby sa odniesli. Tak to zase netreba dramatizovat, ze kde by sa vsetci pomestili.
@mandzula 90% ludi pride autom, takze mas priestor ukladat potom do auta. Ti, co pridu peso alebo bicyklom nerobia az tak velke nakupy, aby sa odniesli. Tak to zase netreba dramatizovat, ze kde by sa vsetci pomestili.
@senta_sofia ja nedramatizujem, to prave damy tu, ķtore nevedia pochopit, ze ukladat do tasiek pri pokladni sa da rovnako rychlo ako do kosa, staci mat system. A potom clovek nemusi s kosom zavadzat na parkovisku.
@iwesska aj mne sa to stáva pravidelne😁.
@senta_sofia keď to funguje vo svete,prečo to nemôže fungovať aj u nás?
@anonym_autor ja tam nechodím lebo nemám nervy na ten lidl. Minule som išla hlavne kvôli mlieku a pred mliekom veľká klietka, že som sa k mlieku nedostala. Dobre tak nejak vybral mlieko muž. Išli sme platiť, tiež plný košík šli sme do radu a pani pokladnička že ona zatvára. Vravím kam máme ísť potom? No samozrejme na samoobslužné.. Sme odmietli pretože necháš tam 80 e a ešte si máš sám blokovať a blokuje to pol hodinu bo furt dačo. Ale že bohužiaľ musíme si sami. Takí nasratí sme odišli. Ten lidl to je jeden bordel a škoda ho lebo majú dobré produkty
@terezka1947 ja praveze rozumiem tomu hejtu na autorku, pretože aj tu je veľmi nepríjemná. Presne je to ten typ človeka ,,zavolajte mi vášho vedúceho”
Neverim, že ten brigádnik hádzal tovarom ,,ako psovi”. A vidis zrazu jej vadilo všetko: aj špinavý košík, aj neviem čo. Proste jedna nepríjemná osoba. Mozno ju doma naštval muž tak sa jednoducho potrebovala vyvrieskat na chudákov chlapcovi.
@aurora33 ja verím,že ten brigádnik tie veci hádzať mohol.
A zažila som nie iba brigádnikov,ale ajinternych zamestnancov takto fungovať.vurs,tu nejde o boj kto,z koho.
Predajca potrebuje predať,zákazník nakúpiť.
Keď budem mať na výber,čo každý máme,tak budem chodiť do obchodu,kde budú čisté pásy s normálna obsluha. Píšem normálna,lebo chápem,že nie každý má ukecanu povahu a nie každý má náladu sa vždy usmievať,ale slušnosť je v popise práce.
Bohužiaľ sú "nadľudia",kde nech by človek urobil čokoľvek,nikdy nebudú spokojní,ale s tými neurobíme nič.
Slušnosť a úcta by mali byť na oboch stranách.
Napr.ja už mám obchody,kde nechodím. Lebo už pri vstupe do mnohých obchodov je cítiť atmosféru....či pohody,či čistoty,či ochoty. Niekde človek cíti iba nervozitu,nadávky zamestnancov medzi sebou,hádky....asi ryba smrdí od hlavy.
A treba vymeniť šéfa🤷
Ale nemôžme všetko riešiť stylom-predavacky sú zle...zákazníci sú zlí. Chýba je niekde uprostred.
No čistota a obsluha je zalezitou obchodu.
@aurora33 a na margo celej situácie. Po nákupe som zašla ešte do jednej súkromnej lekarne. Za pultom bola iba jedna lekárnička. V lekárni čakalo asi 8 ľudí. Ona s úsmevom a veľmi príjemným prístupom obsluhovala všetkých zákazkov. Nikto nesomral, vsetci sme si v pohode vyckali radu. A kazdy zákazník jej poďakoval a zaželal pekný deň. Samozrejme aj ja. A do tej lekárne sa rada vrátim. Čiže asi tak. Iba Lidlu sa mam poklonkovat.
@terezka1947 sčasti máš pravdu, ja pracujem v obchode viac ako 20 rokov, našťastie nie v potravinách, lebo to je ciste psycho. A ver ci nie, tie vzťahy, komunikácia medzi predajcom a zákazníkom, to je stále horšie. Niekedy mám pocit, ze som pre zákazníka iba handra, ktorá ledva zvládla základnú a môže sa baviť ako chce. Takže je to o ľuďoch a je jedno, či je to zákazník ci predajca, tolerantnost, slušnosť sa už pomaly vytraca
@marhulka13 súhlasím s tebou,tiež robim s ľuďmi,ale nie obchod. Je to o ľuďoch. Ale čistota a slušnosť pri obsluhe je záležitosťou obchodu.
A ako píšem vyššie....sú nadľudia,čo si myslia o sebe veľmi veľa,ale takýto sú všade. Neurobíme nič.
Ja si vyberám už obchodu,kde je cítiť pohodu a cistotu primerane situácii.
@iwesska aj mne sa to stáva pravidelne😁.
@senta_sofia keď to funguje vo svete,prečo to nemôže fungovať aj u nás?
@tetapetra teraz co konkretne? Ja zas neverim tomu, ze ten tovar lietal.
@aurora33 ja verím,že ten brigádnik tie veci hádzať mohol.
A zažila som nie iba brigádnikov,ale ajinternych zamestnancov takto fungovať.vurs,tu nejde o boj kto,z koho.
Predajca potrebuje predať,zákazník nakúpiť.
Keď budem mať na výber,čo každý máme,tak budem chodiť do obchodu,kde budú čisté pásy s normálna obsluha. Píšem normálna,lebo chápem,že nie každý má ukecanu povahu a nie každý má náladu sa vždy usmievať,ale slušnosť je v popise práce.
Bohužiaľ sú "nadľudia",kde nech by človek urobil čokoľvek,nikdy nebudú spokojní,ale s tými neurobíme nič.
Slušnosť a úcta by mali byť na oboch stranách.
Napr.ja už mám obchody,kde nechodím. Lebo už pri vstupe do mnohých obchodov je cítiť atmosféru....či pohody,či čistoty,či ochoty. Niekde človek cíti iba nervozitu,nadávky zamestnancov medzi sebou,hádky....asi ryba smrdí od hlavy.
A treba vymeniť šéfa🤷
Ale nemôžme všetko riešiť stylom-predavacky sú zle...zákazníci sú zlí. Chýba je niekde uprostred.
No čistota a obsluha je zalezitou obchodu.
@terezka1947 suhlasim s tými ,,nadľuďmi” a myslím že tu takého jedného máme.
@aurora33 a na margo celej situácie. Po nákupe som zašla ešte do jednej súkromnej lekarne. Za pultom bola iba jedna lekárnička. V lekárni čakalo asi 8 ľudí. Ona s úsmevom a veľmi príjemným prístupom obsluhovala všetkých zákazkov. Nikto nesomral, vsetci sme si v pohode vyckali radu. A kazdy zákazník jej poďakoval a zaželal pekný deň. Samozrejme aj ja. A do tej lekárne sa rada vrátim. Čiže asi tak. Iba Lidlu sa mam poklonkovat.
@anonym_autor super tak za mňa je riešenie nechodiť do Lidlu, keď ti na ňom tak všetko prekáža.
Citala som len prvu Stranu. Aaaaaale Lidl je Discounter. A tie su tak nastavene, ze co najviac predat, co najviac zakaznikov za minimalny cas. Pri pokladni sa do tasiek neuklada. Na to vymysleli velke voziky, ze to tam Hned vsetko das a ukladas si bud Mimo Pokladne v predajni alebo Priamo pri aute. To si Este nebola v Nemecku v Aldi. Tam to ide rychlostou Svetla. Kychnes si a uz mas nablokovany 100 € potravin. Plus Po Novom tam maju dva Terminale a ty si Este nezaplatila a pokladnicka uz scannuje pre dalsieho zakaznika. Ked sa ti nepaci, kludne sa mozes obsluzit sama alebo ist do Ineho obchodu. Ja z tohto dovodu napr. Do Aldi, Lidl, Kaufland nakupovat nechodim. Do tasiek sich neukladam ale to niekedy ani nestihat ukladat do vozika. To Fakt len nahadzat a to nechcem.

Ale keď nestíhaš baliť pri pokladni, máš si to dať do vozíka a baliť na mieste na to určené