Ako reagovať na nevychované deti na ihrisku?
Ahojte,
Zaujímalo by ma ako sa zachovať? Neriešiť to alebo?
Dnes sme boli ma ihrisku s mojim 13 mesačným synčekom a bol tam taký chlapček s mamou. A mal také väčšie autíčko z ihriska. Vždy keď videl, že môj malý sa na neho pozerá začal utekať preč od nás. Potom sme chvíľu chodili so synom po ohrisku a chlapec zase s tým autom bol tesne pri nas tak zase ho zbadal synček ale on bol iba zvedavý chcel pozerať tak išiel krocikmi smerom ku chlapcovi s autom - no a ten chlapec začal strasne kričať na neho že NECHOD SEM NECHOD SEM! akože prišlo mi toto velmi strasne ten chlapec mohol mať tak 5-6 rokov určite. Tak agresívne začal tak som sa pozrela na jeho mamku a až vted mu niečo povedala. Čo by ste v takej situácii robili? Čo by ste povedali tomu chlapcovi?
@anonym_autor Tvoj syncek nebude mat traumu,neboj sa syncek bude dobre spat,synček na to do rana zabudne,synčekovi sa nic nestalo ,synček to este zazije,synček ma aj in eme o ako syncek a preco si namiesto chlapca nenapisala chlapcek?Ani synceka nevolas synak.
@anonym_e5fe89 ty si daj po hlave.
No nemal si to dovoliť ten malý zasran. A nebolo to jeho autíčko ale bolo na ihrisku. Keby je jeho z domu ok pochopím. Ale same viete že to nejde o to autíčko. Ide o tu mater a jej nevychovaneho haranta. No a teraz môžte ísť do mňa 🙂
1. si na svoje dieta prehnane precitlivela
2. absolutne sa nic nestalo
3. treba vlastnemu dietatu vysvetlit, ze jediny kto je z neho posraty je jeho mamicka, ostatni ludia ho maju srdecne niekde, hlavne podstatne starsie deti. Pre nich je to otravny krpec, o ktoreho nemaju zaujem.
4. tvoje dieta v jeho veku bude uplne rovnake, aj napriek tomu, ze ty si myslis nieco ine.
je uplne jedno ci to bolo auticko jeho vlastne, alebo pozicane z ihriska. Prave vtedy sa s nim hral on, a iba on. Bodka. Nemal zaujem sa delit s cudzim, navyse vyrazne mladsim dietatom, ktore pre neho v tej chvili predstavovalo konkurenciu, tak to dal jasne najavo.
Uplne normalna detska reakcia. Nic drze ani nevychovane za tym nehladaj.
Si zbytocne precitlivena, hystericka a navyse zacinas byt vulgarna.
Chyba je niekde inde, nie v tom 5+ rocnom dietati a uz vobec nie v jeho matke.
No nemal si to dovoliť ten malý zasran. A nebolo to jeho autíčko ale bolo na ihrisku. Keby je jeho z domu ok pochopím. Ale same viete že to nejde o to autíčko. Ide o tu mater a jej nevychovaneho haranta. No a teraz môžte ísť do mňa 🙂
@anonym_autor dufajme, ze pri tej prikladnej vychove svojho syna pouzivas iny slovnik🙂
Vidis ja uplne chapem ze 5-6 rocnu chlapec prehnane reaguje, ked chce mat pokoj, a ide k nemu cudzie dieta, ktore mu mozno nie je sympaticke
Zato nechapem dospelu zenu, ktora reaguje takto prehnane ako ty a nedokaze pochopit ze male dieta sa nevie regulovat... a nevidi, ze ona sama ma problem s troskou nadhladu 🙂 take it easy
1. si na svoje dieta prehnane precitlivela
2. absolutne sa nic nestalo
3. treba vlastnemu dietatu vysvetlit, ze jediny kto je z neho posraty je jeho mamicka, ostatni ludia ho maju srdecne niekde, hlavne podstatne starsie deti. Pre nich je to otravny krpec, o ktoreho nemaju zaujem.
4. tvoje dieta v jeho veku bude uplne rovnake, aj napriek tomu, ze ty si myslis nieco ine.
@elanor Jej dieta bude v tom veku ovela horsie. Takato nenavistna mama vychova velmi nepriatelske dieta.
@anonym_autor Och, normalne si ma rozculila svojou zlobou. 5 rocny vam dal jasne a velmi slusne niekolkokrat najavo ze s vami nechce ziadnu interakciu. Ignorovala si to. Preco? On si zasluzi taky isty respekt od teba ako ty ziadas od neho. Ked vidim ze nejake dieta reagueje odmietavo, budem sa od neho drzat bokom. Ty nie a este sa ides urazat ked ta to dieta slovne varuje aby ste mu dali pokoj?
Treba mať mamička na pamäti, že aj cudzie dieťa je dieťa a reaguje ako dieťa. Keď bude mať tvoje 5 je veľmi veľká pravdepodobnosť, že bude podobne "nevychovane" ako opisujes toho chlapca.
Prepáčte, alemna hrozne irituje keď si matky myslia že len ich deti môžu byť deti a ostatné sa majú správať ako mali dospelí, len preto, že ma vek, ktorý si ešte nezažila a len ťa čaká.
@anonym_e5fe89 Ty si daj tabletku.
@anonym_8247d2 A kde je tvoj synček?
@anonym_autor dufajme, ze pri tej prikladnej vychove svojho syna pouzivas iny slovnik🙂
@dilia19 Ze?Jej Synček vs maly zasran.Ako na ine dieta tak hanlivo ale na svoje decko synček😀
@anonym_e5fe89 ty si daj po hlave.
@anonym_autor No ako tvoj synček prezil vcerajsiu traumu na ihrisku?Tvoj synček bude dnes mat lepsi den na ihrisku,tvoj synček bude tiez robit bam bam inym detom ked tak citam tvoje prispevky.Tvoj synček bude ochvilu robit inym detom bum bum .Daj si pozor na to aby tvoj synček nebol taky bumbac
oooo.. aj ja som bola pri prvej vo veku do ca1,5 roka najmúdrejšia a pyšná ako nám to ide s výchovou :D :D a potom sa začala ukazovať osobnosť dieťaťa, vzdory a pod. Ak tvoj 13 mesačný poslúcha a je milý, zlatý a neviem aký, počkaj ešte pol roka. Okuliare ti spadnú rýchlo.. Ja síce svoje deti cepujem, vysvetľujem, aj kríčím, keď už je toho cez... a stále ma dokážu prekvapiť nejakou kravinou. Teším sa na pubertu ..
No ty si iná raketa, keď bude mať tvoj synáčik-synček 5 rokov, bude stále synáčik aj keď nebude chcieť auto požičať a chudáci 1-roční budú haranti, čo si dovoľujú očumovať tvojho synčeka, keď si bráni hračku. Si vtipná, fakt.
oooo.. aj ja som bola pri prvej vo veku do ca1,5 roka najmúdrejšia a pyšná ako nám to ide s výchovou :D :D a potom sa začala ukazovať osobnosť dieťaťa, vzdory a pod. Ak tvoj 13 mesačný poslúcha a je milý, zlatý a neviem aký, počkaj ešte pol roka. Okuliare ti spadnú rýchlo.. Ja síce svoje deti cepujem, vysvetľujem, aj kríčím, keď už je toho cez... a stále ma dokážu prekvapiť nejakou kravinou. Teším sa na pubertu ..
@petik22 teš 😅
Ja mam dcery vo veku 17r a 15r a syna 3 roky ..poviem ti ,toto kombo je uplny masaker 🤣.
Vsetky deticky su v roku uplne sladunké a potom to začne ,potom to začne 😅
@anonym_autor Dietatu treba povedat ,,Nekric,, alebo ,,Ticho,,
@anonym_8247d2 naozaj rozkazovacie vety? Ako povedať mu môžeš niečo v zmysle že rozumieš že asi by sa rád hral sám ale nevie to inak vyjadriť. Že môže to povedať aj povedať aj takto. " Ja by som sa hral rád sám. " Lebo toto ako od 5 ročného možno uzkostliveho chlapca chcela priveľa. Veď ho nepoznáš nevieš aká je povaha.
No vidíš, a mňa zas môže štvať, prečo berie niekto malé 13 mesacne, sotva tmoliace sa batoľa na ihrisko, kde sa jašia aj veľké deti. Mám zhodou okolností 13 mesačnú dcéru, a 6 ročného syna, a na ihrisku pri bytovke malu akurát posadim maximálne do hojdačky, lebo sú tam hracie prvky najmä pre väčšie deti, než je ona a sú tam rôzne vekové kategórie, a nechcem, aby sa jej niečo stalo (ináč sa hraje 6 ročne dieťa, ináč sa hraje 2 ročne dieťa a ináč malé batoľa). Keď tak, tak ju beriem na specialne ihrisko, ktoré máme pre také menšie deti, ale ona sa aj tak.len tmoli,snaží sa strčiť si všetko do úst, v skutočnosti sa prakticky ešte nezahrá na ihrisku.. To 6 ročne má.mozno už skúsenosť, alebo sa.len chvastalo pred ostatnými, alebo bolo - presne ako píšeš - proste drzé a nevychovane. No a čo? Ešte zažijete všeličo aj v škôlke, a aby sa nestalo, že raz budes na tom koberceku kvôli tvojmu dieťaťu ty.
@petik22 ja som to vydrzala dlhsie... tak do 2-3rocnika zs :DDDD POTOM to zacalo.. :DD to mi pripomina tie memecka s tym, ako sa cerstvy rodicia tesia, kedy toto "najhorsie" obdobie prejde :D
@petik22 ja som to vydrzala dlhsie... tak do 2-3rocnika zs :DDDD POTOM to zacalo.. :DD to mi pripomina tie memecka s tym, ako sa cerstvy rodicia tesia, kedy toto "najhorsie" obdobie prejde :D
@simca06022011 Môj syn bol a je úplne kľudne dieťa, my sme na ihrisko chodili len robiť bábovky z piesku, proste on nikdy neriešil preliezky, nič, neznášal rev iných detí, no.proste malý filozof... Raz som poňho išla do škôlky skôr a zastavila som sa pri plote, pozorovala ho, ako sa hrajú na dvore... A on si tak sedel sám, v kúte v piesku, aj mi ho prišlo tak ľúto.. keď tu zrazu vstal, zobral si plne vedierko piesku a z ničoho nič, so smiechom vysypal piesok na spolužiakovu hlavu. Ma skoro j*blo. Kebyže to nevidím na vlastné oči, neuverím 🤦
@anonym_autor 5-6 ročný chlapček je tiež dieťa, ktorý si stráži svoje hračky. A prečo nie? Proste nechcel kontakt, je to ťažké pochopiť? Nie všetky detičky sú kontaktné a okrem toho, níč o ňom a jeho mame nevieš. Nevieš či nemá chlapec diagnózu, či neni po chorobe, či nemá staršieho brata ktorý mu všetko berie… Nechaj žiť a rešpektuj aj ty iných. Tvoje decko nie je pupok sveta, aj keď to tak teraz cítiš.
@simca06022011 Môj syn bol a je úplne kľudne dieťa, my sme na ihrisko chodili len robiť bábovky z piesku, proste on nikdy neriešil preliezky, nič, neznášal rev iných detí, no.proste malý filozof... Raz som poňho išla do škôlky skôr a zastavila som sa pri plote, pozorovala ho, ako sa hrajú na dvore... A on si tak sedel sám, v kúte v piesku, aj mi ho prišlo tak ľúto.. keď tu zrazu vstal, zobral si plne vedierko piesku a z ničoho nič, so smiechom vysypal piesok na spolužiakovu hlavu. Ma skoro j*blo. Kebyže to nevidím na vlastné oči, neuverím 🤦
@oblecenie99 ;DDD
@oblecenie99 no ako teraz sa clovek na tom zasmeje.. ale .. :D tiez by ma slak trafil. Tiez mam taku kludasku, a mavali sme take opacne pripady, ze mojej robili zle.. a ona drzala tak do cca 3,5r.. a potom sa uz zacala branit, proste nedala sa. Zacalo to tym, ze mali jedneho chlapca hryzaveho v jasliach (tam bola do 3,5r), a uhryzol ju brutalne do ruky, proste otlacok tam mala este doma.. tak hovorim, vsak nedaj sa, uhryzni ho aj ty.. ty brdo, ona ho uhryzla normalne spat, ja som nechapala, ale musim povedat, chlapcek prestal hryzt deti :D Potom neskor, ked raz niekto nieco jej urobil, viac k nemu nesla, pri niektorych uplne "odstrihla" kontakt dokonca, na veky vekov.
@anonym_autor Neboj, nikto nepôjde do teba. Teba s takýmto zmýšľaním o chvíľu prefacká realita psychomotorického vývinu dieťaťa, potom ťa môžu ostatné ženy na ihrisku súdiť čo je to za mater, čo si nevie dať do poriadku svojho haranta 🙂
Vy ste tu drble. Nechate aby po vas a rocnom dietati vycreskovalo nejake nevychovane dieta. Potom uz kam dojdeme, ked takemu kriklunovy ani nikto nepovie, aby bol ticho.
@anonym_8247d2 keď si odmyslím, že dieťa môže mať nejakú poruchu autistického spektra alebo niečo podobné, o čom autorka nemá ani tušenie, tak sama napísala, že matka ho potom uzemnila. Tak sa uzemni aj ty.
@petik22 teš 😅
Ja mam dcery vo veku 17r a 15r a syna 3 roky ..poviem ti ,toto kombo je uplny masaker 🤣.
Vsetky deticky su v roku uplne sladunké a potom to začne ,potom to začne 😅
@simca06022011 ja mám 6 ročnú, v škôlke prototyp slušného dieťaťa. učiteľky hovoria, nemôžu byť všetky deti ako .... kks, ale keď príde domov a vypustí tie emócie som zrelá na psychiatra ja :D
@anonym_84b2be nestraš :D Staršiu mám s PAS, pri nej som sa obrnila voči takýmto dokonalým matkám a babkám. ale už to tu bolo aj spomenuté, s malými deťmi som išla na ihrisko, kde bola hojdačka, max. piesok. Nemôžeš čakať, že staršie deti budú na ihrisku ofukovať malé. to som dávala pozor, až im nevojde do cesty, nezavadzia a pod.. Teraz sú síce väčšie, ale ani 7 ročné decko nevie predvídať, čo napadne v hlave 2 ročné a bum, úraz ako vyšitý. Proste mám malé decko, som v strehu. Mám väčšie decko, nabije si držku, poučí sa...
@anonym_autor kto by do teba isiel?? :DD vsak len provokujes, a zbytocne. Vela z nas tieto mamicky, co sa idu pokakuskat zo svojho dietata pozna.. mal maly chlapec prist ku vam, poklonit sa kralovsky az po zem a pockat co tvoje dieta chce od neho.. Tak to ale nefunguje. Na ihriskach pri detoch si na taketo male dieta proste davaj pozor, a to ti vravim ako mama, ktora ma vychovane dieta. Nie jeden incident sme museli riesit a taketo male dieta si nepomoze a su to sekundy. Cize ani ho k vacsim detom nepustaj, a povedala by som.. ani k mensim
Ja to tiež nechápem, otec má 1 malé dieťa a sedí si pár metrov od neho a ono si robí čo chce, samozrejme robí zle veci, rozhadzuje a ničí veci ale otec neodtrhne zrak z mobilu. Ja mám 3 deti a každé som si sledovala ako sa správajú a keď bolo treba šla som k nim a upozornila som ich. Ak robili zle 3x som upozornila a ak neuposlúchli šli sme preč a druhýkrát si rozmýšľala ako sa budú chovať. Lebo viem, že každý sme iný a nechcem aby mi nadávala nejaká hysterka, že moje dieťa niečo zle spravili.. čize nepochopím ako majú rodičia v paži svoje deti preto na ihriská jednoducho nechodím. Vymýšľame iný program..
No ty si iná raketa, keď bude mať tvoj synáčik-synček 5 rokov, bude stále synáčik aj keď nebude chcieť auto požičať a chudáci 1-roční budú haranti, čo si dovoľujú očumovať tvojho synčeka, keď si bráni hračku. Si vtipná, fakt.
@anonym_92198f Lebo to je jej synček a synčekovi sa nemoze nic stat ani ze iny harant na pieskovisku povie k syncekovi bu bu bu.Lebo to je no no no pre synčeka.

Som rada, ze moje deti uz z ihrisk vyrastli, lebo to co vidim a hlavne teraz aj tu citam je hroza…