Ako reagovať na nevychované deti na ihrisku?
Ahojte,
Zaujímalo by ma ako sa zachovať? Neriešiť to alebo?
Dnes sme boli ma ihrisku s mojim 13 mesačným synčekom a bol tam taký chlapček s mamou. A mal také väčšie autíčko z ihriska. Vždy keď videl, že môj malý sa na neho pozerá začal utekať preč od nás. Potom sme chvíľu chodili so synom po ohrisku a chlapec zase s tým autom bol tesne pri nas tak zase ho zbadal synček ale on bol iba zvedavý chcel pozerať tak išiel krocikmi smerom ku chlapcovi s autom - no a ten chlapec začal strasne kričať na neho že NECHOD SEM NECHOD SEM! akože prišlo mi toto velmi strasne ten chlapec mohol mať tak 5-6 rokov určite. Tak agresívne začal tak som sa pozrela na jeho mamku a až vted mu niečo povedala. Čo by ste v takej situácii robili? Čo by ste povedali tomu chlapcovi?
No pre budúcnosť ak by sa stalo niečo horšie ten nadpis.
Ale mne bolo nepríjemne. Ako môže takto reagovať tak malý chlapec?
@anonym_autor v tomto prípade nič, maximálne by som povedala vetu: “ Neboj sa, ak si to nepraješ nepôjdeme k tebe.” A usmiala by som sa aby sa necítil ohrozený. To dieťa môže mať aj nejakú diagnózu, ale samozrejme možno je len nevychované. Ale z tvojho príspevku mi skôr príde, ak to preberiem na seba: niekto za mnou stále chodí, cítim sa sledovaná a nekomfortne. Ale nebola som tam nemôžem posúdiť. Ale aj z tej reakcie chlapca to tak na mňa pôsobí.
My sme mali na ihrisku veľa situácií a opíšem len jednu. Môj vtedy len 11m, štvornožkujúci syn liezol cez takú preliezku a pribehol cca 4ročný chlapec a keďže sme s manželom stáli pri ňom videli sme ako nohou ho chce kopnúť do hlavy, môj syn liezol a chlapec bol vyššie na takých stupienkoch a krásne bolo vidieť ako si nastavuje nohu. Vtedy som vyletela, že ak ho kopne tak odo mňa takú vyfasuje a kľudne môže zavolať aj mamu a tata a aj tý dostanú dobrú po papul. Len sa na mňa žgeril a strašia sestra ho brala preč. Cca 10 min predtým takto dobehol k dievčatku cca v jeho veku, ktorá išla na preliezku a šmyknúť sa, ešte len vyliezala, on dobehol a tak surovo ju sozil, že jej dych vyrazil. Tá tam mala otca, aj ten mu nadával, ale chlapec nič.
Rodičia, už si nepamätám ktorý ako, ale jeden stále v práci a druhý holdoval alkoholu, na ihrisku boli ako vždy s babkou a tá ťahala jednu od druhej sedela s kamoškou a kecala, neriešila. Ja viem, že ten chlapec mal totálne ťažkú situáciu. Potom som sa s ním snažila aj nadviazať kontakt a trošku sa s ním
Porozprávať, nenútene, bez kriku, priateľsky, že takto niekomu ublíži, neskôr môže aj niekto nemu, ale veľmi to nepomohlo. Môjmu kupcovi sa vyhýbal, ale ostatným robil stále zle.
A teraz pohlad z druhej strany: dnes sme boli na ihrisku s mojim 65-mesacnym chlapcekom, ktory sa ako vzdy hral so svojim oblubenym autom. Zrazu sa k nemu primotalo nejake batola, ktore bolo ocividne zaujate jeho autickom. Moj syn ho upozornil, aby k nemu nechodil, lebo je na svoje veci haklivy a ma zle skusenosti s cudzimi detmi. ale nevychovane batola sa nedalo odradit a priblizovalo sa dalej. Jeho matka situaciu cely cas pozorovala, ale nijako nezasiahla. Tak som svojmu synovi posepkala, aby si z toho nic nerobil, ze deti su take a presunuli sme sa hrat inam.
Toto bolo velmi strasne? 🤭 Ty ani na ihriska potom nechodievaj,ani do skolky a skoly ho nedavaj,lebo este len tam to bude "strasne". Su to deti,co to tak prezivas? 13mes.sa len tak plance medzi detmi,nevies ho zaujat inou hrackou,aby sa starsi mohli hrat sami? Jasne,ze ked vidi starsi,ze mladsi mu potom ide,tak si to bude branit. V zivote som moje deti len tak bezprizorne nenechala chodit,aby inym detom brali akurat hracky,s kt.sa hraju.
A podla tvojich reakcii co citam,tak by si mala skor ty prehodnotit vychovu svojho haranta,ktoremu nepatri cele ihrisko len za to,ze je batola.
@anonym_8247d2 naozaj rozkazovacie vety? Ako povedať mu môžeš niečo v zmysle že rozumieš že asi by sa rád hral sám ale nevie to inak vyjadriť. Že môže to povedať aj povedať aj takto. " Ja by som sa hral rád sám. " Lebo toto ako od 5 ročného možno uzkostliveho chlapca chcela priveľa. Veď ho nepoznáš nevieš aká je povaha.
@oskvarka Pribehy nech mu roxprava jeho matka.
@oskvarka Pribehy nech mu roxprava jeho matka.
@anonym_8247d2 veď ja nevravím že musí ale môže. Ja sa v pohode pripravím alebo reagujem aj na cudzie dieťa dá to predsa niečo aj môjmu dieťaťu tiež tu situáciu pozoruje môžem mu trochu pomôcť sa v nej zorientovať bez toho aby som hneď na prvú niekoho odsúdil.
A teraz pohlad z druhej strany: dnes sme boli na ihrisku s mojim 65-mesacnym chlapcekom, ktory sa ako vzdy hral so svojim oblubenym autom. Zrazu sa k nemu primotalo nejake batola, ktore bolo ocividne zaujate jeho autickom. Moj syn ho upozornil, aby k nemu nechodil, lebo je na svoje veci haklivy a ma zle skusenosti s cudzimi detmi. ale nevychovane batola sa nedalo odradit a priblizovalo sa dalej. Jeho matka situaciu cely cas pozorovala, ale nijako nezasiahla. Tak som svojmu synovi posepkala, aby si z toho nic nerobil, ze deti su take a presunuli sme sa hrat inam.
@anonym_779423 65 mesačne ..majn got 🤣🤣takto z rana pocitat 🤣
@anonym_779423 65 mesačne ..majn got 🤣🤣takto z rana pocitat 🤣
@zuzi0911 A to si len srandu robila a este pekne to napisala. Su aj matky, ktore by napisali, mame 65 mesiacikov, a dnes sme boli na ihrisku 😀.

Ďalšia,ktorá sa ide 💩 zo svojho dieťaťa. VOBEC nič sa nestalo.