icon

Ako riešiť synove vynechanie rehabilitácie?

10. júl 2026

14 ročný syn proste z čista jasna sa rozhodol neísť, na objednané rehabilitačné cvičenie, mne povedal, že bol. Potom mi volali, že nebol a keď nepríde v utorok, vylúčia ho!
Ja teraz neviem, lebo frfle , že cez prázdniny tam musí chodiť a x iných výhovoriek. Mám tam radšej zavolať, nech nedrží zbytočne termíny iným , ktorý tam chcú chodiť.
Má 18 st. skoliozu a kratšiu nohu, je športovec, mal sa naučiť pár cvikov, ale asi musíme čakať na zázrak, že sa to možno spraví samé.
Čo by ste urobili na mojom.mieste, nasilu ho dotiahli, alebo dali priestor iným?

Strana
z2
luccija
10. júl 2026
@anonym_autor

@luccija neviem či si to ešte uvedomuje, čo mu hrozí o.pár rokov
@mondolina bola som s ním , akurát vtedy som nebola 1x , neviem čo mu to tak vadilo, aspoň by som vedela

@anonym_autor ale ty vieš čo mu hrozí, takže tam pôjde.Je hanblivý alebo lenivý, nezodpovedný?Asi treba chodiť s nim nenechaj to tak

anonym_3d9346
10. júl 2026
@anonym_autor

@luccija neviem či si to ešte uvedomuje, čo mu hrozí o.pár rokov
@mondolina bola som s ním , akurát vtedy som nebola 1x , neviem čo mu to tak vadilo, aspoň by som vedela

@anonym_autor Ale aj moj dost vymyslal naposledy. Ze uplne blbosti robili, ze toto iste cvicil kamarat z klubu na uplne iny problem atd.atd. A o kompenzacnom sporte co mu velmi rehaDr. odporucal ani pocut. To normalne nechapem. Proste ani za toho nechce daco take aspon 1-2x do tyzdna. Neviem, asi si to fakt musia chalani sami na vlastnej kozi vyskusat, ze ich dlhodobo bude nieco trapit, tak potom mozno daju tomu co vravia na reha aj sancu a zoberu to vazne.

anonym_ab158d
10. júl 2026
@anonym_autor

Tento týždeň mal len utorok a piatok budúci týždeň má 3 termíny a minulý mal 3 termíny. Na tých bol bol aj utorok, to prišiel úplne znechutený, že mu bola zima a že mu chodil niekto cez tú telocvičňu

@anonym_autor čo mrzlo?

elenka.k
10. júl 2026

@anonym_autor ahoj, no samé sa to nespraví, ver mi.
V tom veku sú chalani hrozní. Skús mu to este raz vysvetliť. Prečo by tam mal chodiť. Neviem skus na city - to čo má rád, šport. Vystraš ho, že sa mu to môže aj pohoršil a či chce prestať športovať?
Spravte dohodu, aby tam posiel este 3x, naučil sa cviky, sľúbi, že bude pravidelne doma cvičiť a ďalej ho nebudeš nútiť tam chodiť. Ale s tým, že v budúcnosti pre ňho to bude iba horšie .. a ak poruší dohodu, že tam nepôjde, budú pokuty: obmedzený internet, vychádzky, tréningy .... proste, to čo má rád.
Môj síce rehabilitáciu vydržal , prvú, ale na ďalšiu ma stopol, tak som ho nedala. Cvičí doma, no dúfam.... lebo mi už dávno odmietol, aby som pri ňom bola a kontrolovala ho. Proste puberta. My, ale máme vpáčený hrudník. Tam vlastne pomáha k tomu aj plávanie, dychové cviky ....
Tak veľa síl, trpezlivosti a pevné nervy a úsmev na tvári.

autor
10. júl 2026
@luccija

@anonym_autor ale ty vieš čo mu hrozí, takže tam pôjde.Je hanblivý alebo lenivý, nezodpovedný?Asi treba chodiť s nim nenechaj to tak

@luccija pohodlný😀

autor
10. júl 2026

@elenka.k tvoj prečo nechcel chodiť? Môj má argument, že cviičí na treningoch a ... , o tom cvičení na treningoch by som vedela ešte vela popísať....
My mäme opačný hrudník vtáči😀, tiež má plávať atd

autor
10. júl 2026

@anonym_3d9346 ako by som počula môjho😀

autor
10. júl 2026
@anonym_ab158d

@anonym_autor čo mrzlo?

@anonym_ab158d vonku bolo chladno v ten deň....

autor
11. júl 2026

Naposledy mu vadilo , že mu keď cvičil tak cez tú telocvičňu mu prechádzali iný (dôchodkyne😀), a keď sa otvorili dvere tak z recepcie bolo na neho vidno. Tam majú vstup z recepcie priamo do telocvične delia to len sadrokartonove steny od ostatných procedúr a cez tú veľkú telocvičňu sa prechádza do malej.
Neviem.možno je aj hanblivý, fyzioterapeutka je mladá baba, äportovej postavy, ktorá sa ho dorýka, vraj bola netrpezlivá😀

luccija
11. júl 2026
@anonym_autor

Naposledy mu vadilo , že mu keď cvičil tak cez tú telocvičňu mu prechádzali iný (dôchodkyne😀), a keď sa otvorili dvere tak z recepcie bolo na neho vidno. Tam majú vstup z recepcie priamo do telocvične delia to len sadrokartonove steny od ostatných procedúr a cez tú veľkú telocvičňu sa prechádza do malej.
Neviem.možno je aj hanblivý, fyzioterapeutka je mladá baba, äportovej postavy, ktorá sa ho dorýka, vraj bola netrpezlivá😀

@anonym_autor možno je čas mu povedať, že sa svet netočí okolo neho oni si to všetci myslia🙂niekedy treba prežiť aj diskomfort a nie utiecť ako malý chlapec.Este pochopím, keby ti povedal zrus to cvičenie, alebo pod do mnou, ale nie zahrať mŕtveho chrobáka Ak by ti nevolali tak ti s kludnym svedomím povie, že tam bol, že?Choď tam s ním asi potrebuje dohľad.

anonym_301c5d
11. júl 2026

No odo mňa by dostal trest primerane tomu čo by bolo u neho trestom.
Nie za to že tam nebol. Ale že mi klamal. Mohol povedať popredu že nepôjde a by si ho preobjednala, neprepadol by termín. A z teba spravil blbca.
Ak by nechodil na rehabky a budú ti ešte čo i len raz volať ze nebol, odhlasujem ho z celého hokeja
A čo bol mrzuty že boli otvorené dvere. To mas s ním chodiť aby si zatvárala dvere ak niekto náhodou otvorí? Veď snáď tam nie je úplne celý holý

anonym_253b3c
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_e55791 na prvej som bola s ním a povedala že stačí ak príde sám , že to nevadí a na koniec mám príšť na kontrolné , že mi ukážú čo a ako.

@anonym_autor môj má 16 a chodím tam s ním a viem prečo, trochu do toho profesijne vidím a stačí minimálny rozdiel - zapojenie iného svalu, iný rozsah pohybu, iný sklon, tempo ... čokoľvek a už ma cvik úplne iný efekt. Jednoducho mi vždy fyzio ukáže, mne aj synovi, ako presne má pohyb vyzerať, ktoré svaly sa majú zapojiť, čo je cieľom a pod. a doma si k nemu sadnem keď cvičí a mám prehľad. Nejde o to len opakovať ukázané, ide o to robiť to dlhodobo správne. A to od detí čakať nemôžeme, aj dospelý s tým majú problém.

autor
11. júl 2026
@anonym_253b3c

@anonym_autor môj má 16 a chodím tam s ním a viem prečo, trochu do toho profesijne vidím a stačí minimálny rozdiel - zapojenie iného svalu, iný rozsah pohybu, iný sklon, tempo ... čokoľvek a už ma cvik úplne iný efekt. Jednoducho mi vždy fyzio ukáže, mne aj synovi, ako presne má pohyb vyzerať, ktoré svaly sa majú zapojiť, čo je cieľom a pod. a doma si k nemu sadnem keď cvičí a mám prehľad. Nejde o to len opakovať ukázané, ide o to robiť to dlhodobo správne. A to od detí čakať nemôžeme, aj dospelý s tým majú problém.

@anonym_253b3c ahoj tak to bolo dohodnuté, pôjde pár krát cvičiť, doma si to zopakuje a ona ho skontroluje a posledné rehabky som mala prísŕ, aby sa urobil.sumár toho čo bude cvičiť doma.
Boli sme aj u hokejového fyzioterapeuta , lebo mal aj bolesri chrbta vyrážajuce do nohy tak ho zatejpoval a bolo to vyriešené

elenka.k
12. júl 2026
@anonym_autor

@elenka.k tvoj prečo nechcel chodiť? Môj má argument, že cviičí na treningoch a ... , o tom cvičení na treningoch by som vedela ešte vela popísať....
My mäme opačný hrudník vtáči😀, tiež má plávať atd

@anonym_autor hrával futbal, mali kazdý deň tréningy, plus zapasy sem tam a turnaje aj v škole chodil do športovej triedy každý deň TV ... mal toho dosť a trvrdil, ze tie cviky nepomáhajú. Najviac mu pomohlo plávanie.

veronicka88
12. júl 2026

Joj ako by som zabudla zaplatiť hokejku keď bude treba lebo sa mi nechce...chalranice a ostatné veci takisto. A myslím že aj trvalý príkaz z účtu na hokej by sa nejako vymazal lebo sa mi nechcelo...baviť sa so 14 ročným?no takú ešte nehrali a už vôbec nie o cvičení a zdraví.mam doma pubertaka ale takúto odvahu by v sebe asi nenašiel

marca12
12. júl 2026

@anonym_autor Nic by som nerusila. Ak by bolo treba,isla by som s nim. Zdravie je prvorade, to nesmiete zanedbat. On si neuvedomuje, co mu hrozi,preto potrebuje vasu motivaciu a dohlad. Ty ho poznas, vies,co nanho plati. Musi pochopit,ze je to pre jeho dobro a hlavne musi pravidelne a poriadne cvicit aj doma. Ukaz mu nejake pribehy sportovcov,co vsetko museli prejst,kym sa dostali tam,kde su teraz. Keby sa vykaslali na fyzio,tak nehraju dalej. Sport je trvda drina.

autor
12. júl 2026

Ďakujem, pôjde tam a idem s ním.

autor
13. júl 2026
@elenka.k

@anonym_autor hrával futbal, mali kazdý deň tréningy, plus zapasy sem tam a turnaje aj v škole chodil do športovej triedy každý deň TV ... mal toho dosť a trvrdil, ze tie cviky nepomáhajú. Najviac mu pomohlo plávanie.

@elenka.k ahoj a môžen sa soýtaŕ čo ste cvičili

elenka.k
14. júl 2026
@anonym_autor

@elenka.k ahoj a môžen sa soýtaŕ čo ste cvičili

@anonym_autor cviky na spevnenie chrbta, - aby bol vyrovnaný, cviky na spevnenie brucha, dychové cviky / najlepšie fúkanie balóna, do píšťaly / tie mačacie cviky, cviky s loptou pod nohami ..... to bolo dosť dávno, ale dostal aj predlohu s cvikmi na papieri na doma. Akurát v tom období, kedy bol vo vývoji, čo rástol rýchlo, bola korona, všetko sa robilo z domu a trocha sa zanedbávalo, preto mu oslabli svaly 😕
Teraz sme mali ísť na operáciu s hrudníkom, no očná nám nedala vyjadrenie / pretože sa nestretla s takým prípadom / tak syn povedal, že teda počká ešte, ako sa to bude vyvíjať, totiž má aj glaukom / očný tlak / a tiež nemohol nosiť ani ten zvon - čo vyťahuje kostí, lebo sa mu v momente zvyšoval tlak aj napriek kvapkám 😔
Boli sme aj na záťažové testy - tam nám povedali, že má robiť cviky na nabratie svalov / fitko, činky, kliky - to cvičí / , aj kardiológ, CT srdca - našťastie všetko ok
Na kožné teda ani nešli / aby mu robili testy, či nie je alergický na nejaký kov / vlastne po očnej návšteve.

Strana
z2