icon

Ako vysvetliť deťom, kde trávim noc?

Včera o 19:10

Ahojte baby. ked idete k novemu chlapovi spat, alebo spavat u neho na celu noc, Ako to vysvetlite 6 rocnemu dietatu. 10 rocnemu dietatu a 16 rocnemu pubertiakovi.

anonym_9c91b1
Včera o 20:47
@anonym_9a7229

@anonym_9c91b1 ved bude o ne postarané, ty asi necitas s porozumením. Budú doma, so súrodencom, ktorý je o 2 roky dospelý človek. Ale to je zase uhol pohľadu.... Ja ho mam iný ako ty.

@anonym_9a7229 16 ročný chlapec u mňa nie je dostatočne vyspelý a zodpovedný, aby vedel pohotovo a správne reagovať, keď sa niečo poserie. Spoliehať sa na to je z jej strany nezodpovedné. Ale áno, hádať sa s tebou nebudem. Tebe to príde v poriadku, mne rozhodne nie. Autorka si to môže naplánovať inak, ale zrejme nechce.

anonym_44be09
@anonym_9a7229

@anonym_autor OMG. To kde sme? Na katolíckom fóre? Všetky matky moralistky keď budete doma jazdiť na vašom mužovi, vedzte, že aj slobodná matka má svoje potreby a chce si vrznut. A nie, nie je to hriech, aj keď ma doma 3 deti. Uvedomte si, že sú dosť veľké aby v pohode doma zvládli jednu noc. Áno, viem ze je tu veľa z vás, ktoré aj 10 aj 16 ročných chodíte ešte asi uspavat a fúkate im práškový cukor do zadku ale také tu bude za pár rokov vyplakavat, čo ste z nich vychovali... Teda nie, ako sa to mohlo len stáť??! Ved som pre svoje dieťa spravila všetko 😲😲🙄 no takto.
Ja som v 16 rokov bežne a často strážila súrodencov a medzi nami je 11 a 7 ročný rozdiel a veru aj v noci. A bývalí sme s oboma rodičmi. A naše babky mávali takmer v 16 rokoch uz tehotenské brucho.
Takže autorka, s čistým svedomím si choď vrznut. Nemusíš mať žiadne výčitky. Skus niečo ako babska jazda, prespavacka u kamošky, to by mohli tie 2 mladšie deti ešte zožrať 🤷 alebo brigada 😀

@anonym_9a7229 aj rodič je dosť veľký na to aby vlastnú zodpovednosť nemusel hádzať na neplnoleté dieťa
Alebo jedine ,ze by nie

anonym_9a7229
@pralinka25

pri tomto moralizovani ma tak napada otazka kedze drviva vacsina zien je tu druhy krat vydata, ma partnera ktory nie je bio otec, alebo maju celkovo len nezavazne vztahy to je vsetko ok? on sa len tak zrazu vyskytol a bol? to vsetky tych cudzich chlapov tahali hned k detom? ci len tu sa zleteli moralisticke bosorky (mna sa to netyka som vydata 20 rokov a vsetky deti mam od jedneho chlapa ale teda utocit na autorku ze chce stravit noc s muzom by mi ani nenapadlo.) to ma teraz cakat kym budu vsetky dospele a mat svoje rodiny ci ako presne ma zit dalej. chlap odide od rodiny v pohode a ona ma zostat mniskou uz dosmrti? ako to riesi ta vacsia cast populacie ktore neziju s jednym chlapom cely zivot. a je tu takych naozaj vacsina.

@pralinka25 konečne niekto pričetny

terezia74
Včera o 20:48

Som sama s deťmi 11 rokov, na noc som bola preč iba raz, a to boli s babkou. Možno som obetovala príliš, ale nikdy by som kvoli žiadnemu chlapovi nenechala deti samé v noci

anonym_9a7229
Včera o 20:49
@anonym_64cd16

@anonym_9a7229 je mi absolútne fuk, či autorka bude chrapať jedným , s polkou či celým mužstvom, a aj sa som občas stražila dvoch mladších súrodencov, ale nie tak ako ona, že si nechá deti ...robte si čo chcete ja si idem užívať.
Kým som súrodencov stražila(nie cez noc) mama nechodila chrapať s jedným druhým tretím. Ty áno?
Neželám nikomu nič zle, ale čo ak sa niečo stane? Čo ak sa puberťakovy zapáči tak táto voľnosť, že si tiež pôjde po tvojom odchode niekam užívať, opíjať alebo niečo ešte horšie.
Čo spraví ten 10 r s malým 6r?
To si musia rozdať za noc koľko krát aby nutne musela zostať až do rána? Nestačí kým pôjdu deti spať , užívať si pár hodín a potom smer domov?

@anonym_64cd16 co ak, čo ak. Ak takto žiješ, ľutujem ta. Co ak ta zajtra na ulici zabije meteorit? Radšej už seď len doma.

anonym_0e73a2
Včera o 20:52
@anonym_bb98ad

akoze sorry. ale pride mi to trosku pokrytecke, ako ju kritizujete, ale vecer si to s manzelom rozdate, deti, nedeti ... tie deti vam asi nedoniesol bocian, ani ste ho nepocali z ducha svateho, nevysla hviezda na vychode a neprisli traja mudrci s darmi.

@anonym_bb98ad Snad vidis rozdiel rozdat si to s muzom=otcom tych vasich spolocnych detí v spolocnom byte a odchadzat od detí na noc prec uzit si sexualne radovanky. Ktovie ci deti o "ujovi" vobec vedia.

anonym_a143a1
Včera o 20:56
@pralinka25

pri tomto moralizovani ma tak napada otazka kedze drviva vacsina zien je tu druhy krat vydata, ma partnera ktory nie je bio otec, alebo maju celkovo len nezavazne vztahy to je vsetko ok? on sa len tak zrazu vyskytol a bol? to vsetky tych cudzich chlapov tahali hned k detom? ci len tu sa zleteli moralisticke bosorky (mna sa to netyka som vydata 20 rokov a vsetky deti mam od jedneho chlapa ale teda utocit na autorku ze chce stravit noc s muzom by mi ani nenapadlo.) to ma teraz cakat kym budu vsetky dospele a mat svoje rodiny ci ako presne ma zit dalej. chlap odide od rodiny v pohode a ona ma zostat mniskou uz dosmrti? ako to riesi ta vacsia cast populacie ktore neziju s jednym chlapom cely zivot. a je tu takych naozaj vacsina.

@pralinka25 vies ano aj ja som vydata,20r s muzom,obaja chodime na smeny,ale vies co???Na opacneee,aby nikdy neboli same.Vies,ono by to bolo lahsie dat sa na rovnaku smenu,deti by si pametali len 1 smenu,stacilo by 1 auto,obom by sa pracovalo lepsie.Ale nie,deti neboli nikdy same.
Ja viem pochopit samozivitelky,ze musia chodit do prace ale toto nikdy,nikdy ani ako decko som to nechapala,ani ako dospela s detmi.
Ano radsej sama,ako ich nechat same,vycitky zena nema ziadne,a vlastne co mne je dobre a viac na nezaujima.Tak to chapem,tak som to chapala ako decko,co mamka chodila takto na vytrtky,co mala byt doma s nami.

fineta
Včera o 20:56

Cítim s Tvojimi deťmi, som smutná a nahnevaná zároveň.

anonym_64cd16
Včera o 20:57
@anonym_9a7229

@anonym_64cd16 co ak, čo ak. Ak takto žiješ, ľutujem ta. Co ak ta zajtra na ulici zabije meteorit? Radšej už seď len doma.

@anonym_9a7229 ešte raz je mi to fuk, nie mňa odsúdia za zamedbanie nie mňa bude riešiť sociálka za zamedbanie starostlivosti, nie ja sa budem zdrahať pozrieť do zrkadla, stačí ach chlapcek začne skusať ako funguju zápalky či zapaľovač, ako chutia mamine lieky, fľaša domacej, kým si drahá matka bude rozdávať svoje vnady

anonym_911e46
Včera o 20:57

@anonym_autor prosím ta vieš mne vysvetlit s kým sú tie deti? To ako necháš doma deti same do rana a ideš kvôli sukačke od nich?
Ti vážne? 16rocny pochopí a ok vie byt doma sám ale 10 a 6 ročného necháš na pospas..
Daj si facku a preber sa.

pralinka25
Včera o 21:06
@sense

@pralinka25 vieš čo áno tiež mám druhého chlapa, ale u nového partnera som neprestávala cez noc keď bolo dieťa u mňa. Ale keď bolo u otca , prípadne sme sa stretávali pár hodín. A vzťah vydrzal.Napriek tomu autorku nesudim ani neodsudzujem hoci tiež si myslím, že by nemala tráviť celú noc mimo s novM partnerom,hlavne keď nevie ako to povedať deťom aj keď áno má právo na nového partnera

@sense a to je to. nepises to tu sama ale presne to. boli u otca. co ak ona taku moznost nema lebo tatinkovi je uplne putna ako si deti ziju? chlap odide a zije si svoj zvot zena ma smolu. nie kazdy foter si decka berie na noc a ie kazda ma babky. cze taka ma definitivnu smolu. akoze ok. len ja tu 20 rokov citam kadejake temy a fakt mi je divne ako ju tu vsetci obvinuju pritim milion prispevkov jasne ukazuje ako sa v realite zije.

biela_sova
Včera o 21:09

V tomto prípade by som si položila dve morálne otázky:
1️⃣ Ak toho muža vnímaš pre Teba perspektívne a vieš si s ním predstaviť budúcnosť ➡️ nevadí Ti, že mu nevadí, že pre spoločne strávenú noc s ním nechávaš doma dve malé deti bez dozoru dospelého (=18+ človeka, ktorý si stráženie Tvojich detí zvolil dobrovoľne - vyzretý príbuzný alebo opatrovateľka)?

2️⃣ Ak toho muža vnímaš neperspektívne ➡️ nie je Ti ľúto, že doňho investuješ toľko energie a preferuješ stráviť noc s ním - pred Tvojimi deťmi?

Asi by som Ti poradila, aby ste začali pozvoľne stretávanie sa na pár hodín vtedy, keď sú deti zabezpečené a je o ne riadne postarané (škola, bio otec, babka, teta, atď).

Spoznáte sa a potom pochopíš, či prišiel čas stráviť spolu celú noc a ráno a to už môže prespať aj u vás.
Aj vlk sýty aj koza celá…

doux
@pralinka25

@sense a to je to. nepises to tu sama ale presne to. boli u otca. co ak ona taku moznost nema lebo tatinkovi je uplne putna ako si deti ziju? chlap odide a zije si svoj zvot zena ma smolu. nie kazdy foter si decka berie na noc a ie kazda ma babky. cze taka ma definitivnu smolu. akoze ok. len ja tu 20 rokov citam kadejake temy a fakt mi je divne ako ju tu vsetci obvinuju pritim milion prispevkov jasne ukazuje ako sa v realite zije.

@pralinka25 tak ale keď má tá žena 3 deti... ja akože chápem základne potreby človeka. ale načo rieši iného chlapa len kvôli šukačke? lebo určite to nebude láska ako hrom, keď si chce odskočiť iba na noc a deti zjavne ani netušia, za kým. to nech si radšej prelepí vagínu...

pralinka25

ja inak neviem aj ako si niektore tu predstavuju ze ma si vrznut a ist domov. to uz nevadi ze nie je doma? podla mna je horsie ked su decka same od 15 do 22 ako pocas spanku. akoze to je potom vp ohode? ci ako to ma robit. ak ma 20 - 25 dni dovolenky je na deti sama ma si na ten sex brat dovolenku aby teda bola s detmi ci ako presne? a ako presne ma chlapa hned vziat domov a zoznamovat ho s detmi. aj ked spou chodia nejaku dobu podla mna je pre psychiku horsie ho dovliect domov ako takto. neviem no. mat pre nich cudzieho uja v ih osobnom priestore mi nepride teda tiez moc ok.

pralinka25
Včera o 21:12
@doux

@pralinka25 tak ale keď má tá žena 3 deti... ja akože chápem základne potreby človeka. ale načo rieši iného chlapa len kvôli šukačke? lebo určite to nebude láska ako hrom, keď si chce odskočiť iba na noc a deti zjavne ani netušia, za kým. to nech si radšej prelepí vagínu...

@doux ale nemusi to tak byt. najmladsie dieta ma 6 . kludne moze byt 6 rokov bez chlapa. a kludne to moze byt vztah ale aj keby to ako bolo po pol roku ho nebudem zoznamovat s detmi. a zas kto by tu rok dva chodil na rande v dospelosti bez sexu spoznaval sa. proste dospely ludia uz nerandia na sucho rok dva kym sa naozaj spoznaju a kym je vhodne dovliect ho domov. za mna je po pol roku dovliect chlapa domov horsia varianta. hned z viacerych dovodov

abbey1
Včera o 21:16
@anonym_9a7229

@abbey1 možno nehľadá priateľa, ani nového otca pre svoje deti. Možno proste len ma potrebu a chuť na sex. V takom prípade teda má čakať kým najmenšie dieťa nedovrsi 18 rokov, ano?

@anonym_9a7229 Keď jej ide iba o sex, stačia 2 hodinky a šup domov k deťom. A teda pokúsiť sa nevrátiť sa so 4 dieťaťom.

sense
Včera o 21:16
@pralinka25

@pralinka25 áno ale ak by u otca nebolo nenechala by som ju samu cez noc. Ak hlada vzťah tak ten vybuduje aj bez strávenej noci i neho,pretože hádam dotyčný vie, že má tri deti a tým pádom bude mať aj pochopenie.Ak hlada len rozptýlenie tak na to nepotrebuje celú noc.
Ale áno je možné ako to býva na ml zvykom, žiaden otec, žiadny starý rodičia, žiadna iná rodina, kto by deti postrážil, vzal na prespanie. Alebo ešte by mohla byť úprimná aspoň k tomu najstaršíiemu synovi a povedať pravdu, že chce ísť k priateľovi. A ak je to už priateľ a myslia to vážne tak už by bolo vhodné ho zoznámiť aj s deťmi

anonym_21c5db
Včera o 21:17

Žiadna príčetná žena, matka by nenechala svoje deti 6 a 10 ročné v noci samé kvôli sexu s chlapom, preboha. Mám skoro 10 ročného, neviem si to predstaviť, ťažko sa mi to aj číta, chúdence deti. Veď oni to vnímajú, aj ten 16 ročný v citlivom veku vidí, že matke je presnejší cudzí chlap, och. Dohodni sa s frajerom, že sa stretnete, keď budú deti v škole, u otca, u babky, prípadne si odskoč cez deň na dve hodiny, ale v noci buď doma pri deťoch. Radšej by som zavolala chlapa k sebe domov, ako ich nechať samé. To ti svedomie dovolí zaspávať pri chlapovi s tým pocitom, že tvoje deti sú doma v noci samé ?? A 6 ročný, veď ten sa ešte večer pred spaním možno potrebuje pritúliť k mamine, veľmi smutné.

kuko55
Včera o 21:18
@anonym_e3b2f3

No nechodila som k nemu na noc, randenie sme prispôsobovali tomu, že som matka a programu s deťmi... to, že on to plne rešpektoval a bral do úvahy bolo pre mňa dobrým znamením

@anonym_e3b2f3 táto odpoveď- tesať do kameňa pre všetky slobodné či rozvedené matky!!👍👍

anonym_f35de1
Včera o 21:19
@anonym_9c91b1

@anonym_9a7229 16 ročný chlapec u mňa nie je dostatočne vyspelý a zodpovedný, aby vedel pohotovo a správne reagovať, keď sa niečo poserie. Spoliehať sa na to je z jej strany nezodpovedné. Ale áno, hádať sa s tebou nebudem. Tebe to príde v poriadku, mne rozhodne nie. Autorka si to môže naplánovať inak, ale zrejme nechce.

@anonym_9c91b1 Zodpovedný môže byť, o tom to nie je. Ale je kokotné nechávať starosti o súrodencov na neho kvôli vlastnej šukačke, a to ešte na celú noc. Tú ženskú viac ovláda vlastná šušura než vlastný rozum.

anonym_22c848
Včera o 21:25

Práca, žúr s kamoškami, stretavka zo skoly…

anonym_64c310
Včera o 21:26

My sme boli traja surodenci, 12r, 9r a 6r. A vyrastali sme iba s otcom...ktory tiez takto chodil, ked mal vztah.povedal, ze ide do prace, ale my sme vedeli, ze klame. Nic mu nevycitam, nemam dovod. Staral sa o nas dobre. A mal aj svoj zivot.

pasomnica
Včera o 21:28

Niektoré ste tu neni ozaj normálne, tu nejde ani tak o to, že si ide zatrtošiť s chlapom, veď nech ide ale nemôže nechať 6 ročné a 10 ročné deti samé doma celú noc, to už je aj na sociálku. A nemôže chcieť ani po 16 ročnom decku, aby prevzal za nich zodpovednosť, keď ešte ani sám za seba nie je trestnoprávne zodpovedný.

anonym_8af361
Včera o 21:39
@anonym_bb98ad

no esteze tu nepisete, ze sexovat smu iba manzelia. ;0 a kolke sa vydavali s velkym bruchom ...

@anonym_bb98ad čo to ma s tým že v noci opúšťa deti za účelom sexu s nejakým chlapom?? ja som sa tiež vydala až po prvom dieťati. ale nikdy by som ich nenechala samé bez dozoru dospelej osoby a už vôbec nie kvôli sexu s nejakým AKTUÁLNYM NOVÝM! koľko takých ešte bude? to sú snáď nejaky chlapi prednejší než vlastne deti?

kristina2412
Včera o 22:05

V noci by som deti samé doma nenechala , ty sama si rob čo chceš a spi u koho chceš, ale to najstaršie dieťa privádzaš do nezávideniahodnej situácie , stať sa môže hocičo , to najmladšie môže v noci plakať, môže mať náhle zdravotné ťažkosti , môže napríklad z ničoho nič vracať,môže za čokoľvek stať v byte / dome , rôzne poruchy , ak máte susedov , môžu vás vytopiť , môže byť požiar atď . Taký sa ešte nenarodil, kvôli ktorému by som takto riskovala, ani keby mal zlatý úd...

anonym_098a65
Včera o 22:57
@anonym_0cbbfe

@kapanek1 Nechápe! Hanbila by som sa ako matka ráno nabehnúť domov s vedomím, že o mne deti vedia, že som bola vytrtkaná.

@anonym_0cbbfe A ako otec by si sa nehanbila prist k detom s tym, ze si si tuto noc dobre ...? To ma teraz zena prezit cela roky sama, lebo ma deti? Obetuju sa takto muzi? Pekne by ich mala dat biologickemu ockovi postrazit a kludne si ist.

anonym_8ef212
Včera o 23:08
@anonym_autor

@anonym_9c91b1 a kde ich mam nechavat? su prazdniny.

@anonym_autor a keď nie sú prázdniny,tak ich nechávaš kde?

osky
Dnes o 02:28

Ja len k tomu-tie co jej radite vziat chlapa k sebe...
To bude lepsie?
Deti budu doma,ona vedla v izbe s cudzim chlapom a minimalne 2 starsie deti budu presne vediet,co spolu chlap a mama robia,pripadne to budu este aj pocut....toto ja si predstavit neviem.
Mne ako dietatu by bolo zle....

Autorka-osobne by som deti nenechala takto doma same koli sexu
Ale ak uz to chces urobit-odid,az ked zaspia a vrat sa skor,ako sa zobudia.
V kuchyni na stole nechaj cislo telefonu,kam ti najstarsi moze v pripade potreby brnknut.
Nic lepsie ma nenapada....
Ale teda toto je riesenie na jeden raz,iste nie na pravidelne nocne vytrty...

anonym_4c0e3b
Dnes o 04:41

@anonym_autor tolko moralistiek sa ti tu zislo ze mi je az zle...takto...mala som 16 a sestra 15r ked sa moj otec zacal vytracat na noc a nas so sestrou nechaval same (dva mesiace po matkinej smrti). Je to trocha ina kava, ale spatne viem ze nemohol byt sam a situaciu nezvladal. Vtedy sme sa na neho hnevali. Nie preto ze bol prec v noci, ale preto ze nam nic nepovedal. Co sa tyka tvojho 16r, tak myslim ze tam nemusis nic riesit, staci mu povedat ze mas priatela a s tym 10 a 6r si to citlivo prejst, ze chces stravit cas so svojim priatelom. Nikomu tu nemusis nic vysvetlovat - niktoru do toho nic nie je preco/zaco. Hlavne hlad aby bolo dobre tebe. Tvoje deti tiez casom pochopia ze matka nie je stroj a nemusi sa im obetovat, ma pravo aj na vlastny zivot. Drzim ti palce

anonym_a143a1
Dnes o 04:55

Pravo na vlastny zivot az vtedy ked deti odletia z hniezda,dovtedy maju byt deti na 1 mieste,a nie chodit takto nech sa deti staraju same o seba.