Ako zvládnuť domácnosť a dieťa bez stresu?
Ahojte ako to zvládate ? Ja som už úplne mimo z toho furt len dookola periem varím myčku kuchyňu a to je jeden kolotoč , povedzte mi to ako dávate ešte aj cvičiť variť si držať jedálniček s dieťaťom a tie moderné matky chudé stale upravené s drahým kočíkom ja to proste nezvládam ja sa cítim proste ako prejdetý vlak po jednom dni doma a nemám čas vôbec na seba ani na partnera, kedy to proste skončí a začnem si užívať život ? Veď stále keď idem okolo tak všetci sedia v kľude upravený na kavičkách a ja sa pachtím s kočíkom neupravená a potichu závidím, aj potrebujem schudnut mám 136 kg som fakt zúfalá 😭😭😭 unavená 😭
zaleži kolko má dieťa , ja som teda mala čas cez deň na seba ked syn spal
a to sme chodili na kružky čize pol dňa z domu preč
manžel sa dosť zapájal
systém je dosť doležity a v jedeň deň sa nemusí stihnuť všetko predsa
@minesasubu dieťa má 3 roky ale je mentálne po zadu takže má okolo 1,5 roka
@anonym_autor z takej vahy-136 kg fakt?- by si chudla aj s len upravou stravy, bez cvicenia
Keď máš dieťatko, ktoré je mentálne pozadu, tak sa nesmieš porovnávať s matkami zdravých deti. To je cesta do pekla. Vlastne, nikdy by sme sa nemali porovnávať s inými, v tvojom prípade už dupľom nie.
Stihala som vsetko, lebo sme na to boli dvaja to asi prva vec a druha, ono zasa nepotrebujes styri kozmeticke zakroky tyzdenne a hodinu kazde rano, aby si vyzerala aspon normalne, upravene. Jasne, ze boli dni, kedy som bola zufala ale vacsinou to bolo v pohode, manzel prisiel z prace, prestriedali sme sa, varila som maximalne efektivne a aj cas na seba som mala. Po nastupe do prace mam pocit, je to ovela narocnejsie ako pred tym na materskej/rodicovskej s jednym dietatom. Kazdopadne kazda to mame inak, zrejme aj ty mas viac starosti s drobcom, ako bezna matka. Skus male kroky, vie sa manzel/partner viac zapajat, vies mat priestor pre seba? Zacni napr. upravou tej stravy, uvidis, ze ako kila pojdu dolu, budes sa citit lepsie. Drzim paste!
@anonym_autor perie pracka, umyva mycka - toto je prva vec, co si musis uvedomit. Nechodis 3km k potoku prat v rukach v studenej vode, nestojis pri umyvani hrncov hodinu kazdy den. Nahadzes do “skatule” a zapnes start, o hodinu-dve vylozis / vyvesis, 20min roboty denne.
Strava - 3r uz jedava beznu dospelacku stravu. Pozri recepty, ktore budu vhodne pre vsetkych troch, nie kazdemu extra vyvarat. Je toho fakt plny internet, chatgpt vie pomoct, alebo si zaplat nejaky jedalnicek - usetris aj cas vymyslanim co varit. Manzel ma chut na ine? Nech sa paci, dvere do kuchyne su otvorene, rucicky hadam ma, tak nech si spravi a nezabudne po sebe spratat.
Zo 136kg vies vela schudnut prave vdaka strave. Pohyb pridas postupne. Nesnaz sa hned od zaciatku chodit 4x tyzdenne do fitka, navyk si buduj postupne. 1hod tyzdenne pre seba - napriklad plavanie. Fixny den a cas, manzel nech sa stara o dieta ci bude zdrave alebo chore. Zrazu zistis, ze sa to da, ze je to fajn a ze to zvladate - mozes pridat nieco dalsie.
10-15min kazde rano na rychlu sprchu, ciste oblecenie, a jemny makeup, staci spirala, obocie, nejaky lesk na pery. Sama pre seba, aj to pomaha citit sa lepsie, ver mi.
Drzim palce, znie to teraz mozno narocne, ale krok po kroku to das. Hlavne sa neporovnavaj s inymi, ani u nich to nie je vzdy ruzove, len to nevidis.
Ahoj, bola som na 2 male deti sama a nikdy som nevysla z domu nenalicena, lietala som ako s nasolenym zadkom, bez auta, vsetko som musela zvladat uplne sama. Nestihala som sa ani najest, schudla som az nezdravo. Nechapem, ako mozes mat cez 130 kg. Ja som si cely den nesadla na zadok, stale nieco treba pri malych detoch. Prejedas sa?
136 kilo to vážne, to je extrém ako sa dá toto dosiahnuť nechápem? Stačí ti jesť normálne a budeš chudnúť, keď zajedáš furt bude to len a len horšie, je to len jedno dieťa čiže žiadna veda, každá matka robí, že vari, perie, behá okolo dieťaťa to je život, všetko ostatné je len na tebe na nikom inom, namaľovať sa za 10 minút vie každý, lenže problém je tá váha ak sa chce dobre cítiť ostáva ti schudnúť aspoň 60 kíl, tvoj jedálniček musí byť jedna katastrofa
Podobné pocity vyhorenia máva raz za čas každý. My máme 2 deti, mladšia dáva dosť zabrať, s manželom sa striedame, ale aj tak nám niekedy "spliecha na maják" 🤦🏼♀️ staršia dcéra je už rozumná a častokrát sa pohrá so sestrou (1,5 roka), aby sme mali aspoň čas si popri upratovaní kuchyne prejsť nejaké "pletky" s manželom 😁🙏🏼
V januári som na tom bola zle - fyzicky aj psychicky - neustále som mala pocit, že niečo robím zle a mladšia dcéra doteraz nespí... Za 1/2 roka som schudla 12 kg - ako?
Nuž, najväčšia zásluha patrí drobcovi, tá má tak preháňala, že keď zaspala, radšej som si šla ľahnúť aj ja a vykašľala sa na "zajedanie stresu". Držím sa pravidla: po 18:00 už nejesť. Teda do toho času sa najedz, keď si vytvoriš tento návyk , tvoje telo si ani večer nebude pýtať.
A čo sa týka zovňajšku: stačí častokrát málo - nejaký rýchly nenáročný účes (napríklad vrkoč pekne zacesany) , upravené obočie, maskara a lesk na pery (ako to už bolo spomenuté) .
Keď si nešťastná, prejaví sa to aj navonok. Hoď sa psychicky do klidku ( neporovnavaj sa s inými, lebo to je cesta do pekla) a budeš aj vyzerať lepšie.
@anonym_autor 136 kg je asi oveľa zásadnejšia informácia, než to, že dieťatko je pozadu... Sa nedivím, že všetko je pre teba náročnejšie, telo dostáva strašne zabrať. Ako prvé by si mala asi vypnúť sociálne siete... A následne sa zamyslieť, ako so sebou niečo urobiť. Pretože problém nie je dieťa, ale váha. Tá ti berie energiu aj sebavedomie.
@anonym_autor
Ako soavas, ješ a piješ? Ja keď spím príliš málo, oriberiem. Keď spím krásnych 7-8 hodín v kuse bez brzdenia, schudnembaj keď nedávam občas kraviny typu Salko a podobne smakotinky...
Váhu piries s dr a potom ti všetko pôjde lepšie i čosi. Veď to je záber na organizmus riadny. To neber ako útok prosím ťa. Kamošku mám tiež takú, či má nepravidelný režim aj krátko šou a je pribrata. A ozaj treba na to dvoch, zvlášť keď aj dieťa má dg. Naše síce nemajú ale niekedy tak nostalgicky spomínam, ako som sa za 20 minút vedela vychistat na rande aj s umytím dlhých vlasov 😂. Teraz si ani tu predstavu nedokončil kôli - maminkaaa on ma bil, chcem piť, jesť a bageeer 😁.
A neboj tiež väčšinou nestíham ako stojan. Ideálne je vypadnúť z domu von a potom si ukradnúť čas pre seba. Trebárs aj na úkor žehlenie či prachu na poličke 🤪. Držím palce ♥️
A necuduj sa,urobis par krokov a isto dychcis ako slon pri takej vahe.Ako si sa k nej vlastne dopracovala?Teda ja mam 5 porodov za sebou a kila vzdy isli pri kojeni extremne rychlo dole,a stale si drzim vahu 58-60kil.

zaleži kolko má dieťa , ja som teda mala čas cez deň na seba ked syn spal
a to sme chodili na kružky čize pol dňa z domu preč
manžel sa dosť zapájal
systém je dosť doležity a v jedeň deň sa nemusí stihnuť všetko predsa