Ako zvládnuť prácu a malé deti bez pomoci?
Náš život je jedno ponáhľanie do školských zatiadení a z neho. Ako matky zvládate prácu a malé deti? Všetky matky idú kľudne a my sa stále ponáhľame. Som na deti sama, denne padám na ústa. Mám pocit úplného zlyhania ako matka.
čo sa stalo s otcom detí že si na ne sama?
@anonym_autor kde sú tvoji rodičia, súrodenci, svokrovci, manžel? Nikde nikto? S nikým nič?
@anonym_autor ja ťa upokojím. aj u nás je to ráno často nervózne, ubehané, niekedy aj s plačom. Stačí , že sa mi mladšia zatne, že sa neoblečie a nikam nejde. toto mne stačí na 5 minút ,aby mi to zbúralo celý systém.
Boze zeny niektore tieto vase otazky 🙄 kde je manzel, kde su rodicia, svokrovci, surodenci….no asi keby mala pomoc tak tu nepise. Manzela mat nemusi, mozno pracuje v zahranici, mozno spolu neziju. Stari rodicia mozu kludne este pracovat a surodenci to iste. Nie kazdy sedi doma na zadku.
Autorka urcite si nezlyhala ako matka, praveze super ze to zvladas aj ked sa ponahlate. Cim budu deti starsie , tym to bude lahsie
Boze zeny niektore tieto vase otazky 🙄 kde je manzel, kde su rodicia, svokrovci, surodenci….no asi keby mala pomoc tak tu nepise. Manzela mat nemusi, mozno pracuje v zahranici, mozno spolu neziju. Stari rodicia mozu kludne este pracovat a surodenci to iste. Nie kazdy sedi doma na zadku.
Autorka urcite si nezlyhala ako matka, praveze super ze to zvladas aj ked sa ponahlate. Cim budu deti starsie , tym to bude lahsie
@anonym_f3401b presne tak, vždy každý sa vypytuje na somariny, ale žeby normálne poradili, to nie..a môže kľudne ešte aj bývať ďalej od rodiny, tak jej nemá kto pomôcť..teraz k autorke - presne tak, keď deti podrastú, bude to iné a už aj lepšie, možno ma teraz ešte napadlo nejakú kamarátku alebo susedu nemáš, žeby ste sa striedali, že raz ona zanesie deti, raz ty, teda ak má v podobnom veku deti, poprípade nejakú pani na dôchodku poprosiť, či by nebola ochotná aspoň ráno..
Bohužiaľ...realita. ja nie som sama,aj som sama. Manžel robí preč dlhodobo. Čiže ráno vstávam o pol 5, nachystam raňajky,obliecť sa, ešte stihnem aj rýchly obed /VF veceru navariť. Šup do školy,škôlky,ja do práce. Upratujeme pomenej,len to najnutnejšie,keď dám deti na chvíľu k babke. Tiež u nás vládne chaos,hlavne ráno,staršia začne štrajkovať s obliekaním,cesanim,toto nie,hento- nie. Mladšia,keď sa začne,nepohneme s ňou ani náhodou 😂🙉🙉🙉
@anonym_autor kde sú tvoji rodičia, súrodenci, svokrovci, manžel? Nikde nikto? S nikým nič?
@anonym_3b68e9 odkedy su súrodenci či rodicia povinný pomahat? Ci uz sa nečaká len od manžela nech sa zapája ale uz cela široká rodina? : ) lebo Sak oni si tie deti spravili? Deti su matky a otca a maju mat tolko deti aby sa o ne vedeli starat… staru rodicia ci súrodenci môžu za deťmi prist kedy maju oni cas a na par hodin a ist domov a nie na nich davat povinosti…
Bohužiaľ...realita. ja nie som sama,aj som sama. Manžel robí preč dlhodobo. Čiže ráno vstávam o pol 5, nachystam raňajky,obliecť sa, ešte stihnem aj rýchly obed /VF veceru navariť. Šup do školy,škôlky,ja do práce. Upratujeme pomenej,len to najnutnejšie,keď dám deti na chvíľu k babke. Tiež u nás vládne chaos,hlavne ráno,staršia začne štrajkovať s obliekaním,cesanim,toto nie,hento- nie. Mladšia,keď sa začne,nepohneme s ňou ani náhodou 😂🙉🙉🙉
@anonym_d9f2d6 uplne akoby si opisovala moju kazdodennu rutinu, tesi ma ze niesom sam :D
@anonym_3b68e9 vy bežne voláte ráno mame alebo sestre/bratovi, že pod mi vychystať a zaviezť detl so inšitúcií? :D
Po rozvode som bývala na čas s rodičmi, a neskôr som učila deti vystrájat sa samé. V inej téme ma za to skoro udali na sociálku, že som deti mala v lete doma samé, ale prospelo to mne aj im, dnes sú skoro dospelí, zodpovední , samostatní, a ja som pyšná na to, čo som vychovala
@anonym_3b68e9 odkedy su súrodenci či rodicia povinný pomahat? Ci uz sa nečaká len od manžela nech sa zapája ale uz cela široká rodina? : ) lebo Sak oni si tie deti spravili? Deti su matky a otca a maju mat tolko deti aby sa o ne vedeli starat… staru rodicia ci súrodenci môžu za deťmi prist kedy maju oni cas a na par hodin a ist domov a nie na nich davat povinosti…
@anonym_c743db starí rodičia majú tiež povinnosti voči vnúčatám, tak ako aj im bolo pomáhané. Len to sa dnes nenosí vo všetkých rodinách.
@anonym_c743db starí rodičia majú tiež povinnosti voči vnúčatám, tak ako aj im bolo pomáhané. Len to sa dnes nenosí vo všetkých rodinách.
@anonym_autor stari rodicia uz nepracujú?
@anonym_autor nemaju povinnosti. Povinnosti maju len rodicia. To, ze pomaha aj okolita rodina, je ich dobra vola, nie povinnost. To, ze kedysi bolo pomahane im, bola tiez dobra vola tych, co im pomahali.
A to pisem z pozcie rodica, ktoremu nepomaha tiez nikto a tiez padam na hubu. Ale neocakavam, ze je niecia povinnost pomahat mi.
@anonym_autor aké povinnosti majú voči vnúčatám starí rodičia? Nože nám to povedz.
@anonym_autor stari rodicia maju povinnosti vnucatam? :D a ake? Rodicia maju povinnosti voci svojim detom a to je vsetko. Neviem si predstavit volat mame, že laskavo si ich odveď do školy lebo su to tvoje povinnosti :D
A kolko máš tych deti, ze to takto nezvládaš? Ak viac ako dve, tak ich trošku veď k samostatnosti a ak sa motajú a neposlúchajú, tak na ne môžeš aj zvýšiť hlas. Neubudne z nich.
Nikto nie je povinný pomáhať ti, okrem otca deti. Ten je kde? Prečo si s ním teda nezostala, kým deti nepodrastú?
@anonym_3b68e9 vy bežne voláte ráno mame alebo sestre/bratovi, že pod mi vychystať a zaviezť detl so inšitúcií? :D
@szam Áno, bežne keď niečoho je veľa a nezvladam to, zavolám normálne hocikoho z rodiny. S bratrancom ideme s babkou k lekárovi, ja idem s tetou k lekárovi, rodičia ku mne na záhradu, okná si so sestrami pomáhame umývať na domoch, deti povarujem cez prázdniny, zo škôlky vyberiem niekedy, babka vodí do školy ráno, bratia prídu betonovat, strýko niečo opraví, svokra uvarí, upečie, svokor opraví všetko a tak😊 normálna rodina
@szam Áno, bežne keď niečoho je veľa a nezvladam to, zavolám normálne hocikoho z rodiny. S bratrancom ideme s babkou k lekárovi, ja idem s tetou k lekárovi, rodičia ku mne na záhradu, okná si so sestrami pomáhame umývať na domoch, deti povarujem cez prázdniny, zo škôlky vyberiem niekedy, babka vodí do školy ráno, bratia prídu betonovat, strýko niečo opraví, svokra uvarí, upečie, svokor opraví všetko a tak😊 normálna rodina
@anonym_3b68e9 ale to neni ich povinnosť.
@anonym_autor bože ženské jedny kde sú rodičia starý rosičia otec a blabla....nie každá máme možnosti pomoci....ja som napriklad ostala na dve deti sama a veru bolo ťažkw stíhat prácu na 6stu a dať detj do školky...vyflusnutá leišla po deti a doma kolotoč poviností...bolo to nesmierne náročné a ano deti som si neurobila sama,ale ked neviwte pomoct poradit bože budte radsej ticho...lebo niektoré z vas sintu zrejme len ego natriasajú alwbo sa utešujú ze aa ma niekto od vas horsie
@anonym_3b68e9 ved to je v poriadku. ale robíte to z dobrej vôle a nie z povinnosti. V tom je ten rozdiel. aj ja sa opytam mamy ked nestiham z roboty, či mi nevyzdvihne deti ak má čas a da sa jej. ak mi povie nie, rešpektujem to, lebo to nie je jej povinnosť. už chapeme rozdiel?
A kolko máš tych deti, ze to takto nezvládaš? Ak viac ako dve, tak ich trošku veď k samostatnosti a ak sa motajú a neposlúchajú, tak na ne môžeš aj zvýšiť hlas. Neubudne z nich.
Nikto nie je povinný pomáhať ti, okrem otca deti. Ten je kde? Prečo si s ním teda nezostala, kým deti nepodrastú?
@anonym_a59280 na grc mi je...čo teba do toho ak neostala zrwjme boli dovody vacsie ako riesenie terajsieho problemu
@anonym_3b68e9 ale to neni ich povinnosť.
@anonym_304845 Nie, nie je to povinnosť, ale skúsila si niekomu zavolať a povedať, ako ti je ťažko, keby ti pár ľudí trošku pomohlo, pre teba by to bola úľava. Veď keby aspoň vyzdvihli pár dní v týždni zo škôlky alebo ráno zaviezli do škôlky, hneď by ti bolo ľahšie. Sami sa ti neponúknu, lebo nevedia, že máš problém.
@anonym_3b68e9 ved to je v poriadku. ale robíte to z dobrej vôle a nie z povinnosti. V tom je ten rozdiel. aj ja sa opytam mamy ked nestiham z roboty, či mi nevyzdvihne deti ak má čas a da sa jej. ak mi povie nie, rešpektujem to, lebo to nie je jej povinnosť. už chapeme rozdiel?
@szam jasné, že to robíme dobrovoľne
@anonym_a59280 na grc mi je...čo teba do toho ak neostala zrwjme boli dovody vacsie ako riesenie terajsieho problemu
@anonym_566851 Môžeš grcať sama zo seba, ale každý si nesie dôsledky svojich rozhodnutí. Nerobím si viac detí, ked mi vzťah nefunguje a nezvládam ani jedno. Potom sa nemusím takto sťažovať na bežné fungovanie, pretože pracovať a starať sa o deti, je normálne fungovanie väčšiny žien. A nerozvádzam sa kvôli hlupostiam. Na všetky problémy sa tu vždy radi rozvod/rozchod, a ešte odstrihnúť chlapa od detí a ideálne aj celú rodinu, lebo všetci sú vraj toxickí, narcisti... a potom to takto končí.
@anonym_autor no ja odpadnem. Aké povinnosti majú voči vnúčatám? Keď máš deti, máš sa vedieť sama o je postarať, rep s manželom.... Nie čakať pomoc od celej rodiny.
Ako klobuk dole samozivitelkam,ze to davaju vsetko a supluju aj druheho rodica,aj ked original je vzdy original.
Musis len vydrzat,kym deti budu väcsie a samostatnejsie.Potom uz bude dobre,same zo skoly pridu domov,same sa naucia max tak preskusat.Pochopia,ze mama je unavena z prace,ze si chce nerusene oddychnut aspon na hodinu.
@anonym_autor povinnosti voči vnúčatám. to si odkiaľ nabrala. Mne ani jedna svokra nepomáhala s deťmi - 2 krát vydatá pre prípad kde som nabrala 2 svokry.
Deti mám po krk, ani ja sa nechystám obskakovať vnúčence - ak budú, vek deti 18+
@anonym_566851 Môžeš grcať sama zo seba, ale každý si nesie dôsledky svojich rozhodnutí. Nerobím si viac detí, ked mi vzťah nefunguje a nezvládam ani jedno. Potom sa nemusím takto sťažovať na bežné fungovanie, pretože pracovať a starať sa o deti, je normálne fungovanie väčšiny žien. A nerozvádzam sa kvôli hlupostiam. Na všetky problémy sa tu vždy radi rozvod/rozchod, a ešte odstrihnúť chlapa od detí a ideálne aj celú rodinu, lebo všetci sú vraj toxickí, narcisti... a potom to takto končí.
@anonym_a59280 aby si raz ty tak neskončila alebo tvoje deti a potom si povedz ako to bolo zle naplánované.

@anonym_autor veď nápis vek deti, ako to máte ráno zorganizované
Ak máš malé deti tak je to prirodzene náročné