Ako zvládnuť dve malé deti s rozdielom do dvoch rokov?
Mamičky ako zvládate dve malé deti ( necelé 2r rozdiel?)
Ja mám pocit že len vrieskam celé dni a ničím tým deti aj seba už si to vycitam :(
Vrieskam niekedy ako nepríčetná a potom si to vycitam.
Chodtte von, doma je to narocne
@anonym_autor niekde je potom chyba. Si nervózna, vystresovaná, unavená?
Mám deti s 16m rozdielom a nevrieskala som neustále....
@anonym_63af77 tak zas nie doslova stále ale veľmi často
Chodtte von, doma je to narocne
@anonym_034d6a chodíme aj von - je to strašne náročné a veľa vrieskam
No nemám to takto, lebo mam naplanovane 2 deti tak aby som ich zvladla bez vrieskania ako nepríčetná
Muž nemôže zostať na materskej kým máte deti take maličké že by ste boli dvaja na ne ?
@anonym_034d6a chodíme aj von - je to strašne náročné a veľa vrieskam
@anonym_autor vonku? Čo strašneho robí to dieťa že treba na neho vrieskať
Kľudná mama = kľudne deti. Kým budeš vrieskať tie deti kľudne nebudu
No nemám to takto, lebo mam naplanovane 2 deti tak aby som ich zvladla bez vrieskania ako nepríčetná
Muž nemôže zostať na materskej kým máte deti take maličké že by ste boli dvaja na ne ?
@anonym_b70e7b nemoze žiaľ
@anonym_autor vonku? Čo strašneho robí to dieťa že treba na neho vrieskať
@anonym_63af77 keď si 20hodin z dňa s dvoma malými a každé iné a nespia naraz a nemáš čas ísť ani na wc tak hej už aj kludna matka vrieska podľa mna … keď ti staršie P0 30 min uspávania zobudí mladšie a ides nanovo a si od 5 hore a je 21 ták…
Tak nevrieskaj 🤷
@anonym_63af77 keď si 20hodin z dňa s dvoma malými a každé iné a nespia naraz a nemáš čas ísť ani na wc tak hej už aj kludna matka vrieska podľa mna … keď ti staršie P0 30 min uspávania zobudí mladšie a ides nanovo a si od 5 hore a je 21 ták…
@anonym_autor pozri no máš to ťažké, ale to ty si zodpovedna že máš deti s tak malým rozdielom
Tak daj staršie do jaslí. Ale nevrieskaj po tých deťoch . Načo si ich chcela?
Veď keď vrieskas po tak malých deťoch tak poškodzuje CNS. Je o tom kopec literatúry.
@anonym_autor A kto ti kázal mať 2 deti tak skoro po sebe? 🤔
@anonym_autor Mrzi ma co prezivas. A hlavne ti rozumiem. Ono je lahke napisat nevrieskaj. Ale ziadna z nich nezaviva kombo unava + frustracia.
Neboj, nie si zla mama. Si len extremne vycerpana. Chce to len cas a bude lepsie. Drz sa 🙂
To je to "odbijeme si to naraz a budu partaci". Hm.
@anonym_autor Mrzi ma co prezivas. A hlavne ti rozumiem. Ono je lahke napisat nevrieskaj. Ale ziadna z nich nezaviva kombo unava + frustracia.
Neboj, nie si zla mama. Si len extremne vycerpana. Chce to len cas a bude lepsie. Drz sa 🙂
@beata_k vďaka ! Zatiaľ rady 0 ĺen kopu kecov … jediná normálna
@anonym_autor fuj matka je na smrť unavená a vy dokonale mamičky tu po nej plujete. Mám jedno náročné dieťa neviem si predstaviť mať druhé ani oblúkom a tiež sa musím veľmi premáhať aby som nekričala. Autorka musíš vydržať , ulahčuj si to kde sa dá a raz do týždňa musíš vypnúť. Držím moc palce určite si dobrá mama len je toho na teba veľa
nemá ti kto pomôcť? Mama, sestra...
mala som menší rozdiel medzi 2 deťmi + ešte 4 r dieťa. Chýba ti pomoc.
to že vrieskaš i moc nepomôžeš, len situáciu hrotíš. Skús i dať aspoň magnezium , alebo rovno oblbovák.
@anonym_autor fuj matka je na smrť unavená a vy dokonale mamičky tu po nej plujete. Mám jedno náročné dieťa neviem si predstaviť mať druhé ani oblúkom a tiež sa musím veľmi premáhať aby som nekričala. Autorka musíš vydržať , ulahčuj si to kde sa dá a raz do týždňa musíš vypnúť. Držím moc palce určite si dobrá mama len je toho na teba veľa
@anonym_d3d551 moc Diky !❤️
@anonym_autor chápem ťa, hoci máme 2r1m rozdiel začiatky boli ťažké, napr ja som, kým bolo staršie dieťa samé nemusela zdvihnúť hlas...ako sa narodili po 2r dvojičky úprimne niekedy som nespoznávala samú seba, som mala pocit, že počujem moju mamu...a vtedy som si povedala nie takto to nechcem ...
skús sa zamyslieť nad tým, že kedy kričíš...
a) Kričíš, aby sa niečo nestalo?
b) Kričíš lebo sa už niečo stalo?
A- napr ty máš v rukách bábo a to staršie dieťa lezie niekam "na strop" a ty nemáš šancu dobehnúť....vtedy, ak to niečo pomôže krič
B- staršie dieťa rozlialo niečo, napr. mlieko, drglo do nočníka, rozhádzané hračky - zakáž si kričať na veci ktoré sa už stali, tvojím krikom sa to neodstane, nepoupratuje
Možno daj príklad ty sama kedy kričíš,
neboj bude to lepšie, nájdete si režim🤗
nemá ti kto pomôcť? Mama, sestra...
mala som menší rozdiel medzi 2 deťmi + ešte 4 r dieťa. Chýba ti pomoc.
to že vrieskaš i moc nepomôžeš, len situáciu hrotíš. Skús i dať aspoň magnezium , alebo rovno oblbovák.
@anonym_38e98d viem že nepomoze ale občas vybuchnem :( a keď vybuchnem tak moc
@beata_k vďaka ! Zatiaľ rady 0 ĺen kopu kecov … jediná normálna
@anonym_autor Aké rady čakáš. Ty potrebuješ POMOC. Potrebuješ pomocnú ruku ktorá ťa na chvíľu odbremení. Mali sme detí ako smetí, ale pomoc som mala od manžela a starý rodičia. Viem čo prežívaš.
Ako potom reagujú deti keď vybuchneš? Neplaču? Však ich potom musíš upokojovať ešte dlho. Kde je manžel alebo otec detí? Mal by pomáhať , z roboty "letieť" rovno domov.
@anonym_autor ahoj 🙂
Uplne viem o com hovoris. Byt mamou vie byt narocne a ak su tvoje zakladne potreby nenaplnene a tym nemyslim kratkodobo, ze si mala zly den a nestihla si vypit teplu kavu, ale tak pol roka ziadny cas ist v cas na wc, teply obed nepoznas o umytych vlasoch sa vobec nemusime bavit😅 a nic ine nerobis, len uspavas ci uz jedno alebo druhe dieta a pripadas si vycerpana fizycky ale hlavne psychicky..no jednoducho niekedy si prides ako handra🙈 no jasne, ze zjapes..ved je toho evidentne vela a vias co? Ja som pri prvych dvoch detoch (rozdiel 2 roky) bola ovela viac v prdeli ako po dvojickach a dva roky na.to.dalsie babatko. Vies preco? Znizila som naroky a ocakavania a manzela(ten bol tiez uhucany a isiel z nuly na sto do 1 sekundy)😅. Nauc sa mat viac na haku. Krici? Dobre, sak sa ukludni..ale ukludni sa ovela rychlejsie, ked ty nebudes kricat a nebudes mu davat zly priklad. Ano viem, nie je to jednoduche. V ten moment, ked po 20 minutach uspavania ti druhe dieta zobudi to prve, je neopisatelny..frustracia, hnev..vydych nadych, zvladnes to! Viem, ze je to uz trapne a otrepane, ale najdi si cas pre seba..aj keby len pol hodinu vecer, ked vsetcia spia, alebo si rano privstat (tak to robim ja) a robit chvilu co ta bavi, ukludni, naplni ti tvoju potrebu. To je moja rada, skusenost!
@anonym_d3d551 kto po nej pľuje, nikto . Len po deťoch čo nakričíš. Akurát sa budú báť.
@anonym_autor užívaš magnézium ?? Mne pomohlo s vitamínom C. Viem, že je to ťažké skús sa trošku ovládať, miesto kriku sa zhlboka nadýchni... výbuchy hnevu a krik hrozne deti stresujú ❤
@anonym_autor ahoj 🙂
Uplne viem o com hovoris. Byt mamou vie byt narocne a ak su tvoje zakladne potreby nenaplnene a tym nemyslim kratkodobo, ze si mala zly den a nestihla si vypit teplu kavu, ale tak pol roka ziadny cas ist v cas na wc, teply obed nepoznas o umytych vlasoch sa vobec nemusime bavit😅 a nic ine nerobis, len uspavas ci uz jedno alebo druhe dieta a pripadas si vycerpana fizycky ale hlavne psychicky..no jednoducho niekedy si prides ako handra🙈 no jasne, ze zjapes..ved je toho evidentne vela a vias co? Ja som pri prvych dvoch detoch (rozdiel 2 roky) bola ovela viac v prdeli ako po dvojickach a dva roky na.to.dalsie babatko. Vies preco? Znizila som naroky a ocakavania a manzela(ten bol tiez uhucany a isiel z nuly na sto do 1 sekundy)😅. Nauc sa mat viac na haku. Krici? Dobre, sak sa ukludni..ale ukludni sa ovela rychlejsie, ked ty nebudes kricat a nebudes mu davat zly priklad. Ano viem, nie je to jednoduche. V ten moment, ked po 20 minutach uspavania ti druhe dieta zobudi to prve, je neopisatelny..frustracia, hnev..vydych nadych, zvladnes to! Viem, ze je to uz trapne a otrepane, ale najdi si cas pre seba..aj keby len pol hodinu vecer, ked vsetcia spia, alebo si rano privstat (tak to robim ja) a robit chvilu co ta bavi, ukludni, naplni ti tvoju potrebu. To je moja rada, skusenost!
@sa3ka a tiež sa decká až báli že tak revali až akoby zadržali dych ?
@anonym_autor užívaš magnézium ?? Mne pomohlo s vitamínom C. Viem, že je to ťažké skús sa trošku ovládať, miesto kriku sa zhlboka nadýchni... výbuchy hnevu a krik hrozne deti stresujú ❤
@anonym_9483e3 vdaka
@anonym_autor
Nie si sama. Muž kedysi bol otcom ako sa patrí, aj mužom. Teraz? Hmm... On s nimi nebude sám ani za svet, lebo by ho hlavička z nich bolela. Keď mali nejaký Cyrus a vracali, 2 hodiny sedel pri tom 2 ročnom, ja som bola pri polročnom. Kojila som. Zrazu počujem malého chodiť a plakať. Tatulko ho zhukol nech spí! Keby nevstanem, tak tu prekážkami plienku rozotrie po obyvacke. Budím muža že čo to má znamenať. Hukal ako blbec, že on nevládze už lebo predošlú noc nemohol riadne späť a už sa celý trase od vyčerpania 🤯 Tak som ho poslala hajinkať, že mi stačia 2 malé deti a nie k tomu ešte tretie prerastené!
Išiel... A ja som behala z detskej od kojenia k väčšiemu vždy keď vracal. Utierala všetko, uložila ho a jasne, že bábo sa vždy zobudilo a plakalo až kým som sa nepostarala o chorého. Myslíš, že ocinko vstal? Nie, nacooo. Že ja mám v takýchto prípadoch problém so srdcom nevadí, hlavne že on nevládze!
A potom nekryc a buď stelesnenie lásky a dobra... Spánok v priemere 5 hodín denne dlhodobo a v podstate som na ne sama. Nemala som vedecký guľu a netušila, že zmení svoje hlavné zásady v pravý opak, žiaľ.
Takže ti úplne rozumiem. Ja potom vždy revem večer ako sa chovam. A kde chceš hľadať pomoc - u psychológa? Čo mu povieš. Som krava pán psychológ, viete mi pomôcť?
Muž hučí ako blbý už po mini blbosti u detí a fakt je s nimi minimum! Ale mne zahlási, že si vzal psychopati. Fajn, hovorím mu - tak to vyrues sám a s kľudom ty, nech sa páči. Ako vždy, netrvalo ani 5 minút a už hukal. Ale ja som ťa zlá, on lietadlo.
Pokiaľ to máš podobne a Spiš 4 hodiny, je to masaker! Nedostatok spánku patrí nenadarmo k muciacim praktikám. Skús to, nech aj tanky padajú, spí s deťmi. Kašľu na robotu a večer choď spať s nimi. Mne pomohlo nastaviť sa tak, že druhé už nebude mať taký kľud na spánok. A keď ho staršie zobudilo, prestala som sa hnevať. Buď som uspala znova alebo aj nie. Neriešila dom to proste. Veď to malé to nerobí naschvál. Už teraz keď baby spí, starší kuknem a sám ukáže pár a ide vedľa pozerať knižky. Tie bábätká si tiež zvyknú späť pri hluku.
Držím ti palce a keď sa čo len trošičku da, urob si čas pre seba. A za toto som kedysi hádzala blbé pohľady ale - pustí im telku 🫣. Áno je to nesprávne - ale 100x lepšie ako krik. Ty si zatiaľ v kľude výpis kávu. Ak vieš, daj deti na chvíľku babke, opatrovateľke (aj keď len raz týždenne na hodinu) Za tie peniaze to stojí. Držím ti palce aby si to čo najlepšie zvládla 🩷
Ked sa mi narodilo druhé dieťa to prvé malo rok a pol .Viem čo to je a keďže muž v zahraničí tak som na ne bola a aj som sama.Je to náročné a veľmi ale som šťastná že ich mám .Si vyčerpaná, unavená, hladná,nemôžeš ísť niekedy ani na záchod .Neviem ako si na tom s rodinou ale ja som nemala pomoc žiadnu .Už len vydržať kým podrastu.

@anonym_autor niekde je potom chyba. Si nervózna, vystresovaná, unavená?
Mám deti s 16m rozdielom a nevrieskala som neustále....