icon

Ako zvládnuť extrémne záchvaty hnevu u dieťaťa

23. júl 2026

Musim sa uz obrátiť sem, tu je viac mamiciek a snad mi poradíte. Už som raz pisala o dcére, ze ma extremne vzdory.. narodilo sa nám druhe, uz je tomu polroka, uz si aj zvykla ale začínam mať o starsiu dcéru obavy. Bola som uz u neurologicky, mam termín aj k psychologicke a u psychologickej pedagogicky sme boli raz, zatiaľ viac termínov nema a podla tej hodiny spolu a vyplnenia dotazníku jej nepride ze by bolo dieta chore a malo autizmus alebo nieco take.. ale problém je v tom ze ma extremne zachvaty hnevu. Každé rano vstane a chce saty? Ak jej ich nedam, hodi sa o zem a dokáže aj hodiny vrieskat uz tak, ze sa aj pocika alebo si rozhryzie pery..to ze sa hádže o zem 150 krat denne na každé nie alebo ked odniekiaľ kde sa jej páči odchádzame, to nepočítam.. ale aj v noci sa budi na wc s extrémnym revom, place vrieska ..pritom ja k nej idem pekne, pekne ju na wc dam, uspim ju..rano sa budi vrieska. Pritom uz rok spava uplne sama vo vlastnej izbicke.
Nepomaha krik, nepomaha nic, uz sa priznám ze dostala aj po zadku, ale som zúfalá ked mi doslova vrieska do tváre, budi babatko každý jeden spanok minimálne 2 3 krat..
A trapi ma to lebo babatko tiez stdasne placie, vždy sa trhne ako sa zlakne, a naozaj mam pocit ze to dieta place 90% zo dňa. Keď pri nej spim je dobre ale akonáhle sa postavím, vrieska tak akoby som ju zabijala, pritom sa jej aji nedotkne este jej...odpoveď v komentari

Strana
z2
autor
23. júl 2026

Este jej naozaj aj pekne vysvetľujem ze maminka je tu, proste nic nezaberá, vrieska vrieska minimalne polhodinu, a ked vidi ze neodídem tak spi. Manzel je momentálne doma malo, je na stavbe a potom v práci takze som na ne cele dni uplne sama.. prosim nepíšte mo ze ho mam nechať, nie je to tak jednoduché.
Len neviem co robit, bojim sa ze je chora, a do 15 augusta sa aj zblaznim lebo neviem co jej moze byt.
Ma 3 roky, nedávno zacala len hovorit..povie cca 3 4 slovné vety, ale nedokaze mi povedať čo ju trapi a co jej je.. vie povedať len ked ju nieco boli.. druhá vec je, ze je stále v strese.
Hra sa, alebo lezi, zavolám ju menom a plac, zlakne sa.

autor
23. júl 2026

Pritom jej jic nerobím, snažím sa jej venovať presne tak ako aj druhej, spoločné vylety kde sme my tri, prechádzky kazdy den, naozaj robim co mozem. Myslite si ze moze byt chora? :/

anonym_e453cb
23. júl 2026

Prečo jej nedáš tie posrate šaty? Dievčatá sa radi parádia

Nemyslím si, že je chorá.

anonym_6d3955
23. júl 2026

Podľa mňa frustrácia a to, že nevie to vykomunikovat,tak sa to v nej hromadí

sevrin
23. júl 2026

@anonym_autor kedy sa to začalo prejavovať? OK, skús jej všetko spraviť po vôli, ako bude reagovať.

anonym_4c7abe
23. júl 2026
@anonym_e453cb

@anonym_e453cb však nie vždy sa to da. Mne takto tiež rycala dcéra aj hodiny, lebo ona si chcela v máji obliecť otepľovaky do snehu. Alebo si chcela obliecť len tú jednu mikinu, na ktorej bol kocúr, ale mikina sa akurát prala.

autor
23. júl 2026
@anonym_e453cb

@anonym_e453cb ja jej tie posrate saty dávam, ale zrovna ked vonka fuka a nie je to teple leto nechcem aby prechladla..napriklad

autor
23. júl 2026
@sevrin

@anonym_autor kedy sa to začalo prejavovať? OK, skús jej všetko spraviť po vôli, ako bude reagovať.

@sevrin ked robim všetko po vôli je to v pohode..len nie vždy to viem

daniela197
Včera o 03:06

Ahoj. V tomto veku majú deti veľa nočných môr. Strašidlá, ktoré mi nevidíme ale oni áno. Podľa mna je v tom aj žiarlivosť, že sama spi.....
Určite by som skúsila: terapia hrou a pre vás rodicov filiálna terapia. Je veľmi zle ak sa u detí hromadí stres, frustrácia, uzkost , žiarlivosť , proste negativita.

anonym_e453cb
Včera o 04:26
@anonym_autor

@anonym_e453cb ja jej tie posrate saty dávam, ale zrovna ked vonka fuka a nie je to teple leto nechcem aby prechladla..napriklad

@anonym_autor však jej daj na ne sveter a pos legíny.

anonym_9f192b
Včera o 05:13

Zvykla si, že keď to bude robiť bude tak, ako chce ona

anonym_de66cc
Včera o 05:21

No riadne si ju rozmaznala. Dúfam, že nemáte susedov, lebo ak áno, úprimne ich ľutujem. Aby so mnou 3-ročný spratek takto cvičil? Neexistuje! Akonáhle by začala jačať, bez slova by som ju zdrapla za ruku a zatvorila do nejakého kumbálu a bola by tam zatvorená, kým by neprestala. Žiadne chlácholenie, žiadne dohováranie, proste nič. Veď ona by rýchlo pochopila, kde je sever.

anonym_bc9a63
Včera o 05:31

Neviem ci je správny postup dovolovať všetko dieťaťu a robiť tak ako ona chce. To čo je za dobu. Pre ňu ako malé 3 ročne dieťa ale musí byť náročné narodenie druhého, k tomu keď ešte nevie vyjadriť slovami čo chce ... ale všetko jej dovolovať neni správna cesta. Uvidíš čo povedia vyšetrenia ale môže to byť len mix narodenia ďalšieho člena + obdobie vzdoru, nemusí byť chorá.

anonym_f3e11b
Včera o 06:12
@anonym_de66cc

No riadne si ju rozmaznala. Dúfam, že nemáte susedov, lebo ak áno, úprimne ich ľutujem. Aby so mnou 3-ročný spratek takto cvičil? Neexistuje! Akonáhle by začala jačať, bez slova by som ju zdrapla za ruku a zatvorila do nejakého kumbálu a bola by tam zatvorená, kým by neprestala. Žiadne chlácholenie, žiadne dohováranie, proste nič. Veď ona by rýchlo pochopila, kde je sever.

@anonym_de66cc Myslíš, že dieťa, ktoré sa dokáže od nervov pocikať a rozhrýzť si pery, sa v tmavom kumbále upokojí? Veď to ho psychicky položí ešte viac a nie, nie je to riešenie.
Autorka, aký nasleduje "trest", keď sa takto správa?

anonym_de66cc
Včera o 07:05
@anonym_f3e11b

@anonym_de66cc Myslíš, že dieťa, ktoré sa dokáže od nervov pocikať a rozhrýzť si pery, sa v tmavom kumbále upokojí? Veď to ho psychicky položí ešte viac a nie, nie je to riešenie.

@anonym_f3e11b Kde som písala o TMAVOM kumbále? Kľudne nech ju zatvorí aj do izby pre mňa za mňa a nech si tam reve aj 4 hodiny. Hlavne nech na to ryčanie nereaguje tým, že na ňu obráti všetku svoju pozornosť, alebo jej dokonca vyhovie a splní jej požiadavky, lebo to je presne opak toho, čo by mala robiť. Decko sa poští sa a rozhryzie si pery od nervov, lebo je jednoducho príšerne rozmaznané. Naučilo sa, že týmito cirkusmi si vydupe všetko, čo chce a tu je výsledok. Naučilo sa, že keď sa poští, tak matka okolo nej bude skákať a urobí, čo chce. Toto musí prestať!

anonym_f3e11b
Včera o 07:11
@anonym_de66cc

@anonym_f3e11b Kde som písala o TMAVOM kumbále? Kľudne nech ju zatvorí aj do izby pre mňa za mňa a nech si tam reve aj 4 hodiny. Hlavne nech na to ryčanie nereaguje tým, že na ňu obráti všetku svoju pozornosť, alebo jej dokonca vyhovie a splní jej požiadavky, lebo to je presne opak toho, čo by mala robiť. Decko sa poští sa a rozhryzie si pery od nervov, lebo je jednoducho príšerne rozmaznané. Naučilo sa, že týmito cirkusmi si vydupe všetko, čo chce a tu je výsledok. Naučilo sa, že keď sa poští, tak matka okolo nej bude skákať a urobí, čo chce. Toto musí prestať!

@anonym_de66cc Koľko detí v takomto stave sa ti podarilo "prevychovať"? Koľko "deciek sa ti poštávalo" a ty si ich dokázala dať do poriadku? Samozrejme, ty si také deti nemala. Takže vieš prd makový ako s takýmito deťmi pracovať. A preto nechápem prečo sa tu k autorkinej téme vyjadruješ. Väčšinou tu ženy majú plné ústa urážok a osočovania ako by si s takto rozmaznaným deckom poradili, ale skúsenosť nulová. Ak s takýmto dieťaťom budeš pracovať a zvládneš jeho výchovu, potom máš nárok vyjadriť sa takýmto spôsobom. Mám dve deti, našťastie ani s jedným nič podobné zažívať nemusím. Ale v rodine takéto dieťa máme a rozmaznané nie je ani náhodou. Vidím čo všetko jeho výchova obnáša.

anonym_de66cc
Včera o 07:23
@anonym_f3e11b

@anonym_de66cc Koľko detí v takomto stave sa ti podarilo "prevychovať"? Koľko "deciek sa ti poštávalo" a ty si ich dokázala dať do poriadku? Samozrejme, ty si také deti nemala. Takže vieš prd makový ako s takýmito deťmi pracovať. A preto nechápem prečo sa tu k autorkinej téme vyjadruješ. Väčšinou tu ženy majú plné ústa urážok a osočovania ako by si s takto rozmaznaným deckom poradili, ale skúsenosť nulová. Ak s takýmto dieťaťom budeš pracovať a zvládneš jeho výchovu, potom máš nárok vyjadriť sa takýmto spôsobom. Mám dve deti, našťastie ani s jedným nič podobné zažívať nemusím. Ale v rodine takéto dieťa máme a rozmaznané nie je ani náhodou. Vidím čo všetko jeho výchova obnáša.

@anonym_f3e11b Samozrejme, že som takéto deti nemala, pretože som normálna a nikdy by som im nedovolila, aby sa takto správali.

anonym_de66cc
Včera o 07:31

Tam je problém aj v tom, že chýba otec, ktorý by mal možno väčšiu autoritu, ako táto precitlivelá matka.

anonym_de66cc
Včera o 07:37
@anonym_f3e11b

@anonym_f3e11b Pýtala si sa jej, aký trest nasleduje, keď sa malá takto správa. Odpoveď žiadna. No lebo žiadny trest neexistuje. A práve v tom je ten problém. Môže si robiť čo chce, kričať, vrešťať, hádzať sa o zem, šťať a mamička sa jej len milo prihovára. A potom sa čuduje, že je taká, aká je.

kiki68
Včera o 07:39

Huh, moze byt opozicny vzdor, ale aj detsky autizmus. Toto je za mna uz na psychologa, za mna ihned kontaktovat vcasnu intervenciu a tiez centra ako Adept, Andreas. Lebo s tymto sama nepohnete. Tam nevieme ake ma to dieta porozumenie situacie vobec, ci si pamata tie amoky. Tiez to nosenie veci bez ohladu na vonkajsie podmienky je pre mna red flag. Ja som dlho pracovala s detmi v tomto veku. A sice vedia byt tie amoky, ale nie v takom rozsahu

anonym_f3e11b
Včera o 07:57
@anonym_de66cc

@anonym_f3e11b Pýtala si sa jej, aký trest nasleduje, keď sa malá takto správa. Odpoveď žiadna. No lebo žiadny trest neexistuje. A práve v tom je ten problém. Môže si robiť čo chce, kričať, vrešťať, hádzať sa o zem, šťať a mamička sa jej len milo prihovára. A potom sa čuduje, že je taká, aká je.

@anonym_de66cc To dieťa môže byť choré a pravdepodobne aj je, keď reaguje ako reaguje. Ja sa ťa pýtam, ty samozvaný odborník, máš skúsenosť s takýmito deťmi? Nemáš, lebo ty si predsa normálna a máš normálne deti, autorka je nenormálna s nenormálnym dieťaťom. To ako sa vyjadruješ je maximálne úbohé.

anonym_695f72
Včera o 08:57

Tiez ma ako prve napadlo, ci nie je mala autiska. Najprv by som vyriesila vysetrenia. Ale ano, aj autisti mozu mat disciplinu, preto je potrebne riadne urcit hranice a ano, za zle správanie by mal nasledovat najprv adekvatny trest, nie len vysvetlovanie. Vysvetlit oreco si jej dala trest mozes aj dodatocne, ked sa upokoji, v amoku ta aj tak nebude vnimat.

autor
Včera o 09:37
@anonym_de66cc

@anonym_f3e11b Samozrejme, že som takéto deti nemala, pretože som normálna a nikdy by som im nedovolila, aby sa takto správali.

@anonym_de66cc nehnevajte sa, ale v mojich očiach ste nenormálna uz len len preto, ako sa vyjadrujete.. co ste vy zac? Odkiaľ beriete ze ja jej všetko dovolím? No priznám sa, do kumbalu ju nezatvaram, ale hádam nebudem bit 3 rocne dieta preboha.. robi to hlavne posledného polroka odkedy ma sestričku, mozno som ju rozmaznávať, ale taketo veci som ju nikdy naučila ani jej nedovolila..od začiatku som jej vždy pripravila oblečenie, jest a všetko si dala to co som pripravila len proste prišlo toto, rak sa chcem.poradit..ak k tomu nemáte čo povedať, a neviete mi dat normalnu radu, viac ma nezaujíma.. nepotrebujem počúvať ze som nenormálna ani ze mam nenormálne decko.
Potrebujem ak tak kludne aj kritiku ale taku, ktorá mi aj reálne pomoze. Dakuje.

autor
Včera o 09:39
@kiki68

Huh, moze byt opozicny vzdor, ale aj detsky autizmus. Toto je za mna uz na psychologa, za mna ihned kontaktovat vcasnu intervenciu a tiez centra ako Adept, Andreas. Lebo s tymto sama nepohnete. Tam nevieme ake ma to dieta porozumenie situacie vobec, ci si pamata tie amoky. Tiez to nosenie veci bez ohladu na vonkajsie podmienky je pre mna red flag. Ja som dlho pracovala s detmi v tomto veku. A sice vedia byt tie amoky, ale nie v takom rozsahu

@kiki68 sme objednane ku dvom, k jednej v auguste k druhej v septembri, to bolo prvé na com som trvala aj ked mi pediatrická vravi ze je to len vekom a povahou, takže uvidíme co povie psycholog

autor
Včera o 09:45

Keď som bola u neurologicky, tak mi len povedala ze na co hľadám choroby dietatu ktoré nema chorobu žiadnu..boli sme u nej cca polhodinu, vravela mi ze drzi očný kontakt, pocuva na meno aj s nou spolupracovala, ked sa jej pýtala jej odpovedala aj ked 1 slovom, ukazovala jej na všetko co sa pýtala.. ani nereagovala nejak stresujúco. Rovnako je dobra aj u svokrovcov , u mojich rodičov ju to sem tam chyti ale toto nerobí. Robi to hlavne somnou no a su to naozaj extrémy. Neurologická sa ma pýtala ci aj robi nejaké pohyby rukami, ci chodi po špičkách a neviem co všetko ale to vobec.. tým pádom ak by to bolo autizmus, tak môže byt aj nejaká miernejsia forma? S takým niečím ak máte skúsenosti, deti vedeli potom fungovať samostatné? Dakujem inak za kazdu jednu normálnu odpoved

elz1920
Včera o 12:02

Pohľadaj si na FB videá Mamina s hranicami, pozri si ich aj viac, nemusíš so všetkým súhlasiť. Ale možno nájdeš niečo vhodné pre seba. Dnes na mňa vyskočilo jedno z 9.9.25, možno by sa hodilo.

autor
Včera o 12:33
@elz1920

Pohľadaj si na FB videá Mamina s hranicami, pozri si ich aj viac, nemusíš so všetkým súhlasiť. Ale možno nájdeš niečo vhodné pre seba. Dnes na mňa vyskočilo jedno z 9.9.25, možno by sa hodilo.

@elz1920 ďakujem krasne idem to pozriet

sevrin
Včera o 21:24
@anonym_autor

@sevrin ked robim všetko po vôli je to v pohode..len nie vždy to viem

@anonym_autor OK tak by to nemalo byť nič psychické ani neurologické, čo nakoniec bolo potvrdené už aj v prvom príspevku, takže to skôr vidím na "len" psychológa.

sevrin
Včera o 21:30
@anonym_autor

@anonym_de66cc nehnevajte sa, ale v mojich očiach ste nenormálna uz len len preto, ako sa vyjadrujete.. co ste vy zac? Odkiaľ beriete ze ja jej všetko dovolím? No priznám sa, do kumbalu ju nezatvaram, ale hádam nebudem bit 3 rocne dieta preboha.. robi to hlavne posledného polroka odkedy ma sestričku, mozno som ju rozmaznávať, ale taketo veci som ju nikdy naučila ani jej nedovolila..od začiatku som jej vždy pripravila oblečenie, jest a všetko si dala to co som pripravila len proste prišlo toto, rak sa chcem.poradit..ak k tomu nemáte čo povedať, a neviete mi dat normalnu radu, viac ma nezaujíma.. nepotrebujem počúvať ze som nenormálna ani ze mam nenormálne decko.
Potrebujem ak tak kludne aj kritiku ale taku, ktorá mi aj reálne pomoze. Dakuje.

@anonym_autor a vlastne tu je to vysvetlené, tvoja staršia dcéra sa nevie zmieriť s tým, že už nie je jediná, proste žiarli na svoju mladšiu sestru a svojimi výstupmi púta na seba pozornosť. Keď jej niečo nechceš dovoliť, tak má pocit, že je to kvôli mladšej sestre, ktorej to dovoliť chceš. Ono to časom prejde, ale toho psychológa by som pre istotu aj tak odporučil.

anonym_1983f4
Dnes o 04:50
@anonym_autor

@anonym_autor vieš čo, dala by som jej ich aj vtedy, aj oteplovacky v lete, zmierila by som sa za tohto extrému, čo popisuješ aj s nachladnutim (i keď nemusi automaticky ešte ochorieť, aj s čudnými pohľadmi), deťom niekedy nevysvetlíš, samé musia pochopit, že im je zima, teplo.. ja som to takto robila od malinká, iné oblečenie zabalila do ruksaku, to bola otázka minúty, energiu na prehovárania som nemala, teraz sa dcérka sama so mnou radi, čo si obliecť

Strana
z2