icon

Ako zvládnuť prácu učiteľky a choroby detí?

21021996
8. apr 2026

Dobry den, su tu nejake ucitelky? Boli ste niektora v podobnej situacii. V sept nastupujem do prace a zaroven 2 deti do skolky. Manzel pracuje v zahranici a obcas z domu. Bojim sa tych skolkarskych chorob, ze budem musiet byt vela doma s detmi. Ako to brali vasi riaditelia? Rodinu v blizkosti nemame. Dakujem

anonym_f89a37
8. apr 2026

Nie som učiteľka, no synova triedna byva bezne na OČR s deťmi. A to celkom často. Učí na 2. stupni matematiku.

anonym_3232a3
8. apr 2026

Kolegyne bezne ostavaju doma s detmi, kazdy mesiac . Prve dva roky - casto viac dni z mesiaca doma ako v skole + casto ochoreli od svojich deti. Teraz uz je to trochu lepsie, ale aj tak chybaju kazdy mesiac

21021996
autor
8. apr 2026
@anonym_3232a3

Kolegyne bezne ostavaju doma s detmi, kazdy mesiac . Prve dva roky - casto viac dni z mesiaca doma ako v skole + casto ochoreli od svojich deti. Teraz uz je to trochu lepsie, ale aj tak chybaju kazdy mesiac

@anonym_3232a3 dakujem. Manzel mohol doteraz casto robit z domu, tak som bola spokojna, no prave teraz sa to zmenilo... snad to zvladneme

barka1
8. apr 2026

Vsetky staršie učitelky vratane riaditelky si tým presli. S tým sa skratka pocita. Ano, mala som výčitky, áno, muž pomohol, ked sa dalo. Ale zvládli sme to.

ssllaavvkkaa
8. apr 2026

keď pozrieš na deti, ktoré učíš …, ak ide o jazyk, bude im to chýbať ak nap. o dejepis, to sa dá

anonym_f394f8
8. apr 2026

je jedno čo učíš, teba ako matku nikto nenahradí. Ostaneš doma s deťmi na OCR.
Existuje zákonnik prace, podla neho maš narok na OCR.
A že budeš žiakom chýbať? Na ten čas to ma vyriešiť škola. Tvoje deti nemôžeš odsunuť preto, aby deti v škole mali iba teba....
Prave preto, že rodičia tu mudruju, či vobec mas pravo tolko chybať, existuje zakonnik prace.
Som ucitelka , mam 3 deti a "uzila" som si s OCR -kami aj PN kami. Normalny sef to chape.
Nestresuj sa a uvedom si , ktore deti ťa viac potrebuju

21021996
autor
9. apr 2026
@anonym_f394f8

je jedno čo učíš, teba ako matku nikto nenahradí. Ostaneš doma s deťmi na OCR.
Existuje zákonnik prace, podla neho maš narok na OCR.
A že budeš žiakom chýbať? Na ten čas to ma vyriešiť škola. Tvoje deti nemôžeš odsunuť preto, aby deti v škole mali iba teba....
Prave preto, že rodičia tu mudruju, či vobec mas pravo tolko chybať, existuje zakonnik prace.
Som ucitelka , mam 3 deti a "uzila" som si s OCR -kami aj PN kami. Normalny sef to chape.
Nestresuj sa a uvedom si , ktore deti ťa viac potrebuju

@anonym_f394f8 dakujem, jasne, ze prvorade su moje. Aj som ratala s tym, len trochu menej, kedze sme to mali dobre naplanovane s manzelovou pracou, ktora momentalne zmenila podmienky prace z domu, tak uplne to moje nadsenie navratu do prace zmenilo😀

anonym_4b4bcf
9. apr 2026

@21021996 preto sú mamičky spokojné v školstve, tam nikto nerieši, časté očr s deťmi. V rodine máme učiteľky a aj teraz švagriná, každý mesiac doma s chlapcom.

michaela329
9. apr 2026

@anonym_4b4bcf ale riešia, a veľmi. Lebo nahradiť predmetára, ak je tam len jeden dvaja, je problém. Do toho kolegyne ťahajú zástupy, tiež sa im to casom nemusí páčiť, rovnako ako rodičom, lebo majú obavy, že deti budú potom dobiehať. Práve v škole je každá OČR problém - v obchode si nikto nevšimne, že konkrétna predavačka tam nie je, v škole áno.
Autorka- vyhodiť ťa nemôže kvôli tomu nikto, ale bývajú reči, treba sa obrniť. Mne pindali aj na pol roka dopredu ohlásenú operáciu 🤦

danusskaaa
9. apr 2026

@21021996 moje detská boli choré minimálne. To sa však nedalo povedať o mne. Ako skm nastúpila do školstva (2. stupeň) nonstop sople, kašle teplota... bohužiaľ ah tam chodia detí choré, grcajúce a všetko sa na mna lepilo 🤦‍♀️

21021996
autor
9. apr 2026
@danusskaaa

@21021996 moje detská boli choré minimálne. To sa však nedalo povedať o mne. Ako skm nastúpila do školstva (2. stupeň) nonstop sople, kašle teplota... bohužiaľ ah tam chodia detí choré, grcajúce a všetko sa na mna lepilo 🤦‍♀️

@danusskaaa ja som uz ucila ale bol covid, tak sme mali nonstop ruska, tak sa to tak nelepilo🙂 no som zvedava teda

21021996
autor
9. apr 2026
@anonym_4b4bcf

@21021996 preto sú mamičky spokojné v školstve, tam nikto nerieši, časté očr s deťmi. V rodine máme učiteľky a aj teraz švagriná, každý mesiac doma s chlapcom.

@anonym_4b4bcf no neviem, mam kamosky z korporatov a tie si kludne pocas choroby pracuju z domu , to je lepsie asi ako ocr ucitelky

anonym_4b4bcf
9. apr 2026
@michaela329

@anonym_4b4bcf ale riešia, a veľmi. Lebo nahradiť predmetára, ak je tam len jeden dvaja, je problém. Do toho kolegyne ťahajú zástupy, tiež sa im to casom nemusí páčiť, rovnako ako rodičom, lebo majú obavy, že deti budú potom dobiehať. Práve v škole je každá OČR problém - v obchode si nikto nevšimne, že konkrétna predavačka tam nie je, v škole áno.
Autorka- vyhodiť ťa nemôže kvôli tomu nikto, ale bývajú reči, treba sa obrniť. Mne pindali aj na pol roka dopredu ohlásenú operáciu 🤦

@michaela329 ako píšem v rodine máme pár učiteliek či z dediny, alebo mesta základná aj stredná škola a ani jedna nikdy nemala problém. Preto sa vo hrnú do školstva, lebo majú vyriešená očr, víkendy a prázdniny.

michaela329
9. apr 2026
@anonym_4b4bcf

@michaela329 ako píšem v rodine máme pár učiteliek či z dediny, alebo mesta základná aj stredná škola a ani jedna nikdy nemala problém. Preto sa vo hrnú do školstva, lebo majú vyriešená očr, víkendy a prázdniny.

@anonym_4b4bcf a ja aj reálne učiteľka som, takže reálne aj viem ako to býva.

anonym_4b4bcf
9. apr 2026
@michaela329

@anonym_4b4bcf a ja aj reálne učiteľka som, takže reálne aj viem ako to býva.

@michaela329 a aj ja viem, ako to reálne býva

21021996
autor
9. apr 2026
@michaela329

@michaela329 a ako ste to riesili ? Samozrejme, kto ma starych rodicov, tak nie je problem. No uvidime, snad to nebude take zle.

michaela329
9. apr 2026
@21021996

@michaela329 a ako ste to riesili ? Samozrejme, kto ma starych rodicov, tak nie je problem. No uvidime, snad to nebude take zle.

@21021996 no šla som na operáciu a blbé poznámky si nevšímala. To prejde. Jednoducho máš také životné obdobie, tak to treba tak brať. Veď deti vyrastú a potom potiahnes zase Ty za inú kolegyňu 🤷

michaela329
9. apr 2026
@anonym_4b4bcf

@michaela329 a aj ja viem, ako to reálne býva

@anonym_4b4bcf no očividne nevieš.

anonym_233ebd
9. apr 2026
@21021996

@anonym_3232a3 dakujem. Manzel mohol doteraz casto robit z domu, tak som bola spokojna, no prave teraz sa to zmenilo... snad to zvladneme

@21021996 Mne ored rokmi tolerovali moje PN - kazdy mesiac som bola tyzden chora. Ale ja som odisla zo skolstva lrave kvoli chorobnosti... A aj kvoli platu... Neskor uz po detoch po rodicaku som nastupila inde, tam som ocr mavala malokedy, ale zas sa mi vrstila chorobnostcca kazde dva - tri mesiace som vypadla aj ja, nastastie pre mna to zamestnavatel vydrzal a po necelych dvoch rokoch sa to zlepsilo. Takze je to individualne, ja som asi mala stastie...

d_ivana
10. apr 2026

@21021996 U nás v škole vychádzajú mamičkám v ústrety.