Ako zvládnuť spoločenské a hlučné dieťa?
Mam 3 rocneho syna, velmi ukecany, nikoho sa nehanbi, je dost hlucny, stale by si nieco spieval, tancoval, fakt usta sa mu nezatvoria ani na 5 minut.
Vonku sa kazdemu prihovara, v obchode by sa vydrzal s predavačkou rozpravat aj pol dna..niektori nanho reaguju velmi pekne.....lenze...ked sme na ihrisku alebo v nejakom kutiku tak sa ho deti skor boja, nechcu sa s nim hrat, schovavaju sa k mame, on ich chce bombardovat otazkami.
A ja nejako neviem ako s tým ďalej pracovat. Zacinam sa obavat nastupu do skolky, ze bude vyrusovat ine deti, ze bude vadit ucitelkam lebo nikdy nie je ticho.
Ja ho aj upozornujem napr pri jedeni aby sa sústredil na svoj tanier, alebo na ihrisku aby bol miernejsi (lebo je aj dost kontaktny) a zaroven aby mi neutekal za cudzími a aby daval pozor kde som ja a nevzdialoval sa odo mna. Toto su situácie ktore sa snažím regulovat vzdy.
Ale potom su zase situacie ked mam pocit ze akoby "zabijam jeho detskeho ducha"..ze ved deti sa maju jasit a tesit a v podstate maju byt hlucne..s mierou...len mam problem najst tu mieru, tak by ma zaujimal nazor inych mám ze ako sa na to divate ked vy ste napr mamou hanblivejsieho dietata na ihrisku a vidite ze vasmu dietatu nie je uplne komfortna blizkost ineho dietata. Alebo ci v skolkach nie je problem s takymi deťmi ktoré "su všade".
Syn nie je zly, praveze je az prilis kamarátsky, neberie detom hračky, nebije nikoho. Ale ked odniekiaľ odchadzame tak mam pocit akoby si niektori ludia hovorili ze no konečne bude klud....
@anonym_autor Nemá adhd, hyperaktivitu...? Menej cukru, viac unaviť...;)
@anonym_4dc178 nemyslim si ze je v tom nieco take. On sa vie pekne zahrat, vie sa sustredit, bavia ho puzzle, vydrzi si kreslit aj strihat ani nemam problem ze by v niecom neposluchal a robil nejake sceny. Ako pisem niektori resp dospeli nanho reaguju pekne len s detmi ma problem ze skor stretneme nejake utiahnutejsie deti.
On len proste vyhladava kontakt s rovesnikmi.
@anonym_autor pre niekoho moze byt obtazujuce aj to, ze sa nanho ine dieta “nalepi” a stale sa chce hrat. Pochop to uz konecne co ti tu viaceri hovorime. Je super, ze tvoje dieta pozdravi ked pride na ihrisko, ale niekedy treba naucit aj ine hranice, jednoducho ze ak niekto neodzravi tak netreba hucat 3x, alebo ak sa niekto pekne potichu hra, tak ho nebudem rusit. To sa dieta tiez uci a tak ako niektore tazsie zvladnu napriklad ten pozdrav, tak to tvoje ocividne nezvlada ine veci, ktore ho tiez bud naucis, alebo este lepsie naucis ho respektovat, ze ine dieta to ma inak. Chapes, to sa ti tu snazime vysvetlit, ale ty stale dookola obhajujes svoje dieta a svoju pravdu ako to jedine spravne a “cudne” su tie ine deti. No nie, nie su, pretoze tvoj syn ma tiez problem, len opacny.,.
@anonym_eed253 ale ved ja to chapem a respektujem a aj syna k tomu vediem ze ked ine dieta nema zaujem tak ho musi nechat tak. Ja to pisem z mojho pohladu ze ma to samozrejme mrzi ked sa dostavam do situacii ked iba ja mojho syna usmernujem. Ja pisem o mojej osobnej skusenosti s akymi ludmi sa dostavam do kontaktu. Nie ze si tu tvrdohlavo idem svoje ze sa vsetky deti musia hrat s mojim synom. Iba som vyjadrila obavy, nic viac…
@anonym_autor Po mnohých negatívnych skúsenostiach s nadmieru hlučnými a kontaktnými deťmi, priestor v ktorom sa takéto deti nachádzajú, oblúkom obchádzam.
Krik, narúšanie môjho osobného priestoru i priestoru môjho dieťaťa, obťažujúce otázky, NIE, ĎAKUJEM.
Aj toto je sucast vychovy - viest ho k tomu, aby sa spraval slusne, nebol hlucny a spraval sa ohladuplne k ostatnym. Niekedy zakrocit milo, chapavo, ak treba, tak aj rozhodne a prisne. Ukricane, hlucne dieta nie je len povaha, je to aj vychova a hranice...
@janka12335 cely prispevok je vedeny o synovi ktory je UKECANY. Ano vie byt aj hlucny ved som to spomenula ale cely cas tu tocim o tom ze je komunikativny, spolocensky, rad sa rozprava, je zvedavy.
To nema nic s vychovou, a praveze je mi tazke ho v takych veciach utlmovat…je tazke v tom najst hranice.
Cela tema sa tu pretaca ze je nejake ublialane nevychovane decko co po kazdom zjape…a ja to opakujě ze on sa vie pekne zahrat aj sam a ze robime vsetko preto aby sme respektovali inych..len mam potom niekedy pocity ze nemozem nechat syna byt sameho sebou.
@anonym_autor ako matka syna, ktorý je pred inými ticho, ti môžem povedať, že môj syn od takýchto detí vždy ide preč, nechce s nimi byť. Doma, s rodinou, vo svojom komfortnom prostredí sa mu v takom veku tiež ústa nezavreli, rozprával aj zo spánku.
@anonym_autor No proste si matka musíš zasiahnúť, proste sú deti introvertnejšie a nie je im príjemné ak niekto za nimi doletí koho vidia prvýkrát a správa sa ako by sa poznali dôverne 100 rokov... Proste nech deti nechá hrať sa ak nemajú záujem o neho. S dospelými je to ok, pokladníčku v obchode alebo spolusediacu v autobuse skôr poteší že je malý taký komunikatívny a nehanbí sa. Ale pri iných deťoch to treba korigovať lebo hoci nerobí nič zlé ubližuje im tým...
@anonym_autor No proste si matka musíš zasiahnúť, proste sú deti introvertnejšie a nie je im príjemné ak niekto za nimi doletí koho vidia prvýkrát a správa sa ako by sa poznali dôverne 100 rokov... Proste nech deti nechá hrať sa ak nemajú záujem o neho. S dospelými je to ok, pokladníčku v obchode alebo spolusediacu v autobuse skôr poteší že je malý taký komunikatívny a nehanbí sa. Ale pri iných deťoch to treba korigovať lebo hoci nerobí nič zlé ubližuje im tým...
@marsmykkok korigujem, usmernujem, nie som matka co by sedela bokom a pozerala do mobilu. Ver mi ze ublizeny je viac moj syn (moja osobna skusenost - aj ked tu niektore pisu ze sa vyhybaju takym a ze ich deti idu prec…my ideme prec ked treba).
Môj syn má o chvíľu 6. Je podobný tvojmu, stále má čo povedať a so všetkými sa chce kamarátiť. Áno, niekedy je trochu vlezlý ale ľudia aj deti ho majú vo všeobecnosti radi. Na ihrisku si vždy nájde kamaráta ale keď sa s ním niekto nechce hrať, viac to dieťa prirodzene nevyhľadáva. Náhodou nie si z NR alebo okolia?
@anonym_eed253 ale ved ja to chapem a respektujem a aj syna k tomu vediem ze ked ine dieta nema zaujem tak ho musi nechat tak. Ja to pisem z mojho pohladu ze ma to samozrejme mrzi ked sa dostavam do situacii ked iba ja mojho syna usmernujem. Ja pisem o mojej osobnej skusenosti s akymi ludmi sa dostavam do kontaktu. Nie ze si tu tvrdohlavo idem svoje ze sa vsetky deti musia hrat s mojim synom. Iba som vyjadrila obavy, nic viac…
@anonym_autor ok, len niektore tvoje prispevky na mna posobili presne tak ako som napisala a myslim ze aj na viacerych, ved skus si precitat po sebe o par dni este toto vsetko co si napisala, bez emocii a trosku s nadhladom ak sa to da, mozno si tiez vsimnes ze tam bol taky trochu “bojovy” podton.
Ak usmernis syna, ok, vsetko v poriadku. Jednoducho musis pracovat s tym, ze mas take dieta, rovnako ako mamicky tichych deti musia zase akceptovat povahu svojich deti. To sa neda prevychovat, da sa len naucit, ze respektujeme druhych.
Ak si ho vieš ustriehnuť, 'upratať', sleduješ ho na ihrisku a vidíš, že už je toho pre iného moc, je to ok. Ja som raz zažila kamarátku na kupku. No, kamarátku. Bola to moja spolužiačka a roky sme sa nevideli. Obe sme tam boli s dcérami. Moja mala 4, jej 6. Moja opatrná, čľapkala sa na kraji detského bazéna, jej bláznivá, bola všade. Odrazu sa kamoška rozhodla, že si na chvíľu odbehne, či hodím očko aj na tú jej. Myslela som, že sa do pár minút vráti. Jej dcéra bola naozaj otravná, všetky deti pred ňou utekali, špliechala na celý bazén, pišťala, mamičky sa obzerali. Moja už chcela ísť na piesok a ja som nevedela čo robiť. Nechať samú som ju nechcela, tak som ju vzala so sebou. Našťastie ona vedela, kde majú lehátka. Dúfala som, že tam jej mamička bude. A bola. A spokojne sa opaľovala. Tá malá vyhlásila ' mami idem s tetou na pieskovisko' a maminka spokojná, že super, díky. Zarazila som sa, nech sa nehnevá, ale neprišla som sem robiť opatrovateľku. Moja malá začala plakať, že nechce, aby išla s nami. Videla som, ako aj to dievčatko zosmutnelo. Kamoška sa urazene zdvihla a odišla s tou svojou na zmrzlinu. Takže to nie je iba o dieťati, ale aj o matke.
@anonym_autor ok, len niektore tvoje prispevky na mna posobili presne tak ako som napisala a myslim ze aj na viacerych, ved skus si precitat po sebe o par dni este toto vsetko co si napisala, bez emocii a trosku s nadhladom ak sa to da, mozno si tiez vsimnes ze tam bol taky trochu “bojovy” podton.
Ak usmernis syna, ok, vsetko v poriadku. Jednoducho musis pracovat s tym, ze mas take dieta, rovnako ako mamicky tichych deti musia zase akceptovat povahu svojich deti. To sa neda prevychovat, da sa len naucit, ze respektujeme druhych.
@anonym_eed253 urcite tam bol bojovy podton lebo sa ma dotkol koment matky ze ma tiche a rozumne dieta a ze neznasa take deti (ako mam ja). Ja tiez nemam kazdeho rada ale kazdy sme nejaky a ja respektujem ze je niekto iny, hovorit o nenavisti a este v kontexte niecoho co sa neda ovplyvnit mi pride moc a duplom pri 3 rocnom dietati a jeho temperamente.
@anonym_eed253 urcite tam bol bojovy podton lebo sa ma dotkol koment matky ze ma tiche a rozumne dieta a ze neznasa take deti (ako mam ja). Ja tiez nemam kazdeho rada ale kazdy sme nejaky a ja respektujem ze je niekto iny, hovorit o nenavisti a este v kontexte niecoho co sa neda ovplyvnit mi pride moc a duplom pri 3 rocnom dietati a jeho temperamente.
@anonym_autor ale bol tam bojovy podton. Ja tiez nemusim take deti. Ale je super ze ho usmernujes.
@anonym_autor ale bol tam bojovy podton. Ja tiez nemusim take deti. Ale je super ze ho usmernujes.
@aurora33 ved som napisala ze tam BOL bojovy podton, ja si to uznam. Cele dni regulujem synove spravanie a potom mi niekto napise ze take dieta neznasa jasne ze ma to hned nastartuje.
Preco nenaucis to tvoje dieta aspon slusnost, ze nech nehulaka 3 krat po cudzom dietati ahoj? Naozaj mi pride otravna uz len predstava, ze vchadzame na ihrisko a cudzie dieta 3 krat zakrici ahoj. Urcite by som moje 3 rocne nenapominala pozdrav sa tomu cudziemu dietatu. Zdravime sa tym ktorych pozname. A moje dieta sa velmi rychlo skamarati aj s cudzimi detmi, ale otravnym detom sa naozaj vyhyba. Je ovela vacsia slusnost prist na ihrisko a dieta si vyberie kde sa ideme hrat, ako vchadzat na ihrisko s tym, ze tam dieta krici na cudzie ahooj.
@anonym_autor vidis a zrovna moja je to" teliatko" nezdravime ludi co po nas blakaju,kt nepozname . preco by sme mali? tvoj si vybral ziapat a moja nevsimat .. ty chces respekt ale sama ho nedavas
@anonym_e60e62 Si nevychovaná, ty aj tvoje decko. Huba by ti odpadla, keby si odzdravila ????
@anonym_e60e62 Si nevychovaná, ty aj tvoje decko. Huba by ti odpadla, keby si odzdravila ????
@anonym_59c9bc nie je povinnost odzdravit cudzich a este hulakajucich
@anonym_59c9bc Ty si autorka prispevku, ze? Je jasne, ze aj autor prispevku vie oznacit odoslat anonymne a je to ako anonym. Lebo si drza ako autorka. Podla mna si autorka.
@anonym_autor Skús tieto tri možnosti:
1. Pozerať na svoje dieťa pozitívne
2. Pozerať na svoje dieťa pozitívne
3. Pozerať na svoje dieťa pozitívne
Máš dieťa.Máš zdravé dieťa.Máš dieťa s ktorým nemusíš chodiť po psychológoch, že sa nevie adaptovať, nemusíš chodiť po logopédoch. Práve to, čo ti je aj občas nepríjemné na malom, alebo aj ostatným deťom môže byť jeho najväčší dar a talent.
Ako napríklad Isaac Newton.On bol tŕňom v oku ostatným deťom,lebo nehral sa ako ostatní ale si vyrábal mechanické hračky a všelijaké podobné veci.Zo všetkými ľuďmi okolo sa hádal.V škole ho mali za sedláka,bol zahlbený, zasnený,považovali ho za hlupáka.A pozri, čo bude svet svetom,bude sa o ňom učiť na všetkých školách.
Takisto Steve Jobs bol určite pre svoje okolie čudný a liezol im na nervy.
Alexandra Veľkého vysmiali, keď keď šiel v 12 rokoch skrotiť nádherného čierneho žrebca a .... podarilo sa mu to.
Mahátma Gándhí - ako dieťa bol slabý, bojazlivý, veľmi plachý.Chcel by niekto z nás mať bojazlivé a slabé dieťa??? Stal sa vodcom najväčšej mierovej revolúcie.
"Pelé" futbalista - skoro stále býval po škole.Bol ako živé striebro,utekal za každým dobrodružstvom a neplechou.Vyrastol s neho najlepší futbalista svojej doby a tuším aj planéty.
Pablo Picasso - bol sebavedomý a tvrdohlavý, neučil sa dobre, nenávidel písanie,bol dyslektik.Kto by chcel tvrdohlavé dieťa - dyslektika.Málokto.Ale Picassa - každý.
George Lucas - žil vo svete fantázie, tiež bol nesmelý, plachý,v škole mal zlé známky.Kto by chcel dieťa so zlými známkami??? Málokto.A kto by chcel aby jeho dieťa natočilo Hviezdne vojny, Indiana Jones a pod. Asi väčšina z nás.
Nechaj sa prekvapiť, čo z neho vyrastie,vydrž tie náročné a trápne situácie, ktoré občas vzniknú.Stoji to za to.Kazdy z nás občas spôsobí nejakú trápnu situáciu. Nemusíš mu zalepiť ústa lepiacou páskou,ani ho nechať pri každom človeku dve hodiny, proste všetko s mierou.Vzdy sa dá ospravedlniť,keby tá komunikativnost,niekomu prekáža.
Tvoje dieťa je pre teba a tento svet darom a zároveň dobrodružstvom . Buď na neho hrdá a vďačná.
@marsmykkok korigujem, usmernujem, nie som matka co by sedela bokom a pozerala do mobilu. Ver mi ze ublizeny je viac moj syn (moja osobna skusenost - aj ked tu niektore pisu ze sa vyhybaju takym a ze ich deti idu prec…my ideme prec ked treba).
@anonym_autor Ja si nemyslím že by tvoj syn kvôli tomu bol nejaký chudák, práve naopak, extrovertnosť a nebojácnosť je fajn do života. Len na tebe je proste korigovať a vychovávať nech vie že proste každý má nejaké osobné hranice a väčšina ľudí ich má inak ako on a proste musí na to myslieť. Proste ty tiež v autobuse nepôjdeš k pani čo napríklad niečo rieši cez telefón a nezačneš sa jej tam vnucovať že má krásne nohavice a kde ich kúpila a či by ste nešli spolu na kávu sa porozpávať. A on musí sa tiež naučiť že proste ak s niekým chce nadviazať kontakt nie v každej situácii je to vhodné a ak aj je vhodné nie každý má záujem a ak nemá záujem netreba sa vnucovať ale rešpektovať nezáujem druhého. Ak ho proste naučíš rešpektovať hranice iných môže byť z neho úspešný muž čo sa presadí. Ak nie, bude na všetkých príliš moc a bude mať problémy kvôli svojmu chovaniu.
@anonym_59c9bc len preto,ze nezdravime ludi co nepozname sme nevychovane? moje dieta vie poprosi,vie podakovat , je slusna a vychovana..ale zdravit a rozpravat sa s cudzim to rozhodne nebude .. a mne je jedno ci sa to tebe alebo inej tetke z hornej dolnej paci ci nie... nemas najmensie pravo ma za to sudit .. keby na mna 3 x decko zhuklo asi zhuknem i ja nanho nazad .. viem ze na sk je moderne zdravit kazdeho ..ale tu kde zijeme nie.. nezdravime .. neviem kto je kto a dieta ucim odstupu od neznamych ludi -aj deti ak ich nepozna a nepacia sa jej .. hold nepozdravi .. pre mna je to normalne ale rozhodne by som na rozdiel od teba neodsudila ludi co to maju opacne ...
@anonym_59c9bc Ty si autorka prispevku, ze? Je jasne, ze aj autor prispevku vie oznacit odoslat anonymne a je to ako anonym. Lebo si drza ako autorka. Podla mna si autorka.
@anonym_46336e jasne ze je to ona
Mne tá charakteristika pripomenula niečo z práce. Asperger + ADHD. To, ako by vykecával trebárs v obchode s predavačkou pol dňa. Plus tá vytrvalosť, neodbytnosť, bombardovanie otázkami.
Ale možno je fakt len extrovert.
Preco nenaucis to tvoje dieta aspon slusnost, ze nech nehulaka 3 krat po cudzom dietati ahoj? Naozaj mi pride otravna uz len predstava, ze vchadzame na ihrisko a cudzie dieta 3 krat zakrici ahoj. Urcite by som moje 3 rocne nenapominala pozdrav sa tomu cudziemu dietatu. Zdravime sa tym ktorych pozname. A moje dieta sa velmi rychlo skamarati aj s cudzimi detmi, ale otravnym detom sa naozaj vyhyba. Je ovela vacsia slusnost prist na ihrisko a dieta si vyberie kde sa ideme hrat, ako vchadzat na ihrisko s tym, ze tam dieta krici na cudzie ahooj.
@anonym_46336e no uz aby sa niekto isiel zblaznit ze na jeho dieta zakrici ine ze ahooj tak to uz kde sme. Kedysi sa deti stretli na ulici, jasili sa, ziadne take ze ci niekoho pozname nepozname, ci si vyberame s kym sa hrame.
Vlastne tu mi to uz vsetko zapada..tie matky co sa idu zo vsetkeho pototo a su na seba strasne haklive presne potom vychovaju tieto zakriknute a utiahnute deti. Kazdy den to vidim ze prideme niekde a pomaly sa dieta musi mamy opytat ci sa vobec smie hrat…ale moj syn je hulakajuci, nevychovany…a mozno ma take zazemie ze je proste vesele a stastne dieta. Ako tu to z niektorych komentarov az krici ze niektorym vadi ze dieta sa sprava ako dieta.
Mne tá charakteristika pripomenula niečo z práce. Asperger + ADHD. To, ako by vykecával trebárs v obchode s predavačkou pol dňa. Plus tá vytrvalosť, neodbytnosť, bombardovanie otázkami.
Ale možno je fakt len extrovert.
@elz1920 ziadna neodbytnost a vytrvalost tu nebola spomenuta. Nejdem sa tu hrat na psychologa ale z kazdodennych nejakych uloh/pokynov nemam pocit ze by bol problem. On nejde ze silou mocou za detmi a ze by si nedal povedat plakal alebo ze vyslovene doliezal..to len niektore ho tu hned tak dokreslili. Ano prvy nejaky kontakt ide z jeho strany vacsinou ze sa nehanbi ale ze by sa uplne nalepil na niekoho to nie.
Aj bombardovanie otazkami je v style ze ked s nim niekto vedie rozhovor tak sa pyta a je zvedavy..nie ze by prisiel a pyta sa a co si mala na obed s preco mas ruzove tricko a preco a preco.
@anonym_46336e jasne ze je to ona
@anonym_e60e62 wau ako fakt az taketo veci si tu niekto domysli? Sorry ale nie nemam potrebu si tu pisat sama so sebou 😏 a ty si tu uz nemala byt, mala si ist rypat do inej diskusie
@anonym_eed253 obtazuju asi take deti co beru inym hracky, co ich biju, vysmievaju sa.
Moj 3 rocny syn nikoho neobtazuje. Nikdy by som nedovolila aby napriklad kvoli nemu isto ine dieta prec z ihriska tak akoze co je zas toto za slova. Ja nic ine nerobim len ucim mojho syna hranice..ale vzdy vznikaju nove situacie. Ale nie je fer aby tu niemto popisoval dieta ze obtazuje ine. Obtazovanie je asi o niecom inom a nie ze zavola ineho chlapca sa hrat.
@anonym_autor Pises "obtazuju asi take deti co beru inym hracky, co ich biju, vysmievaju sa". Mylis sa, obtazuje kazdy, kto komukolvek zasahuje do osobneho priestoru. Staci ked okolo citlivejsieho dietata beha, skace, dotyka sa ho, objima ho a ak pri tom este pisti, vyska, je to obtazovanie ako vysite. Pochopi to kazdy, kto nema kontaktne dieta, ktore potrebuje svoj pokoj. Ked bola dcera mala a videla som takyto typ dietata, v zaujme svojho dietata som odchadzala.
@elz1920 ziadna neodbytnost a vytrvalost tu nebola spomenuta. Nejdem sa tu hrat na psychologa ale z kazdodennych nejakych uloh/pokynov nemam pocit ze by bol problem. On nejde ze silou mocou za detmi a ze by si nedal povedat plakal alebo ze vyslovene doliezal..to len niektore ho tu hned tak dokreslili. Ano prvy nejaky kontakt ide z jeho strany vacsinou ze sa nehanbi ale ze by sa uplne nalepil na niekoho to nie.
Aj bombardovanie otazkami je v style ze ked s nim niekto vedie rozhovor tak sa pyta a je zvedavy..nie ze by prisiel a pyta sa a co si mala na obed s preco mas ruzove tricko a preco a preco.
@anonym_autor tak potom nevidím dôvod, aby si to riešila tu, ak žiaden problém nie je.
Tam, kde nie je problém, nie je dôvod na obavy.
A tie si predsa vyjadrila.
Mozno úplne zbytočne, lebo je to len povaha. A možno nie.
@anonym_autor tak potom nevidím dôvod, aby si to riešila tu, ak žiaden problém nie je.
Tam, kde nie je problém, nie je dôvod na obavy.
A tie si predsa vyjadrila.
Mozno úplne zbytočne, lebo je to len povaha. A možno nie.
@elz1920 zdravotny problem nevidim, ale socialny. Ze sa bude citit odcleneny a utlmovany.
Mojim cielom pri tejto teme skor bolo zistit ze ako sa na to divaju mamy hanblivejsich deti. Ze ci maju aj pochopenie pre mna ze robim co mozem, pre syna ze je viac komunikativnejsi. A vysledkom je ze mam pocit ze naozaj to ludom vyslovene skor vadi akoby mali nejaku empatiu.

@anonym_52a6b3 rozumne v zmysle ze respektuje ine deti,ze sa neprihovara tam kde nieje vitane .. ale kazdy si vezme len to co chce
@anonym_0e5d2d detske ihrisko je pre deti-akekolvek -nielen tie co musia a chcu byt vsade ... preco proste musite ist to svoje a nerespektovat aj to,ze su aj opacne deti.. co su deti ale nemaju radi take ake mate vy?? je to tazke pochopit..preco aj ked som napisala nazor musim ho tu dookola obhajovat a vy ho nerespektujete? odkial ten respekt maju najst v sebe vase deti ked im ho nedate vy? napisala som nazor a stojim si za nim - som matka introverta... a nevadi mi to-som za to rada .. rovnako ako ste vy radi za tie vase... lenze ja ju nemusim obhajovat
@anonym_e60e62 ja neviem kde v mojom komente si nasla nieco o tom, ze mam take dieta, ze nerešpektujem druhých atd. Nedomyslaj si.
To, ze ludia si prídu oddýchnuť kde je krik, hluk, ruchot a potom sa na to sťažujú je nepochopiteľné. To jediné som ti písala, a ty mi tu vypisujes litanie o nieco co si si domyslela.