icon

Citlivý sluch a hluk v školskej jedálni. Riešenia?

Včera o 13:50

Dobrý deň.
Máme taký problém s obedmi... Dcéra má citlivejší sluch a v jedálni jej strašne prekáža ten hluk, krik a cinkanie okolo :-/ Posledné dni tam skoro nič nezje a už tam ani nechce chodiť...
Lenže chodí aj do družiny, takže bez obeda tam byť nemôže. Neviete, či sa dá nejako dohodnúť so školou, aby si obed vzala bokom alebo ho zjedla niekde, kde je väčší pokoj?
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_9cf67b
Včera o 13:52

Nevieme.
Ale v škole iste budú vedieť, čo keby si to skúsila priamo tam?

autor
Včera o 13:53
@anonym_9cf67b

Nevieme.
Ale v škole iste budú vedieť, čo keby si to skúsila priamo tam?

@anonym_9cf67b Skúsim, ale sú tu určite aj nejaké maminky, ktoré to riešili, alebo učiteľky.

domkakvet
Včera o 13:56

@anonym_autor opytaj sa priamo v skole, pripadne nech jej obed zabalia a naobeduje sa v druzine.

anonym_9973ba
Včera o 13:58

Alebo riesit nech ide na obed medzi poslednymi ked je tam uz skoro nikto

euka210
@domkakvet

@anonym_autor opytaj sa priamo v skole, pripadne nech jej obed zabalia a naobeduje sa v druzine.

@domkakvet no to by slo...obed do obedara a zje v druzine...ked bude ochota

anonym_e170f0

@anonym_autor určite nie. Riad a jedlo sa z jedálne vynášať nesmie. Stravuje sa v jedálni. Kde by mala podľa teba jesť? v triede? kto jej tam prenesie celý obed a špinavý riad naspäť do jedálne? v našej škole by to určite nešlo, jedáleň je v inom pavilóne, triedy na poschodí. Aj škd má svoj harmonogram, jednotlivé triedy čas vymedzený na obed, aby sa stihli prestriedať všetky ročníky vrátane 2.stupňa a po obede sú ďalšie riadené aktivity. Môžeš jej kúpiť slúchadlá tlmiace hluk ako nosievajú deti s autizmom.

stellarstar
Včera o 14:01

Kúp detské štuple do uší a nech si to da do ušiek aj pôjde do jedálne

anonym_69041f
Včera o 14:02

@anonym_autor prečo by mala riešiť škola problém tvojej dcéry, keď to môžeš jednoducho vyriešiť ty napr slúchadlá proti hluku, štuple do uši, stačí túto situáciu len ozrejmiť potom družinárke. Oni s tým budú v pohode a ty nebudeš za trubku, čo vymýšľa úplné nereálne sprostosti.

amalka07
Včera o 14:03

Obávam sa, že v tejto situácii ti bude ako jediné možné riešenie ponúknuté nedávať dcéru do družiny. Chápem, že ak vieš, že ti dcérka neje a necíti sa dobre tak ťa ti trápi a snažíš sa to vyriešiť, no musíš sa vžiť aj do pozície tých učiteliek/vychovávateliek, ktoré tak sú s nimi. Jedna má väčšinou na starosť 25-30 detí, ktoré sedia pri veľa stoloch, už tie je ťažko kontrolovať, nie je v jej ľudských silách ešte sledovať, či je tvoja dcéra v poriadku. A predsalen si polož otázku, jedlo by sa jej príjemnejšie samej niekde preč od ostatných? Alebo kde by bola počas času, kedy by ostatní obedovali? Sama ostať nemôže a inak by bolo tiež len v tej istej jedálni.

anonym_e7dc87
Včera o 14:05

mne vadil nielen hluk ale aj pachy, dodnes neznášam ten typický pach školskej jedálne, dvíha sa mi z toho žalúdok - riešenie ja som na obedy chodila len jeden rok, potom som už jedla suchý obed a varené až doma

anonym_0ff866
Včera o 14:06

nie neda sa zobrat dieta mimo jedalen aby sa v tichu najedla. jest sa MUSI v jedalni. na to su predpisy a normy. ak jej vadi hluk (tak ako mnozstvu autistom) bud to vydrzi a zvykne si, ved aj v praci moze zazivat hluk... alebo jej kupte sluchadla a dohodnie si s druzinarom, ze ich bude nosit pocas pobytu v jedalni

anonym_4f44e2
Včera o 14:15

Je sa v jedálni. U nás majú jednotlivé ročníky vyhradený čas na obed. Nemôžu ísť neskôr a samú by ju nepustili. Musí byť s družinárkou a ak by išla s ňou ostali by ostatné deti bez dozoru a to nie je možné. Jedlo nemôžu vôbec vyniesť z jedálne. Nemôžu si ani naložiť zvyšok do obedárika a vziať si ho do triedy a nieže zjesť celý obed v triede. Kúp detské štuple do uší a nech si ich dcéra dá počas obeda. Odkomunikuj to s družinárkou.

anonym_e55631
Včera o 14:20

Dcére vysvetlit nech si nevymýšľa, nerobi zbytocne problemy a nech sa normálne naobeduje ako ostatne deti
Svet sa nebude točiť okolo nej. Na to je ešte moc mala pani.

Tak a teraz do mna

anonym_e7dc87
Včera o 14:21
@anonym_e55631

Dcére vysvetlit nech si nevymýšľa, nerobi zbytocne problemy a nech sa normálne naobeduje ako ostatne deti

Tak a teraz do mna

@anonym_e55631 prečítaj si niečo o hypersenzitívnych ľuďoch

lila246
Včera o 14:23
@anonym_e55631

Tak a teraz do mna

@anonym_e55631 je mi luto ze sa ti nikto v tvojom zivote neprisposobil a bola si utlacana. si z toho ocividne traumatizovana. a to myslim vazne

anonym_e55631
Včera o 14:25
@anonym_e7dc87

@anonym_e7dc87 nebudem si nič citat. Nech sa normálne naobeduje a nevymýšľa.
Raz keď bude velka pani, tak si urobí po svojom, ale zatiaľ je len malé decko.

anonym_e55631
Včera o 14:26
@lila246

@anonym_e55631 je mi luto ze sa ti nikto v tvojom zivote neprisposobil a bola si utlacana. si z toho ocividne traumatizovana. a to myslim vazne

@lila246 dopriala by som mnohym deťom, aby boli tak zraumatizivane ako ja.

zabka79
Včera o 14:32

@anonym_autor existuju sluchatka na potlacenie zvuku. Napriklad pre autistov. Budu pod vlasami ak ma dlhsie

ankare
Včera o 14:33

@anonym_autor Nech nosí protihlukové slúchadlá.

januska12323
Včera o 14:37

Najjednoduchšie riešenie sú tie slúchadlá.

bosorkabb
Včera o 14:38

Dcére treba kúpiť slúchadlá na tlmenie hluku.
Ak chodí do ŠKD tak chodí celá skupina naraz na obed.
Obed sa nemôže vynášať z jedálne. Takže najlepšie budú tie slúchadlá.

anonym_871458
Včera o 14:52

@anonym_autor v školskej jedálni je to masaker, ja ani nemam citlivý sluch ale som normálne nervózna ked odchádzam z obeda. Dcera myslim obedovať nemôže mimo jedálne, skus jej kúpiť štuple do uší, nech si ich dá len tak nakraj uší, nie úplné zatlačiť. Celkom si neviem predstaviť, ze pride medzi pubertiakov s tými veľkými slúchadlami čo ti tu radia, uz vidim tie uškrny 🙈

marianarem
Včera o 14:52

@anonym_autor Riesenim su tie sluchadla alebo stuple. Ja tiez nemam rada hlucne miesta a pouzivam stuple Loops. Stale s nimi pocujem, ale vsetko je tichsie, je to ulava.

natalka13
Včera o 14:53
@anonym_autor

@anonym_9cf67b Skúsim, ale sú tu určite aj nejaké maminky, ktoré to riešili, alebo učiteľky.

@anonym_autor na vasej skole? Mozno ano ale neuviedla si ktora to je.

anonym_1ff311
Včera o 14:54

Ja by som tuto situaciu riesila suchym obedom a varenou vecerou doma. Urcite v skole nebudu robit dozor jednemu dietatu niekde pomimo.

anonym_6ca295
Včera o 15:07
@anonym_autor

@anonym_autor na skole kam chodi syn maju protihlukove sluchadla - ak skola nema, vies jej kupit vlastne. Na zaciatok by som zavolala triednej aj druzinarke co je vo veci.

minenkaa
Včera o 15:08

Kúpte stuple do usi a učiť dcéru zvládať takéto veci ,ľahšie sa to bude teraz začínať učiť
Ešte do teraz si pamätám ten hluk v školenia a v jedálni

anonym_91b911
Včera o 15:17

Hygiena nedovoľuje vynášať obedy z jedálne.
Nemáš už pod kontrolou ako sa skladuje obed a kedy ho dieťa zje, môže naň zabudnúť a zjesť ho večer keď už bude pokazené jedlo.

anonym_9afd03
Včera o 15:23
@anonym_e7dc87

@anonym_e7dc87 presne, mam takeho syna, uz ma 20r. Naucil sa to zvladat, vie co robit v kritickej situacii, funguje uplne normalne, nikto si nevsimne ze ma problem. Detstvo bolo utrpenie, zvuky, pachy, svetla, aj hmatove vnemy. Kym sme prisli na to ze nevymysla trpeli sme s nim lebo sme netusili co mu je.

Strana
z2