icon

Citlivý sluch a hluk v školskej jedálni. Riešenia?

Včera o 13:50

Dobrý deň.
Máme taký problém s obedmi... Dcéra má citlivejší sluch a v jedálni jej strašne prekáža ten hluk, krik a cinkanie okolo :-/ Posledné dni tam skoro nič nezje a už tam ani nechce chodiť...
Lenže chodí aj do družiny, takže bez obeda tam byť nemôže. Neviete, či sa dá nejako dohodnúť so školou, aby si obed vzala bokom alebo ho zjedla niekde, kde je väčší pokoj?
Ďakujem.

Strana
z2
anonym_dc4071
Včera o 15:27

@anonym_autor nech si da stuple alebo vatu do usi. Och moj boze.

anonym_5e8c72
Včera o 15:28

no neviem. ak chodí do družiny tak je asi malé dieťa - a tieto deti majú dozor. Asi to nepôjde jesť mimo , alebo neskôr.
S balením jedla záleží od ochoty personálu. Za mojich čias určite nie.

anonym_d98835
Včera o 15:32
@anonym_1ff311

Ja by som tuto situaciu riesila suchym obedom a varenou vecerou doma. Urcite v skole nebudu robit dozor jednemu dietatu niekde pomimo.

@anonym_1ff311 a kde suchy obed zje? Tak ci tak bude musiet ist s celou triedou do jedalne, sama nemoze ostat.

anonym_14aa0d
Včera o 15:48
@anonym_e7dc87

@anonym_e55631 prečítaj si niečo o hypersenzitívnych ľuďoch

@anonym_e7dc87 ale ved pani ma pravdu. A kludne nech je mala hypersenzitivna alebo onaka. To je vsetko v poriadku. Ale urcite pravidla vo velkych kolektivoch a instituciach jednoducho dodrziavat musi, alebo nech si to ako hypersenzitivna riesi po svojom. Sluchatka, bez obeda, bez druziny, sukromna skola, domace vzdelavanie, hocjak. Jednoducho naozaj sa nemoze chod s 400 detmi prisposobit hypersenzitivnej dievcinke vo veciach kde su urcite pravidla, to su proste fakty, uplne bez emocii.

anonym_1e3835
Včera o 16:08

sluchatka proti hluku a poprosit aby jej dovolili ich mat . u nas ich mava vacsina deti-hlavne autisti

letfenixa
Včera o 16:15
@anonym_1ff311

Ja by som tuto situaciu riesila suchym obedom a varenou vecerou doma. Urcite v skole nebudu robit dozor jednemu dietatu niekde pomimo.

@anonym_1ff311 a ten suchý obed zje kde? A kedy?

anonym_065363
Včera o 16:16
@anonym_871458

@anonym_autor v školskej jedálni je to masaker, ja ani nemam citlivý sluch ale som normálne nervózna ked odchádzam z obeda. Dcera myslim obedovať nemôže mimo jedálne, skus jej kúpiť štuple do uší, nech si ich dá len tak nakraj uší, nie úplné zatlačiť. Celkom si neviem predstaviť, ze pride medzi pubertiakov s tými veľkými slúchadlami čo ti tu radia, uz vidim tie uškrny 🙈

@anonym_871458 no sme veľká škola a kopec detí má slúchadlá. A nie, nie sú to autisti.
Hlavne teda pubertiaci ich majú najčastejšie.

zuzana76
Včera o 16:16

v idealnom svete by sa to riesit dalo, v idealnom svete by bol na skole clovek, co by rieisl len krizove situacie, teda vzal by z triedy dieta von, ked by sa rozplakalo, s tvojou dcerou by isiel na obed v case, ked tam je malo ludi, vyzdvihol by si ju v druzine a isiel sa s nou naobedovat, ked by sa dieta pozvracalo, poumyval by ho a zavolal rodicom, lenze, v skole nemame ludi na taketo situacie a druzinarky a ucitelky sa staraju o celu skupinu. Navyse podla zakona sa obed nesmie vynasat z jedlane von, ani balit do svojich nadob. Cize ako jedine schodne naozaj vidim len tie sluchadla, ci stuple.

euka210
Včera o 16:17
@anonym_e55631

Dcére vysvetlit nech si nevymýšľa, nerobi zbytocne problemy a nech sa normálne naobeduje ako ostatne deti
Svet sa nebude točiť okolo nej. Na to je ešte moc mala pani.

Tak a teraz do mna

@anonym_e55631 aj moj syn bol ako maly citlivy na zvuky...vadil mu hluk na svadbe 🤦‍♀️ piskanie mikrofonu, hluk v triede kde bola vacsina chlapcov bolela ho hlava z toho. Nastastie z toho "vyrastol", uz ma 15r a hudba doma naplno, chodi na koncerty. Su deti a deti.

zuzana76
Včera o 16:18
@anonym_autor

@anonym_9cf67b Skúsim, ale sú tu určite aj nejaké maminky, ktoré to riešili, alebo učiteľky.

@anonym_autor ja som mala nejedaka a chodil aj na obedy, ktore pobabral a varila som kazdy den, takze doma som dohliadla, aby s anajedol normalne.

anonym_1ff311
Včera o 17:11
@letfenixa

@anonym_1ff311 a ten suchý obed zje kde? A kedy?

@letfenixa ved pojde do jedalne ale nemusi ho tam jest ale napriklad v triede, v druzine... Isto nemaju zakaz sa stravovat mimo jedalne

anonym_1ff311
Včera o 17:13
@anonym_d98835

@anonym_1ff311 a kde suchy obed zje? Tak ci tak bude musiet ist s celou triedou do jedalne, sama nemoze ostat.

@anonym_d98835 ale aspin bude mat nieco na jedenie mimo v triede, v druzine... Urcite nemaju zakaz jest mimo jedalne. Ved ani desiatu nema v jedalni.

anonym_871458
Včera o 17:27
@anonym_065363

@anonym_871458 no sme veľká škola a kopec detí má slúchadlá. A nie, nie sú to autisti.
Hlavne teda pubertiaci ich majú najčastejšie.

@anonym_065363 pracujem v škole kde je cca 1100 žiakov plus personal a sluchadla som nevidela teda ešte nikomu 😀 ale napad je to dobrý

anonym_e170f0
Včera o 17:33
@anonym_1ff311

@letfenixa ved pojde do jedalne ale nemusi ho tam jest ale napriklad v triede, v druzine... Isto nemaju zakaz sa stravovat mimo jedalne

@anonym_1ff311 problémom je hluk je v jedálni, nie jedlo ako také. Žiaci návštevujúci družinu majú obed povinný. Väčšinou im nie je dovolené mať vlastnú stravu, pokiaľ nemajú potvrdenie o potravinovej intolerancii. Rovnako nie je dovolené dať obed do obedára a nechať ho dve hodiny v skrinke. Ak tam už bude sedieť, nech zje aspoň trošku. Ja v tých slúchadlách nevidím problém. Naozaj ich má na krku množstvo žiakov. Tiež idem na obed v čase, keď je v jedálni menej žiakov. Ten hluk je naozaj neprijemný. Jesť v triede desiatu, či olovrant môže, ale treba myslieť na nasledujúce aktivity. Môj syn chodí každý deň po obede na dvor, potom si robia úlohy. Nie som si istá, či tam je časový priestor na náhradu obeda.

anonym_e7dc87
Včera o 17:49

tak ono si hypersenzitivitu nedokáže predstaviť ten, kto to nezažil, rovnako ako ľudia čo nikdy nemali migrénu si myslia, že ten kto ju má je simulant a preháňa, ťažko sa s tým žije a malý človek sa len postupne učí ako to zvládať, to nie je vec rozhodnutia ani vôle, ale postupného cviku, ja som hypersenzitívna (v živote všade označovaná ako "precitlivená" "princezná" "tá ktorej všetko vadí") a rovnako môj syn, hlavne v detstve keď prišiel do školy do veľkého kolektívu, kde bol neustály hluk domov mi chodil úplne rozhodený s bolesťami hlavy, trvalo mu dosť dlho kým sa adaptoval - robiť si posmech z týchto ľudí je mimoriadne necitlivé

anonym_1ff311
Včera o 18:13
@anonym_e170f0

@anonym_1ff311 problémom je hluk je v jedálni, nie jedlo ako také. Žiaci návštevujúci družinu majú obed povinný. Väčšinou im nie je dovolené mať vlastnú stravu, pokiaľ nemajú potvrdenie o potravinovej intolerancii. Rovnako nie je dovolené dať obed do obedára a nechať ho dve hodiny v skrinke. Ak tam už bude sedieť, nech zje aspoň trošku. Ja v tých slúchadlách nevidím problém. Naozaj ich má na krku množstvo žiakov. Tiež idem na obed v čase, keď je v jedálni menej žiakov. Ten hluk je naozaj neprijemný. Jesť v triede desiatu, či olovrant môže, ale treba myslieť na nasledujúce aktivity. Môj syn chodí každý deň po obede na dvor, potom si robia úlohy. Nie som si istá, či tam je časový priestor na náhradu obeda.

@anonym_e170f0 u nas v skole obedy nie su povinne pokial ziak z domu ma nejake jedlo a nie je podmienka varene, nie je podmienka, ze ho tam musi zjest samozrejme ide s detmi ale obed mat nemusi a potom sa naje v druzine. Navyse ja nic o sluchadlach nepisem takze nechapem preco mi o nich pises. Napisala som ako sa to da riesit neviem na aku skolu chodi autorkina dcera a co tam maju povinne a co nie. A do takej max 1 pecivo od rana sa naozaj nepokazi (u nas chodi prvy stupen uz o pol 12, druhy o pol 1). U nas v druzine po obede maju tichu pol hodinku/odpocinok kde je zakazane jest ale venovat sa tichym aktivitam spravidla citanie alebo kreslenie alebo tiche hry s hrackami, potom robia domace ulohy alebo maju aktivity navsteva kniznice, kino, nejaka vystava v meste a na dvor chodia az na zaver druziny. Jednoducho kazda skola ma iny rezim.

anonym_8bee42
Včera o 18:21
@anonym_e55631

Dcére vysvetlit nech si nevymýšľa, nerobi zbytocne problemy a nech sa normálne naobeduje ako ostatne deti
Svet sa nebude točiť okolo nej. Na to je ešte moc mala pani.

Tak a teraz do mna

@anonym_e55631 nech nevymysla 😂

Vies , z takejto hlasky ukazes aspon aka „super „ mater si. Chudata deti tvoje - dufam v to ze ziadne nemas

Autorka - Stuple do usi alebo sluchadla.
A isto hod rec so skolou 😊

anonym_065363
Dnes o 04:45
@anonym_871458

@anonym_065363 pracujem v škole kde je cca 1100 žiakov plus personal a sluchadla som nevidela teda ešte nikomu 😀 ale napad je to dobrý

@anonym_871458 no vidíš u nás je cca tiež toľko žiakov a slúchadlá majú na krku, ušiach. Pravdaže nie počas hodiny. Aj keď aj to je možné, každá trieda má svoje. Ak treba deti si môžu zobrať počas písomky napríklad.
Rodičia ich zaplatili ako pomôcky na sústredenie cez zrps.

Strana
z2