icon

Čo si predstaviť pod pojmom emočne zanedbané dieťa?

13. júl 2026

Ahojte, zaujímalo by ma, keď niekto povie na dieťa emočne zanedbané čo si predstavíte? Ďakujem 😊

anonym_1ecb08
13. júl 2026

Kriciace, vrestiace deti, ktoré nedokážu pracovať s vlastnými emóciami, nevedia sa upokojiť a sú hystericke

anonym_6ac27a
13. júl 2026

Dieťa ktoré robí zle druhým deťom lebo sa nevie vžiť do ich pozície a necíti ich bolesť

domkakvet
13. júl 2026

@anonym_autor ze dieta nedostava dostatok lasky.

anonym_fda9ab
13. júl 2026

no to co popisali predomnou - je skor bud chore alebo rozmaznane decko .. emocne zanedbane je to,kt nedostava pozornost,lasku a porozumenie od rodicov .. rodicia kt nemaju cas na dieta alebo ten cas nechcu mat ..dieta moze byt agresivne ale je skor utiahnute , uzavrete a tazko nadviazuje vztahy

anonym_c548dc
13. júl 2026

Dieta, ktore nepozna lasku, objatie, porozumenie k jeho pocitom. To ake to ma nasledky je ina vec, ale je to dieta, ktore zije svoje detstvo bez lasky. Je to smutne detstvo, ktore bude mat dosledky do konca zivota

anonym_d521e9
13. júl 2026
@anonym_1ecb08

Kriciace, vrestiace deti, ktoré nedokážu pracovať s vlastnými emóciami, nevedia sa upokojiť a sú hystericke

@anonym_1ecb08 to nie je emocionálne zanedbané dieťa, ale dieťa choré, ( autistické, hyperaktívne)

hederamonstera
13. júl 2026
@anonym_1ecb08

@anonym_1ecb08 ehm, detsky mozog nevie pracovat s emociami do urciteho veku…

A odpoved je, ze je to dieta, ktoreho emocne prezivanie nebolo brane do uvahy, bolo emocne ignorovane alebo tyrane.
Tak ako vacsina ludstva doteraz…

beata_k
13. júl 2026

@anonym_autor Dieta, ktoremu nebolo vysvetlene ako spracovat emociu. Bolo ponechane a opustene, nech si samo poradi. V duchu ved "ono z toho vyrastie" Nevyrastie. Iba sa nauci emociu skryvat a obcas potom vybuchne ako tlakova nadoba.

hederamonstera
13. júl 2026
@beata_k

@anonym_autor Dieta, ktoremu nebolo vysvetlene ako spracovat emociu. Bolo ponechane a opustene, nech si samo poradi. V duchu ved "ono z toho vyrastie" Nevyrastie. Iba sa nauci emociu skryvat a obcas potom vybuchne ako tlakova nadoba.

@beata_k …alebo sa ukludnuje cez rozne zavislosti

anonym_850054
13. júl 2026

@anonym_autor väčšina dospelých cca vo veku 40 rokov. Dnes krásne vidno, aká bola v minulosti " výchova"

anonym_b257d7
13. júl 2026

@anonym_autor úprimne . Emočne zanedbá dieťa je dieťa ktoré nemalo lásku od rodičov a neprejavili mu rodiča žiadne pocíti a už vôbec aby dieťaťu pomohli prejaviť a pochopiť emócie jeho vlastne restive rodič dieťaťu zabezpečil jedlo bývanie školu ale tu emocnu stránku pocíti nie nepovažovali to za potrebné
Takéto deti sú rôzne niektoré agresívne ale vedsinu sú to deti ktoré sú tiché utiahnuté a majú problém naviazať vzťahy a aj ten problém celkovo svoje emócie dať na ja vo a podlačaju ich v sebe.

autor
14. júl 2026

Ďakujem za názory, ide o takmer 3 ročne dievčatko v mojom okolí. Veľmi sa na mňa upla ako na cudziu osobu lebo som jej venovala chvíľku pozornosti. Je šikovná ale príde mi že sa jej nevenujú len ide s davom. Bude mať tri a nerozpráva, má plienky, neovláda základne zručnosti, plače za každú “blbosť” a preto že toľko plače už tomu nikto nevenuje pozornosť. Je toho viac no to je na dlhšie, ale bola som za zlú keď som si dovolila niečo naznačiť preto ma zaujímalo čo si vy predstavíte pod týmto pojmom.

anonym_221e1e
14. júl 2026
@anonym_autor

Ďakujem za názory, ide o takmer 3 ročne dievčatko v mojom okolí. Veľmi sa na mňa upla ako na cudziu osobu lebo som jej venovala chvíľku pozornosti. Je šikovná ale príde mi že sa jej nevenujú len ide s davom. Bude mať tri a nerozpráva, má plienky, neovláda základne zručnosti, plače za každú “blbosť” a preto že toľko plače už tomu nikto nevenuje pozornosť. Je toho viac no to je na dlhšie, ale bola som za zlú keď som si dovolila niečo naznačiť preto ma zaujímalo čo si vy predstavíte pod týmto pojmom.

@anonym_autor neviem, či náznak niečo vyrieši. Ak môžeš, venuj dievčatku hoc krátku, ale pravidelnú pozornosť, záujem. Možno budeš jediná alebo jednou z najdôležitejších osôb v živote, vďaka ktorým nestratí vieru v ľudí, neuzavrie sa a bude sa schopná nejako rozvíjať.

autor
14. júl 2026
@anonym_221e1e

@anonym_autor neviem, či náznak niečo vyrieši. Ak môžeš, venuj dievčatku hoc krátku, ale pravidelnú pozornosť, záujem. Možno budeš jediná alebo jednou z najdôležitejších osôb v živote, vďaka ktorým nestratí vieru v ľudí, neuzavrie sa a bude sa schopná nejako rozvíjať.

@anonym_221e1e bohužiaľ nemám tú možnosť, som cudzia a nemáme sa ako pravidelne stretávať 😔

mamatroch
14. júl 2026

@anonym_autor dieta, ktore rodicia iba "chovaju" ako s prepacenim hospodárske zviera, daju najest, ma svoje miesto na spanie, pripadne este zoznam povinnosti a ocakavani, ktore ma spĺňať.
ziadna skutocna komunikacia, zaujem o jeho vnutorny svet, prezivanie, pocity, ziadne prejavy lasky a radosti z jeho pritomnosti