Deti a kúpanie sa vonku v apríli: Otužovanie alebo prechladnutie?
Mám deti 10-8-6-2r a najmenšie 2mesacne.
Za domom máme záhradu na ktorej mám malú železnú vaňu a konkrétne syn 8r z ADHD ( udržať ho na uzde veľmi náročné)
Si ju hneď po zapojení vody (apríl) napustil. Po chvíli keď som odbehla na wc sa stihol povizliekat a ostriekat sa hadicov. A potom si veselo v trenkách skákal na trampolíne🙈
Ked som prišla tak už sa vyzliekla aj dcéra 🙈🤭(tam som to zatrhla)
Áno bolo počasie keď to už lákalo slnečno no občas pofukoval vetrík.. ale aj tak sa to vo mne láme nechať ich nech sa otuzuju že zistia keď im bude zima alebo byť v Tom že môžu rýchlo prechladnú a dávať na to pozor? Ďakujem za vaše pohľady na situáciu.. lebo viem že sa to bude určite veľa krát opakovať🙈
Neverím, že máš, pri 4 deťoch, toľko času a kvôli tomuto zakladáš tému na MK.🙃
Myslím, že keď sú deti v neustálom pohybe, tak otužovanie im môže skôr prospieť. Mnoho detí tak miluje vodu a jašenie sa s ňou, pobyt v nej, hoci aj studenej, že až majú modré pery a nevadí! Pamätáte, ako niektoré deti na kúpalisku či pri mori nemôžete dostať z vody? Ochoreli z toho?
@anonym_139e3b ja som ich naratala 5
@anonym_139e3b ja som ich naratala 5
@anonym_5efc00 aaano, ešte som nemala kávičku. Nerozbrieždilo sa mi ešte pred očami.
@anonym_5efc00 aaano, ešte som nemala kávičku. Nerozbrieždilo sa mi ešte pred očami.
@anonym_139e3b 👍😊 ale ja obdivujem maminy co i len s 3 detmi....ja nezvladam svoje 2 (2 a 4 roky).....
@13kristinka je to divocina, ale toto este nasi nespravili. V sobotu sme napustali taky sud na vodu, na polievanie, nemame tu studnu, tak ja si takto necham vodu odstat, no a si mala vidiet, v kuse tam chodili, ruky namacali, vedierkami, ze idu polievat, no...u nasich maju na dvore staly zdroj vody, ide to samospadom z takej doliny za domom a kym to nevyschne, tak v kuse si chodia napustat tu ladovu vodu, a to od jari do jesene mam co robit. A ked je to v lete vyschnute, tak nadpoja hadicu z nadrze, co je hore v zahrade a tam fakt kadeco plava. Uz aj pili z toho 🫣. Tiez su 4, pribudne 5.dieta v lete. Ale tak ja mam uz takych vacsich a starsi aj dozru na mladsich, takze toto nerobia. Ja by som to zatrhla. Ak bude 25 stupnov, tak moooozno. Aj v lete im necham v bazene vodu slnkom trochu ohriat, nie ladovu. Otuzovanie by som robila a hlavne zacinala inak a systematicky. Teraz je u nas 11 stupnov, mali sme rano softshellky a ladovy vetrik. Tak toto nie je rozhodne pocasie na kupanie. Treba s rozumom.
My máme vodu na záhradu ešte zastavenú, lebo ráno ešte môže mrznúť, ale neviem si predstaviť, že by sa chlapci teraz kúpali. Ráno ešte nosia aj pančuchy, keby boli len v trenkách tak sú teraz chorí.
@13kristinka aj ja mam 12r experta, ktory sa velmi rad hra s vodou...v lete su s kamosom stale pri potoku a stavaju si hradzu a pod. My sme na juhu, uz sme mali aj 20C a na tricko ked je slnko. Ale pocasie je zradne...zajde slnko a je chladno.
My ich ucime, ze kym je v mesiaci R, tak ziadna voda.
Vyskusaj a uvidis, ci budu z toho chore alebo im nic nebude.
Trocha vody ešte nikomu neublížilo, keby im bola zima určite tam neostanú dlho. Nepodporovala by som to ale ani nerobila drámu.
@13kristinka aj ja mam 12r experta, ktory sa velmi rad hra s vodou...v lete su s kamosom stale pri potoku a stavaju si hradzu a pod. My sme na juhu, uz sme mali aj 20C a na tricko ked je slnko. Ale pocasie je zradne...zajde slnko a je chladno.
My ich ucime, ze kym je v mesiaci R, tak ziadna voda.
Vyskusaj a uvidis, ci budu z toho chore alebo im nic nebude.
@euka210 A dnes je u nás tak hnusne, že zajtra dám chalanom do školy zas zimnú bundu, čiapku a aj tielko a pančuchy ako v zime.
my sa otužujeme celoročne, naši namajú problém vliezť do 2 stupňovej vody (nie čvachtať sa, samozrejme)👍 Bazénová sezóna u nás začala už minulý týždeň. Takže ja by som tam nahnala aj ten zvyšok a maximálne im podala osušky a povedala, nech sa nečápu dlho 😎
V tvojej situácii by som sa len zasmiala a trošku ich nechala sa zabaviť 😁 ale zakázala by som im to nabudúce v tomto dátume
@mullerova46 aj som sa zasmiala🤭ale to až z mužom večer😅lebo by ma nepočúvli keby ma videli sa smiať 🙈😅
Moja v sobotu skočila do malého Dunaja a žije 🤣 . Nechala by som ju tak
No poviem to tak že keď ideme mi k Dunaju viem že zo suchými topankami sa mi nevrátia🙈pri dvojročnom som to vyriešila z gumakmi ale ten môj 8 r chodil z gumakmi tak že ich mal plné vody🙈
Pri 5 🤭a keby to bolo 1x 🙈ale min rok to bolo tak podobne.
@anonym_139e3b 👍😊 ale ja obdivujem maminy co i len s 3 detmi....ja nezvladam svoje 2 (2 a 4 roky).....
@anonym_5efc00 tiež som si nevedela predstaviť.
Občas je to divočina🙈ale ako sa povie človek sa naučí za pochodu😉
@13kristinka je to divocina, ale toto este nasi nespravili. V sobotu sme napustali taky sud na vodu, na polievanie, nemame tu studnu, tak ja si takto necham vodu odstat, no a si mala vidiet, v kuse tam chodili, ruky namacali, vedierkami, ze idu polievat, no...u nasich maju na dvore staly zdroj vody, ide to samospadom z takej doliny za domom a kym to nevyschne, tak v kuse si chodia napustat tu ladovu vodu, a to od jari do jesene mam co robit. A ked je to v lete vyschnute, tak nadpoja hadicu z nadrze, co je hore v zahrade a tam fakt kadeco plava. Uz aj pili z toho 🫣. Tiez su 4, pribudne 5.dieta v lete. Ale tak ja mam uz takych vacsich a starsi aj dozru na mladsich, takze toto nerobia. Ja by som to zatrhla. Ak bude 25 stupnov, tak moooozno. Aj v lete im necham v bazene vodu slnkom trochu ohriat, nie ladovu. Otuzovanie by som robila a hlavne zacinala inak a systematicky. Teraz je u nas 11 stupnov, mali sme rano softshellky a ladovy vetrik. Tak toto nie je rozhodne pocasie na kupanie. Treba s rozumom.
@anonym_83de22 súdy som mužovi zakázala tento rok napustiť🙈🤭😅na namacanie rúk som zvolila radšej túto malú vanicku.minuli rok muž v lete priniesol nové napustil a ten môj 8r hnet donho keby tam len stal tak by bolo ok ale onsa v nich aj akoby točil čo vyzeralo miestami nebezpečné. + 2rocak všetko po ňom opakuje tak si netrufam...
Tak tiez mam 5deti a tiez sa malemu 3r podarilo ist do bszenu,ale bola tam hnusna voda z dazdov,starsim to bolo nesmierne smiesne.Tak ho muz hned na dalsie volno vypustil,a vysvetlili sme mu,ze to nesmie.Este mal 1 pokus,ale to ani len na schodik dal nohu a hned hore,ked sme ho okrikli.Odvtedy to neurobil.
My máme vodu na záhradu ešte zastavenú, lebo ráno ešte môže mrznúť, ale neviem si predstaviť, že by sa chlapci teraz kúpali. Ráno ešte nosia aj pančuchy, keby boli len v trenkách tak sú teraz chorí.
@sagitta33 zme blízko Ba.
Možno má mnohy za toto čo poviem roztrhaju v zuboch ale ako dieťa som neznášala tielka a nedávam ich ani deťom... ( Pančuchy a spodné gate mali na sebe asi 10x keď bolo fakt zima alebo sneh.
Nosia zväčša zateplené nohavice /legíny .
U nas je velka sranda sa striekat tiez hadicou ale to len cez leto,tiez nam s muzom sem tam sibe a striekame sa tiez,a zasmeje sa na tom paradne aj my dospely,lebo voda je fakt ladova.
Tak tiez mam 5deti a tiez sa malemu 3r podarilo ist do bszenu,ale bola tam hnusna voda z dazdov,starsim to bolo nesmierne smiesne.Tak ho muz hned na dalsie volno vypustil,a vysvetlili sme mu,ze to nesmie.Este mal 1 pokus,ale to ani len na schodik dal nohu a hned hore,ked sme ho okrikli.Odvtedy to neurobil.
@anonym_21cca4 ja sa akosi bojím veľkých bazénov myslené doma🙈( starostlivosť o to aj keď možno by to bolo jednoduchšie 🤔min r zme mali bazén no ten slúžil aj na polievanie takže žiadna chémia v ňom každých 5 dní vypustený poumyvany + každý deň sa doňho voda dopustala..)
Skvele že si dal povedať😉
U nas je velka sranda sa striekat tiez hadicou ale to len cez leto,tiez nam s muzom sem tam sibe a striekame sa tiez,a zasmeje sa na tom paradne aj my dospely,lebo voda je fakt ladova.
@anonym_21cca4 to je skvele a ja že len mi 😅
Bývame v Rakúsku a okolo susedia sú maximálne konzervu... To mužovi hovorím že susedia si musia myslieť sibnuty Slováci 😂
@anonym_21cca4 ja sa akosi bojím veľkých bazénov myslené doma🙈( starostlivosť o to aj keď možno by to bolo jednoduchšie 🤔min r zme mali bazén no ten slúžil aj na polievanie takže žiadna chémia v ňom každých 5 dní vypustený poumyvany + každý deň sa doňho voda dopustala..)
Skvele že si dal povedať😉
@13kristinka no maly predtym toto nikdy neurobil,takze ani neviem co ho to napadlo,minule som ho nahanala po dedine,joj rychle nohy ma a tiez velka sranda on na odrazadle a mne v hlave hroza,lebo sa uz blizil k ceste hlavnej.A tiez mu to bolo opät vysvetlene,ze to nemoze,nemoze byt ani sam na dvore.A opät to pochopil,tak sa sam vybral zavriet branicku,co uz som myslela,ze ho opät budem nahanat a on zavrel branicku a vravi nie papa,nie papa a zavrel.Ale aj tak sme kupili haspru na branicku,lebo u nas sa nezamyka, takto bude jednoduchsie.
prečo ste sa flákali pred 5 rokmi a nemáte aj 4r? 🤭😀 ale inak súhlasím s komentármi vyššie, keď im nebolo zima, nechaj tak a uvidíš či budú alebo nebudú chorí.
prečo ste sa flákali pred 5 rokmi a nemáte aj 4r? 🤭😀 ale inak súhlasím s komentármi vyššie, keď im nebolo zima, nechaj tak a uvidíš či budú alebo nebudú chorí.
@zuzanka.zuzu tiez mame take rozdiely vekove,aj ked teda uz su o dost starsi pomaly 18r,16r,14r,10rocna slecna jedina,a tento 3rocny.
@zuzanka.zuzu no z mužom sa smejeme že vždy keď sa presťahuje do novéhosa podarí 😅ale už zme vo svojom domčeku 😅takže toto bolo zakoncenie

V tvojej situácii by som sa len zasmiala a trošku ich nechala sa zabaviť 😁 ale zakázala by som im to nabudúce v tomto dátume