icon

Deti a kúpanie sa vonku v apríli: Otužovanie alebo prechladnutie?

13kristinka
Včera o 05:30

Mám deti 10-8-6-2r a najmenšie 2mesacne.
Za domom máme záhradu na ktorej mám malú železnú vaňu a konkrétne syn 8r z ADHD ( udržať ho na uzde veľmi náročné)
Si ju hneď po zapojení vody (apríl) napustil. Po chvíli keď som odbehla na wc sa stihol povizliekat a ostriekat sa hadicov. A potom si veselo v trenkách skákal na trampolíne🙈
Ked som prišla tak už sa vyzliekla aj dcéra 🙈🤭(tam som to zatrhla)
Áno bolo počasie keď to už lákalo slnečno no občas pofukoval vetrík.. ale aj tak sa to vo mne láme nechať ich nech sa otuzuju že zistia keď im bude zima alebo byť v Tom že môžu rýchlo prechladnú a dávať na to pozor? Ďakujem za vaše pohľady na situáciu.. lebo viem že sa to bude určite veľa krát opakovať🙈

mullerova46
Včera o 05:36

V tvojej situácii by som sa len zasmiala a trošku ich nechala sa zabaviť 😁 ale zakázala by som im to nabudúce v tomto dátume

lenka.25
Včera o 05:37

Moja v sobotu skočila do malého Dunaja a žije 🤣 . Nechala by som ju tak

anonym_139e3b
Včera o 05:45

Neverím, že máš, pri 4 deťoch, toľko času a kvôli tomuto zakladáš tému na MK.🙃

anonym_ab825d
Včera o 05:46

Myslím, že keď sú deti v neustálom pohybe, tak otužovanie im môže skôr prospieť. Mnoho detí tak miluje vodu a jašenie sa s ňou, pobyt v nej, hoci aj studenej, že až majú modré pery a nevadí! Pamätáte, ako niektoré deti na kúpalisku či pri mori nemôžete dostať z vody? Ochoreli z toho?

anonym_5efc00
Včera o 06:10
@anonym_139e3b

Neverím, že máš, pri 4 deťoch, toľko času a kvôli tomuto zakladáš tému na MK.🙃

@anonym_139e3b ja som ich naratala 5

anonym_139e3b
Včera o 06:12
@anonym_5efc00

@anonym_139e3b ja som ich naratala 5

@anonym_5efc00 aaano, ešte som nemala kávičku. Nerozbrieždilo sa mi ešte pred očami.

anonym_5efc00
Včera o 06:23
@anonym_139e3b

@anonym_5efc00 aaano, ešte som nemala kávičku. Nerozbrieždilo sa mi ešte pred očami.

@anonym_139e3b 👍😊 ale ja obdivujem maminy co i len s 3 detmi....ja nezvladam svoje 2 (2 a 4 roky).....

anonym_83de22
Včera o 06:43

@13kristinka je to divocina, ale toto este nasi nespravili. V sobotu sme napustali taky sud na vodu, na polievanie, nemame tu studnu, tak ja si takto necham vodu odstat, no a si mala vidiet, v kuse tam chodili, ruky namacali, vedierkami, ze idu polievat, no...u nasich maju na dvore staly zdroj vody, ide to samospadom z takej doliny za domom a kym to nevyschne, tak v kuse si chodia napustat tu ladovu vodu, a to od jari do jesene mam co robit. A ked je to v lete vyschnute, tak nadpoja hadicu z nadrze, co je hore v zahrade a tam fakt kadeco plava. Uz aj pili z toho 🫣. Tiez su 4, pribudne 5.dieta v lete. Ale tak ja mam uz takych vacsich a starsi aj dozru na mladsich, takze toto nerobia. Ja by som to zatrhla. Ak bude 25 stupnov, tak moooozno. Aj v lete im necham v bazene vodu slnkom trochu ohriat, nie ladovu. Otuzovanie by som robila a hlavne zacinala inak a systematicky. Teraz je u nas 11 stupnov, mali sme rano softshellky a ladovy vetrik. Tak toto nie je rozhodne pocasie na kupanie. Treba s rozumom.

sagitta33
Včera o 07:43

My máme vodu na záhradu ešte zastavenú, lebo ráno ešte môže mrznúť, ale neviem si predstaviť, že by sa chlapci teraz kúpali. Ráno ešte nosia aj pančuchy, keby boli len v trenkách tak sú teraz chorí.

sagitta33
Včera o 07:56
@lenka.25

Moja v sobotu skočila do malého Dunaja a žije 🤣 . Nechala by som ju tak

@lenka.25 😲

euka210
Včera o 08:56

@13kristinka aj ja mam 12r experta, ktory sa velmi rad hra s vodou...v lete su s kamosom stale pri potoku a stavaju si hradzu a pod. My sme na juhu, uz sme mali aj 20C a na tricko ked je slnko. Ale pocasie je zradne...zajde slnko a je chladno.
My ich ucime, ze kym je v mesiaci R, tak ziadna voda.
Vyskusaj a uvidis, ci budu z toho chore alebo im nic nebude.

januska12323
Včera o 10:52

Trocha vody ešte nikomu neublížilo, keby im bola zima určite tam neostanú dlho. Nepodporovala by som to ale ani nerobila drámu.

sagitta33
Včera o 17:41
@euka210

@13kristinka aj ja mam 12r experta, ktory sa velmi rad hra s vodou...v lete su s kamosom stale pri potoku a stavaju si hradzu a pod. My sme na juhu, uz sme mali aj 20C a na tricko ked je slnko. Ale pocasie je zradne...zajde slnko a je chladno.
My ich ucime, ze kym je v mesiaci R, tak ziadna voda.
Vyskusaj a uvidis, ci budu z toho chore alebo im nic nebude.

@euka210 A dnes je u nás tak hnusne, že zajtra dám chalanom do školy zas zimnú bundu, čiapku a aj tielko a pančuchy ako v zime.

tiezjedna
Včera o 17:52

my sa otužujeme celoročne, naši namajú problém vliezť do 2 stupňovej vody (nie čvachtať sa, samozrejme)👍 Bazénová sezóna u nás začala už minulý týždeň. Takže ja by som tam nahnala aj ten zvyšok a maximálne im podala osušky a povedala, nech sa nečápu dlho 😎

euka210
Včera o 18:20
@sagitta33

@euka210 A dnes je u nás tak hnusne, že zajtra dám chalanom do školy zas zimnú bundu, čiapku a aj tielko a pančuchy ako v zime.

@sagitta33 ou...ja zimne uz vyprala a odlozila. U nas sa tiez ochladilo a zase je vietor, ale oblecu max.prechodnu vetrovku, lebo uz chodili len v mikinach.

13kristinka
autor
Dnes o 01:38
@mullerova46

V tvojej situácii by som sa len zasmiala a trošku ich nechala sa zabaviť 😁 ale zakázala by som im to nabudúce v tomto dátume

@mullerova46 aj som sa zasmiala🤭ale to až z mužom večer😅lebo by ma nepočúvli keby ma videli sa smiať 🙈😅