icon

Kedy ste zostali prvýkrát s bábätkom samé cez noc?

12. mar 2026

Ahojte.. možno zvláštna otázka. V akom veku bábätka ste ostali samé s ním na noc bez muža rodičov atd. Ide o to že my bývame ďaleko od rodiny takze som na malú viac menej sama a muž sa jej venuje keď príde z prace okolo 19:00. Lenže chce ísť na služobnú cestu a to teda znamená že s ňou budem úplne sama, má 3 mesiace. Preto sa chcem opýtať či ste to zvládli. Ja sa aj celkom bojím noci pretože mávame alaram na monitore dychu dosť často, aj sme raz boli v nemocnici kvôli tomu.. a predstava že by sa to zopakovalo počas toho ako bude muž preč.. no mám strach.

Strana
z5
oblecenie99
12. mar 2026

Ach ženy, iba položila obyčajnú otázku, stačilo povzbudenie. Zrejme má úzkosť najmä kvôli tým poplachom, tuším som čítala (asi písala autorka), že raz aj zostali na pozorovaní, tak sa dá pochopiť, že sa toho boji.

anonym_8a3ae4
12. mar 2026
@lajcika12

@anonym_autor a potom su tu zeny, ktore nemaju ani rodicov ani nikoho blizko a su bez partnera same s dietatom. Vsetky zeny s detmi raz boli prvorodickami

@lajcika12 to neznamená že to pre niektoré nie je náročné vy čo ste sa v malých Bábätkach našli super ale sme tu my čo preferujeme staršie deti a malé bábätká nám naháňajú strach aj keď sú naše.... Zlaté 11 mesačne dieťa oproti kolikovom novorodencovi....

anonym_39841c
12. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_b59d61 áno presne mám 13 rokov ako si vedela🤦🏻‍♀️ keď nemáš skúsenost tak existuje take tlačidlo späť a normálne si môžeš prečítať ďalšiu diskusiu

@anonym_autor A také ženy, čo sú samé s bábätkom? Nemajú nikoho nablízku, nemajú muža, tak čo? Myslíš, že si najímajú strážcov? Prídeš mi ako nesvojprávna. Načo si mala dieťa, keď sa o neho nevieš postarať?

autor
13. mar 2026
@anonym_39841c

@anonym_autor A také ženy, čo sú samé s bábätkom? Nemajú nikoho nablízku, nemajú muža, tak čo? Myslíš, že si najímajú strážcov? Prídeš mi ako nesvojprávna. Načo si mala dieťa, keď sa o neho nevieš postarať?

@anonym_39841c môžete si pogratulovať takéto niečo napísať. Áno neviem sa o svoje dieta postarať. A to ste usúdila len preto že som sa normálne spýtala jednu otázku ktorá vám príde hlúpa ale mne nie a pride mi úplne normálna.
Bežne súdite niekoho na základe jednej otázky? Ak ano tak potom nech všetky matky ktoré sa kedykoľvek niečo tu opýtali fakt vrátia dieťa do nemocnice.
Ja sim tu dôvody prečo mám z ničí strach napísala, a myslím že sú dosť na mieste. Ak by som nemala tieto epizódy s malou tak v podstate nevidím rozdiel medzi dnom a nocou. Ale tam uz nevidíte. Ste sa tu rovno pridali k skupinke idem ju uraziť nech sa cíti ešte horšie.

pe_mi
13. mar 2026

Život ti prinesie všeličo do cesty, čo by si nezvládla , veď si mama. A keď ti celú noc zrovna bude plakať.. nie si o to horšia mama. Partner musí pracovať, nie ho stahovať pre každú hlúposť domov, poraď si. On to ako partner , otec ocení. Buď samostatná

oblecenie99
13. mar 2026
@anonym_39841c

@anonym_39841c A tie ženy nemozu mať strach?

autor
13. mar 2026
@pe_mi

Život ti prinesie všeličo do cesty, čo by si nezvládla , veď si mama. A keď ti celú noc zrovna bude plakať.. nie si o to horšia mama. Partner musí pracovať, nie ho stahovať pre každú hlúposť domov, poraď si. On to ako partner , otec ocení. Buď samostatná

@pe_mi nikde som nenapisala som ho brzdim ani že mu to zakazujem. Prišla som sa len opýtať žien ktoré mali podobnú situáciu kedy prvý krát ostali s bábätkom samé na noc. Neviem čo ste vyčítali z tohto že som nesamostatna a že ho držím doma, keďže som na malú fakt sama a dokonca necerpal ani otcovskú dovolenku. Neviem či je problém čítať s porozumením a prečítate si jednu vetu a hneď kritizujete alebo už fakt neviem. Z mojej strany Uzatváram tuto diskusiu. Tie ženy ktoré mi chceli odpovedať v dobrom tak im dakujem a zariadim sa podľa toho.

pe_mi
13. mar 2026
@anonym_autor

@pe_mi nikde som nenapisala som ho brzdim ani že mu to zakazujem. Prišla som sa len opýtať žien ktoré mali podobnú situáciu kedy prvý krát ostali s bábätkom samé na noc. Neviem čo ste vyčítali z tohto že som nesamostatna a že ho držím doma, keďže som na malú fakt sama a dokonca necerpal ani otcovskú dovolenku. Neviem či je problém čítať s porozumením a prečítate si jednu vetu a hneď kritizujete alebo už fakt neviem. Z mojej strany Uzatváram tuto diskusiu. Tie ženy ktoré mi chceli odpovedať v dobrom tak im dakujem a zariadim sa podľa toho.

@anonym_autor píšem , že buď samostatná a on to ocení, nič zvláštne na tom nevidím
Si asi ten typ, čo na seba neznesie kritiku. Položíš otázku a čakáš len odpoveď , čo tebe sedí a keď nie ukončíš diskusiu

anonym_4bb8df
13. mar 2026

Ahoj. Syn ochorel ked mal par dni, muž bol vtedy s nami doma, stalo sa to v noci. Boli sme tri týždne v nemocnici, a ked sme sa mali vrátiť domov a muž mal ist na nočnú, extrémne som stresovala. Ale treba myslieť racionálne a nie emocne. Ak sa nieco stane, išla by som zaklopať ked aj susedovi o pol noci (ja nemam vodicak), volala by som taxík, sanitku... to ma ukludnilo, ze vlastne nikdy nie je clovek úplne sám.

rivini
13. mar 2026

@anonym_autor dieta malo 2 mesiace, ked muz prvykrat siel so starsim dietatom na vikend na vylet. Rodinu nablizku nemame. Uprimne nerozumiem, preco mas pri 3-mesacnom zdravom dietati monitor dychu. Moje dieta spi pri mne, pravdepodobnost SIDS-u je u zdravych deti naozaj nizka. A ma 3 mesiace, nie tri dni…

anaj_janka
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa to da inak, radsej sa uskromnite, ale budte spolu. Nejde ani tak o dueta, ale vas vzťah - ta tenká nitka.
Ak sa teraz rozdelite, tazko sa vam bude jeden druhemu rozumieť - kazdy budd mat svoje.
Niekto tak musí žiť a financne sa maju lepsie, je to taky za mňa prevadzkovy rodinnny vzťah, ale co ta blizkost vzťahu (niekto povue, ze uz by nevedeli spolu dennodene byt) aj on ako otec, ako sa nauci ake to moze byt náročné byt s dieťatkom, tvorit s nim radosť...pniaze treba, ale je niečo viac ako €.

anonym_715b55
13. mar 2026
@anaj_janka

@anonym_autor ak sa to da inak, radsej sa uskromnite, ale budte spolu. Nejde ani tak o dueta, ale vas vzťah - ta tenká nitka.
Ak sa teraz rozdelite, tazko sa vam bude jeden druhemu rozumieť - kazdy budd mat svoje.
Niekto tak musí žiť a financne sa maju lepsie, je to taky za mňa prevadzkovy rodinnny vzťah, ale co ta blizkost vzťahu (niekto povue, ze uz by nevedeli spolu dennodene byt) aj on ako otec, ako sa nauci ake to moze byt náročné byt s dieťatkom, tvorit s nim radosť...pniaze treba, ale je niečo viac ako €.

@anaj_janka Ty si kompletna v hlave? To co za zlatanina toto😄🙄 Takze ma byt muz doma a ani nechodit do prace? Super napad😆

anaj_janka
13. mar 2026
@anonym_715b55

@anaj_janka Ty si kompletna v hlave? To co za zlatanina toto😄🙄 Takze ma byt muz doma a ani nechodit do prace? Super napad😆

@anonym_715b55 čosi....ja som porozumela, ze odchadza do zahraničia na fusky minimálne na tyzdnovky

anonym_47d112
13. mar 2026

Po týždni sama aj s prvým aj s druhým ,rodina ďaleko,muž v zahraničí takže paráda.Este doteraz to mám tak ze mám strach

anonym_ba07df
15. mar 2026

Prisla k nam mamina/ocino abo brat.🙏❤️

tiezjedna
15. mar 2026

@anonym_autor keď mala najmladšia 14 dní, manžel odletel pracovne do Brazílie na olympiádu na 3 týždne. Týždeň som bola doma sama s 3 deťmi👍 Potom sa vystriedali babičky

Strana
z5