Ochrana súkromia detí v šatniach športových klubov
Ahojte, mamičky, oslednej dosť znepokojila správa o prípade nevhodného správania trénera k deťom (ten medializovaný prípad vo Vlčkovciach). Núti ma to zamyslieť sa nad vecami, ktoré sme doteraz v športe brali ako „normálne“.
Môj syn (13 r.) hrá futbal. V klube sme podpísali súhlas s fotením zo zápasov a tréningov, čo je super, radi vidíme fotky z akcie. Ale vŕta mi v hlave jedna vec,tréner po vyhratom zápase často zverejní na sociálne siete sériu fotiek, kde je tá posledná priamo zo šatne – chlapci tam oslavujú, búchajú do lavíc, ale mnohí sú už vyzlečení „hore bez“, v procese prezliekania.
Považujete to za v poriadku? Mne príde, že v 13 rokoch, keď sú chlapci v puberte, je šatňa ich intímna zóna a polonahé fotky detí (aj keď v eufórii z výhry) na internet nepatria.
Riešite v kluboch pravidlá v šatniach? Má váš tréner povolený vstup do šatne, kým sa deti prezliekajú? U nás je to taká tá „stará škola“, ale po tých správach z médií sa mi to už nezdá správne.
Čo bezpečnosť? V dnešnej dobe AI a rôznych digitálnych hrozieb mi príde riskantné voľne šíriť fotky detí v šatniach.
Chápem, že šport je o emóciách a kolektíve, ale nemala by byť víťazná fotka urobená až vtedy, keď sú všetci oblečení v dresoch? Ako to vnímate vy? Máte v kluboch nastavené nejaké hranice, alebo sa to u vás vôbec nerieši?
Bydem rada za vaše názory a skúsenosti. Nechcem byť za hysterickú mamu, ale bezpečnosť a súkromie detí by mali byť podľa mňa na prvom mieste.
Na kúpalisko či k moru nechodite? Plavecké preteky by si ako zvladla?
Ja som za ochranu deti, ale zas nerobím problém z toho čo problém nie je
Tréner či má povolený vstup do šatne? Áno má, aj Maser, sj fyzioterapeut, aj asistent trénera
Cez prestávku má tréner kde deckám dohovoriť aby napr inak bránili, alebo korčuľovali rýchlejšie?
Akože naozaj trochu logiky
A to by nestačilo ísť za trénerom a iba mu povedať, že dnes je doba iná a že nech ich v šatni nefoti, kym nie sú úplne oblečení. Vybavené. Načo vypisovať po fórach.
To, ako dnes všetci chcú po internetoch vešať fotky detí a ešte pindajú keď s tým niekto nesúhlasí, je naozaj choré. Za mňa také fotky ako popisuješ nemajú čo na netr hľadať. Úchylákov je všade dosť, žiaľ.
Nás “mladý” tiež hráva futbal, má skoro 18 rokov (hrá za u19 a B mužské mužstvo) a skoro po každom vyhratom zápase je na víťaznej fotke “hore bez”. Má takyto zvyk už od mlada (a nie je jediný). Chlapci chcú zaujať svoje ženské fanynky asi 😂. Nerobila by som z toho nič veľké, aj vo “veľkom” futbale je toto bežné a po víťaznom zápase oslavujú aj hore bez.
To že nejaký primitívny jedinec mal takéto pudy neznamená že každý tréner je takýto.
@anonym_autor tak ho daj na spev, alebo výtvarný krúžok. O problém menej. 🥴

Ja som sa nedávno dozvedala, že príspevky na ktorých sú deti, majú cca 2/3 mužskú videnosť.. takže si vaše deti neobzerajú mamičky, ženičky, ale chlapi. Ja nikdy, nikdy moje dieťa na internet nedám a vo všetkých inštitúciách zverejnenie jeho fotiek zakazujem.
Ale teda k tvojej otázke, odhalené fotky detí absolútne v žiadnom prípade, je to nevhodné a choré. Pastva pre pedofilov.