Problémy s temperamentnou dcérou a plánovaním druhého dieťaťa
Ahojte mam 2 a pol ročnú dcérku ma obdobie vzdoru a je extremne temperamentna.snažíme sa byt co najtrpezlivejsi ako sa da mala extrémne kričí nervaci casto. to je extrem niekedy. zahrat sa sama nechce odhana aj nas ked ma svoj staviky nechcem ju ako psychopat vykresliť milujeme ju nadovšetko ale keďže chceme druhe dieta bojíme sa co to ako bude. Zatiaľ je jedináčik aj sa s nou vela rozprávame ked robi zlobu aj zakročime. No mam obavu celkom aj v skolke ako bude atd.
Však daj do mš tak sa troška prispôsobí. Bude vidieť že nie je len ona na svete.
Však daj do mš tak sa troška prispôsobí. Bude vidieť že nie je len ona na svete.
@anonym_496186 od septembra ma ist.
v tomto období u detí dozrieva časť mozgu ktorá súvisí s emociami tzv, obdobie vzdoru zjednodušene
takže treba proste byť trpezlivý a trvať na hraniciach aké ste si nastavili
veľa situáciam sa dá predísť alebo ich skončiť skor ako začne takýto ,,záchvat,,
v školke sa tak prejavovať nebude kedže tam sú jasne nastavené pravidla na začiatku sa tažko prisposobní možno ale časom pochopí , doma si to potom vynahradí
Moja kolegyna tomu hovori - obdobie neandrtalca... mame obe cerstvo dvojrocne deti... ich predna cast mozgu je uplne nedovyvinuta este, preto to takto vyzera... to je nieco, co sa do roka uplne zmeni...
Snad sa trosku prisposobi a nieco pomoze aj skolka. Ja som toto nezazila, deti mali babatka radi, ale teda kamoska mala dcerku 3,5r ked sa im narodilo druhe a to bola hroza co dorabala. Neznasala to babo, nemohli byt bez dozoru ani sekundu, nemohla ani babatko vo vajicku pobliz nechat lezat, ta mala bola schopna hned ublizit. Za mna osobne bola teda aj rozmaznana, u mna taketo spravanie tolerovane nie je (a zazila som si teda vela cirkusov aj vzdorov aj scen).
Zatial je sama, dovolis jej urcite viac 🙂 je to inak uplne bezne obdobie, ktore moze(zmiernene) trvat az do piatich rokov😂 syn ma skoro 5 a s nim uz je to med lizat oproti 2 rocnej dcere. Tak sa neboj, prejde to, ci uz budete mat babo alebo nie

@tatiana234 Neboj sa nič, život ju nauči