icon

Skúsenosti s denno-denným pocikávaním štvoročného dieťaťa?

Včera o 18:38

Ahojte.
Skúšam už všelikde nájsť maminy, ktoré si prešli niečom podobným lebo už si prídem ako jediná na svete. Dcérka má o mesiac 4 roky, cez deň je bez plienky od skoro 3 rokov. V noci nosí plienku (pocikana je stále), cez deň sa v spánku nepocikala ani raz. Ale riešime denné ucvrkavanie si 🤦 Nikdy nechodila/nechodí sama cikať. Stále ju musím poslať. Ak sa pozabudnem tak si cvrkne tak, že buď vidím ja, že má mokré legíny alebo občas ide aj sama (ale až keď má mokro). Nikdy sa nepocika úplne, ale tak, že má mokrý kruh na zadku 🤦 a ide potom docikať. V škôlke to je rovnako, buď jej stačí to spoločné hromadné cikanie alebo jej tiež ujde a učiteľky už vedia, že ju majú poslať najprv docikať a až potom prezliecť. U pediatričky som si musela vydupať výmenný lístok na nefrologiu a tam nás tiež odbili, že máme prísť až po 4 rokoch. Ako vážne? Mám 4 ročne dieťa, ktoré nevie ísť cikať načas 🤷 už som z toho naozaj na prášky a mám pocit, že sme posledné na svete lebo nikto nechápe, že naozaj ešte ani v 4 rokoch neide sama 😔 a ani nepoznám nikoho kto by také niečo riešil v takom veku 😔 prešli ste si niekto takým niečím? Ako sa to vyriešilo?

anonym_017d30
Včera o 18:40

Taktom poriadku to rozhodne nie je a určite by som šla na nefrologiu a už sa nedala poslať preč

anonym_40c8bd
Včera o 18:45

@anonym_autor syna poslali na nefro až keď mal 5 rokov. Teraz bude mať 7 a donedávna sa stále pocikaval. Cez deň si tiež často cvrkne. Na noc berie minirin. No doteraz vôbec nezaveral. Už som reálne uvažovala nad psychológom...
Od začiatku mája sa nepocikal. Ani nedýcham a dúfam, že sa to už nezmení a máme to za sebou. Ale to denne cvrknutie mu ešte ostalo, aj keď v menšej miere. No na nefrologii mu nič nezistili.

kvietok173
Včera o 18:51

Môj syn a aj ja keď som bola mala sme sa pocikavali až do nástupu na ZŠ. Syn si aj potom zvykol cvrknut keď sa smial a jasil. Ani jeden z nás sme nemali a nemáme problém urologických a nepredpokladám ani že psychyicky 😁. Stalo sa mi že aj 3 x za noc sa syn pocikal a to mal dosť rokov. Netraumaltizovala som ho nakoľko som s tým mala problém aj ja ako dieťa a veľmi som bola z toho nešťastná. Vyrástli sme z toho 😉. Lieky synovi navrhovali ale ja som odmietla. Pod plachtu som dávala nepremokave podložky z DMky. Trpezlivosť .

laurika26
Včera o 18:51

dcéra sa pocikávala do 5 rokov v noci, riešila som to aj s nefrologičkou, ale tá jej iba nasadila lieky a vôbec nechcela normálne komunikovať, že čo tie lieky majú "robiť", ani nám ich nedávala na predpis, iba sama mi ich vydávala v ambulancii, nepáčilo sa mi to, všetky výsledky v poriadku, usg obličiek v poriadku. Jedna psychologička mi povedala, že jednoducho musí dozrieť mozog... tak som to prestala riešiť, dcéru som upokojila a prešlo to...

eternity24
Včera o 18:52

@anonym_autor Ahoj, moja tiež dlho nechodila sama cikat a teda v 4 rokoch šla aiba keď som ju poslala. Stále mala na robote nieco dôležitejšie ako sa ist vycikat. Ale neucikavala si, držala aj “pól” dňa. Teraz ma 6 a možno rok evidujem, že ide sama na WC bez poslania, nemusím ju tak strážiť.

anonym_1a7f98
Včera o 19:37

@anonym_autor myslím si, že je rozdiel zadržiavať, lebo nechce ísť sama a pustiť , lebo nedokáže zadržať. Chodiť častejšie s ňou. Moja má 5 a sama nepôjde. Utrie sa sama ale musí pri nej niekto byť.

anonym_da49c0
Dnes o 03:43

My sme toto s dcérkou riešili. Keď mala 4 tak sme mali rovnaký problém ako vy. Cez deň cvrknutie, väčšie, mensie, aj v škôlke, ale nebolo to každý deň. Hlavne keď mala okolo veľa vnemov, veľa deti. Videla som na nej že chce cikat a nie a nie na záchod sama. V noci úplne bez problémov, sama sa pytala. Neboli sme na nefrologii ani nikde, bolo to skôr psychicke alebo nedozretie? Prešlo to keď mala 5 rokov. Z ničoho nič. Teraz bude mať zachvilu 6 a fungujeme bez problémov.