icon

Som jediná mama, ktorá sa teší, keď deti vyrastú?

28. mar 2026

Naozaj som jedina, ktorej jej male deti lezu neskutocne na nervy a uz chce, aby ma nepotrebovali a riesili si svoje veci? Vsade len vsetky vyplakavaju ako to nadherne obdobie ide rychlo a ako nevedia co so zivotom, ked ich deti ich uz tak nebudu potrebovat…a ja sa vzdy zamyslim, ze co ich na tom tak naplna, ci nemaju rady svoj cas pre seba, svoje konicky, na ktore uz nemaju tolko casu ako bez deti. Ja som vdacna za kazdy pokrok, ktori urobia, konecne su bez plienok, uz sa tesim, ked sa same utru a pod. Nerozumiem tomu, koho bavi sa vecne o niekoho starat a travit s nim vsetok cas, mne z toho sibe a cas s detmi je pre mna 80% casu utrpenie.

Strana
z4
zazka666
29. mar 2026

@anonym_autor Určite je to veľmi ťažké byť rodičom. Ešte ťažšie, ked je na ne sám, prípadne keď má dieťa s ťažšou povahou, či nejakým problémom. Ale ak to mám posúdiť, najkrajšie obdobie bolo, keď bol syn v škôlkarskom období. Potom to bolo len ťažšie a zložitejšie. Najviac horúcich dní mám teraz keď má 17. ani nie dieťa ani dospelý s rozumom a nadhľadom. Úplne najhoršia kombinácia. Takže neviem, či mať malé dieťa je tak zlé. Lebo potvrdzujem, malé deti, malé starosti, veľké deti... ved to poznáte.

zazka666
Autor odpoveď zmazal
anonym_d97737
29. mar 2026
@anonym_autor

@andreatytler dakujem. Vies co, ja som nebola planovane dieta, takze viem o tom ze som nechcena, vedome ma to nijako nezranuje. Mozno podvedome? Neviem.
Ale tak ja si nemyslim ze to moje deti budu vediet, ani citit. Nijako sa to neprejavuje, mozno som obcas menej trpezliva. Ale tak s tym ma problem asi vacsina matiek. Ale skusim toho psychologa, lebo takto zit este niekolko rokov….a ja vobec nemam take pocity lasky a hrdosti a pod ako ty, nerozumiem tomu akoze kedy to mam citit?🥲 ked mi dnes zasa obaja soplia a zasa budu doma zo skolky? Achjaj

@anonym_autor Mne pripadas ako uzlicek nervov. Ved jasne ze s malymi detmi budu aj choroby, aj vymyslacky aj revy, aj kadeco co k danemu veku patri. Musis sa v hlave inak nastavit. Tie deti to budu citit, ze Ti v podstate vadia. Si myslim, ze ty vies o sebe ze si nebola chcena, tak tvoja mysel to chce nejako vytesnit, zrkadlis to na svojich detoch a podvedome ich detstvo vlastne odmietas, lebo tvoje detstvo bolo zranene tym, ze si bola nechcena. Sla by som k psychologovi, nech tvoje deti necitia tiez, ze su nechcene

johankaivanka
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_763765 tak jasne, ze to nebudem tvrdit na 100% ze to tak bude. Ale co som sa napocuvala ako mi bude chybat to babatkovske obdobie…ehm, jediny pocit co z toho mam je uzkost a zimomriavky. RD bolo moje najhorsie obdobie v zivote.

@anonym_autor RD bolo aj mojim najhorsim obdobim v zivote, tiez som si myslela, ze to len ja som ina 😬

anonym_a4fd83
29. mar 2026

Som rada ze nie som sama. Mam jedno a dosť. Skončila som. Keby som vedela co ma caka, tak ani to jedno. Ale zase ľúbim ho. Je to zlatíčko, len vie teda riadne neposluchat.a uprimne nechápem zeny co chcú viac deti. Nerozumiem tomu.

natalka13
29. mar 2026

Mne na nervy neliezli, ale nelutujem, ze uz sa nemusim starat, ze maju svoj zivot.
Moje mnohe kamosky placu, lebo deti ziju svoj zivot-nechapem.

anonym_e896a3
29. mar 2026

@anonym_autor nie, tento pocit som ja nikdy nemala, nemam potrebu travit s dietatom vsetok cas (za co som samozrjeme dost pod palbou :DDD lebo svokra a moj chlap su rodicia na pohladanie, bez doprovodu rodica sa dieta nemoze ani vytoto), dcera bola take vymodlene, vyplakane dieta ale inak velmi dobra bola aj ako batola :D cize som nemala doma nervy :D naopak, teraz ma 15r a mam az uzkosti, ze za chvilu pojde z domu, tak rychlo mi ten cas presiel. Musim povedat, ze naozaj ten pes ma obmedzuje viac, aj ked ho zboznujem, mam nervy na spagate, neustale riesit psa, vencenie, nikam ist, alebo riesit co s nim... Za mna, kazdy sme iny, treba si veci urobit tak,aby nam dobre bolo. Je normalne z eniekoho nenaplna behanie okolo deti, vyvaranie 3x denne atd.. tak ak uz deti taky clovek ma, ma si to prisposobit, najst detom aktiivity, urobit si cas na vlastne a sklbit to,a by nik nepocitoval nedostatok 🙂

maryetta
29. mar 2026

Ja som v tomto ako na drahe. Raz hore a uzivam si to. Potom zas chcem aspon chvilku klud.
Ale nastastie tych krasnych chvil je viac.
Kym su male je to ok. Ja neviem prečo sa viac obavam puberty 😂🙈

luizina
29. mar 2026
@anonym_autor

@barborienka2001 deti nie su doma. Vidis, ty si vies uzivat vylety, mna to s nimi nebavi (netvrdim, ze nikam nechodime), stale mam stres, ze co bude zasa za problem, ci najdeme wecko, ci nezacnu mat nejaky hysterak kvoli blbosti, no neviem si to uzit. A ked prideme domov, som vystavena ako pomaranc.

@anonym_autor moja dcera vie, ze bola neplanovana, s jej otcom sme sa rozviedli este ked bola mala, ale tiez vie a cim je starsia tym este viac, ze je a bude tou najdolezitejsou osobou v mojom v zivote. Je to moja laska, celkom sme si uzili aj matersku, ale to bola este doba, ze sme cele dni boli so susedami vonka pred barakom a nase deti sa spolu hrali, alebo sme chodili po kavickach raz k jednej, raz k druhej. Nemozem povedat, ze by mi chybalo babatkovske obdobie, babatka a male deti uz vseobene od isteho veku nemam rada/nic mi to nehovori, ale ked sa narodila dcera tak proste bolo vsetko trocha ine, ako vnimam teraz. Ide aj o to, ze od jej cca 13-14 rokov po druhom rozvode, sme same a to a vsetok cas potom nas zacal len viac a viac zblizovat. Teraz uz ma 25, kazda si vieme viest svoj zivot aj same, ale sme aj radi, ked sme raz, dva krat do tyzdna spolu. No vies co, ja ta chapem, dve deti by boli pre mna vela a tato doba, ked robia matky detom animatorky a deti sa nevedia ani same zahrat, by aj mne davala zabrat. Uz nevidím mamicke sedavajuce vonka cele dni a deti sa hraju, teda ano, ale az tie staršie deti. Pre mna je tato doba divna a som rada, ze mam len jednu dceru uz dospelu a dalsie som nikdy nechcela nastastie. Tebe by som mozno poradila ist sa porozpravat s nejakym psychologom, lebo na jednej strane chapem tvoje pocity, no na druhej strane ty to beries az moc pragmaticky, ze sice im davas všetko, aj sa stiskate a tak, ale vlastne je to pre teba len povinnost, ked ich u mas. Troska mi pride, ze u teba nanastalo taketo hlboke naviazanie puta k dietatu, co neni zle a zaujima ma, co by na to povedal psycholog. Vsetko myslene len a len v dobrom.

andreatytler
30. mar 2026
@anonym_autor

@andreatytler dakujem. Vies co, ja som nebola planovane dieta, takze viem o tom ze som nechcena, vedome ma to nijako nezranuje. Mozno podvedome? Neviem.
Ale tak ja si nemyslim ze to moje deti budu vediet, ani citit. Nijako sa to neprejavuje, mozno som obcas menej trpezliva. Ale tak s tym ma problem asi vacsina matiek. Ale skusim toho psychologa, lebo takto zit este niekolko rokov….a ja vobec nemam take pocity lasky a hrdosti a pod ako ty, nerozumiem tomu akoze kedy to mam citit?🥲 ked mi dnes zasa obaja soplia a zasa budu doma zo skolky? Achjaj

@anonym_autor Tak to je velmi velka pravdepodobnost ze tvoje negativne pocity k detom maju korene v tvojom vztahu s mamou. Este aj brat to ma take iste. To ti mama otvorene povedala ze si nechcena ci si to len vytusila? Aky mate vztah teraz?
Tu obrovsku lasku k synovi citim vacsinou ked spi.😀 alebo ked vidim ze som pre neho cely svet. To vazne si nikdy necitila lasku a hrdost k vlastnym detom? To musi byt hrozne. Cely den len davas a nedostavas nic spat. Ziadnu radost. Urcite chod za tym psychologom. Vela stastia.

autor
30. mar 2026
@andreatytler

@anonym_autor Tak to je velmi velka pravdepodobnost ze tvoje negativne pocity k detom maju korene v tvojom vztahu s mamou. Este aj brat to ma take iste. To ti mama otvorene povedala ze si nechcena ci si to len vytusila? Aky mate vztah teraz?
Tu obrovsku lasku k synovi citim vacsinou ked spi.😀 alebo ked vidim ze som pre neho cely svet. To vazne si nikdy necitila lasku a hrdost k vlastnym detom? To musi byt hrozne. Cely den len davas a nedostavas nic spat. Ziadnu radost. Urcite chod za tym psychologom. Vela stastia.

@andreatytler otvorene mi to asi nepovedala, ale zevraj nam vzdy vravela, ze si nemame robit deti (to si nepamatam), ked som jej hovorila tieto moje pocity. Ma 77rokov, je v podstate uz 2.tyzden na smrtelnej posteli v nemocnici, nevieme ci to prezije alebo nie. Chodim za nou denne, ale tak skor z takej povinnosti, resp mi jej je luto. Predtym som za rodicmi chodila tak raz tyzdenne aj s detmi, nech ich vidia, aj oni par krat do roka prisli kuknut, akoze su to mili ludia ale tak vzdy som mala pocit, ze musim davst pozor co mozem pri nich povedat a tak. Stazovat sa so svojimk starostami som nikdy nejako nechcela, lebo vzdy bud len kritizovali moje konanie a tak.
A tie pocity pri detoch, asi obcas citim tu lasku, resp neviem ci je to ten pocit. Ale vacsinu casu mam skor uzkost, ze co zasa budu chciet alebo ze chcem, aby ma nechali na pokoji. Aj teraz ako toto pisem, su obidvaja na mne zaveseni. Uz 4 roky som sa nezobudila bez toho, aby ma jeden z nich nezobudil s tym, ze daco hned chce alebo je nejaky problem.

autor
30. mar 2026
@luizina

@anonym_autor moja dcera vie, ze bola neplanovana, s jej otcom sme sa rozviedli este ked bola mala, ale tiez vie a cim je starsia tym este viac, ze je a bude tou najdolezitejsou osobou v mojom v zivote. Je to moja laska, celkom sme si uzili aj matersku, ale to bola este doba, ze sme cele dni boli so susedami vonka pred barakom a nase deti sa spolu hrali, alebo sme chodili po kavickach raz k jednej, raz k druhej. Nemozem povedat, ze by mi chybalo babatkovske obdobie, babatka a male deti uz vseobene od isteho veku nemam rada/nic mi to nehovori, ale ked sa narodila dcera tak proste bolo vsetko trocha ine, ako vnimam teraz. Ide aj o to, ze od jej cca 13-14 rokov po druhom rozvode, sme same a to a vsetok cas potom nas zacal len viac a viac zblizovat. Teraz uz ma 25, kazda si vieme viest svoj zivot aj same, ale sme aj radi, ked sme raz, dva krat do tyzdna spolu. No vies co, ja ta chapem, dve deti by boli pre mna vela a tato doba, ked robia matky detom animatorky a deti sa nevedia ani same zahrat, by aj mne davala zabrat. Uz nevidím mamicke sedavajuce vonka cele dni a deti sa hraju, teda ano, ale az tie staršie deti. Pre mna je tato doba divna a som rada, ze mam len jednu dceru uz dospelu a dalsie som nikdy nechcela nastastie. Tebe by som mozno poradila ist sa porozpravat s nejakym psychologom, lebo na jednej strane chapem tvoje pocity, no na druhej strane ty to beries az moc pragmaticky, ze sice im davas všetko, aj sa stiskate a tak, ale vlastne je to pre teba len povinnost, ked ich u mas. Troska mi pride, ze u teba nanastalo taketo hlboke naviazanie puta k dietatu, co neni zle a zaujima ma, co by na to povedal psycholog. Vsetko myslene len a len v dobrom.

@luizina dakujem, vsak ja si uvedomujem, ze to asi musim prebrat s psycho. Vdaka

minutka
30. mar 2026

Riadim sa heslom co mas, to si vaz. Co nemas, za tym nebanuj.
Ucim deti s mentalnym aj fyzickym postihnutim. V takomto svete si clovek denno denne uvedomuje ake ma stastie, ked je zdravy. Zijem v bezpecnej krajine, so zdravym dietatom a laskavou rodinou. Strasne som za to vdacna. A plne si uvedomujem, ze toto nie je samozrejmost. Mam obrovske stastie, ze prave mne bolo dopriate. Myslim si, ze ty si nesies traumu z detstva.

autor
30. mar 2026
@minutka

Riadim sa heslom co mas, to si vaz. Co nemas, za tym nebanuj.
Ucim deti s mentalnym aj fyzickym postihnutim. V takomto svete si clovek denno denne uvedomuje ake ma stastie, ked je zdravy. Zijem v bezpecnej krajine, so zdravym dietatom a laskavou rodinou. Strasne som za to vdacna. A plne si uvedomujem, ze toto nie je samozrejmost. Mam obrovske stastie, ze prave mne bolo dopriate. Myslim si, ze ty si nesies traumu z detstva.

@minutka ale ja si to uvedomujem, som za vsetko vdacna, kazdy den si aj pisem dennik a tam za co vsetko som vdacna. Ale to mi nepomaha k tomu, aby som si deti uzivala

dora281
Autor odpoveď zmazal
extempore
30. mar 2026

Autorka, neblbni, určite nie si sama. Svoje deti milujeme. Ale sme už s manželom strašne radi, že nemusíme riešiť plienky, mlieko, kašičky, kakanie, cikanie... chodíme v Tescu okolo hŕby Pampersiek v akcii a už sa len škodoradostne vyškierame, že sa nás to už netýka.. Konečne aj dovolenky začali byť naozaj dovolenkami. Dcéra je v detskom klube (9 rokov), ju to ešte baví blbnúť s animátorkami.. syn (12) si tam vždy nájde kamošov, ráno mu dám 20 eur a musí sa povinne hlásiť každé 3 hodiny a nechodiť preč z rezortu. Inak mám voľno, drinčík a lehátko. A už sa s manželom tešíme keď budeme na dovolenky chodiť sami do adult friendly destinácií :D :D

liliputka2131
30. mar 2026

Ono ti to zacne este chybat uvidis ked vyrastu moja ma 18 ,syn 16 a hlavne na vianoce pride taka chvilka ze revem jak glupa😭 ze uz vyrastli a pritom som ja bola taka rebel mama ,ked boli mensi a tiez som sa tesila ked vyrastu a neviem co vsetko a ked to zrazu mas tak kukame s muzom fotky ked boli krpatí a spomíname ,proste chapes😀🤌

zazka666
30. mar 2026

A ešte niekotrá založte tému, ako ste radi, že deti konečne vypadli z domu. No a ja by som bola prvá, čo by dala like. 😎😈

anonym_075082
30. mar 2026
@liliputka2131

Ono ti to zacne este chybat uvidis ked vyrastu moja ma 18 ,syn 16 a hlavne na vianoce pride taka chvilka ze revem jak glupa😭 ze uz vyrastli a pritom som ja bola taka rebel mama ,ked boli mensi a tiez som sa tesila ked vyrastu a neviem co vsetko a ked to zrazu mas tak kukame s muzom fotky ked boli krpatí a spomíname ,proste chapes😀🤌

@liliputka2131 ale to je normalne ze nad fotkami sa ludia rozlutostia ale to neznamena ze to chcem zazit odznova. Proste pozriem fotky ake boli rozkosne ale aby zas boli male to nie

andreatytler
30. mar 2026
@anonym_autor

@andreatytler otvorene mi to asi nepovedala, ale zevraj nam vzdy vravela, ze si nemame robit deti (to si nepamatam), ked som jej hovorila tieto moje pocity. Ma 77rokov, je v podstate uz 2.tyzden na smrtelnej posteli v nemocnici, nevieme ci to prezije alebo nie. Chodim za nou denne, ale tak skor z takej povinnosti, resp mi jej je luto. Predtym som za rodicmi chodila tak raz tyzdenne aj s detmi, nech ich vidia, aj oni par krat do roka prisli kuknut, akoze su to mili ludia ale tak vzdy som mala pocit, ze musim davst pozor co mozem pri nich povedat a tak. Stazovat sa so svojimk starostami som nikdy nejako nechcela, lebo vzdy bud len kritizovali moje konanie a tak.
A tie pocity pri detoch, asi obcas citim tu lasku, resp neviem ci je to ten pocit. Ale vacsinu casu mam skor uzkost, ze co zasa budu chciet alebo ze chcem, aby ma nechali na pokoji. Aj teraz ako toto pisem, su obidvaja na mne zaveseni. Uz 4 roky som sa nezobudila bez toho, aby ma jeden z nich nezobudil s tym, ze daco hned chce alebo je nejaky problem.

@anonym_autor To mate celkom dobry vztah. Taky studeny. to ma ale vela ludi. Je mi luto ze mama umiera. Je skvele ze s tym chces nieco urobit. Koli sebe ale aj koli tvojim detom. Rodicia vela prenesu na dieta aj ked nechcu. Pri mojom synovi nie je mozne zobrat do ruky telefon alebo laptop. To jedine ked ide spat, alebo ho berie muz. Ako tvoj muz pomaha? Nemoze sa o nich postarat rano cez vykend ze sa aspon vtedy vyspis? My sa s muzom striedame nech sa aspon jeden vyspi. Tiez nemame nikoho na strazenie.

Strana
z4