Sú vaše deti rovnako temperamentné?
Ahojte, otazka na tie co mate 2 a viac deti.. ako su vase deti zive? Obe rovnako? Jedno viac, druhe menej? Suhlasiich povaha aj s vasimi povahovymi vlastnostami s muzom?
Ja mam velmi velmi zive, temperamentne a spolocenske dieta, my s muzom sme uplne rovnaki takze sa tomu moc necudujeme aj ked ma temperament objektivne vyrazne vyssi ako ostatne deti, nevadi mi to, som za jeho energiu rada ale vyzera to vsak ze cakame druhe a ja si vravim ze keby to druhe bolo aspon o trosicku kludnejsie tak by veci boli jednoduchsie :D tak ma zaujimaju realne skusenosti ako to mate, nech sa viem vopred pripravit alebo ci mozem mat aspon malu nadej ze tentokrat pojdu vsetky veci lahsie ako pri prvom :D
Mám 2 deti, jedno je pokojnejšie, druhé viac akčné.
@anonym_autor druhé môže byť ešte živšie 🙃
@anonym_autor ako si vychováš tak máš, deťom treba stanoviť hranice, čo smie a čo nesmie !
4 deti. Kazde ine 🙂
U nás ale práve to druhe bolo najživšie. A vlastne do teraz je 😂
M sme mslali pokojných susedov a ich syn bol. Veľmi veľmi živý, ukecany, zvedavý. Na prechádzkach nechodili ale bežali. Druhého. Chlapčeka mali pokojného.
Moji synovia starší je živý, tTko ho bolo ustrážiť, najprv skočil. Potom rozmýšľal. Tiež veľa rozprával a bol rad s ľuďmi. Dali sme ho. Na judo
Ó, tam sa skludnil.
Mladší sy je kľudne nevravn y introvert.
@anonym_autor To je individualne...zvycajne je druhe o nueco kludnejsie. Ja som bola vraj dost aktivne dieta, mladsia sestra pokojnejsia, ale.len ked bola bezo mna. To iste moji. Syn je aktivny, dcera pokojnejsia, ale ked boli spolu, tak sa tiez pridala k zivosti starsieho. Teraz su obaja v puberte, mam pocit, ze syn sa akoby skludnil a dcera zas naopak, niekedy je dost akcna.. Teraz sa to tak akoby pomiesalo.
Mam dvoch synov. Su ako den a noc. Jeden chodi spavat so sliepkami a rano skoro hore (ako ja) a druhy vydrzi do rana a spal by cele dopoludnie (ako muz). Jeden je pohybovo velmi zdatny, robi hokej na vyssej urovni. Druhy ma problem preskocit prekazku s rovnymi nohami - total drevo. Jeden nema problem sa zaclenit do skupiny neznamych chalanov. Druhy radsej prikrceny pozoruje z dialky. Jeden zje vsetko co nezje jeho, veskeru zeleninu a ovocie. Vyskusa vsetko co mu dam na tanier. Druhy mi zje iba svoje jedla. Ziadne ovocie a surova zelenina. A to sa mozem aj rozkrajat. Jeden samostatny od malicka. Druhy total mamkin cecok. Cim to je, netusim. Vychova rovnaka. Podmienky rovnake. Avsak uz som si zvykla. Su moji 🙂
@anonym_autor milujem ako dnesne matky co nevedia dietatu stanovit hranice nevyhovanost svojho dietata nazyvaju “mam zive a temperamentne dieta”
Tak ako si vychovas tak mas, vidim to denno-denne, to je ked ta respektujuca vychova rodicom prerastie cez hlavu
@anonym_096025 "milujem" tieto rady. Tak ako je rozdiel v dospelých tak je rozdiel aj v deťoch. Dospelí môžu mať rozdielne povahy aj temperamentnejsie, ale dieťa nie? Dieťa je buď vychované alebo nevychovane?
@anonym_096025 "milujem" tieto rady. Tak ako je rozdiel v dospelých tak je rozdiel aj v deťoch. Dospelí môžu mať rozdielne povahy aj temperamentnejsie, ale dieťa nie? Dieťa je buď vychované alebo nevychovane?
@777januska777 nechlachol tu nikoho
@anonym_autor mame 3ch a su povahovo rozdielny. Prvy a treti su introverti, uzkostlivejsi bohuzial po mne, hoci aj oni su rozdielny.
A stredny je od mala taka mala opica co vylezie vsade, hlavny prpvokater, dobrodruzna povaha, svet gombicka. To je po manzelovi...este aj zaspaval ako maly rovnako s rukami za hlavou 🤣...pre mna nepochopitelna poloha. Ale co som pocula, co vsetko moj manzel navyvadzal, tak na toto sa nas az nechyta...mm utiekol cez male kupelnove okno a podobne veci🤦♀️...vekom sa skludnil a je vzorny manzel a otec.
Mam dvoch synov. Su ako den a noc. Jeden chodi spavat so sliepkami a rano skoro hore (ako ja) a druhy vydrzi do rana a spal by cele dopoludnie (ako muz). Jeden je pohybovo velmi zdatny, robi hokej na vyssej urovni. Druhy ma problem preskocit prekazku s rovnymi nohami - total drevo. Jeden nema problem sa zaclenit do skupiny neznamych chalanov. Druhy radsej prikrceny pozoruje z dialky. Jeden zje vsetko co nezje jeho, veskeru zeleninu a ovocie. Vyskusa vsetko co mu dam na tanier. Druhy mi zje iba svoje jedla. Ziadne ovocie a surova zelenina. A to sa mozem aj rozkrajat. Jeden samostatny od malicka. Druhy total mamkin cecok. Cim to je, netusim. Vychova rovnaka. Podmienky rovnake. Avsak uz som si zvykla. Su moji 🙂
@vivuska666 a presne ako moje dievcata, dokonca jedna tiez hra hokej. Jednu by som sa nebala pustit aj do cudzieho mesta -vynajde sa vsade, druha zabludi aj z izby do kuchyne a po ceste sa este potkne a rozplace🙃
@anonym_autor ako si vychováš tak máš, deťom treba stanoviť hranice, čo smie a čo nesmie !
@anonym_096025
@anonym_3a2d1b
A ja som niekde pisala ze je nevychovany? Asi neviete co znamena zive a temperamentne dieta ale rada vysvetlim 🙂 moj maly ma hranice, je na svoj vek (2+) velmi rozumny, chapavy a vie co sa smie a co nie, skusa samozrejme stale ale ak poviem nie tak vie ze to plati, avsak je velmi zivy, nabeham sa za nim, prakticky od rana nerobim nic ine, chce vsetko vidiet, vsetko zazit, pre vsetko sa nadchne, je spolocensky, vsade je ho vela - v dobrom, najviac z deti sa tesi, najviac a najhlasnejsie rozprava, chce sa s kazdym kamaratit -s detmi, s dospelymi aj so zvieratami, nicoho a nikoho sa neboji, ak sa hneva tak ho je tiez najviac pocut.. nic z toho mi nevadi, je to skvele, jedine co je narocne a vycerpavajuce je to ze sa pri nom nabeham a vyzaduje vela pozornosti a jedine co mu nerozumie, resp nechce rozumiet je “chvilku pockaj”, co je myslim na jeho vek prirodzene avsak vyssim temperamentom je to umocnene, nepostaci mu strcit hracku do ruky a tu bude chvilu stat a pozerat, skratka moje dieta neobsedi nikdy 🙂
M sme mslali pokojných susedov a ich syn bol. Veľmi veľmi živý, ukecany, zvedavý. Na prechádzkach nechodili ale bežali. Druhého. Chlapčeka mali pokojného.
Moji synovia starší je živý, tTko ho bolo ustrážiť, najprv skočil. Potom rozmýšľal. Tiež veľa rozprával a bol rad s ľuďmi. Dali sme ho. Na judo
Ó, tam sa skludnil.
Mladší sy je kľudne nevravn y introvert.
@negymama presne takehoto mam aj ja mojho, ukecany, zvedavy, vsade chce byt a len beham… sporty urcite pomozu len na to je este maly, dufam len teda ze to druhe trosku zvolni :D
Nie, obidve deti boli a sú kľudné.
@anonym_096025
@anonym_3a2d1b
A ja som niekde pisala ze je nevychovany? Asi neviete co znamena zive a temperamentne dieta ale rada vysvetlim 🙂 moj maly ma hranice, je na svoj vek (2+) velmi rozumny, chapavy a vie co sa smie a co nie, skusa samozrejme stale ale ak poviem nie tak vie ze to plati, avsak je velmi zivy, nabeham sa za nim, prakticky od rana nerobim nic ine, chce vsetko vidiet, vsetko zazit, pre vsetko sa nadchne, je spolocensky, vsade je ho vela - v dobrom, najviac z deti sa tesi, najviac a najhlasnejsie rozprava, chce sa s kazdym kamaratit -s detmi, s dospelymi aj so zvieratami, nicoho a nikoho sa neboji, ak sa hneva tak ho je tiez najviac pocut.. nic z toho mi nevadi, je to skvele, jedine co je narocne a vycerpavajuce je to ze sa pri nom nabeham a vyzaduje vela pozornosti a jedine co mu nerozumie, resp nechce rozumiet je “chvilku pockaj”, co je myslim na jeho vek prirodzene avsak vyssim temperamentom je to umocnene, nepostaci mu strcit hracku do ruky a tu bude chvilu stat a pozerat, skratka moje dieta neobsedi nikdy 🙂
@anonym_autor ano je to povaha taka. Synov kamarat je taky, ktory ma nasej ulici starych rodicov. Cez covid sa "nasli" a odvtedy su kamosi. On bol strasne "živý"...to moj bol nič oproti nemu. Presne, vsade ho bolo, spieval, tancoval, spolocenske hry az okolo 8r ho zacali zaujimat. Vyrazne sa ukludnil ked mal asi 7-8r, ked skoncil 1.rocnik. Chodi na futbal, tak ma kde vybit energiu. Jeho babka mi hovorila, ze jej syn bol presne taky isty, dcera bola vzorne dieta a deti maju akoby vymenene 😀. Ale mna pocuva, ja s nim nemam problem, uz ma 12r a je to ako moje 4.dieta 😀. Ale ked bol mensi, tak fakt on 1 bol za mojich troch 😀
@anonym_autor ano je to povaha taka. Synov kamarat je taky, ktory ma nasej ulici starych rodicov. Cez covid sa "nasli" a odvtedy su kamosi. On bol strasne "živý"...to moj bol nič oproti nemu. Presne, vsade ho bolo, spieval, tancoval, spolocenske hry az okolo 8r ho zacali zaujimat. Vyrazne sa ukludnil ked mal asi 7-8r, ked skoncil 1.rocnik. Chodi na futbal, tak ma kde vybit energiu. Jeho babka mi hovorila, ze jej syn bol presne taky isty, dcera bola vzorne dieta a deti maju akoby vymenene 😀. Ale mna pocuva, ja s nim nemam problem, uz ma 12r a je to ako moje 4.dieta 😀. Ale ked bol mensi, tak fakt on 1 bol za mojich troch 😀
@euka210 a susedka ma takeho 4r...vsade ide ked pride k nam na dvor, vsetko chce vidiet a otvorit co sa len da, pohladkat kazdeno zajacika, pyta sa vkuse co je toto a toto a preco toto a tamto. Jeho mama sa za nim fakt nabeha. Ale pravidla musi dodrziavat, v tom ona drzi hranice, co je uplne super, no namahave pri takejto povahe.
@euka210 ano aj toto uplne presne sedi na nasho, tancuje hned ako hra hudba, spieva, do vsetkeho sa zapaja ale pri kasickej hre nevydrzi.. a presne ze to dieta ked je taketo tak vyzaduje maximalnu pozornost nonstop nakolko stale nema dostatok rozumu a ja si nevydychnem ze ved teraz sa chvilu hra s niecim tak mozem zvolnit v pozornosti lebo on sa v sekunde hra s niecim inym a musim za nim letiet.. a toto proste nic nema s vychovou ale povahou dietata..
ale teda vravis ze az okolo 7-8 rokov sa ukludnil.. to si asi teda este pockam 😂
@anonym_autor prvá bola živá do nejakých 10 rokov, taký jašo, všade jej bolo plno. Teraz je introvert, treba z nej ťahať každé slovo, najradšej zatvorená v izbe, podľa vlastných slov nemá rada ľudí. Druhá bola pokojné bábo, potom veľmi pohybovo šikovná škôlkarka, ale tiež skôr tichšia a kľudná povaha, teraz je na druhom stupni a je skôr extrovertná a komunikatívna až moc. Tretí je mimoriadne tvrdohlavý, generál, musí mať posledné slovo. Extrovert, strašne rád sa rozpráva o hocičom, hlavne aby som sa s ním rozprávala. Čakám, či to tiež nesekne okolo 10r. a zas bude ďalší introvert doma. Baby som úplne ináč tipovala, keď boli malé.

@anonym_autor milujem ako dnesne matky co nevedia dietatu stanovit hranice nevyhovanost svojho dietata nazyvaju “mam zive a temperamentne dieta”
Tak ako si vychovas tak mas, vidim to denno-denne, to je ked ta respektujuca vychova rodicom prerastie cez hlavu