Voláte deťom, keď sú na víkend preč?
Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor, lebo neviem, ci len zbytocne premyslam 🙂
Sestre som na vikend zobrala deti, lebo isla s manzelom na wellness/pobyt, aby si oddychli a uzili cas spolu. Dohodli sme sa tak, sama som sa ponukla, lebo moj syn si s bratrancami super rozumie a pekne sa spolu prehraju 🙂
Len ma trochu prekvapilo, ze sa za cely vikend skoro vobec neozvala. Nevola detom, nepise, nepýta sa ako sa maju… a mne to pride trochu zvlastne. Na jednej strane chapem, ze si chce uzit klud bez deti, na druhej strane ja by som asi aj tak aspon napisala alebo zavolala.
Mne ked dieta napr. prespava u svokrovcov, vzdy mu volam, resp. im, ci je vsetko v pohode, ci zvladaju. A popravde mne to dieta aj chyba.
@anonym_91cf93 ze by si mala najprv rozmyslat. a az potom reagovat.
@anonym_2ed0b3 otázka, čo som mojou odpoveďou chcela povedať bola smerovaná na mňa a rada by som len povedala, že určite nie toto... ale iba to, že kontext je dôležitý a ak nesúhlasí s odpoveďami tu, je to síce v poriadku, ale treba zobrať do úvahy, že sa tu nebavíme o puberťákoch
Ja len tajne zavolam, aby som ich nerusila. Aby nezacali nahodou pistat, ze chcu ist domov, aj ked viem, ze im je dobre a vzdy sa tesia na spanie u babky .
@anonym_autor navrhla si jej to ty. Isli si oddychnut.A skoro vobec nevolali znamena ze zavolali..co maju volat 100 krat na den?
Nevolame, zbytocne by ho to rozhodilo (ma 5). Mame dohodu so svokrou, ze nam 1-2x za den da vediet, ci su okej alebo posle fotku. Ked je s nim napr. manzel sam, tak vobec, ked idem na vikend. Je s ludmi, ktorym doverujem, ze sa o neho postaraju.
@anonym_2ed0b3 otázka, čo som mojou odpoveďou chcela povedať bola smerovaná na mňa a rada by som len povedala, že určite nie toto... ale iba to, že kontext je dôležitý a ak nesúhlasí s odpoveďami tu, je to síce v poriadku, ale treba zobrať do úvahy, že sa tu nebavíme o puberťákoch
@anonym_dbd60f inak povedane. pritom to iste. kontext je dolezity. teda sa treba zamysliet. ja nie som taky diplomat. ale je to to iste.
@anonym_autor ked boli male a sli k babke na tyzden, tak sme mali videohovor stale vecer, ale nerobilo to popravde dobrotu.
Takze neriesim a neotravujem deti, ked su len vikend prec, ci my dvaja prec. Deti ked nieco potrebuju, tak zavolaju. Pokial nikto nevola, tak viem, ze je vsetko ok.
Bola by si spokojna,ked by ti tam plakali za mamou,ze??Je lepsie,ze nevolaju ale tebe zavolat mohli ci posluchaju,ci su ok.
@anonym_autor tiež by som nevolala, čo je na tom divné?? Veď keby sa niečo dialo, tak jej asi zavoláš, nie?
Starym rodicom, krstnej, surodencom doverujem nevolam. Ked su s niekym cudzim napr skola v prirode, sustredenie, u kamaratky volam aspon raz za den.
Budem rozprávať z pozície dieťaťa, mám 19, a s rodičmi sme sa na tom nedohadovali nikdy, no vždy na každom výlete, u babky alebo kdekoľvek preč som bola, mi bolo absolútne prirodzené, že som vždy večer volala rodičom. Cez deň som im z výletu poslala nejakú fotku, ak som bola u babky tak vtedy nie samozrejme, len nejaké pamiatky alebo fotky s kamoškami a tak, čo práve robíme. Už od mala som vždy brala ako samozrejmosť, že im večer pri volaní poviem ako sa mám, čo ske robili atď, a robím to aj teraz na internáte. Keď si spomeniem na školské výlety na strednej, snáď každý spolužiak takto večer volal s rodičmi, a dobrovoľne.
No neviem...možno som ja divná ale keby sa mi rodičia týždeň neozvú asi by som sa na nich celkom hnevala...
@anonym_91cf93 tak ale toto si asi nerobila keď si mala 5 rokov, či? Lebo je rozdiel zavolať 10-15r dieťaťu a rozdiel zavolať 4r, ktoré sa s veľkou pravdepodobnosťou potom rozplače.
Nie. Vzdy sa ozyvaju ti s detmi, ked deti chceli. Nepripominame sa im, aby to nebolo v nevhodnom case, neprislo im zbytocne clivo. Podla okolnosti som napisala spravu dospelemu al poprosila o info, pripadne mi poslali nejake fotky. Taktiez je rozdiel, ked je prec same jedno dieta a surodenci spolu - tym malokedy chybaju rodicia.

Skoro vôbec sa neozvala znamená čo? Vôbec sa neozvala, alebo napísala raz dvakrát ako sa deti majú.
Ja nevolam, dcéra vie keď chce môže zavolať, Max napíšem ako sa majú či je všetko v poriadku. Zbytočne by jej bolo ľúto.
A určite aj jej chýbajú jej deti, ale vie že sú v dobrých rukách