icon

Zostať pri jednom dieťati kvôli častým chorobám?

6. máj 2026

Ahojte maminy. Len taký menší výlev. Máme s priateľom 6 ročného syna a často sa stretávame s klasickými otázkami prečo nemá súrodenca, kedy druhé a pod. A ten náš dôvod je častá chorlavost dieťaťa. Prvý rok v škôlke bol taký že ma skoro vyhodili z práce napriek tomu že sme sa striedali s priateľom v očr, bol chorý KAŽDÝ naozaj každý mesiac ( týždeň, dva). Išiel do škôlky ako 3 ročný. Potom ten ďalší rok dva to bolo ako na hojdačke aj chorý aj nie, ale tento rok ako je predškolák je to zasa hrôza. Zasa je na antibiotikách, v lekárni som nechala cez 40 € ( o peniaze nejde len vravím)...ja len že druhé dieťa by som nedala hlavne skrz toto že by som týmto kolotočom musela prejsť zasa a to už pri dvoch deťoch súčasne. Priaľovi rodičia sú ešte pracujúci ľudia, a ja mám už len maminu ktorá má cez 80 rokov a sama potrebuje pomoc ( mala ma neskoro) takže tam stráženie nehrozí. Ste tu aj iné maminky také čo ste sa rozhodli nemať druhé dieťa pre tento dôvod? Ani nevravím aké je to stále sedieť doma alebo vonku :( priateľ 35 a ja 30 rokov.

Strana
z2
janinah
6. máj 2026

Toto urcite nepovažujem za dobrý dôvod,ale je to vaša vec.

anonym_2c25d6
6. máj 2026

@anonym_autor Akykolvek dovod nemat druhe dieta je dostacujuci dovod na to nemat dieta.

reela
6. máj 2026

Tie reci neprestanu, az mozno po prechode (dufam). Mna sa popytala v praci starsia kolegyna, ked som bola druhykrat tehotna, ze kedy bude tretie babatko.

anonym_0b3a8e
6. máj 2026

@anonym_autor ludom je**.. s prepačením, je vaša vec, kolko deto budete mať, na koľko deti sa cítite, vobec si nič nevyčítaj, lepšie byť šťastná mama s jedným dieťaťom ako frustrovana mama s dvoma na krku

anonym_4b7290
6. máj 2026
@janinah

Toto urcite nepovažujem za dobrý dôvod,ale je to vaša vec.

@janinah aký je správny dôvod mať viac detí, ak po nich netuzi, boji sa, že bude veľa vynechávať z práce.My máme dve s veľkým vekovým rozdielom a bola som rada , že počas krátkych prázdnin, alebo riaditeľskeho voľna má s ním kto byť.

autor
6. máj 2026
@anonym_6841dd

Mne to akosi nevychadza, mama ta mala po 50tke?

@anonym_6841dd rovných 50 rokov aj jeden mesiac mala keď som sa narodila cisárskym rezom. Celý život nemala šťastie na mužov a ako 47 ročná spoznala môjho už teraz nebohého ocina. Bola to rarita ale narodila som sa chvála Bohu zdravá ( ak nerátam šelest ale to je nič)

anonym_6841dd
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_6841dd rovných 50 rokov aj jeden mesiac mala keď som sa narodila cisárskym rezom. Celý život nemala šťastie na mužov a ako 47 ročná spoznala môjho už teraz nebohého ocina. Bola to rarita ale narodila som sa chvála Bohu zdravá ( ak nerátam šelest ale to je nič)

@anonym_autor dakujem za odpoved, to je krasne... takze si taky zazrak 🙂

anonym_8d8447
6. máj 2026

Ahoj ak je iba toto dovod ze nechcete mat ine dieta tak ti mozem povedat moju skusenost. mam syna, ked mal 1 rok zacal mat agresivne choroby….co choroba to sme skoncili v nemocnici. kazdy mesiac. bolo to otrasne. bola som s nim aj na predlzenom rodicaku koli tomu lebo fakt ze pri kazdom viruse mal problem s dychanim. Potom sme ra rozhodli mat dalsie dieta( aby som si tohto chorlaveho mohla nechat doma a aby nrmusel ist do skolky). Narodil sa nam dalsi syn a ten ma tsku imunitu, ze ma uz 5 rokov, atb este nemal, ani poriadnu chorobu. Ked ochorie 2 dni kycha potom 2 dni fuka sople a je fit. neskutocne.Takze ak je jedno dieta take chorlave druhe nemusi byt.

michaela329
6. máj 2026

Jednoducho povedzte, že nechcete - čo sme sa my s mužom napočúvali, kedy budeme mať deti a že nemladneme a že si nemôžeme furt len užívať (a my sme sa snažili a nemohli mať)...ono časom tie otázky prestanú, ja som bola od istého veku kruto priama - jednoducho nemôžeme mať. Teraz máme syna a už nikoho nenapadne sa pýtať na druhé 😏

anonym_63531a
7. máj 2026

@anonym_autor ano toto je pre mna jeden z dovodov, (vyznamny), pre ktory druhe dieta nebudeme mat. ked sa ma niekto spyta, ze preco nemame alebo kedy bude druhe dieta odpovedam, ze su veci, ktore clovek nepotrebuje zazit viackrat. vacsinou to zoberie dostatocne vsetkym dych na dalsie hlupe otazky otazky 🤣

majkamasar
7. máj 2026

Nasa prva tiez bola stale chora a druha marodovala v skolke 1x a to mala kiahne.

kvietok1233
Včera o 23:34

@anonym_autor áno ja...moje dieťa je tiež v kuse choré a ja to už nevládzem dookola riešiť neviem si predstaviť to prežiť ešte raz áno viem že u druhého to tak byť nemusí ale človek nikdy nevie nechcem riskovať a taktiež najmä kvoly problémom v práci dávajú minto tam riadne vyzrat že som často doma s chorým dieťaťom ale tak moja mama ešte pracuje a svokra sa minule od dieťaťa nakazila a dosť jej bolo potom zle tak už povedala že choré dieťa mi nevezme čiže asi tak ....ja tiež presne kvoly tomuto už druhé dieťa nechcem matky nemajú absolútne žiadnu podporu najmä v zamestnaní sú s tým veľké problémy

Strana
z2