17 mesačná dcérka chce iba ovocie

meggyinka
16. jan 2018

Ahojte mam 17mes dcerku ktora bola od zaciatku prikrmovania slaby jedak. Kojila som ju do 14 mes potom sa sama odstavila. Na ranajky zje pekne co ma ale tiez to musia byt "overene" jedla. No co sa tyka obeda to zje max vyvar alebo troska ryze s mäskom. Dookola to iste. Ked bola mensia cca rok zjedla aj cestovinu ci halusky no teraz len ju dam do stolicky a krici. Ale ked vidi ovocie dokaze zjest vela. Vselijake najradsej banany jablko mandarinky atd. Sladkosti jej nedavam. Neviem ako na nu. Uz som ju skusila nechat vyhladovat no potom.sama pride A mnou a pyta "baban"
Ale ak jej dam varene tak nechce. Skusali sme jest aj pri telke o nezabralo. Neviem ci je aj nieco na podporu chuti do jedla. Raz som citala ze vit.B no nepamätam si to isto.
Dakujem za rady

panipanka
16. jan 2018

tak ma take "ovocne" obdobie, co by za to niektore mamicky dali :D skusaj jej stale davat aj normalne jedlo, aj ju trosku donutit ked treba ale ju to prejde casom aj same a bude zase nieco ine chciet 🙂

meggyinka
autor
16. jan 2018

@panipanka tak ale okrem ovocia spekuluje so vsetkym . Mäso 0 bodov . A tiez nechcem nech si nezvyka na nevarene. No ona nic ine nechce

panipanka
16. jan 2018

myslim, ze nie je prve ani posledne dieta, ktore odmieta v takomto veku maso, daj jej len trochu casu 🙂

skumavka
16. jan 2018

@meggyinka ahoj, môj tretí ma 20 mesiacov a cca od roka taktiež vela špekuluje s varenou stravou. Zato ovocia sa nevie dojest-jablka, hrušky, banány, hrozno, melón, mandarinky, to moze. Tiez sa ho snažím všelijako okabatit, raz lepšie, raz horšie to ide s tou varenou stravou. Polievky ma rad, no ine varene je boj. Horšie je, ze mi začal odmietať aj jogurty, zje len obcas pol jogurtu bieleho ci cucoriedkoveho. Mliecne kaše, pudingy a pod.nechce vôbec.

hettinka
17. jan 2018

@meggyinka moja tak jedla do puberty. Mäso 0 bodov. Teraz zje všetko, čo nezje ju. Ja by som sa nestresovala v tomto veku ešte, že je dookola to iste. Ponúkať treba a časom sa naučí. Len sa ty nedaj vydierať jej nejedenim, že si vyreve banan, keď nezje obed.