icon

Desiata v škole v Nemecku

bluka2
14. sep 2021

Čo dávate na desiatu, s čím učitelia v škole nemajú problém? Minule som sa tu smiala na dobozke na desiatu a teraz aj moja desiata bola ohodnotená ako nezdravá 🤔 dnes mala mrkva, červená paprika, uhorka, ovocná taštička bez pridaného cukru, 2 mini detské špaldové celozrnné keksíky bez cukru - ale niečo podobné má tak raz za týždeň, bežne namiesto toho napríklad ryžový chlebík. Moja dcéra nie je fanúšik tmavého chleba so šunkou a syrom a pod. Keď jej niečo také dám, tak to donesie späť. A popravde s ich obedom, čo je takmer vždy niečo s lepkom, myslím, že ďalší lepok nie je treba. Čo robím zle, mamy v Nemecku?

Strana
z6
bluka2
autor
15. sep 2021

@malinoismum všetko fajn 👍

katulienkax
15. sep 2021

@yanni to je zaujimave tieto anglo germanske narody sa na skolach tvaria na zdravu vyzivu a cely den su decka na suchej ( ale akoze zdravej ) strave pricom jeden normalny teply obed nevynahradi ziadna sucha zdrava strava .akoze ked predsravim cely den sendvicovy a kntomu suche nakrajane uhorky s mrkvou bez ochutenych salatovych topingov tak mi s prepacenum vyschyna v hrdle

bluka2
autor
15. sep 2021

@katulienkax u nas maju teplý obed...

vevesh
15. sep 2021

@katulienkax ak dieta tu chodi do druziny, chodi automaticky na obedy, ktore su teple. Neexistuje, ze su od rana do vecera na suchom studenom jedle. Ak konci o jednej na obed, tak obedy su v rezii rodicov...

bluka2
autor
15. sep 2021

@vevesh presne alebo ak končí o 11:30 ako u nás

vevesh
15. sep 2021

@bluka2 to sa bude posuvat s vyssim rocnikom😀ale plus minus na obed su deturence doma, ak nemaju opatrovanie dohodnute...

yanni
15. sep 2021

@katulienkax moja chodí do Ganztagsschule, majú raňajky a teplý obed. Desiatu a olovrant jej balim. Deti, ktoré sú v Hort majú automaticky teplý obed. V UK majú tiež teple obedy. To len v Saudi sme nemali. Tam jednoducho neboli na to kapacity a k tomu všetkému ešte extrémne veľká zmes národov. A tiež nebol záujem. Buď boli ženy doma alebo mali Maid. Takze varenie nebol problém.

squ1rrel
15. sep 2021

@malinoismum máš u mňa veľký plusový bod 🙂 za tu poslednú správu. Keď som bola tehotná a nejakú blbosť som zapotila, môj šéf to vždy odovodnil "baby brain" 😊

lavender273
16. sep 2021

@bluka2 no na mna by nemecke ucitelky volali socialku 🤔 celodenna strava 5 rocnej. Podotykam ze moja dcera jedine toto zje na obed (jablka sa nedotkne ).

malinoismum
16. sep 2021

@squ1rrel 👏🏼👏🏼👏🏼 za toto 1000 bodov 😊😀🤝

bluka2
autor
16. sep 2021

@lavender273 takze to jablko je "pre učiteľky"?🤣

beronsche
16. sep 2021

@loginexistuje doboska je keksik? Ak ano, hadam zartujes.. 😉 Keksy su plne cukrov a nevhodnych tukov, maju vysoku energeticku hodnotu a malo bielkovin. nevravim, ze to dietatu zakazovat vzdy, to nie, ale na desiatu to veru nepribalim..

beronsche
16. sep 2021

@lavender273 uputal ma vas desiatovy box 🙂 co to je?

lavender273
16. sep 2021

@beronsche b box to je, cez amazon som to kupovala.

lavender273
16. sep 2021

@beronsche
Objednavala som cez australsky amazon, no da sa to asi kupit aj v europe.
https://www.amazon.co.uk/b-box-Silicone-Contain...

evaachesa
6. feb 2022

@yanni ahoj, akurát sa rozhodujem medzi týmito menšími desiatovými boxmi a našla som túto diskusiu kde spomínaš že máš aj ten mini od yumbox. Si s ním spokojná? Alebo by si prijala trošku väčší? Našla som podobný od Klarstein, o pár CM väčší, no aj o niečo ťažší. Myslíš že ten menší postačí na malú desiatu pre 2 ročného? Pridávam foto pre porovnanie. Toto je Klarstein s rozmermi: 18 × 15 × 5 cm (Š × V × H) a váha: 404g

evaachesa
6. feb 2022

@yanni Yumbox XS. ROZMERY: 15 x 10 x 5 cm, váha: 285g
Tento má 3 priehradky a Klarstein dokonca 4. Vopred ďakujem 😊

bluka2
autor
8. feb 2022

Ja mám ten druhý (od yumbox), ale má viac prehriadok na tej ľavej polovici. Som spokojná. Ten prvý sa mi zdá malý na všetko

yanni
8. feb 2022

@evaachesa Zalezi kolko a na aky dlhy cas tam chces zabalit. My mame len yumbox. S 6timi priecinkami a tento snack s 3mi. Vsetky Jumboxy s viac priecinkami su väcsie rozmermi. Toto je vyslovene snack. Mojej malej (czerstwe 3 roky)to staci. Potrebuje 1-2 krat do tyzdna prakticky len na desiatu ked ma "lesny den". Inak vsetko ostatne maju v skolke. Toto je vyslovene na malickost (trochu chleba, nejaky ten korbacik, trosku zeleniny (uhorka atd), ovocia. Mimo "lesnych" dni ma vsetko v skolke (ranajky, desiata, obed, olovrant). Balit nic nemusim. Ide aj o to, ze si to musí 4 hodiny vlacit po cestách necestách v ruksaku. Cize aby to aj zjedla, aj nemala tazke. Starsia dcera bola najskor v skolke, kde okrem obeda nic ine nedostali Cize musela som jej nabalit aj desiatu aj olovrat. Tam by to nestacilo. Ta mala ten rozmermi väcsi, 6 priecinkovy (mnozstvo priecinkov si mozes vybrat 2-6).

yanni
8. feb 2022

@bluka2 Ty mas pravdepodobne ten klasicky velky. Rozmery vonkajsie su u tych väcsich zhruba rovnake, jedine co je rozne, ten inlay si mozes vybrat s roznym mnozstvom priecinkov. Tento Snack je vyslovene maly, ten fakt nie je na celodennu stravu. Velkostou je zhruba o polovicu mensi ako klasika. My mame niekolko Yumboxov.

bluka2
autor
8. feb 2022

@yanni áno, ten klasický veľký. Používam ho na jednu desiatu. Zas potrebujem viac jedla, lebo dávam skôr také ľahšie veci ako nakrájanú zeleninu a pod. než kalorické jedlá

evaachesa
10. feb 2022

@yanni @bluka2
Ďakujem baby za odpovede aj rady 🙂 keďže mám malého syna (2 roky) tak panini box by som teraz ešte neriešila (to až do školy) a tak mi prišiel ten snack box na teraz celkom vhodný na desiatu alebo na cestu do lietadla (2hod) + na dovolenke zobrať so sebou niečo na zahryznutie. Ten od Klarstein je rozmerovo o niečo väčší ako Yumbox 15x10x5 (3 priehradky) VS Klarstein 18x15x5 (4 priehradky), a preto rozmýšľam či by tento Klarstein teraz nebol celkom ok alebo to vôbec neriešiť 🙄. Dilema no.

xckaret
10. feb 2022

@bluka2 a v Nemecku nemaju MODREHO KONIKA? Ja by som sa opytala nemeckych mamiciek. Ja keby som dcere dala na desiatu mrkvu a cervenu papriku, no neviem.....

yanni
10. feb 2022

@xckaret nie, už davno nie je.

yanni
10. feb 2022

@evaachesa moja má čerstvé tri roky. Ak to nutne nepotrebujete, na nejaký výlet stačia obyčajne boxy. Ja mám tieto yumbox koli tomu, že z nich nič nevytecie. Občas majú jogurt atd. A nič sa nezmiesa.

evaachesa
10. feb 2022

@yanni ďakujem krásne, veru asi ostanem pri obyčajných dózach nateraz ☺️🌷

ketrint
8. mar 2023

Tiež som skúšala viacero boxov a u nás sa najlepšie osvedčil tento. Veľmi prakticky a zmestí sa jej do tasky klasicky rovno.😉👌

https://www.bonami.sk/p/ruzovy-detsky-desiatovy...

Strana
z6